Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China

Polkadot ($ DOT) verwijst naar zichzelf als een blockchain-protocol van de volgende generatie dat meerdere blockchains in één netwerk verbindt. Zoals we hebben gezien in een vorig artikel over de populairste blockchain-projecten in China, staan ​​Polkadot en zijn mede-maker Gavin Wood hoog aangeschreven bij de Chinese cryptocurrency-gemeenschap, die zwaar in dit project wordt geïnvesteerd. Polkadot krijgt nu ook veel interesse in het Westen vanwege zijn notering op grote beurzen zoals Binance, OKEx en Kraken.

Het doel van Polkadot is om blockchain-netwerken in staat te stellen de schaalbaarheid te verbeteren, zichzelf te optimaliseren voor specifieke gebruiksscenario’s, samen te werken en te communiceren, zichzelf te besturen en te upgraden zonder de noodzaak van harde vorken. In dit artikel kijken we naar de huidige status van Polkadot, zijn rol in Decentralized Finance (DeFi), het $ DOT-token en meer.

Hier is onze video waarin we in minder dan twee minuten uitleggen wat Polkadot is!

YouTube-poster

Achtergrond

Polkadot werd gelanceerd in 2016 en wordt gerund door de Web3 Foundation, die streeft naar een gratis en gedecentraliseerd web. De stichting had echter een contract gesloten met Parity Technologies om haar protocol op te bouwen. De oprichters zijn Gavin Wood, Peter Czaban en Robert Habermeier. Met name Gavin Wood is ook een van de mede-oprichters van Ethereum, en geeft zo een gevoel van legitimiteit en vertrouwen in de ogen van veel liefhebbers van cryptocurrency, vooral van het Chinese publiek..

Het team heeft uitgebreide ervaring met gedistribueerde grootboeksystemen, blockchain-protocollen (met name Ethereum), cryptografie en portefeuilletechnologie. Ondanks dat Parity Technologies de hoofdontwikkelaar is, hebben meerdere onafhankelijke teams bijgedragen aan de ontwikkeling van Polkadot.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een shard-bridge-achtig protocol, dat zich richt op het onderhouden van communicatie, waardeoverdracht en het bundelen van de beveiliging van blockchains. Het stelt blockchains in staat om parallel met elkaar te werken door ze in één netwerk te verenigen. De eenwording voegt de sterke punten van verschillende blockchains samen en verzacht hun zwakke punten.

Volgens het team is Polkadot een project van ontwikkelaars voor ontwikkelaars. Het is gericht op het verbinden van openbare en particuliere ketens, orakels, DApps en services om naadloos naast elkaar te werken. En dus vergemakkelijkt het de verbinding van verschillende onafhankelijke blockchains met elkaar in een enkel Web3-internet.

Polkadot’s bouwstenen

Polkadot is gebouwd op het Substrate blockchain-bouwraamwerk dat is afgeleid van Parity’s ervaring met Ethereum, Bitcoin en enterprise blockchains. De statusmachine van het protocol is gecompileerd met WebAssembly (WASM) – een hoogwaardige virtuele omgeving.

Verder gebruikt Polkadot libp2p voor peer discovery en communicatie. Het is gecodeerd met C ++, Rust en Golang voor brede toegankelijkheid voor ontwikkelaars.

Polkadot-bestuursmodel

Het bestuursmodel van Polkadot is on-chain en goed gedefinieerd. Het is ontworpen om alle belanghebbenden in een bestuursraad op te nemen. De gebruikers kunnen deelnemen aan de besluitvorming van het systeem door simpelweg het native $ DOT-token vast te houden. Momenteel zijn de Raad en het Technisch Comité van Polkadot aanwezig, dus het project en de leiding ervan zijn volledig in handen van $ DOT-houders. Governancevoorstellen worden ingediend door de Raad, de Technische Commissie of $ DOT-houders. Er wordt dan over gestemd door het $ DOT-houderspubliek.

Status van het Polkadot-netwerk

Polkadot heeft de omvang van zijn validatorsets vergroot. Nu zijn er 274 validators die worden beheerd door ongeveer 200 onafhankelijke operators en worden ondersteund door meer dan 7.000 individuele nominerende accounts.

Dit jaar lanceerde Polkadot Westend, hun belangrijkste langetermijnwaardeloze testnet. Ze hebben ook 2 versies van Rococo gelanceerd, dit zijn de openbare testnetten van Polkadot op korte termijn.

rococo

Rococo is een openbaar testnet gericht op het testen van het consensusproces van parachains, samen met parachains die door de gemeenschap zijn gebouwd en hun interacties met elkaar.

Rococo v1 is de nieuwste versie uitgebracht op 22 december 2020.

PolkaBrige

PolkaBrige is een gedecentraliseerd applicatieplatform (dApp). Het wordt ook geleverd met zijn eigen gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), bekend als PolkaBrige DEX, waarmee gebruikers tokens op Polkadot rechtstreeks kunnen omwisselen naar andere tokens op andere blockchain-platforms zoals Ethereum, Binance Smart Chain enz..

Om tegemoet te komen aan de rage op het gebied van yield farming, heeft Polkabrige ook een slim landbouwmechanisme waarmee liquiditeitsverschaffers meer beloningen kunnen verdienen.

Voordelen van Polkadot

Het Polkadot-project zal de blockchain-technologie radicaal veranderen door een brugachtig raamwerk aan te bieden dat de volgende voordelen biedt:

1.       Grenzeloze schaalbaarheid – Polkadot kan een oneindig aantal blockchains ondersteunen en ze met elkaar laten verbinden. Deze staan ​​bekend als paraketens.

2.       Aanpasbaar consensusmechanisme – Omdat verschillende blockchains op verschillende consensusmechanismen draaien, biedt het Polkadot-platform een ​​open en aanpasbaar consensusmechanisme om ze te hosten.

3.       Transacties tussen ketens – Het framework kan de waardeoverdracht tussen verschillende blockchains ondersteunen. Het is noodzakelijk voor interoperabiliteit en echte integratie.

4.       Gedefinieerd bestuursmechanisme – Het heeft een gedefinieerd governance-mechanisme, dat een groot probleem elimineert waarmee andere blockchains worden geconfronteerd.

5.       Mogelijkheid tot upgraden – Polkadot kan upgrades ondersteunen, zonder toevlucht te hoeven nemen tot drastische harde vorken om veranderingen door te voeren.

6.       Gepoolde beveiliging – De blockchains die verbinding maken met Polkadot kunnen worden beveiligd door een verenigende beveiligingsparaplu. Dit kan helpen bij het beschermen van kleine ketens die geen effectieve bootstrapping hebben.

7. Lage transactiekosten– Polkadot beweert dat het lagere transactiekosten heeft in vergelijking met Ethereum.

Polkadot-token ($ DOT)

Het Polkadot-token, aangeduid met het tickersymbool $ DOT, is het oorspronkelijke bezit van het Polkadot-platform. Het heeft drie hoofdfuncties: bestuur, uitzetten en binden. Het heeft een totaal aanbod van 10 miljoen DOT.

Bestuur

Zoals eerder vermeld, hebben DOT-houders het recht om het platform te besturen. Als we ‘goed’ zeggen, betekent dit niet dat ze door iemand privileges krijgen. Maar het is eerder ingebed in het protocol van Polkadot dat DOT-houders inherent bestuursmogelijkheden hebben. Deze mogelijkheden omvatten het wijzigen van de netwerkkosten, veilingen en het schema voor het toevoegen van parachains – parallelle ketens die parallel aan de Relay Chain van Polkadot worden uitgevoerd. Bovendien hebben houders ook invloed op upgrades, bugfixes en ander systeemonderhoud.

Uitzetten

Gedecentraliseerde netwerken vereisen consensusmechanismen om ervoor te zorgen dat alleen geldige transacties worden bevestigd. Polkadot gebruikt NPoS (Nominated Proof of Stake) als algoritme voor validatie. En DOT-houders hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze essentiële netwerkoperatie.

In principe zullen houders worden beloond voor het inzetten van hun DOT in het protocol in ruil voor het riskeren van hun bezit voor de validatie van het netwerk. Dit dient ook als een ontmoediging voor slechte actoren om deel te nemen aan het netwerk, aangezien ze waarschijnlijk hun inzet zullen verliezen als ze zich ‘misdragen’..

De vereiste voor deelname hangt grotendeels af van de uitzetduur en het totale aantal ingezette tokens.

Het Polkadot-team heeft echter ontdekt dat sommige nominatoren hun beloningen niet ontvangen. Het team werkt momenteel aan een oplossing, maar dit zal tijd kosten. Ondertussen raadt het team degenen aan die inzetten met minder dan $ 200 DOT die niet de mogelijkheid hebben om meer obligaties te geven, over te stappen op cryptocurrency-uitwisselingen. Momenteel bieden de volgende uitwisselingen staking-as-a-service voor Polkadot: Kraken, Huobi, MXC en KuCoin.

Verlijming

Het laatste gebruik van het DOT-token is bonding – dit is het proces van het vastbinden van DOT om nieuwe parachains toe te voegen. Het is een uitbreiding van de functionaliteit van proof of stake.

DOT 100x redenominatie

Nadat de Raad en de Technische Commissie waren ingesteld, was er een door de gemeenschap gerunde enquête om te bepalen hoeveel Plancks als één DOT-token moesten worden beschouwd. Plancks zijn de kleinste ruileenheid in Polkadot, deze waarde verandert niet, maar het was het aantal Plancks dat één DOT omvat, waarover werd gestemd. Er werd besloten dat één DOT nu zal worden aangeduid met 1e10 plancks in plaats van 1e12 plancks. Dus de nieuwe versie van $ DOT zal 100x kleiner zijn dan de oude $ DOT.

Deze redenominatie zal plaatsvinden op 21 augustus 2020 rond 13:15 (UTC), specifiek op bloknummer 1.248.328. Wanneer dit gebeurt, hoeven gebruikers niets te doen, omdat het slechts een front-end-wijziging is. Ook zullen de meeste beurzen zoals Binance of Kraken automatisch de DOT-stortingen van gebruikers vermenigvuldigen na de redenominatie, d.w.z. als je 10 oude $ DOT hebt gestort vóór de redenominatie, krijg je automatisch 1.000 nieuwe $ DOT na de redenominatie. En om gebruikers in afwachting hiervan te beschermen, zullen gebruikers pas na de redenominatie nieuwe $ DOT kunnen opnemen.

Gebruikers moeten in de tussentijd in gedachten houden dat sommige uitwisselingen, b.v. OKEx, MXC etc. bieden handelsparen aan in OLD $ DOT, terwijl andere b.v. Binance en Kraken bieden handelsparen aan in NEW $ DOT. $ DOT-houders en -handelaren zouden dat moeten doen controleren met de beurs waarop ze handelen om te zien wat hun beleid is voor $ DOT.

Projecten gebouwd op Polkadot

Het Polkadot-ecosysteem heeft een enorm bereik en gebruik. Er bouwen momenteel 188 projecten op. Dit omvat cryptoprojecten gerelateerd aan DeFi, cryptocurrency wallets, infrastructuurprojecten, tokens, Oracle, DAO, privacy, exchange, gaming, IoT, scaling, enz..

Enkele bekende projecten die worden gebouwd op het Polkadot-protocol zijn Chainlink, Ankr, Celer Network, Akropolis, Ocean Protocol, 0x Protocol, imToken, enz..

Polkadot’s rol in DeFi-projecten

Het veld Decentralized Finance (DeFi) is gebaseerd op composability, cross-chain communicatie, waardeoverdrachten en protocollen die met elkaar kunnen worden geïntegreerd. Het is praktisch de hele grondgedachte achter het Polkadot-project. En als zodanig maken veel DeFi-projecten gebruik van Polkadot.

Het DeFi-automatisering en aggregatie-gebaseerde Akropolis-project is bijvoorbeeld afhankelijk van integraties met Maker, Compound, Curve en dYdX. Ze hebben samengewerkt en een grote bijdrage geleverd aan het ecosysteem van Polkadot.

Polkadot’s overeenkomsten met aankomend Ethereum 2.0

Het Ethereum 2.0 Phase 0 mainnet zal naar verwachting in november 2020 worden gelanceerd. Het zal het langverwachte uitzetmechanisme introduceren. De volledige implementatie is echter pas een paar jaar voltooid. Polkadot heeft, zoals het lijkt, een ongelooflijke gelijkenis met Eth2.

Beide blockchains ondersteunen bijvoorbeeld sharding, wat betekent dat ze de verwerking parallel uitvoeren door individuele shards de werklast te laten verdelen en met elkaar te laten communiceren. Beiden implementeren ze ook hybride consensusmodellen, uitzetmechanismen en toestandsovergangsfuncties.

Gevolgtrekking

Polkadot wint snel grip op het gebied van DeFi en de bredere cryptogemeenschap. Dankzij de eenvoudige integratie, beschikbare subsidies en brede samenstelbaarheid winnen Polkadots projecten snel waarde en lijkt de Polkadot-vereniging een positieve invloed te hebben op de symbolische prijs van het project..

Naarmate het ecosysteem verder volwassen wordt, wordt het waarschijnlijk een integraal onderdeel van het blockchain-veld en het smart contracts-platform.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

  • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
  • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
  • Serum DEX-gids en recensie
  • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
  • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

  • AAVE ($ LENDEN)
  • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
  • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
  • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
  • Curve Finance ($ CRV) gids
  • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
  • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
  • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
  • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
  • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
  • Solana ($ SOL) uitgelegd
  • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
  • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
  • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
  • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me