Serum DEX-gids en recensie

Serum is een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX). Ze worden gerund door de Serum Foundation, bestaande uit mensen met uitgebreide ervaring in DeFi, cryptocurrencies en virtuele valutahandel. Het project is ontstaan ​​om problemen aan te pakken die inherent zijn aan gedecentraliseerde financiering (DeFi), zoals centralisatie, snelheid, bruikbaarheid en ondersteuning voor meerdere ketens.

Wat is serum?

Serum is gemaakt door hetzelfde team achter FTX Exchange, een van de toonaangevende derivaten en cryptocurrency-uitwisselingen op de markt. Serum drijft een DEX-ecosysteem aan dat snel is en meerdere ketens, stablecoins, orderboeken en ingepakte munten ondersteunt. Hoewel de meeste DeFi-systemen zijn gebaseerd op blockchain-technologie, hebben veel van hen momenteel gecentraliseerde aspecten.

De platforms zijn bijvoorbeeld gebaseerd op een slim contract, dat kan worden uitgebuit en waarvan het opgeslagen geld kan worden gestolen. Bovendien communiceren deze platforms met de traditionele wereld met behulp van gecentraliseerde orakels die prijsfeeds leveren.

Met Serum is alles echter gedecentraliseerd, waardoor het goedkoop, snel en veilig is voor alle gebruikers. Bovendien drijft het platform een ​​gedecentraliseerde beurs aan die cross-chain trading ondersteunt zonder de snelheid in gevaar te brengen. Het is ook gebouwd op de Solana-blockchain die mogelijk 710.000 transacties per seconde (tps) kan bereiken. Hoewel het momenteel slechts ongeveer 50.000 tps aankan, is het al exponentieel sneller dan de 15 tps van Ethereum.

Belangrijkste voordelen van serum

Cross-chain swaps

In het gedecentraliseerde valutalandschap moeten vertrouwde partijen worden ingezet om swaps te faciliteren. Voor Serum worden de swaps echter betrouwbaar gedaan tussen gedecentraliseerde projecten.

SRM-token

SRM is het native token op het Serum-netwerk. Houders van SRM-tokens profiteren onder andere van kortingen op het platform.

SerumUSD / BTC

SerumBTC is een model dat op het platform wordt gebruikt om tokens te maken met behulp van de ERC-20-standaarden van Ethereum. Het model is ook ideaal voor het tokeniseren van Bitcoin (BTC) op de bovenliggende blockchain, Solana. SerumUSD daarentegen is een model voor het maken van op blockchain gebaseerde stablecoins.

Fysiek geregeld cross-chain contract

Om de derivatenmarkt van stroom te voorzien, worden de contracten gebruikt om margeposities voor DeFi-liefhebbers te versterken. Met ondersteuning van een toonaangevend derivatenplatform is Serum een ​​platform met basis- en geavanceerde margehandelsopties om tegemoet te komen aan nieuwe en ervaren handelaren.

Een gedecentraliseerd orderboek

Afgezien van geautomatiseerde marketmaking (AMM), heeft het protocol een gedecentraliseerd orderboek. Hierdoor kunnen bestellingen automatisch on-chain worden gematcht. Dit geeft handelaren volledige controle over hun transacties.

Een belangrijke belemmering van een gedistribueerd orderboek door andere DeFi-gerichte protocollen is omdat ze zijn gebaseerd op Ethereum, dat lage snelheden heeft die leiden tot congestie en hogere kosten.

Ondersteunde cryptocurrencies

Serum loopt een beetje achter op andere gedecentraliseerde beurzen wat betreft het aantal vermelde munten en handelsparen. Momenteel bevat Serum 15 munten en 30 handelsparen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Swipe, Yearn.Finance enz.. Kijk hier voor een volledige lijst.

Vergoedingen

Serum zou zeer concurrerende handelskosten hebben, en met de Serum Token (SRM) kunt u 60% korting krijgen op vergoedingen.

Serumkosten

Serumtoken ($ SRM)

SRM is het oorspronkelijke token in het Serum-ecosysteem. SRM-houders profiteren van 50 procent van alle vergoedingen op het netwerk. Ook zijn degenen met één megaSerum (MSRM) -token, of een miljoen SRM op elkaar gestapeld, vrijgesteld van het betalen van 60 procent van hun handelskosten..

Andere hulpprogramma’s van het token zijn onder meer het betalen voor transactiekosten, net als de BNB van Binance. Het kan ook worden gebruikt voor uitzetten en het bieden van een beperkt bestuursmodel.

Uitzetknooppunten vereisen minimaal 10 miljoen SRM-tokens en minimaal één MSRM. Knooppunten op het netwerk kunnen:

· Verzekering bieden voor transacties met meerdere ketens,

· Verdien uitzetbeloningen,

· Deel beloningen met de maker of leider,

· Verbeter de prestaties van Serum.

Knooppunten kunnen echter een boete krijgen voor het niet ijverig uitvoeren van hun taken. Merk op dat uitzetten een activiteit is waarbij tokens in een portemonnee worden vergrendeld om functies op een blockchain-platform van stroom te voorzien.

SRM’s initiële distributie wees tokens toe aan zijn team en adviseurs (20%), projectbijdragers (22%), vergrendelde zaad- en veilingkopers (4%), partner- en samenwerkingsfonds (27%) en het ecosysteemstimuleringsfonds (27%).

De nettokosten op het platform worden gebruikt om het token te kopen en te verbranden. Het belang hiervan is dat het het aanbod van het token vermindert, wat een positieve invloed heeft op de vraag.

Serumgids: Hoe Serum te gebruiken

Aan de slag gaan met en het gebruik van Serum kan worden samengevat in 4 eenvoudige stappen: (1) maak een SOL-portemonnee en stort geld; (2) Verbind SOL wallet met Serum; (3) Handel; en (4) Geld opnemen. Laten we ze allemaal eens bekijken.

Maak een SOL-portemonnee en stort geld

Maak een SOL-portemonnee

Maak een portemonnee aan Sollet.io waar je Solana en Solana-programmabibliotheek (SPL) Munten. Vergeet niet om uw herstelzin te kopiëren en veilig te bewaren. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om een ​​wachtwoord te kiezen, dat we uit veiligheidsoverwegingen ten zeerste aanbevelen. Klik op “portemonnee aanmaken” en je bent klaar.

Stort geld

Om geld te storten, heb je natuurlijk eerst enkele SOL-tokens nodig die je op FTX of Binance kunt kopen.

Klik op uw portemonnee en selecteer “ontvangen”. U kunt het stortingsadres kopiëren of een QR-code gebruiken. Merk op dat u ALLEEN SOL-tokens naar dit adres moet sturen, niet SPL-tokens zoals SRM.

Stort geld op SolletStort geld op Sollet

Converteren naar SOL-tokens

Er is ook een functie om native ETH naar native SOL te converteren met behulp van MetaMask. Om dit te doen, gaat u gewoon naar het ETH-tabblad en klikt u op “Verbinden met MetaMask”

Maak een ander SPL-adres in uw portemonnee

U kunt alleen andere SPL-adressen aan uw portemonnee toevoegen als u SOL-tokens erin heeft, omdat het toevoegen van tokens aan uw portemonnee SOL kost..

Om nog een SPL-adres toe te voegen, klikt u op “+” in de rechterbovenhoek. In het pop-upvenster kunt u SPL-tokens toevoegen, zoals SRM, MSRM en ingepakte tokens zoals BTC, ETH, USDT en USDC. Als uw token niet op de lijst met populaire tokens staat, kunt u deze ook handmatig toevoegen op het tabblad ‘Handmatige invoer’ en het muntadres van de token invoeren..

Nu je een adres hebt toegevoegd, kun je tokens op verschillende manieren storten:

  • Stort ERC-20-tokens en converteer ze naar SPL-tokens; of
  • Stort uw tokens op FTX-uitwisseling, neem ze op van de Exchange naar Sollet. FTX verpakt uw cryptocurrency automatisch in een SPL-token zodat deze met Serum kan worden gebruikt. Als u het omgekeerde wilt doen, d.w.z. uw ingepakte SPL-tokens terug converteren naar hun oorspronkelijke keten, hoeft u alleen de ingepakte SPL-tokens in FTX te deponeren en de ingepakte activa terug te trekken.

Verbind portemonnee met serum

Voer een van de Serum DEXen en klik op “Connect Wallet” in de rechterbovenhoek. Controleer in het pop-upvenster of het adres overeenkomt met uw Solana-portemonnee en klik op “Verbinden”. U wordt dan naar de handelspagina geleid en uw portefeuillesaldi worden weergegeven.

Als u klaar bent, klikt u gewoon op “Verbinding verbreken” in de rechterbovenhoek om uw portemonnee los te koppelen van Serum DEX.

Handelen op serum

Serum handelsinterfaceSerum handelsinterface

Zodra u uw Sollet met Serum heeft verbonden, kunt u beginnen met handelen. De interface is in principe hetzelfde als de meeste andere cryptocurrency-uitwisselingen, maar om een ​​cryptocurrency te kopen of verkopen, moet u de transactie ook “goedkeuren” in het Sollet-pop-upvenster. U ziet dan uw bestelling in het Orderboek en in het gedeelte Openstaande bestellingen.

Om uw openstaande bestellingen te annuleren, klikt u op “Annuleren” in het gedeelte Openstaande bestellingen.

Vereffening van transacties op serum

Als u uw transacties heeft voltooid of openstaande bestellingen heeft geannuleerd, wordt uw portefeuillesaldo niet automatisch bijgewerkt. In plaats daarvan zal uw geld op een tussenrekening staan. Om het geld terug te verplaatsen naar uw Sollet-portemonnee, gaat u naar het tabblad Saldi en klikt u op ‘Betalen’.

Vereffening van transacties op serumVereffening van transacties op serum

Is serum veilig?

Serum is een gedecentraliseerde uitwisseling. In tegenstelling tot gecentraliseerde beurzen, hoeft u uw geld niet naar de beurs te sturen om cryptocurrencies te verhandelen. U moet echter nog steeds op de hoogte zijn van beveiliging, bijvoorbeeld om uw herstelzin en wachtwoord voor uw Sollet-portemonnee veilig te bewaren.

Aan de andere kant worden gedecentraliseerde uitwisselingen niet beheerd door een enkele entiteit, dus als u een fout maakt, bijv. stuur uw cryptocurrencies naar het verkeerde adres enz., er zal niemand zijn om u te helpen.

Conclusie: gebruikerservaring

Velen beschouwen een nadeel van DEXen dat ze niet beginnersvriendelijk zijn, en dat was het geval bij de eerste lancering. Op het moment van schrijven heeft het Serum-team echter echt rekening gehouden met dit gemeenschappelijke nadeel en nuttige bronnen en handleidingen verstrekt in de vorm van de Serum Academie.

De interface van Serum lijkt erg op FTX, dus degenen die FTX al gebruiken, zouden geen enkel probleem moeten hebben om aan Serum te wennen. Gebruikers van andere gecentraliseerde beurzen zouden echter wat extra tijd nodig hebben om te wennen aan waar de dingen zich bevinden op de Serum-interface, maar we denken niet dat het een enorm probleem is.

Om te beginnen, zoals bij de meeste gedecentraliseerde centrales, moet u een extra stap doen. het opzetten van een wallet, in dit geval de Sollet Wallet. Het is echter niet moeilijk om dit te doen en de meeste mensen zouden er waarschijnlijk minder dan 5 minuten over doen.

Het belangrijkste is dat handelen op Serum aanzienlijk sneller en krachtiger is. In het bijzonder merkten we een duidelijke verbetering op ten opzichte van andere DEXen zoals IDEX.

Al met al zijn we erg onder de indruk van Serum, maar we hopen echt dat ze in de toekomst ondersteuning kunnen toevoegen voor meer cryptocurrencies en handelsparen. Voorlopig zijn we van plan om regelmatige gebruikers van Serum te worden en dankzij het sterke team en wat we tot nu toe zien, lijkt de toekomst voor hen veelbelovend..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me