RAMP DEFI: Hoe ontsluit het de waarde van ingezette activa?

RAMP DeFi streeft naar meer mogelijkheden voor opbrengstlandbouw voor gebruikers die hun tokens al hebben ingezet op niet-ERC20-platforms, waardoor ze hun hefboomposities kunnen maximaliseren. Staking is de praktijk van het vergrendelen van fondsen in slimme contracten of door tokens te kopen van gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) met als doel op een later tijdstip winst te maken. Dit houdt echter ook in dat de ingezette activa niet kunnen worden gebruikt voor welke doeleinden dan ook die gebruikers willen, tenzij ze bereid zijn hun posities op te geven. RAMP DeFi wil hier verandering in brengen en gebruikers hun liquiditeit flexibel laten blijven gebruiken, zelfs wanneer hun kapitaal vastzit aan staking arrangementen.

Achtergrond

Het explosieve succes van het DeFi-ecosysteem, met een marktwaarde van meer dan $ 13 miljard, heeft ervoor gezorgd dat meerdere projecten konden floreren als reactie op de groeiende vraag. Het probleem bestaat echter nog steeds in termen van gemak, toegankelijkheid en flexibiliteit.

Lawrence Lim, mede-oprichter van RAMP DeFi, leidde de creatie van een ecosysteem dat deze problemen probeert op te lossen. Met de zorgen van de DeFi-ruimte in gedachten, werd RAMP geconceptualiseerd om gebruikers de mogelijkheid te bieden om de waarde van hun ingezette activa te maximaliseren met geoptimaliseerde flexibiliteit.

Vanaf nu heeft RAMP het potentieel om $ 22 miljard aan activa te ontgrendelen die in de DeFi-ruimte zijn ingezet. Het bescheiden doel tegen het einde van 2021 is echter om ten minste $ 1 miljard aan Total Value Unlocked (TVU) te bereiken. TVU verwijst naar de ingezette activa die RAMP probeert te openen voor een mogelijk grotere hefboomwerking.

Bekijk hieronder ons interview met Lawrence Lim:

YouTube-poster Waarde ontgrendelen bij elk blockchain-interview met Lawrence Lim

Wat is RAMP DeFi?

RAMP is een cross-chain liquidity on / off ramp-platform dat is gericht op het bieden van stakers van niet-ERC20-tokens de mogelijkheid om deze activa te gebruiken bovenop de Ethereum-blockchain. Dit wordt gedaan via RAMP’s stablecoin, de rUSD, die fungeert als een gateway-brug tussen niet-ERC20-platforms en de Ethereum-keten. Bovendien kunnen gebruikers hun ERC20-tokens ook in de liquiditeitspools van RAMP storten om eUSD te slaan.

Beide houders van rUSD en eUSD hebben toegang tot de financiële diensten van RAMP, zoals lenen, lenen en ruilen tussen rUSD en eUSD. Met deze on / off-ramp kunnen gebruikers het meeste uit hun ingezette activa halen, zelfs als ze zijn vergrendeld op niet-ERC20-platforms.

Tot nu toe heeft de eerste onderhandse verkoop meer dan $ 1 miljoen opgeleverd. Enkele van zijn particuliere verkoopinvesteerders zijn Alameda Research, Blockwater Capital, IOST, ParaFi Capital, Ruby Capital, Signum Capital en Arrington XRP Capital.

RAMP-ecosysteem

RAMP-ecosysteemRAMP-ecosysteem

rMunt en rStake

Dit is het platform waar niet-ERC20-tokens kunnen worden onderpand om rUSD te slaan. Zekerheden die zijn toegewezen aan rStake worden geaggregeerd door verschillende knooppunten op niet-ERC20-blockchains van partners. Ze verdienen er ook inzetbeloningen voor.

eMind en eFarm

Met eMint kunnen ERC20 stablecoins worden gestort om eUSD te creëren, een token dat de waarde vertegenwoordigt van het bedrag dat door gebruikers is gestort. Het gestorte bedrag wordt overgemaakt naar eFarm om mogelijkheden voor opbrengstlandbouw voor gebruikers te creëren.

rFinanciering

De uitleen- en uitleendienst van het platform wordt verzorgd door rFinance. Houders van rUSD en eUSD kunnen vrijelijk van elkaar lenen en lenen. Bovendien helpen orakels om de rentetarieven op een redelijk niveau te houden door middel van formules die draaien rond vraag en aanbod en marktrelativiteitsindicatoren..

rPool

RAMP heeft een eigen liquiditeitspool waarmee gebruikers waarde kunnen opbouwen voor hun activa, onderpandverzekering, uitvoering van liquidatie en cross-chain swaps. rPool krijgt waarde door beloningen uit te zetten, landbouwbeloningen op te leveren en inkomsten uit vergoedingen, die later worden verdeeld onder de houders van RAMP-tokens.

In het geval dat rUSD lijdt aan een crash, wordt rPool eerst gebruikt om de waarde ervan te ondersteunen. Als de waarde van de onderpandpositie van een gebruiker onder de toegestane zekerheidsratio daalt die is ingesteld binnen de specifieke parameters, worden hun posities geliquideerd aan de rPool.

rSwap

Gebruikers kunnen ERC20-stablecoins ruilen met elk ander niet-ERC20-token, op voorwaarde dat deze tokens deel uitmaken van de blockchain-partners van RAMP. Ze doen dit door de uitwisseling van ERC20 stablecoins te vergemakkelijken met de cryptocurrencies die zijn opgeslagen in de rPool. De conversieratio wordt bepaald door prijsorakels.

RAMP-token

RAMP is het native utility-token dat wordt gebruikt om de hele ecosysteemwaarde van stroom te voorzien en om het welzijn van alle netwerkdeelnemers op één lijn te brengen. Bij de openbare verkoop van RAMP DeFi worden 10 miljoen RAMP-tokens verkocht aan deelnemers. De datum van deze openbare verkoop is nog niet bekendgemaakt. Na de verkoop zal RAMP op Uniswap worden vermeld.

RAMP wordt mogelijk gemaakt door een ecosysteem dat bestaat uit verschillende DeFi-projecten dat ook de ketenoverschrijdende waardevermeerdering mogelijk maakt. Delen van het ecosysteem zijn ontworpen om te reageren op elke transactie-interactie tussen de gebruikers en de blockchain.

RAMP Token openbare verkoop

De openbare verkoopdatum van het RAMP-token is nog niet bekendgemaakt. Controleer hun officieel telegram voor het laatste nieuws.

rUSD Stablecoin: wat is het?

rUSD is de stablecoin van RAMP die wordt ondersteund door niet-ERC20-tokens die zijn ontworpen om te communiceren met ERC20 stablecoins zoals USDC, USDT en TUSD. Het slaan van rUSD volgt een zekerheidsratio die vergelijkbaar is met MakerDAO om ervoor te zorgen dat ze volledig worden gedekt.

De minimale zekerheidsratio bedraagt ​​200%. Een niet-ERC20-token ter waarde van $ 200 kan bijvoorbeeld worden gebruikt om $ 100 aan rUSD te slaan.

De liquidatieratio begint bij 120%. Als liquidatie wordt geactiveerd, worden de tokens met onderpand verkocht aan de rPool. Vervolgens worden deze tokens gebruikt om de rUSD terug te kopen die is geslagen door de gebruiker wiens positie wordt geliquideerd.

Voordelen van het houden van rUSD en eUSD op RAMP

Voor rUSD-houders:

 • Maak gebruik van waarde van niet-ERC20-tokens die zijn ingezet in andere blockchains zonder hun bestaande posities op te geven.
 • Krijg toegang tot ERC20-mogelijkheden, zoals oogstlandbouw of handel, zonder dat u meer van hun activa hoeft in te zetten.
 • Ontvang inzetbeloningen, zelfs als ze rUSD hebben geslagen.
 • Behoud potentiële inkomsten uit bestaande posities en portefeuilles met onderpand.
 • Farm RAMP-tokens nadat ze hun cryptocurrencies als onderpand hebben gegeven om rUSD’s te slaan.

Houders van eUSD kunnen genieten van:

 • Rentekosten voor het uitlenen van hun vermogen.
 • Neem deel aan meerdere opbrengstpools om te kweken.
 • Mogelijkheid om opbrengsten te oogsten van andere DeFi-projecten die samenwerken met RAMP.
 • Farm RAMP-tokens door activa te verstrekken aan de liquiditeitspool van RAMP.

Voordelen van RAMP DeFi

RAMP biedt enkele unieke voordelen ten opzichte van andere cross-chain DeFi-platforms.

rUSD heeft een duidelijk doel

Het RAMP-team heeft erkend dat het initiëren van adoptie voor een stablecoin geen gemakkelijke taak is. Het duurde bijvoorbeeld aanzienlijk lang voordat Makerdao de brede marktacceptatie van DAI stimuleerde.

Om die reden hebben ze de stablecoin rUSD uitgegeven met een kernhulpprogramma als waardestabiliteitsbrug.

rUSD vereist geen stabiliteitsvergoeding

Het betalen van stabiliteitsvergoedingen is gebruikelijk bij DeFi-protocollen, omdat het helpt bij het opvangen van enorme marktdalingen. En we zijn getuige geweest van de extreem hoge vergoedingen, vooral tijdens een bearmarkt.

Gelukkig brengt het RAMP DeFI-platform geen stabiliteitsvergoeding in rekening bij het slaan van rUSD. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot RAMP met minder wrijving en kunnen ze meer besparen.

Heeft onvoorziene omstandigheden in het geval van een flitscrash

Een flitscrash is een onwaarschijnlijke gebeurtenis waarbij de waarde van activa in zeer korte tijd aanzienlijk daalt, wat resulteert in een onderpand van rUSD. In dat geval zal RAMP de universele liquiditeitspool gebruiken als onderpandverzekering voor de stablecoin.

Integratielaag voor snelle schaalbaarheid

Omdat het een brug is naar geïsoleerde blockchains, neemt de waarde van het RAMP-netwerk toe met elke nieuwe keten die eraan wordt toegevoegd. Om deze reden is het RAMP-ecosysteem toegankelijk gemaakt voor verschillende ontwikkelaars van verschillende blockchain-stichtingen om de acceptatie ervan aan te moedigen.

Dit stelt de stichtingen in staat om hun native stablecoins eenvoudig te integreren in het RAMP-ecosysteem, wat zou resulteren in de snelle groei van RAMP..

Gevolgtrekking

Het doel van DeFi is om het potentieel van de blockchain en de kracht van geld te ontsluiten ten behoeve van de gemeenschap en haar gebruikers. RAMP is in dat specifieke aspect een veelbelovende ontwikkeling.

De functie biedt mogelijkheden voor ERC20- en niet-ERC20-tokens om met elkaar te communiceren om gebruikers een nieuwe mogelijkheid te bieden om te verdienen met de middelen die ze in DeFi-protocollen stoppen. Het trekt niet alleen bestaande stakers naar het platform, maar breidt ook de kanalen uit waar crypto-gebruikers kunnen boeren.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me