Nieuwsbrief # 12

Week in terugblik

Ontwikkelingsverhaal: OKEx schort geldopnames op… maar er is meer aan de hand?

Op 16 oktober 2020 plotseling OKEx bekend gemaakt een van hun houders van een privésleutel (later bevestigd als Star Xu, de CEO en medeoprichter van OK Group) werkt samen met een “bureau voor openbare veiligheid” en is niet bereikbaar. Daarom kan de Exchange geen autorisaties voor transacties voltooien en heeft daarom besloten om alle opnames van digitale activa / cryptocurrencies op te schorten vanaf 16 oktober 2020 om 11:00 uur (HKT)..

Maar er is meer aan de hand?

Laten we eens kijken naar enkele evenementen op 16 oktober 2020 die hier mogelijk (of niet) relevant voor zijn:

 • 1:00 uur: Twitter-gebruiker @whale_alert tweets: 5.000 #BTC (57.033.847 USD) overgedragen van onbekende portemonnee naar #OKEx
 • 4:00 uur: Twitter-gebruiker @whale_alert tweets: 1.180 BTC (13.588.646 USD) overgedragen van OKEx naar onbekende portemonnee
 • 9:00 uur: Twitter-gebruiker @whale_alert tweets: 50.000.000 TRX (1.317.074 USD) overgedragen van OKEx naar onbekende portemonnee.

  11:55 uur: Chinees cryptomediaplatform 非 小號 (Feixiaohao) en UAICOIN publiceren berichten van OKEx dat opnames zullen worden opgeschort vanaf 15:00 uur. verder. Dit werd ook gemeld in een tweet van mede-oprichter van de Chinese cryptomedia @redtheminer, die ook de geruchten opmerkt die de ronde doen in de Chinese cryptogemeenschap dat meer dan 800 accounts van een “bepaalde grote crypto-uitwisseling” betrokken zijn bij grensoverschrijdend witwassen van geld.

 • 12.00 uur: OKEx Aankondiging dat het opnames zou opschorten vanaf 11:00 uur verder.
 • 13.00 uur: eindelijk OKEx tweets hun aankondiging over de opschorting van de intrekking.
 • 14:00 uur: OKEx CEO Jay Hao tweets, verzekert dat alle andere operaties onaangetast blijven en dat “het onderzoek alleen betrekking heeft op de persoonlijke kwestie van een bepaalde privésleutelhouder. Verdere aankondigingen zullen worden gedaan. “
 • 14.51 uur: Iemand vraagt OKEx-ondersteuning “Waarom wordt de Weibo-pagina van Star Xu geleegd?” en ze antwoordden: “De persoon waarnaar u verwijst, heeft geen relatie met ons platform”.
 • 15:51: Twitter-gebruiker @whale_alert tweets: 998 BTC (11.333.911 USD) overgedragen van Huobi naar OKEx.
 • 22.31 uur: Twitter-gebruiker @whale_alert tweets: 3.500 BTC (39.627.432 USD) overgedragen van OKEx naar Binance. Ze vermoeden echter dat het om een ​​interne overplaatsing gaat.

* Alle tijden zijn vermeld in HKT, tenzij anders vermeld.

Er zijn berichten van Chinese media dat Xu in feite al een week geleden werd gearresteerd, terwijl 2 executives die ook werden gearresteerd sindsdien op borgtocht zijn vrijgelaten. Zijn arrestatie baart opschudding omdat hij de privésleutels van de fondsen van OKEx bezit, en volgens Glassnode’s gegevens, OKEx bezit ongeveer 200.000 BTC, d.w.z. $ 2,3 miljard aan Bitcoin.

Uit de gebeurtenissen en hoe OKEx gewoon een andere “minder alarmerende” reden had kunnen zijn om opnames op te schorten, hebben we het gevoel dat de Exchange ook overrompeld was door de gebeurtenissen. Hoewel er berichten zijn dat Xu is gearresteerd in verband met zaken die geen verband houden met OKEx. Het betrof met name fondsen die hij had geleend van een in Shanxi gevestigde ondergrondse bank voor de doeleinden van de achterdeur lijst van OKC Holdings op de Hong Kong Stock Exchange in 2019.

In de tussentijd kunnen we alleen wachten op verdere officiële aankondigingen van de Exchange.

We hebben dit al vermeld in onze vorige nieuwsbrief over de KuCoin-hack – haal alstublieft uw cryptocurrencies van exchanges en bewaar ze offline in een hardware wallet. Als je er nog geen hebt, overweeg dan om er een aan te schaffen. Bekijk onze Ledger Nano X-recensie of koop het hier.

Voor een VOLLEDIGE en DOORLOPENDE berichtgeving over dit incident, bekijk ons ​​artikel “Ontwikkelingsverhaal: OKEx schort geldopnames op … maar is er meer aan de hand?”

Potentiële rode vlaggen en tapijten van de week

Vanwege overweldigende positieve reacties brengen we onze lijst met mogelijke problemen met DeFi / Yield-landbouwprojecten terug. Houd er rekening mee dat sommige van deze naar voren gebrachte problemen onderhevig zijn aan verdere verificatie, dus doe uw eigen onderzoek. Dit is wat er deze week werd besproken op onze Telegram / Discord alleen

 • cVault Finance ($ CORE): niet gerelateerd aan het project zelf, maar er is een scam die zich voordoet als een “officiële” 1.000 CORE weggeefactie met een nep-telegramkanaal.
 • Decore.finance ($ DCORE): De website zegt dat ze vanwege een contractbug het proces van het toevoegen / terugtrekken van liquiditeit uit de kluis hebben stopgezet. Een van onze leden sprak blijkbaar met een contractcontroleur die bij een eerste beoordeling zei dat niets verdacht leek. We merken echter op dat de pagina van Coingecko voor het project een kennisgeving heeft geplaatst dat ze beschuldigingen hebben ontvangen dat het team het project heeft verlaten en gebruikers vraagt ​​om voorzichtig te zijn..
 • Brandstofruil. financiën ($ FUEL): niet-gecodeerd netwerk dat wordt gebruikt om verbinding te maken met uw metamask, wat kan leiden tot verlies van geld. Telegram is verdwenen.
 • Justswap.finance ($ JUST): niet gerelateerd aan justswap.io van Justin Sun. Dit is een virus / malware vermomd als een airdrop. De website neemt uw geld en valt uw computer aan met malware die in de website wordt geïnjecteerd.
 • Piratetoken.finance: Alle transacties zouden blijkbaar 5% piratenbelasting krijgen die dagelijks willekeurig aan 1 houder wordt verdeeld, terwijl er in feite geen prijs was. Website kan niet meer worden gevonden.
 • Rabbitwallet.org: U kunt uw portemonnee niet opnemen en legen als u een bestedingslimiet op de website goedkeurt.
 • Seal Finance ($ SEAL): Potentiële code waarmee ontwikkelaars tokens uit uw portemonnee kunnen opnemen. Merk op dat het Seal Finance-team dat heeft gedaan reageerde dat deze code alleen voor hun cSeal-token-landbouwcontracten is en alleen voor hen is om gebruikers te helpen die per ongeluk hun activa overdragen.
 • Thirm-protocol ($ THIRM): zei aanvankelijk dat de portemonnee van hun vroege ontwikkelaar was gehackt en waarschuwde gebruikers om de liquiditeit zo snel mogelijk te verwijderen. Het team later verduidelijkt dat in feite de promotorportefeuille werd gehackt en rond 2.000 THIRM werd gedumpt. Er worden nieuwe tokens gemaakt en THIRM-houders vóór de hack krijgen hetzelfde saldo plus 2% bonusfiches.
 • Triangle.finance ($ TRI): Website en Telegram zijn verdwenen. Twitter heeft er vanaf 12 oktober 2020 maar één bericht op.
 • Wineswap.finance: het volledige contract is binnen 20 minuten na de lancering leeggemaakt en de sociale media zijn nu verdwenen.

Bedankt aan CC, Cheatbandit, Coderwongy, madrick8, Ronald Jones, RyGuy31581156 en Lolibutts!

Zijn DeFi-zwendel de opbrengstlandbouw voor alle anderen verpest??

Deze week werden we geïnterviewd door CoinTelegraph over onze mening over “Escalerende DeFi-zwendel die de niche van de landbouwmarkt voor crypto-opbrengsten aantast”. Met betrekking tot het onderwerp denken we absoluut dat de recente reeksen DeFi-zwendel ernstige gevolgen hebben voor de reputatie van dit vakgebied en de interesse van mensen. We hebben ook onze inzichten gegeven over hoe we oplichting proberen te voorkomen door middel van onderzoek, en enkele van onze methodologieën.

Filecoin mainnet is eindelijk gelanceerd en na 3 jaar genoteerd

Filecoin ($ FIL) was een van China’s populairste projecten in de Initial Coin Offering (ICO) -gekte van 2017, met een opbrengst van $ 200 miljoen. Rond 15.00 uur (UTC) op 15 oktober 2020 werd het mainnet eindelijk gelanceerd en beurzen zoals Binance, FTX en Huobi, enz. Haastten zich om FIL te vermelden.

Bij vermelding, prijzen voor FIL schoot 118% omhoog, en dit komt door het zeer kleine circulerende aanbod op dat moment, ongeveer 0,7% van het totaal. En op de zeer vroege momenten van notering, vanwege de prijsverschillen voor $ FIL op verschillende beurzen zoals HuoBi en FTX, konden sommige handelaren profiteren door respectievelijk een short en een long te kopen op elk van deze beurzen. Dit werd verder uitgelegd in ons livestream op 16 oktober 2020 (om 5:13 min). De discrepantie in prijzen is echter geconvergeerd, dus deze “IQ 200 play” is niet langer levensvatbaar &# 128577;

Zoals bij de meeste nieuwe aanbiedingen, daalden de prijzen na de eerste momenten van aanbieding. De prijzen zijn 45% gedaald, maar het neerwaartse traject lijkt te vertragen. Momenteel liggen de prijzen nog steeds boven de USD $ 40.

We vragen ons echter af wat er met de prijzen zou gebeuren als nog eens 0,7% van $ FIL wordt vrijgegeven? Ook is de volledig verwaterde waardering $ 136 miljard dollar, ongeveer 4x van Ethereum. Is dat realistisch?

PlotX Mainnet lancering

Op 13 oktober 2020 is PlotX ($ PLOT) gelanceerd op het Ethereum Mainnet en genoteerd op Uniswap.

PlotX was een van de meest verwachte lanceringen van de afgelopen weken, een gedecentraliseerd marktprotocol voor voorspellingen waarmee gebruikers de toekomstige marktresultaten kunnen raden en beloond worden voor correcte voorspellingen. Hier kun je ons artikel over het project lezen en Michaels video bekijken met Ish Goel, medeoprichter van PlotX.

YouTube-poster Voorspellingsmarkten eenvoudiger maken – PlotX met Ish Goel

Zoals vele malen eerder, werden de uren voorafgaand aan de lancering gekenmerkt door nep-tokens die op Uniswap verschenen, wat problemen veroorzaakte voor afleidende investeerders. De noteringsprijs was $ 0,05, maar steeg in het begin tot meer dan $ 1, – om later de fase van de echte ontdekkingsprijs te starten. Het heeft zich tot dusver gestabiliseerd rond een meer bescheiden prijs van 10 cent.

SWAG Finance verrast iedereen (aangenaam) met een vroege lancering

SWAG Finance ($ SWAG) bood een gedecentraliseerd token voor community governance aan, d.w.z. $ SWAG, als onderdeel van de uitbreiding van Swag.live. Swag.live is een populair entertainmentplatform voor volwassenen met meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd. Ze zijn momenteel gevestigd in Azië, maar hebben plannen om hun activiteiten uit te breiden naar Noord-Amerika en wereldwijd.

SWAG lanceerde om 22.00 uur zijn eerste ruilevenement. UTC op 14 oktober 2020, waarmee gebruikers kunnen ruilen voor SWAG en recht hebben op de distributie van hun beloningen, bekend als SQUIRTS.

Deze lancering was enorm succesvol en volgens het team schoten de SWAG-prijzen bij de lancering met 240% omhoog. Hoewel de prijzen niet langer het hoogste niveau ooit hebben bereikt, is het nog steeds bijna 3 keer hoger dan de lancering.

Andre Cronje komt terug

Een paar dagen geleden kwam Andre Cronje, een van de beroemdste persoonlijkheden in crypto en ook een van de beste en meest geniale ontwikkelaars, met een nieuw mediumartikel “Mijn betrokkenheid bij DeFi uitpakken​.

Na een tijdje te zijn verdwenen na het ontvangen van doodsbedreigingen in verband met de Eminence ($ EMN) -aflevering, toen veel crypto-investeerders die begonnen te speculeren en zich in zijn nog niet uitgebrachte project kochten, uiteindelijk hun geld verloren (een hack voor in totaal bedrag van USD $ 15 miljoen, waarvan er toen 8 zijn teruggestuurd door de hacker), kwam Andre terug om een ​​paar dingen op te helderen. Onder hen:

 • “Ik bouw niet om een ​​nummer omhoog te laten gaan”. Dit betekent dat hij alleen voor ontwikkelaars wil bouwen en hen in staat stelt om eenvoudig producten te maken van zijn oorspronkelijke werk
 • “Tokens zijn geen voorraad”, u koopt een token om een ​​bijdrage te leveren aan een project, geen omstander
 • “Ontwikkelingsproces”, waarin hij uitlegt dat zijn beroemde “test in prod” -verklaring verkeerd is geïnterpreteerd en “bestaat om mensen ervan te weerhouden systemen te gebruiken zonder onderzoek”.

Vervolgens verduidelijkt hij dat hij slechts een bijdrage levert aan Yearn Finance ($ YFI), niet de maker, en dat hij nu is gestopt met het gebruik van Twitter om verdere misverstanden te voorkomen, zolang hij maar zijn implementatieaccount gebruikt (waardoor zijn nieuwe projecten onmiddellijk herleidbaar naar hem, vandaar het starten van de FOMO).

Hij eindigt met zijn persoonlijke gedachten over deze ruimte, die hem gemengde gevoelens geven die hij niet echt weet uit te drukken. We zien ook een gebrek aan vertrouwen dat toeneemt onder de gemeenschap en dat we de laatste tijd ook geruchten hebben gehoord over een groep DeFi-gebruikers die zich van plan om hem te vervolgen voor wat er is gebeurd.

We begrijpen dat dingen in zijn hoofd kloppen, waardoor er nog meer verwarring ontstaat over wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Steeds meer bedrijven investeren in Bitcoin

Bitcoin-schatkisten in beursgenoteerde bedrijven

De lijst met beursgenoteerde bedrijven die Bitcoin als reserve-asset gebruiken, groeit met de dag. In september 2020 ontdekten we hoe Microstrategy in staat was om zijn posities te verhogen tot meer dan $ 435 miljoen aan Bitcoin, en het liet ons opnieuw zien dat Crypto nog steeds niets is vergeleken met traditionele financiën in termen van cijfers. De CEO, Michael Saylor, tweette: “Om 16.796 BTC te verwerven, handelden we continu 74 uur, waarbij we 88.617 transacties ~ 0,19 BTC elke 3 seconden uitvoerden”, wat neerkomt op ongeveer $ 39.414 in BTC per minuut..

De laatste toevoegingen aan het cryptospel waren Stone Ridge, die een Investering van $ 115 miljoen (onderdeel van een miljard dollar spin-off), en Square, dat $ 50 miljoen investeerde. De CEO, Jack Dorsey, staat al geruime tijd bekend als een Bitcoin-supporter.

Met al deze grote namen die vertrouwen op de toekomstige uitkomst van Bitcoin, wie zijn wij om aan hun oordeel te twijfelen?

DCEP – testen van China’s digitale valuta, loterijstijl

China’s nationale digitale valuta, DCEP, wordt nu getest bij het publiek in Shenzhen. De regering in Shenzhen heeft RMB 10 miljoen weggegeven in een experiment om hun digitale valuta te testen, wat geen traditionele cryptocurrency is zoals we ze gewoonlijk voorstellen, omdat deze gecentraliseerd is en onder controle staat van de People’s Bank of China..

Onlangs konden inwoners van Shenzhen zich aanmelden voor een loterij om wat gratis DCEP te krijgen om uit te testen. De loterij was enorm overtekend en slechts 2,61% kon RMB200 (ongeveer $ 30) van DCEP in handen krijgen om te besteden bij aangewezen winkels.

Als je meer wilt weten over wat DCEP is, bekijk dan ons artikel.

Aankomende evenementen

19 okt 06:00 uurInjectief protocol ($ INJ) ticketclaim wordt geopend op Binance Launchpad. Meer details hier.

19 okt 14.00 uur: De handel wordt geopend voor CryptoLocally ($ GIV) op Bithumb.

20 okt 8:00 uur: Winnende tickets voor Injective Protocol worden aangekondigd.

21-22 okt: Blockchain Life 2020 (Moskou)

22 okt: De verkoop van tokens begint voor De grafiek ($ GRT) voor reeds geregistreerde deelnemers.

* Alle tijden zijn vermeld in UTC, tenzij anders vermeld.

Kijk hier voor oude nummers van onze nieuwsbrief.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me