Bitcoin-prijsanalyse: BTC bereikt nieuwe recordhoogte na goedkeuring door Tesla

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Tesla kondigde aan dat ze voor $ 1,5 miljard aan BTC hadden gekocht.
  • Bitcoin-prijs stijgt deze maandag met $ 6.000.

De prijs van Bitcoin zou naar verwachting $ 50.000 bedragen voordat er een correctie zou komen

Maandag bleek een gedenkwaardige dag te zijn voor de prijs van Bitcoin. De door Elon Musk geleide Tesla kondigde in hun SEC-aanvraag aan dat ze voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin hadden gekocht. Zodra het nieuws naar buiten kwam, reageerde de BTC-prijs onmiddellijk en bereikte een nieuw recordniveau van $ 47.131,35.

Tesla koopt $ 1,5 miljard aan BTC

Tesla Inc, het door Elon Musk geleide bedrijf voor elektrische voertuigen, kocht onlangs Bitcoin ter waarde van $ 1,5 miljard, volgens het jaarverslag dat is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Carl Quintanilla van CNBC deelde een fragment uit het rapport op Twitter dat de aandacht van de cryptocommunity heeft getrokken.

“TESLA 10-K: ".. we hebben in het kader van dit beleid in totaal $ 1,50 miljard in bitcoin geïnvesteerd en kunnen van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden. Bovendien verwachten we in de nabije toekomst bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor onze producten..

Kort nadat het nieuws uitbrak, schoot Bitcoin weer boven de $ 40.000. Tesla’s CEO Elon Musk had een paar dagen geleden de hashtag #bitcoin aan zijn Twitter-bio toegevoegd. Dit was precies genoeg om de prijs van de munt met 20% te verhogen. Musk gaf toe dat hij te laat is op het Bitcoin-feest en BTC “acht jaar geleden” had moeten kopen tijdens een clubhuischat.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de enorme Bitcoin-interesse en investering van MicoStrategy in de afgelopen tijd. Met een investering van meer dan $ 1 miljard in Bitcoin haalt MicroStrategy sinds vorig jaar de krantenkoppen. Slechts een paar dagen geleden organiseerde het bedrijf een grote conferentie waarin Bitcoin en zijn use-cases werden geïntroduceerd bij instellingen van over de hele wereld.

Met name de CEO van MicroStrategy, Micheal Saylor, had in december 2020 een gesprek met Elon Musk over Bitcoin. Musk had een provocerende meme over BTC getweet waarop Saylor reageerde en zei:

Als u uw aandeelhouders een gunst van $ 100 miljard wilt doen, converteert u de TSLA-balans van USD naar BTC. Andere bedrijven op de S.&P 500 zou jouw voorbeeld volgen en na verloop van tijd zou het uitgroeien tot een gunst van $ 1 biljoen.

Musk vroeg Saylor vervolgens of transacties van miljarden dollars mogelijk zijn met Bitcoin. Hierop zei Saylor:

Ja. Ik heb de afgelopen maanden meer dan $ 1,3 miljard in #BTC gekocht & zou mijn playbook graag offline met jullie delen – van de ene raketwetenschapper naar de andere.

CoinShares CSO: instellingen moeten nu toewijzen aan Bitcoin

Meltem Demirors, de chief strategy officer bij CoinShares, heeft gewaarschuwd dat het momenteel riskant is voor institutionele beleggers om geen Bitcoin in hun portefeuille te hebben. In een interview met CNBC ging Demirors in op de bezorgdheid dat de bullishness van Bitcoin een tijdslimiet heeft. Uiteindelijk zullen toezichthouders zoals de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen hard optreden tegen de crypto-ruimte.

De uitvoerende macht merkte een misvatting op dat Bitcoin niet gereguleerd is, wat volgens hem “zeker niet waar” is. Hij voegde eraan toe dat CoinShares veel tijd besteedt aan compliance. Volgens Demirors was het toewijzen van geld aan Bitcoin een risico voor investeerders in 2020. In 2021 gelooft hij echter dat “het een risico is om niet aan Bitcoin toe te wijzen.”

In een reactie op de institutionele adoptie van Bitcoin, sprak Demirors over MicroStrategy, dat zijn schatkistreserves meer dan verdubbeld heeft dankzij de Bitcoin-allocatie. Hij noemde ook het recente Bitcoin-conferentiegebeurtenis georganiseerd door MicroStrategy met meer dan duizend aanwezige treasurers van bedrijven. Volgens Demirors beginnen natiestaten nu serieus te kijken naar welke rol Bitcoin zou kunnen spelen in de toekomst van hun economieën..

Demirors voegde eraan toe dat deze keer institutionele interesse de Bitcoin bull run leidt, terwijl detailhandelaren meer gefocust zijn op kleinere crypto-activa en mememunten..

Veel belangstelling voor Bitcoin komt van instellingen. Als we kijken naar trends aan de handelskant, vanuit de gestructureerde productkant waar we $ 4 miljard aan activa voor onze klanten beheren en beheren, komt een groot deel van de instroom van instellingen die alloceren via beursgenoteerde, op de beurs verhandelde producten of fondsen. Er is een winkeldeelname, maar het is lang niet wat we in 2017 zagen.

Waar we de retailparticipatie zien, zijn zaken als Dogecoin (DOGE) en andere soorten cryptocurrencies met een kleinere marktkapitalisatie die zich meer lenen voor ‘memefication’ en wat we ‘mememunten’ of ‘meme-aandelen’ noemen, als je naar GameStop kijkt en AMC. Wat Bitcoin echt drijft, is naar mijn mening de fundamentele verschuiving in sentiment.

Mede-oprichter van BlockTower Capital: Bitcoin-prijs zou $ 400.000 kunnen bereiken

Ari Paul, de CIO van BlockTower, zei onlangs dat hij gelooft dat Bitcoin in de komende jaren mogelijk meer dan 10x winst kan behalen. Paul merkte op Twitter op dat de bullmarkt kan duren tot het einde van 2022, waarbij Bitcoin klaar staat om tussen 153% en 915% te groeien ten opzichte van de huidige prijs..

“Wat de tijd betreft, denk ik dat we 9-22 maanden hebben. Qua prijs – mijn gok is dat BTC de bullrun tussen $ 100k en $ 400k beëindigt en alts het beter doen. “

In een Real Vision-interview met Bitcoin-stier Raoul Pal legde Paul uit dat hoewel hij op de lange termijn optimistisch is over Bitcoin, hij gelooft dat altcoins in de nabije toekomst beter zullen presteren dan BTC..

Dus als deze bullmarkt lijkt op de voorgaande, en ik denk dat dit waarschijnlijk zal gebeuren, zal het laatste derde deel van de bull-run, in het algemeen alle munten, beter presteren dan Bitcoin. En dat is in het verleden elke keer gebeurd. Het gebeurt meestal in traditionele markten, waar u – in feite, smallcaps van mindere kwaliteit beter presteren dan de kwaliteit. En de reden is dat de risicotolerantie van mensen toeneemt.

Bitcoin-prijs consolideert boven $ 45.000

Voorafgaand aan deze maandag was de Bitcoin-prijs de afgelopen 10 dagen gestegen van $ 30.450 naar $ 39.000. Na het nieuws overschreed BTC de niveaus van $ 40.000, $ 41.000, helemaal tot $ 47.000. Deze laatste sprong heeft de relatieve sterkte-index (RSI) echter in de overboughtzone geduwd, wat aangeeft dat het actief te duur is en mogelijk te maken krijgt met een tijdelijke correctie..

btc / usd daggrafiek 020921

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Als deze correctie toch gebeurt, ziet de ondersteuningsbarrière van $ 38.500 – waarin 708.500 adressen eerder 390.000 BTC-tokens hadden gekocht – robuust genoeg om veel verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 020921

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek vertoont twee positieve signalen: de parabolische SAR is omgekeerd van bearish naar bullish, terwijl de MACD een toenemend bullish momentum aangeeft. Dit alles vertelt ons dat BTC in de $ 50.000-barrière kan kruipen voordat deze correctie wordt geconfronteerd.

btc / usd 4-uurs grafiek 020921

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Bitcoin-saldo in uitwisselingen daalt

btc / usd glassnode-grafiek 020921

Het aanbod van BTC op beurzen is gedaald tot het niveau dat voor het laatst werd gezien in januari 2018, precies op het hoogtepunt. Sindsdien zijn er nog eens 1,8 miljoen BTC in omloop gekomen, die allemaal in sterke handen zijn gestegen. Dit is een positief teken voor de prijs van Bitcoin, omdat het laat zien dat mensen voorrang geven aan vasthouden boven verkopen.

Bitcoin actieve adressen nemen toe

btc / usd santiment grafiek 020921

In de bovenstaande grafiek zien we een consistente stijging van het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde voor actieve adressen (unieke adressen die communiceren op het netwerk van $ BTC). Dit laat ons zien dat het Bitcoin-netwerk steeds sterker wordt.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

We verwachten dat de Bitcoin-prijs $ 50.000 zal bereiken voordat er een correctie optreedt. De techniek ziet er behoorlijk sterk uit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me