Project Serum ($ SRM): kijk eerst naar de nieuwe DEX van FTX voor de DeFi-golf

Project Serum is een gloednieuwe gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) voor de gedecentraliseerde financiële (DeFi) -sfeer van hetzelfde team dat FTX Exchange heeft gemaakt. Er wordt gezegd dat het de grenzen van DEX’s test met behulp van een niet-Ethereum-blockchain. Serum is gebouwd op Solana en is gemaakt om de gecentraliseerde kwetsbaarheden in de huidige DeFi-ruimte op dezelfde vertrouwde en toestemmingsloze manier op te lossen waar DEX-handelaren zich prettig bij voelen. Dat gezegd hebbende, moet Serum eerst nog worden getest met echte gebruikers. Hoewel het team beweert dat de DEX al functioneel is, is deze op dit moment niet gelanceerd. Maar misschien zien we Serum ergens in de komende weken live gaan.

Hier is ons interview met Sam Bankman-Fried, medeoprichter en CEO van FTX Exchange.

Wat is Project Serum?

Serum wordt ook wel de volgende grens genoemd en er wordt beweerd dat het een “pure” vorm van DeFi is die is gebouwd op de Solana-blockchain en zal draaien op een centraal limietorderboek dat volledig betrouwbaar is. Dit maakt het zeer schaalbaar, goedkoop en snel.

Serum is volledig gedecentraliseerd tot aan het seed-protocol. Het draait op een niet-bewaarplichtige beurs met ondersteuning voor handelsoverschrijdende handel en er is geen KYC vereist. Dit biedt gebruikers hetzelfde UX-niveau dat vergelijkbaar of zelfs beter is dan wat gecentraliseerde uitwisselingen momenteel kunnen bieden. Met de prijs, snelheid en bruikbaarheid die Serum heeft, is er geen reden waarom klanten die gewend zijn om op gecentraliseerde beurzen te handelen, het geen kans zouden geven.

Ondanks dat het inheems is in Solana, is Serum ontworpen om volledig interoperabel te zijn met Ethereum en Bitcoin, een enorm voordeel wanneer het wordt vergeleken met Binance DEX of andere DeFi DEX’s zoals Balancer en Uniswap. Dit geeft hen een voorsprong, aangezien veel handelaren graag andere cryptocurrencies willen verhandelen naast de ERC-20-tokens die de meeste DeFi-platforms momenteel aanbieden..

Met dit in gedachten is er een kans dat Serum andere DEX’s in de crypto-ruimte kan overschaduwen wanneer het wordt gestart. Het heeft het gemak en de vertrouwdheid die een gecentraliseerde beurs kan bieden, maar in een niet-bewarende opstelling. Serum biedt ook prikkels aan node-operators om deel te nemen aan staking vanuit een verwijzingssysteem met ‘leiders’, inflatie en handelskosten.

Tijdens Het tegengif: de wekelijkse convergentie van het serum op 18 augustus 2020. De demo liet zien hoe gebruikers kunnen handelen op Serum. Hier is de demo die tijdens de uitzending wordt getoond:

Serum demo-interface

Tijdens de demonstratie merkte Sam Bankman-Fried op dat er mogelijk nog enkele wijzigingen in het uiterlijk van de interface zijn en dat er nog meer functies zullen komen. De handelsfunctie is echter al functioneel.

Solana Blockchain

Solana is de eerste blockchain op webschaal die mogelijk 710.000 transacties per seconde (tps) kan bereiken. Dit is mogelijk met een verifieerbare vertragingsfunctie genaamd SHA 256 hash-keten die Optimistic Concurrency Control mogelijk maakt. Momenteel kan het ongeveer 50.000 tps aan, wat exponentieel sneller is dan de 15 tps van Ethereum.

Meer informatie over Solana ($ SOL)

Ethereum domineert tegenwoordig de crypto-ruimte, maar in termen van schaalmogelijkheden heeft Solana iets lucratiever te bieden. Dit maakt het niet beter dan Ethereum. Maar voor nu is het schaalbaarder. In vergelijking met oudere blockchains kan Solana transacties snel en tegen veel lagere kosten verwerken. Zijn transactiedoorvoer zou zelfs Visa kunnen evenaren. Terwijl andere slimme contractplatforms luidruchtig zijn in termen van hun blockchain-schaalmogelijkheden, hebben maar weinigen beweerd het doorvoerniveau te bereiken dat Solana beweert te hebben bereikt.

Solana werkt ook samen met andere cryptogiganten zoals Terra, ChainLink en vele anderen.

Het team achter Project Serum

Project Serum wordt bedacht als de nieuwe DEX die wordt gelanceerd door FTX Exchange, een cryptocurrency exchange en derivatenplatform. Bekijk onze recensie van FTX Exchange. De oprichters van Project Serum staan ​​ook achter FTX-uitwisseling en ze werken ook samen met titanen in de industrie die succesvolle projecten hebben, waaronder de oprichters van Multicoin Capital, TomoChain, Compound en Kyber Network.

Serum ($ SRM) token

$ SRM is het governance-token van Serum op basis van de Solana-blockchain, maar heeft ook een Ethereum- of ERC-20-versie.

Bij aanvang werd ongeveer 10 miljard SRM geslagen als het maximale aanbod; waarvan in eerste instantie ongeveer 175 miljoen tokens in omloop zullen zijn en na de IEO zullen groeien tot 181 miljoen tokens (zie hieronder). Dit bedrag zal dan jaarlijks met ongeveer 15% groeien. Het geeft houders macht over het ecosysteem van Serum. Hoewel de meeste componenten in Serum als onveranderlijk worden beschouwd, kunnen sommige parameters, zoals toekomstige vergoedingen, worden gewijzigd via SRM-governance-stemmen. De nettoprijzen worden gebruikt om de SRM-tokens te kopen en te verbranden.

SRM kan worden ingezet en kan ook worden gebruikt om vergoedingen te betalen. Dit geeft SRM-houders maar liefst 50% korting op alle handelskosten. Ook is 90% van alle SRM-tokens ontworpen voor langdurige hold of lock-ups. Dit om ervoor te zorgen dat het team er voor de lange termijn is.

Cross-chain ondersteuning

Serum heeft cross-chain ondersteuning die de betrouwbare uitwisseling van activa van verschillende blockchains mogelijk maakt. Dit staat in schril contrast met andere protocollen waarbij vertrouwde partijen cross-chain swaps moeten toestaan. Serum kiest ervoor om dit op een volledig gedecentraliseerde manier te doen, met behulp van meer dan 100 validators.

SerumBTC en Serum USD

Serum BTC is een ingepakt utility-token waarin de prijs is gekoppeld of verbonden met het onderliggende actief of BTC-formulier. Het is ook een volledig gedecentraliseerd, op Solana gebaseerd BTC-token.

Ondertussen is Serum USD een gedecentraliseerde, verpakte stabiele munt die zowel ERC-20- als SPL-tokenisaties voor USD volgt en geen single point of failure heeft.

Gevolgtrekking

DeFi is in wezen ongelooflijk ontwrichtend geworden en stelt de status quo van geld in onze economie ter discussie. Maar tot nu toe heeft het vooral de eetlust van speculanten op het gebied van opbrengstlandbouw gediend. De revolutie van serum is bedoeld om de kloof tussen professionele handelaren en DeFi te overbruggen. Hun ketenoverstijgende ondersteuning, orderboeken, schaalbaarheid en andere functies zouden kunnen dienen als een dangle-the-carrot voor professionele handelaren, zodat ze zaken zouden overnemen van gecentraliseerde tegenhangers naar DEX’s. Over het algemeen is Serum een ​​veelbelovend DEX- en DeFi-protocol. Maar we konden pas weten waartoe het echt in staat is als het in de komende weken wordt gelanceerd.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik $ SRM kopen?

$ SRM-handel is beschikbaar op Binance, FTX, Uniswap (v2), BKEX, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX en Bibox.

Wanneer komt de DEX van Serum uit?.

Op 28 augustus 2020 kondigde het team aan dat Serum DEX “deze week” wordt gelanceerd.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me