Nieuwsbrief # 16: Ethereum 2.0 wordt succesvol gelanceerd

Marktsituatie: is de $ BTC-verkoop voorbij?

Deze week zijn we getuige geweest van een zeer sterke Bitcoin-comeback na de ong. 20% prijsdump. De prijs gaat nu al een paar dagen zijwaarts in het gebied van $ 18-19.000, in afwachting van de volgende stap. De bodem van de dip was $ 16200 (Bitstamp) en velen hopen dat dit het juiste moment is om de kritieke muur te passeren voor $ 20k (waar velen al jaren van dromen). De Relative Strength Index (RSI) op de wekelijkse chart bevindt zich nog steeds in het overboughtgebied en we zitten ver boven het 21 Moving Average, een indicator die historisch gezien redelijk goed werd gerespecteerd door eerdere bull runs, toen de prijs er herhaaldelijk overheen stuiterde tijdens retraces.

In de tussentijd hebben sommige altcoins reliëfbijeenkomsten gehad zoals $ SUSHI (2,25x in 10 dagen) en $ RAMP (x2 in dezelfde periode), dat nu 6x is sinds de bodem na de lancering in oktober 2020.. 

BTC zweeft rond de hoogste wekelijkse weerstandBTC zweeft rond de hoogste wekelijkse weerstand

Op de daily chart kunnen we zien dat na de initiële piek tot bijna ATH bij de hoogste bestaande wekelijkse weerstand op de chart, Bitcoin vrij abrupt terugviel naar de vorige wekelijkse support voordat hij sterk terugkeerde. Dit kanaal werd tot nu toe perfect gerespecteerd. De prijs lijkt zich aan de top te consolideren en we hopen allemaal dat dit het lanceerplatform kan zijn voor de volgende aanloop!

De Weegschaal van Facebook wordt in januari 2021 gelanceerd?

Weegschaal, het langverwachte digitale valutaproject opgericht door Facebook in 2019, zou begin 2021 het levenslicht kunnen zien.

In een artikel gepubliceerd door Coindesk op 27 november, beweren bronnen dat de Weegschaal (nu omgedoopt tot Diem) kan lanceren met slechts één stablecoin, ondersteund door de dollar, in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan dat een mand met verschillende FIAT-valuta’s omvatte (we schreven over Libra / Diem in de diepte hier). 

De reis van Weegschaal / Diem is in zijn korte geschiedenis behoorlijk gekweld door toezichthouders en sommige van de eerste leden hebben het project al verlaten, zoals Paypal, Mastercard en Ebay. Vele anderen hebben verklaard dat ze wachten om te zien hoe de lancering zal verlopen voordat ze zelfs maar een investering overwegen.

Regelgevende goedkeuringen door de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA) zijn nog in behandeling. Er is geen officiële datum.

Amerikaanse toezichthouders versterken de grip op stablecoins

Een van de problemen met stablecoins (zoals Facebook’s Diem) zou nu de Stablecoin Tethering and Bank Licensing Enforcement (STABLE) Act.

Geïntroduceerd door het Amerikaanse Congres, beoogt het de regelgeving voor stablecoins en stablecoin-gerelateerde producten te versterken. In het bijzonder zouden uitgevers van stabiele munten vereist zijn om bankcharters en wettelijke goedkeuring te krijgen voordat stablecoins in omloop worden gebracht.

De rechtvaardiging voor deze verordening is volgens de Amerikaanse vertegenwoordiger Rashida Tlaib dat het zou voorkomen dat aanbieders van cryptocurrency de misdaden van ‘grote banken’ tegen minderheden met een laag tot gemiddeld inkomen herhalen..

Volgens de voorgestelde regelgeving zouden aanbieders van cryptocurrency een lijst met acties moeten uitvoeren, zoals ‘Elke potentiële uitgever van een stablecoin verplichten om een ​​bankcharter te verkrijgen’ of ‘Vereisen dat elk bedrijf dat stablecoin-diensten aanbiedt, de toepasselijke bankvoorschriften moet volgen onder de bestaande regelgeving. rechtsgebieden ”en meer.

Hoewel dit voornamelijk van invloed zou moeten zijn op privé-stablecoins die worden aangeboden door grote technologiebedrijven of grote beurzen (en waarschijnlijk minder de DeFi-beweging), hebben velen in de cryptocurrency-ruimte hun stem en twijfels verheven. Het probleem is dat deze verordeningen uiteindelijk, als ze wet worden, het tegenovergestelde resultaat kunnen hebben van wat wordt voorgesteld. Cryptocurrencies zijn altijd volledig transparant en gelijk geweest voor alle mensen die erin willen investeren. De kosten die gemoeid zijn met het onderhouden van uw portefeuille zijn meestal te verwaarlozen, in tegenstelling tot de traditionele financiële sector hoeft u geen weken te wachten op goedkeuringen, heeft iedereen de controle over zijn eigen geld en u hebt er overal ter wereld toegang toe, ongeacht uw “sociale klasse”. of bankrekening. Zouden deze voorschriften in feite de kosten kunnen verhogen en arme mensen ervan kunnen weerhouden om toegang te krijgen tot deze diensten??

De Europese Centrale Bank werkt aan de digitale euro … zal het China’s DCEP overtreffen??

Over digitale valuta gesproken Fabio Panetta, bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECBD), schetste vorige week vier belangrijke gebieden waar ze voornamelijk aan werken om de digitale euro naar voren te brengen:

  1. De Target Instant Payment Settlement (TIPS), waarmee “individuen en bedrijven binnen enkele seconden geld tussen elkaar kunnen overboeken”. In het bijzonder moet de ECBD vaststellen dat zij met honderden miljoenen klanten zal kunnen functioneren;
  2. interoperabiliteit tussen gecentraliseerde systemen en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT);
  3. gebruik van “betalingsspecifieke blockchains met elektronische identiteit”; en
  4. studie van hardwareapparaten die de privacy kunnen handhaven.

Lees het hele artikel door ledgerinsights

Zal het de Chinese nationale munteenheid DCEP overtreffen? Voorlopig lijkt het onwaarschijnlijk, aangezien DCEP zich in een veel geavanceerdere testfase bevindt. De meest recente test was een grootschalige airdrop van RMB 10mil om ongeveer 50.000 inwoners van Shenzhen te besteden. 

Lees meer over China’s DCEP.

ETH2 is live!

Op 1 december 2020 ging de Ethereum 2 Beacon Chain precies een week na de drempeldeadline live!

Als je geïnteresseerd bent om validator te worden, kun je onze volledige gids hier lezen of onze speciale livestream bekijken over het opzetten van een Ethereum 2.0-knooppunt!

YouTube-poster

GBV neemt OMG Network over

Genesis Block Ventures (GBV), een investeringsmaatschappij die samenwerkt met Genesis Block, heeft bekend gemaakt de overname van OMG Network.

Deze beslissing werd genomen om “zijn (GBV) netwerksterkte te benutten, de versnelde groei van OMG-netwerk te bevorderen en de acceptatie van OMG-blockchain in Azië en daarbuiten verder te verbeteren”.

Dit is de eerste overname voor GBV, een “investeringsmaatschappij met een missie om de toekomst op te bouwen via blockchain” die dit jaar behoorlijk actief is geweest in Defi en tot dusver heeft gewerkt aan het opbouwen van betekenisvolle relaties en samenwerkingen in het gebied..

OMG, dat in 2017 werd gelanceerd als Omisego, is een schaaloplossing op de tweede laag voor het Ethereum-platform die in staat is tot snelle transacties (duizenden per seconde).

Lees meer in onze aankomende livestream

YouTube-poster

Zie HIER voor oude nummers van onze nieuwsbrief! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me