Bitcoin-prijsanalyse: BTC daalt onder $ 30.000, aangezien Coinbase Pro een grote verkooppiek ziet

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin-prijs crashte door >$ 5.000 deze donderdag.
  • Het sociale volume van BTC steeg naarmate kopers een “dip-buy” -mogelijkheid zagen.

De Bitcoin-prijs heeft vier grote bearish dagen op rij gehad, waarin hij daalde van $ 36.500 naar $ 29.500. Alleen al deze donderdag verloor BTC meer dan $ 5.000 in zijn totale waardering. Tijdens het proces is de Bitcoin-prijs uiteindelijk gedaald tot onder het psychologische niveau van $ 30.000.

Bitcoin-prijsgrafiek lezen

In de afgelopen vier dagen is de Bitcoin-prijs erin geslaagd om de 20-daagse SMA om te buigen van ondersteuning naar weerstand. Vanaf nu komt het op weg naar de 50-daagse SMA ($ 28.000). De relatieve sterkte-index stijgt momenteel op 40,45, nabij de oversoldzone. Wanneer het onder de 40 daalt, wordt het actief te duur, wat een bullish comeback teweegbrengt.

btc / usd daggrafiek 012221

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

Maar zelfs als de stieren een comeback maken, zullen ze te maken krijgen met verschillende sterke weerstandsbarrières, zoals gevisualiseerd door de IOMAP. Bitcoin-prijs wordt geconfronteerd met sterke weerstand bij $ 31.000, $ 35.000 (20-daagse SMA) en $ 37.000. Op dit moment is het niveau van $ 35.000 solide, aangezien 905.000 adressen eerder 525.000 BTC op dit niveau hadden gekocht.

btc / usd grafiek 012221

Afbeelding: IntoTheBlock

Enorme verkooppiek gezien bij Coinbase Pro

Coinbase Pro, de professionele handelsafdeling van Coinbase, ervoer een plotselinge piek in de verkoopdruk, wat deze prijsdaling veroorzaakte. Aanzienlijke pieken in volume bij Coinbase Pro gingen de afgelopen weken gepaard met prijsvolatiliteit.

bitcoin coinbase-grafiek 012221

Ki Young Ju, CEO van on-chain analytics resource CryptoQuant, merkte op Twitter op:

"Het lijkt erop dat $ BTC-verkopers afkomstig waren van #Coinbase. Coinbase Premium Index is sinds een uur een negatieve waarde."

Koopt iedereen de prijsdip in Bitcoin?

Santiment, een ander bekend on-chain analyseplatform, merkte op dat de hoeveelheid sociale Bitcoin-volume een hoogste punt in zes dagen heeft bereikt. Dit toont aan dat het hele publiek een koopmogelijkheid heeft herkend en zal proberen de dip te kopen.

btc / usd santiment grafiek 012221

Afbeelding: Santiment

Bitcoin-prijs positieve indicator: Biden bevriest FinCEN’s Crypto Wallet-voorschriften

Joe Biden, de nieuw gekozen president van de VS, heeft federale regelgevingsprocessen bevroren, zoals de controversiële regels voor zelf-gehoste cryptocurrency-portefeuilles. Deze regeling werd voorgesteld door voormalig minister van Financiën Steven Mnuchin.

De aankondiging werd gedaan in een memorandum van het Witte Huis voor de hoofden van verschillende federale agentschappen. Dit omvat ook het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). De aankondiging specificeert niet het voorstel voor de crypto-portemonnee, maar plaatst een algemene bevriezing van alle regelgevende instanties van het bureau in afwachting van beoordeling. Dit is van kracht gedurende 60 dagen vanaf de datum van het memorandum.

In een reactie op het nieuws zei Jake Chervinsky, General Counsel van Compound Finance:

We hebben hard gevochten & verdiende het recht om op adem te komen & resetten. Janet Yellen is niet Steve Mnuchin. ik ben optimistisch.

Onder de voormalige Amerikaanse minister van Financiën, Mnuchin, deed FinCEN het door zichzelf gehoste portefeuillevoorstel. Als dit wordt aangenomen, moeten banken en andere financiële instellingen rapporten indienen, gegevens bijhouden en de identiteit verifiëren van klanten die transacties uitvoeren van en naar privéportefeuilles met cryptocurrency..

Het voorstel kreeg veel kritiek van veel experts uit de industrie. Critici stelden ook dat het voor veel bedrijven technisch onmogelijk zou zijn om hieraan te voldoen, omdat slimme contracten geen naam- of adresgegevens bevatten. Biden heeft Janet Yellen aangesteld als minister van Financiën. Eerder deze week zei Yellen dat er cryptocurrencies worden gebruikt "voornamelijk voor illegale financiering."

Hierop zei Chervinsky:

Ten eerste is iedereen beter dan minister Mnuchin, die lang geleden besloot dat hij alles aan crypto haatte. Ten tweede, hoewel dr. Yellen nu misschien geen fan is, verwacht ik dat ze openstaat om te leren & luisteren, & volgt de normale volgorde bij het nemen van beslissingen over nieuwe regelgeving. Dat is goed.

Bitcoin-prijs positieve indicator: 270K BTC uit liquiditeit gehaald

Bitcoin-investeerders lijken hun bezit voor de lange termijn op te sluiten, aangezien 270.000 BTC in de afgelopen 30 dagen uit de liquiditeitsvoorziening is gehaald, aldus Glassnode..

bitcoin-grafiek 012221

Afbeelding: Glassnode

De gegevens geven aan dat de vloeibare voorraad van Bitcoin de afgelopen negen maanden gestaag is gedaald, met een vloeibare voorraad die momenteel 21,3% bedraagt. Het stijgende illiquide aanbod van het actief zou bullish kunnen zijn voor de prijs van Bitcoin, waarbij nieuwe handelaren strijden om een ​​steeds kleiner wordend aanbod.

Glassnode schat dat bijna 80% van de 18,6 miljoen circulerende Bitcoin momenteel wordt opgeslagen in ‘illiquide’ portefeuilles. Volgens de gegevensverzamelaar wordt een Bitcoin-portemonnee als illiquide beschouwd als minder dan 25% van de ontvangen Bitcoin is overgedragen gedurende de hele levensduur van de entiteit..

Van de 3,9 miljoen zeer liquide BTC is 61% (2,38 miljoen) in handen van gecentraliseerde beurzen. Hun saldi zijn ook gedaald, waarbij gegevens van CryptoQuant aangeven dat de reserves van de beurzen sinds juli met 13,8% zijn gekrompen..

Toenemende institutionele investeringen kunnen een belangrijke motor zijn voor de uitputting van de liquide voorraad van Bitcoin. Portefeuilletrackingservice Bitcoin Treasuries schat momenteel dat 33 institutionele entiteiten meer dan 1,2 miljoen BTC hebben verzameld (6,5% van het circulerende aanbod van Bitcoin). Sommige van deze entiteiten zijn onder meer Grayscale Investments, PayPal en Square.

Deutsche Bank Survey: Is Bitcoin Price In A Bubble?

Volgens CNBC heeft Deutsche Bank onlangs (13 jan. – 15 jan.) Een investeerdersonderzoek uitgevoerd. Van de in totaal 627 respondenten denkt 89% dat Bitcoin en andere technologieaandelen (zoals Tesla) bovenaan de lijst met bubbels op de financiële markten staan..

bitcoin deutschebank grafiek 012221

Afbeelding: Deutsche Bank Research

56% van de marktprofessionals is van mening dat de waarde van Bitcoin in één jaar groter is. 62% van de respondenten denkt dat Tesla dezelfde daling zou zien. Op een schaal van 1-10 van de bellen beoordeelde de helft van de deelnemers aan de enquête het vlaggenschip cryptocurrency op 10.

Ongeveer 25% van de respondenten is van mening dat BTC volgend jaar om dezelfde tijd waarschijnlijk in waarde kan verdubbelen. Dit zou betekenen dat het actief ten noorden van $ 70.000 geprijsd zal zijn. Meer dan tweederde van de deelnemers gelooft dat de Amerikaanse Federal Reserve haar stimuleringsprogramma niet voor het einde van 2021 zal beëindigen – een mogelijke katalysator voor verdere groei in de fintech-sector.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Bitcoin-prijs zal waarschijnlijk de 50-dagen SMA ($ 28.000) raken terwijl deze blijft dalen. De stieren moeten dit niveau verdedigen met alles wat ze hebben, aangezien een nieuwe onderbreking mogelijk een crash van de 50-dagen SMA zou kunnen veroorzaken ($ 16.250).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me