Bitcoin-prijsanalyse: 20-daagse SMA voorkomt dat BTC drastisch daalt

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin-prijs voldeed niet aan het bearish cross in het tijdsbestek van 4 uur.
  • De IOMAP laat twee sterke weerstandsbarrières zien: $ 38.000 en $ 40.000.

Na het dalen van de weerstandsbarrière van $ 40.000 op 10 januari, daalde de prijs van Bitcoin in de komende vier dagen tot $ 34.000 voordat hij ondersteuning vond bij de 20-daagse SMA. De prijs steeg vervolgens om de $ 40.000-barrière opnieuw te testen voordat deze onmiddellijk terugviel naar de 20-daagse SMA.

20-dagen SMA houdt BTC omhoog

De afgelopen vier dagen is de 20-daagse SMA erin geslaagd de Bitcoin-prijs hoog te houden. Terwijl de MACD een aanhoudend negatief momentum laat zien, heeft de 20-daagse SMA ($ 35.600) geweigerd om toe te geven onder deze bearish druk.

btc / usd dagelijkse grafiek 011921

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

Een nadere blik op de IOMAP van IntoTheBlock laat ons zien waarom deze ondersteuningsbarrière zo sterk is geweest. Eerder op dit niveau hadden 746.000 adressen 382.500 BTC-tokens gekocht. Als zodanig is deze lijn robuust genoeg om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 011921

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs grafiek geeft de houders een optimistisch standpunt. Ten eerste vertoont de MACD een toenemend bullish marktmomentum, wat zou moeten duiden op een aanstaande Bitcoin-prijssprong. Ten tweede stond de SMA van 50 bar op het punt de SMA van 20 bar over te steken om een ​​bearish kruispatroon te vormen. Het lijkt er echter op dat deze twee technieken zijn weggelopen.

btc / usd 4-uurs grafiek 011921

Afbeelding: BTC / USD 4-uurgrafiek

Het algehele Bitcoin-prijssentiment ziet er bearish uit

Ten slotte helpt de volgende grafiek uit IntoTheBlock ons ​​het aantal adressen te visualiseren dat dagelijks het protocol binnenkomt. Zoals u kunt zien, is het aantal adressen aanzienlijk gedaald van 685.400 op 7 januari naar 470.450 op 17 januari.

bitcoin adressen grafiek 011921

Afbeelding: IntoTheBlock

Dit laat ons zien dat het algehele netwerk aanzienlijk verzwakt met minder adressen die zich bij het protocol willen aansluiten.

Voormalige Canadese premier prijst Bitcoin

De voormalige Canadese premier Stephen Harper zei onlangs dat er een kans is dat Bitcoin en de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) kunnen dienen als reservevaluta om de dollar te vervangen. In een interview met Jay Martin van Cambridge House overwoog Harper de mogelijkheid dat de USD zou worden vervangen door grote valuta’s zoals de euro of de Chinese yuan..

Harper uitte zijn twijfels of een van beide valuta’s een levensvatbare alternatieve valuta is vanwege de onzekerheid op de lange termijn over de waarde van de euro en de "willekeurige maatregelen" de Chinese regering zou rekening houden met de waarde van de yuan.

Het is moeilijk in te zien wat het alternatief is voor de Amerikaanse dollar als ‘s werelds belangrijkste reservevaluta. Afgezien van goud, Bitcoin, een hele mand met dingen […] Ik denk dat je zult zien dat het aantal dingen dat mensen gebruiken als reserves zal toenemen, maar de Amerikaanse dollar zal nog steeds het grootste deel ervan uitmaken.

De ex-premier vervolgde met te zeggen dat hij dacht dat CBDC’s tot op zekere hoogte “onvermijdelijk” waren, maar waarschijnlijk onderworpen zouden zijn aan monetair beleid over de hele wereld. Bovendien zei Harper dat hij zich zorgen maakte over de opkomst van centrale banken "een soort algemene bankier" in plaats van alleen een financiële monitor. Dit kan de uitrol van een CBDC beïnvloeden. Hij voegde toe:

Als u een digitale valuta heeft en het doel van de centrale bank is om de inflatie onder controle te houden en een stabiele valuta en prijs te creëren, dan is de digitale valuta slechts een soort evolutie van de markt..

Aan de andere kant, als CBDC’s slechts ‘wilde experimenten’ zijn om de rol van centraal bankieren te bepalen, zei Harper dat hij zich zorgen zou maken.

Voormalig minister van Financiën van de VS: BTC is “Here To Stay”

In een recent interview op de ‘Wall Street Week’ van Bloomberg TV deelde Dr. Lawrence H Summers, voormalig minister van Financiën van de VS, zijn mening over Bitcoin. Summers zei dat hij gelooft dat Bitcoin een veerkrachtig bezit is en “hier is om te blijven”.

Ik denk dat sommige instellingen het leuk vinden [Bitcoin], is hier om te blijven. Ik denk niet dat het hele ding zal instorten. Ik denk dat het er veel veerkrachtiger uitziet als het naar boven is gerend en dan weer naar beneden en dan weer terug is gegaan, en daarom denk ik dat mensen er naartoe zullen gaan, en als mensen ernaartoe gaan, gezien de eindigheid van het aanbod, is dat wordt een factor die werkt om de prijzen te verhogen

In 2016 had Summers gezegd dat hij het niet eens was met de opmerking van JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon (gemaakt in 2015) dat “geen enkele regering ooit een virtuele valuta zal steunen die de grenzen overschrijdt en niet dezelfde controles heeft.” Summers had gezegd:

Jamie is een slimme jongen … Maar Bill Gates is ook een slimme jongen en hij zei dat het internet nergens heen gaat.

Dr. Summers is een van Amerika’s beste economen. Hij diende als directeur van de Nationale Economische Raad van het Witte Huis in de regering-Obama en als president van de Harvard University en als hoofdeconoom van de Wereldbank..

Bitcoin-prijs zal naar verwachting welke niveaus bereiken?

Als de Bitcoin-prijs de 20-daagse SMA blijft testen en uiteindelijk kapot gaat, kan deze dalen naar de 50-daagse SMA ($ 27.350). Aan de positieve kant hebben de BTC-prijsstieren te maken met sterke weerstand bij $ 38.000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me