Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform

In de afgelopen maanden hebben we gezien dat de crypto-ruimte en de blockchain-industrie verder gaan dan de norm. Met meer gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi) dan ooit, is het duidelijk dat het volgende doel een grotere acceptatie moet zijn. De complexiteit van het omgaan met meerdere (d) Apps-interfaces om toegang te krijgen tot een breed scala aan services, beperkt onvermijdelijk het aantal deelnemers. Reef Finance is gebouwd om dat te veranderen.

De manier waarop Reef Finance werkt, is door alle blockchain-services samen te brengen in een enkele, uniforme interface. Dit maakt de hele DeFi-gebruikerservaring naadloos en gemakkelijk. In slechts een enkele dApp kan iedereen zonder gedoe crypto kopen, transacties uitvoeren, activa uitzetten, leningen aangaan, boeren, hun portefeuille beheren en meer.

De fragmentatie van Defi aanpakken

Wat Denko Mancheski, CEO van Reef Finance, en zijn team had in gedachten toen ze aan het project begonnen te werken, was om een ​​inherente complexiteit op te lossen. Mancheski is van mening dat, hoewel er de laatste tijd al veel nuttige innovaties in crypto zijn geweest, massale acceptatie nog steeds moeilijk te bereiken is. De reden waarop hij wijst, is de psychologische barrière die de groei van de DeFi-gemeenschappen afremt. Het is waar dat de DeFi-ruimte vandaag de dag erg gefragmenteerd lijkt. Er zijn functies in een bepaalde applicatie die niet beschikbaar zijn in een andere, en er zijn contractfuncties die elkaar aanvullen, maar alleen op afzonderlijke platforms bestaan.

De ruimte biedt veelbelovende producten, maar ze zijn te overweldigend om acceptatie te stimuleren, vooral voor beginners. Dit is de reden waarom het doel van Reef Finance, volgens Mancheski, was om “complexiteit weg te abstraheren” en te proberen “een eenvoudige niet-technisch onderlegde gebruiker aan boord te krijgen”.

Wat is Reef Finance?

Reef Finance (“Reef”) is een niet-bewarende multi-chain smart yield-engine en liquiditeitsaggregator. Aangedreven door Polkadot, maakt het cross-chain integraties mogelijk tussen verschillende DeFi-protocollen.

In wezen maakt het gedecentraliseerde financiën veel gemakkelijker toegankelijk, met de mogelijkheid om een ​​portefeuille met een enkele klik te diversifiëren. Het fungeert als een one-stop-shop voor DeFi-projecten waartoe gebruikers toegang hebben zonder te hoeven schakelen van verschillende applicaties, de een na de ander. Binnen de interface hebben gebruikers toegang tot verschillende beurzen en door middel van slimme contracten combineert Reef de liquiditeit van deze markten. Bovendien kan er eenvoudig op het platform worden gehandeld.

Reef Finance is het eerste Polkadot-project ooit gelanceerd op Binance Launchpool. De landbouw begon op 23 december en zal 30 dagen duren. Het platform zal beginnersvriendelijk zijn en zal in het eerste kwartaal van 2021 worden gelanceerd, terwijl het protocol dat onlangs is geweest gecontroleerd door Halborn.

Waarom Polkadot?

De implementatie van Reef op het Polkadot-ecosysteem zal gebruikers ten goede komen in termen van transactiekosten en snelheid. Zoals velen bekend is, heeft het ‘verkeer’ op het netwerk van Ethereum vaak geleid tot torenhoge kosten en lange transactietijden. Dit zal in ieder geval doorgaan totdat Ethereum 2.0 volledig is geïmplementeerd, wat waarschijnlijk een tijdje niet zal gebeuren.

Polkadot heeft daarentegen niet dezelfde problemen. De onafhankelijkheid van Parachains op het netwerk voorkomt netwerkcongestie. Het ondersteunt ook Reef’s cross-chain functionaliteit via het ‘Bridge’ protocol. Door deze blockchain-innovatie te implementeren, kan Reef vertrouwen op producten en diensten van verschillende netwerken in één interface.

Het Reef-platform is gemaakt van drie belangrijke componenten die elkaar aanvullen.

Wereldwijde liquiditeitsaggregator

Reef biedt een simil-exchange-service die is gekoppeld aan enkele van de grootste handelsplatforms in de ruimte. Het unieke hier is dat de geaggregeerde liquiditeit via CEX’s en DEX’s verloopt. Op deze manier kunnen gebruikers de nadelen van de twee soorten liquiditeitsbronnen afdekken, waaronder handelskosten en hoge ontsporingen.

Reef heeft toegang tot alle liquiditeit gecombineerd van CEX's en DEX'sReef heeft toegang tot alle liquiditeit gecombineerd van CEX’s en DEX’s

De gecentraliseerde beursliquiditeit zal worden verkregen door het gebruik van makelaarsdiensten, zoals Tagomi, Caspian of Quantreq. Omgekeerd zal gedecentraliseerde liquiditeit afkomstig zijn van bronnen zoals on-chain orderboeken (0x) en AMM’s (Uniswap, Balancer, Bancor….). De liquiditeitsaggregatie van Reef zal ook helpen om gebruikers te beschermen tegen marktmanipulatie en front-running aanvallen.

Dit alles maakt handelen op Reef niet alleen gemakkelijk en betaalbaar, maar ook divers.

Smart Yield Farming Aggregator

Reef Yield Engine maakt uitzetten in meerdere activamanden mogelijk die kunnen worden geautomatiseerd met behulp van een AI die gebruikers kunnen configureren op basis van hun financiële behoeften. Gebruikers kunnen beslissen hoeveel ze aan elk mandje willen toewijzen en het besturingssysteem zal deze dynamisch opnieuw in evenwicht brengen en aanpassen, waarbij delen van de toewijzingen worden verplaatst naar andere, handigere activa / pools.

Het doel van de ‘Reef Intelligence Engine’ is om de AI in staat te stellen middelen namens de gebruiker te beheren. Dit helpt bij het automatiseren van de details van handelen en uitzetten voor Reef’s nieuwkomers. Het plannen van een winstgevende toewijzing van activa op basis van het risiconiveau van elke handelaar is nog nooit zo eenvoudig geweest in Defi. De motor wordt aangedreven door machine learning, waardoor hij in de loop van de tijd kan groeien.

Omdat de AI datagestuurd is, wordt de informatie die het bevat, gevoed door een off-chain oracle (ze hebben ook een partnerschap met Chainlink). Het orakel levert gegevens aan slimme contracten die dienen als de ruggengraat van de AI. Het controleert alle relevante informatie over diensten die op het platform worden aangeboden, of het nu gaat om social media-data, het laatste nieuws of on-chain data..

Reef kan ook worden geïntegreerd met sommige Defi-verzekeringsprotocollen om dekking te bieden aan zijn gebruikers.

Slim vermogensbeheer

Het derde basiselement van het platform is de optie voor activabeheer. Gebruikers kunnen hun toewijzingen tussen hun winkelmandjes naadloos opnieuw in evenwicht brengen via een gemakkelijke gebruikersinterface die toegankelijk is vanaf mobiele apparaten of computers. De AI-engine zal ook intelligente aanbevelingen doen om te helpen bij het nemen van beslissingen.

De $REEF-token

$ REEF is het native utility-token van het Reef-platform. Het wordt voornamelijk gebruikt om transactiekosten te betalen en om de beloningsstructuur van het protocol te ondersteunen.

Een belangrijke rol voor het platform is die van Network Collators. Ze verzekeren dat het netwerk gezond is door op een bepaald moment een kopie van de volledige staat van Parachains bij te houden. Ze lijken op mijnwerkers die blokken produceren en de Polkadot-blockchain ondersteunen. De Collators ontvangen $ REEF-tokens als beloning voor alle basisbewerkingen, zoals het verwerken van transacties, het inzetten van slimme contracten, het indienen van een voorstel en meer.

Uitzetten en Bestuur

Reef Protocol maakt gebruik van het Proof of Stake-consensusmechanisme van Polkadot en wordt beheerd via een DAO-structuur. Door $ REEF-tokens aan te houden en uit te zetten, kunnen gebruikers deelnemen aan belangrijke protocolbeslissingen met betrekking tot de structuur van de activamanden, reservelimieten, opbrengstbeloningen, liquiditeitspools en andere.

Stakers hebben de vrijheid om te kiezen hoe ze hun beloningen willen ontvangen, hetzij in ETH / USDC of $ REEF. Kiezen voor het native token leidt tot betere tarieven.

Nieuwe partnerschappen en roadmap

Hoewel Reef Finance eind september werd gelanceerd, is de ontwikkeling ervan al lang aan de gang. Het project behaalde in 2020 meer dan 20 partnerschappen en er komen er dit jaar nog meer. Onder hen waren belangrijk die met Matic, Kava, Covalent, Bluzelle en Chainlink. Reef’s integratie met Binance Access Api zal ook een FIAT-ramp mogelijk maken voor aankopen van cryptocurrency, samen met een gedecentraliseerde handelsmogelijkheid binnen hun platform.

In januari sloten ze een nieuw partnerschap af met OpenDefi, een platform dat de tokenisatie mogelijk maakt van verzekerde en fysiek gedekte activa uit de echte wereld, aangehouden door bewaarders. Gebruikers kunnen inzetten om onmiddellijke leningen tegen hun activa te ontvangen en te profiteren van rendementskansen. Meer over de partnerschappen en over OpenDefi is te vinden hier en hier.

Een andere opmerkelijke samenwerking is die met Manta-netwerk, een ketenoverschrijdend privacy-toegewijd Defi-platform en prijsstabiele Dex. Reef-gebruikers krijgen toegang tot de liquiditeit die wordt aangeboden door Manta Network Dex, waardoor het kernaspect van Reef Finance wordt versterkt: liquiditeitsaggregatie.

Op 20 januari startte een twee weken durend “nul gasvergoeding” -initiatief OpenOcean, een handelsplatform, dat handelaren de mogelijkheid heeft gegeven om een ​​terugbetaling te ontvangen voor alle kosten die zijn uitgegeven tijdens het handelen in $ REEF. Het bod was beperkt tot een totaal van 40.000 $ REEF.

De officiële Routekaart wordt voortdurend bijgewerkt en meer informatie over toekomstig nieuws is te vinden op Reef Finance’s Medium bladzijde. Dit project is absoluut een van de meest verwachte en geruchten in 2021!

Gevolgtrekking

DeFi-innovatie moet veel meer mensen aantrekken om een ​​levendige en ondersteunende gemeenschap te blijven creëren. Het is tenslotte adoptie die al deze blockchain-ontwikkelingen op de lange termijn ondersteunt. Het vereenvoudigen van toegang tot meerdere DeFi-producten en het creëren van een uniform platform is precies wat de ruimte vandaag nodig heeft.

Het doel van Reef Finance om (?) DeFi te abstraheren, ziet er veelbelovend uit. Ze maken het niet alleen gemakkelijker voor gebruikers om andere beurzen aan te boren, maar het platform introduceerde ook AI-technologie om het voor handelaren gemakkelijk te maken om hun activa te beheren. Het project is misschien jong, maar het heeft de tools die gebruikers nodig hebben om op een efficiënte en winstgevende manier de controle over hun geld te krijgen.

Ons interview met Denko Mancheski, CEO van Reef Finance

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me