Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem

De ruimte voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) is uitgegroeid tot platforms in verschillende sectoren, zoals spothandel, derivaten en futures. Interessant is dat sommige netwerken, zoals Yearn Finance, opbrengstboeren en liquiditeitsverschaffers ondersteunen via een aggregatiedienst.

In plaats van het aanbieden van functies voor spothandel, uitlenen of lenen, stelt het gebruikers in staat geld te storten en vervolgens te verdelen op basis van het verwachte rendement en de risico’s die eraan verbonden zijn.

Dit is echter niet genoeg om een ​​zinvolle DeFi-acceptatie te stimuleren. Daarom volgde Yearn de samenwerkingsroute om zijn ecosysteem uit te breiden en de interoperabiliteit tussen DeFi-systemen te verbeteren.

In dit artikel kijken we naar de meest impactvolle partnerschappen in het Yearn-ecosysteem

Verlang + SushiSwap

Verlang x SushiSwapYearn x SushiSwap (bron: Verlangen x Sushi 行 っ て き ま す medium artikel)

Op 3 november 2020 ging de maker van Yearn, Andre Cronje, naar Medium om het samenkomen van zijn platform en Sushiswap aan te kondigen. De verbinding tussen de twee platforms komt samen terwijl Sushi zijn vooruitzichten voor geautomatiseerde marketmaking (AMM) verbetert, terwijl Yearn dieper graaft in het samenvoegen van formules. Deze kwaliteiten zorgden voor een behoefte aan onderlinge samenwerking, wat leidde tot:

 • Een combinatie van ontwikkelingshulpmiddelen.
 • Een stijging van de totale waarde vergrendeld (TVL) op elk platform.
 • Samenwerken om Deriswap te ontwikkelen en te lanceren, een platform dat spot-, derivaten- en futures-handel samenbrengt.
 • Introductie van Keep3r Network, een on-chain prijsorakel op de tweede iteratie van Sushswap.
 • Bovendien bieden liquiditeitsverschaffers op Sushi onderpand voor de sushi-geldmarkt.

Partnerschap met Cream Protocol

Het DeFi-aggregatorplatform werkte samen met Cream, een kredietnetwerk vergelijkbaar met Aave, bij de ontwikkeling van de tweede versie van het systeem. Met de samenwerking creëerde het Yearn en Cream-team Cream V2, dat hefboomwerking en leenfuncties introduceerde of verbeterde. Met name maakt het nieuwe platform opbrengstlandbouw mogelijk met behulp van hefboomwerking.

Verlang x CreamProtocolYearn x Cream Protocol (bron: Verlangen & Cream v2 fusie medium artikel)

Bovendien fungeert Cream V2 als een springplank naar stabiele krediet- en nog te bouwen kredietfuncties. Afgezien van het samenvoegen van middelen die zijn toegewezen aan ontwikkeling en het zien van een toename van individuele TVL, zorgde het partnerschap ervoor dat aandelen in Yearn Vaults in aanmerking kwamen om onderpand te verstrekken in Cream.

Een functie die aan de nieuwe versie van Cream is toegevoegd, omvat het roteren van sleutels met meerdere handtekeningen om de implementatie, iteratie en testen te verbeteren. Ongewijzigde functies omvatten functies die betrekking hebben op governance en native tokens.

Akropolis en Yearn

Verlang x AkropolisYearn x Akropolis (bron: μα τον Δια! Verlang x Akropolis medium artikel)

Het partnerschap is vrij uniek. Waarom? Het is bedoeld om het beste in het team van elk platform naar boven te halen. Daarom gaat elk team door met hun vorige reis, maar leunt op elkaar als ze hulp nodig hebben.

Bovendien hebben Akropolis-gebruikers toegang tot Yearn en een groot aantal andere netwerken zoals Cream en Pickle. In ruil daarvoor profiteren Yearn-investeerders van de investeringsstrategieën van Akropolis en een pool van institutionele netwerken. De samenwerking tussen de twee platforms bracht verbeteringen op Akropolis met zich mee.

Er was bijvoorbeeld een ontwikkeling van nieuwe kluizen, een institutionele toepassing, enkele strategieën en een rotatie van meerdere handtekeningen. Bovendien is het oorspronkelijke token van Akropolis geüpgraded om verliezen te kunnen volgen.

Het PowerPool-partnerschap

PowerPool is een gedecentraliseerd protocol dat governance-sterke punten verzamelt in systemen die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain. Kortom, het brengt governance-tokens samen uit een breed scala aan DeFi-protocollen, zoals Compound en Balancer.

Verlang x PowerpoolYearn x Powerpool (bron: Yearn Finance Nieuwsbrief # 13

De samenwerking met Yearn Finance verbond YFI, het governance-token op Yearn, met PowerPool’s PowerIndex. PowerIndex biedt een DeFi-index die is geïnspireerd op gedistribueerde exchange-traded funds (ETF’s). De index straalt meta-governance-functionaliteiten uit en bevat acht tokens, waaronder YFI.

Merk op dat het meta-governance-aspect zich richt op het concentreren van gebruikerstokens van verschillende DeFi-platforms in één contract. Vervolgens wordt het stemgewicht van de tokens gedelegeerd aan een groepsconsensus. Het contract genereert met name een token dat de houders kunnen gebruiken om het lot van de andere tokens in de pool te bepalen.

Dus, wat levert het partnerschap Yearn op??

 • Het hebben van een aandeel in de index geeft DeFi-liefhebbers een aandeel in Yearn.
 • Het vergroot de deelname aan bestuurskwesties van YFI.
 • PowerIndex ondersteunt swappen. Zo kan iedereen de token van een ander platform uitwisselen met YFI en vice versa.
 • In ruil daarvoor profiteert Yearn van meer liquiditeit. Bovendien helpt het samenvoegen van YFI de prijs te stabiliseren.

De Cover Fusie

Hoewel Cronje de samenwerking op 28 november 2020 formeel aankondigde, werken de twee platforms samen sinds de lancering van Cover. Het huwelijk tussen de twee opent deuren naar geavanceerde functies die onder meer gericht zijn op optimalisatie.

Dankzij de samenwerking kan Curve backstop-dekking bieden voor producten die op Yearn zijn gebouwd. Door hun samenwerking kan het netwerk van Cronje genieten van het dekkingsbereik van Cover dat bekend staat om het ondersteunen van meerdere onderpanden. Yearn kan risico’s voor gebruikers verkleinen door middel van kluisdekking. Dat is niet alles. Het onderschrijven van dekking op Yearn wordt winstgevender.

Yearn x Cover (bron: Verlangen & Cover fusie medium artikel)

Gelukkig zijn de voordelen niet op één manier. Voor Cover wordt het gehesen om zijn vleugels uit te breiden naar niet-gecharterde geldmarkten. Bovendien is het gemachtigd om een ​​groter aandeel van eeuwigdurende dekking en andere producten op de markt te zoeken. Componenten zoals de native COVER-valuta blijven echter intact.

Augurk en verlangen

Yearn x Pickle (bron: Augurk & Verlang naar fermentatie samenwerking dille medium artikel)

Dit is een ander belangrijk partnerschap in het Yearn-ecosysteem. Het unieke karakter ervan komt voort uit het feit dat het dubbele werken tussen de twee teams moet uitroeien. Hierdoor kunnen elk team en elke persoon binnen een team werken aan datgene waar ze buitengewoon goed in zijn.

Als gevolg hiervan zal Pickle nieuwe functies lanceren, zoals beloningsmeters. Bestuurders in het Pickle-ecosysteem ontvangen DILL-tokens wanneer ze hun tokens vergrendelen voor bestuursgerelateerde doeleinden. DILL-houders delen de prestatie-, opname- en stortingskosten van de meter.

Aan de andere kant worden Yearn-gebruikers, met name Vault-depositohouders, gestimuleerd om met Meters te communiceren via Vault-aandelen. De storters ontvangen ook meer beloningen door Pickle-tokens opzij te zetten om DILL te ontvangen.

Andere voordelen die voortkomen uit het partnerschap zijn onder meer

 • Een fusie van de TVL van de platforms.
 • Pickle vindt zijn weg naar het Yearn-ecosysteem.
 • Pickle geniet onder andere van de beveiliging van Yearn.
 • Pickle’s beloning Meters halen prikkels binnen van Yearn-spaarders.
 • De teams van de twee protocollen werken samen aan het creëren van strategieën en splitsen de winst van de strategieën.
 • Er is een algemene stijging van de beloningen voor gebruikers in beide kringen.

Gevolgtrekking

Door het Yearn-ecosysteem uit te breiden, proberen Cronje en zijn team een ​​onderling verbonden DeFi-wereld te bouwen. Met alles met alles verbonden, begint DeFi-acceptatie natuurlijk.

Afgezien van de onderlinge verbinding en adoptie, richten de partnerschappen zich bijvoorbeeld op het verminderen van dubbele rollen binnen teams die aan DeFi-projecten werken. Dit stimuleert de geboorte van nieuwe producten en functies om de groei in de ruimte te stimuleren.

Daarbij profiteren DeFi-enthousiastelingen van verbeterde producten en opbrengsten, die de interactie met DeFi-gerichte systemen verder aanmoedigen.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me