Bitcoin-prijsanalyse: BTC consolideert onder $ 50.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin-prijs overschreed $ 50.000 en werd vervolgens ingetrokken.
  • BTC zit bovenop een aantal gezonde ondersteuningsniveaus.

Op 13 februari stuiterde de Bitcoin-prijs omhoog van de ondersteuningsmuur van $ 47.000 en is gestegen naar $ 49.575. Afgelopen dinsdag slaagde BTC erin de grens van $ 50.000 te overschrijden en heeft zich sindsdien teruggetrokken.

Bitcoin-prijs zit boven twee gezonde ondersteuningsniveaus

In de afgelopen vier dagen is de Bitcoin-prijs erin geslaagd het psychologische niveau van $ 49.000 om te buigen van weerstand naar ondersteuning. Door deze stijgende klim kruipt de RSI nu langs de rand van de overboughtzone. Elke plotselinge bullish beweging zou BTC nog duurder kunnen maken, wat kan leiden tot een bearish correctie.

btc / usd daggrafiek 021721

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Aan de andere kant heeft de Bitcoin-prijs twee gezonde ondersteuningsmuren van $ 49.000 en $ 47.000. Eerder hadden 403.000 adressen voor $ 49.000 301.000 BTC-tokens gekocht. Dit niveau blijkt robuust genoeg te zijn om veel verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 021721

Afbeelding: IntoTheBlock

Bitcoin Miners HODLing over verkopen

Volgens Glassnode verzamelen Bitcoin-mijnwerkers meer BTC terwijl langetermijnbeleggers winst boeken. Ondanks de zware verkopen van mijnwerkers in januari, laat het rapport van Glassnode zien dat de uitstroom van mijnwerkers tot dusver in februari is opgedroogd.

btc / usd glassnode-kaart 021721

Afbeelding: Glassnode

Volgens het rapport zijn mijnwerkers en investeerders op langere termijn de twee belangrijkste verkopers van Bitcoin tijdens bullmarkten. Glassnode merkte op dat de afnemende uitstroom van mijnwerkers kan worden afgeleid als bullish, waarbij mijnwerkers hun exploitatiekosten al hebben gedekt of munten hebben opgeslagen. Dit laatste zou een reactie kunnen zijn op Tesla’s Bitcoin-investering van $ 1,5 miljard.

Een fragment uit het rapport luidt:

Dit suggereert dat mijnwerkers ofwel voldoende verkopen hebben afgerond om de kosten te dekken, of zouden ook kunnen betekenen dat ze de motie van vertrouwen van Tesla zien als een goede reden om hun schatkist stevig in de hand te houden..

Nu mijnwerkers hun Bitcoin vasthouden, concludeerde Glassnode dat de meeste munten die op de markten worden verkocht, worden geladen door langetermijnbeleggers. Het analysebedrijf merkte ook op dat Coin Days Destroyed (CDD) laat zien dat oudere munten worden herverdeeld. Glassnode concludeerde dat langetermijnbeleggers sinds oktober winst nemen – toen BTC voorbij $ 12.000 ging. CDD is een maatstaf voor economische activiteit die meer gewicht geeft aan munten die al lang niet zijn uitgegeven.

Een overzicht van het Crypto-verbod in Nigeria

Blockchain Industry Coordinating Committee of Nigeria (BICCON), heeft zich aangesloten bij andere spelers in de crypto-industrie om de recente richtlijn van de Centrale Bank van Nigeria (CBN) aan banken aan te vallen. BICCON is een instantie die crypto- en blockchain-belanghebbenden in Nigeria vertegenwoordigt. De CBN heeft de order op 5 februari 2021 geïmplementeerd en probeert crypto-entiteiten los te koppelen van het banksysteem.

In een recente verklaring verwierp BICCON de bewering van het CBN dat de nieuwe richtlijn slechts een “herhaling” is van wat het in januari 2017 zei. De richtlijn heeft financiële instellingen effectief verboden om diensten te verlenen aan mensen en / of entiteiten die handelen in digitale activa.

BICCON berispte de CBN ook voor het niet geven van “enige adequate kennisgeving of gerechtelijk bevel van een bevoegde rechtbank”. Het lichaam wees ook op de haast en de onjuiste uitvoering van de bestelling. Vervolgens werd onthuld hoe sommige cryptobedrijven door deze beslissing zijn beïnvloed.

Sinds 5 februari 2021 is een aantal personen- en entiteitenrekeningen afgesloten. In een vreemd en uitzonderlijk geval werden de fondsen op de twee bedrijfsrekeningen van een cryptocurrency-exchange weggevaagd en uiteindelijk gesloten..

BICCON merkte op dat het verbod op juridische hindernissen zou kunnen stuiten, aangezien “er momenteel geen wetgeving van de Nationale Vergadering is die de handel in cryptocurrency in Nigeria strafbaar stelt of illegaal maakt.” Voordat BICCON zijn verklaring publiceerde, hadden enkele leden van de Nigeriaanse senaat ook verzet geuit tegen de CBN-richtlijn. Volgens berichten wil de Nigeriaanse senaat dat het CBN de beslissing toelicht.

Met name heeft senator Sani Musa zich uitgesproken voor de CBN-richtlijn. Musa beweerde dat cryptocurrencies, vooral Bitcoin, de Nigeriaanse valuta ‘bijna nutteloos’ hebben gemaakt. De Nigeriaanse Security and Exchange Commission zei ook dat ze de CBN-richtlijn onderschrijft.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De prijs van Bitcoin blijft trending onder de $ 50.000. We geloven dat BTC uiteindelijk $ 50.000 zal omzetten in een krachtige ondersteuningslijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me