Bitcoin-prijsanalyse: BTC komt terug vanaf $ 27.000-niveau

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • De RSI op de daily chart zweefde in het overboughtgebied.
  • De MACD op de 4-hour chart laat een toenemend bearish momentum zien.
  • Shark Tank-presentatoren storen zich over Bitcoin.

Bitcoin heeft tussen 12 december en 28 december een behoorlijke opwaartse trend doorgemaakt, van $ 18.000 naar $ 27.000. Het lijkt er echter op dat de verkopers het psychologische niveau van $ 27.000 hebben gekozen om uit te betalen, aangezien de prijs sindsdien is gedaald tot $ 26.780..

Verdere uitverkoop op de kaarten?

Hoewel de algemene trend buitengewoon optimistisch is, laten bepaalde technische indicatoren zien dat de kopers misschien overwegen hun munten te verkopen. Ten eerste zweefde de relatieve sterkte-index in de daily chart in het overboughtgebied. Dit toont aan dat de belangrijkste cryptocurrency momenteel overgewaardeerd is.

btc / usd daggrafiek 122920

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De 4-hour chart voegt nog meer geloof toe aan onze bearish outlook. Zoals je kunt zien, vertoont de moving average convergentie / divergentie (MACD) een toenemend momentum, dus een verdere daling staat zeker op het programma.

btc / usd 4-uurs grafiek 122920

Afbeelding: BTC / USD 4-uursgrafiek

De Bollinger-band in het tijdsbestek van 4 uur begint ook te krimpen. Het samendrukken van de banden duidt op een lage marktvolatiliteit. Het lijkt erop dat de prijs een consolidatieperiode doormaakt voordat deze daalt.

Mark Cuban looft monetair beleid van BTC

Temidden van de stijgende prestaties van Bitcoin tijdens de feestdagen, lijkt het erop dat een voormalige BTC-criticus zijn standpunt ten opzichte van de vlaggenschip cryptocurrency heeft veranderd. In een eerdere tweet hadden miljardair-investeerder en Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban aangekondigd dat fans die Mavericks-spullen kopen 25% korting zouden krijgen als ze Bitcoin zouden gebruiken om hun betaling uit te voeren..

Het aanbieden van een cadeaubon en de acceptatie van Bitcoin als betalingsoptie vielen veel experts als vreemd op vanwege de geschiedenis van Cubaan met het verlagen van het actief. In september 2019 had hij gezegd dat hij de voorkeur geeft aan bananen boven Bitcoin als grondstof.

In een recente tweet leek Cuban het programmatische monetaire beleid van Bitcoin te prijzen en zei dat beursgenoteerde bedrijven er verstandig aan zouden doen om hun aandeleninflatie te beperken..

Het lijkt er echter op dat zijn Shark Tank-partner het sentiment niet deelt.

De heer Wonderful waarschuwt dat regelgevers hard zullen neerkomen op Bitcoin

Shark Tank’s “Mr. Geweldig ”Kevin O’Leary heeft onlangs gewaarschuwd voor regelgevers die Bitcoin hard aanpakken. Hij voegde eraan toe dat “zelfs als bitcoin nog eens 2.000% zou stijgen, het volledig irrelevant is voor institutionele klanten.”

In een recent interview met de Squawk Box van CNBC werd aan O’Leary gevraagd of hij van mening was veranderd over BTC door te denken dat het “geen echte valuta” was, maar erin te investeren. Hij antwoordde en verduidelijkte dat hij ‘al jaren een cryptonian’ is. O’Leary pakte zijn telefoon en wees naar zijn Bitcoin-portemonnee.

Ik ben hierbij betrokken omdat het leuk is, maar dit is geen institutioneel product … Deze hele markt, zelfs als bitcoin nog eens 2.000% zou stijgen, is volkomen irrelevant voor de institutionele klanten.

Het echte probleem is als je hier als fiduciair bij betrokken raakt, en het wordt gereguleerd, en het wordt gehalveerd of naar nul gaat, wie weet wat, je hebt nog nooit de moeder van class action-rechtszaken gezien die daaruit voortkomen.

O’Leary werd gevraagd om commentaar te geven op hoe Mark Cuban, de eigenaar van Dallas Mavericks, onlangs begonnen was met het aanbieden van kortingen op koopwaar aan klanten die met bitcoin betalen. Cuban zei onlangs ook dat Bitcoin meer een religie was dan een oplossing voor wat dan ook.

O’Leary reageerde door te zeggen dat hij Cubaans heel goed kent. Hij zei dat Cuban ook eerder werd geciteerd toen hij zei dat bananen een grotere gemeenschappelijke valuta zijn dan Bitcoin. O’Leary voegde eraan toe dat Cubaans “waarschijnlijk gelijk” heeft.

Mijn hele punt is voor ons allemaal … die toezicht houden op en werken binnen de wereldwijde industrie van de financiële dienstverlening, die miljarden dollars waard is, is dit een burger van niets? Het is niet eens een eencellige amoebe.

O’Leary vervolgde met te zeggen dat “de financiële markten te maken hebben met toezichthouders, en u kunt alleen opereren binnen de grenzen van die regels.” Hij beweerde dat veel institutionele beleggers geen BTC willen bezitten omdat ze “bang zijn voor de toezichthouder”.

Bitcoin-activiteit in de Scandinavische regio krijgt een boost van betaalbare mijnbouw

Als gevolg van een daling van de elektriciteitsprijzen is de mijnbouw van cryptocurrency aanzienlijk toegenomen in de Scandinavische regio. Zware regenval in het gebied heeft de productie van waterkrachtcentrales gestimuleerd, waardoor Zweden en Noorwegen met enkele van de laagste energieprijzen ter wereld te maken hebben.

Het recente geluk van de mijnwerkers volgt op een aantal jaren van slechte marges door hogere elektriciteitskosten en lagere prijzen voor de meeste digitale valuta’s. Volgens een LiveMint-rapport zei Philip Salter, hoofd operaties bij Genesis Mining in Hong Kong, dat een datacenter exploiteert in Boden, Zweden:

Degenen die de moeilijke periode hebben doorstaan, zoals wij, zijn nu best gelukkig. Er waren tijden dat we helemaal geen winst maakten, maar het afgelopen jaar is onze winstgevendheid meer dan verdrievoudigd.

Een van de belangrijkste milieuvoordelen van het baseren van de mijnbouw in de Scandinavische regio is dat elektriciteit bijna koolstofvrij is. De elektriciteit bestaat voornamelijk uit waterkracht, kernenergie en windenergie. Het hebben van munten die uit de Scandinavische regio stromen, helpt ook om het politieke risicoprofiel van Bitcoin te verminderen.

Salter voegde toe:

Er is een zeer belangrijke strategische verschuiving gaande van mijnbouw in China naar mijnbouw in westerse landen zoals Zweden, aangezien Bitcoin-investeerders meer publiek worden en meer stabiliteit en kritische veiligheid willen. Het is een van de grootste ontwikkelingen in Bitcoin-mijnbouw om op te letten.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Als de prijs daalt, zijn er twee cruciale niveaus waarop we moeten letten. Ten eerste de SMA van 50 bar ($ 24.500) in de 4-uurgrafiek en ten tweede de 20-daagse SMA ($ 22.600). Als deze twee niveaus de neerwaartse trend niet kunnen beheersen, zal de prijs dalen tot onder $ 20.000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me