Bitcoin-prijsanalyse: BTC om $ 146.000 te bereiken? JPMorgan denkt van wel

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • De prijs is momenteel in onderhandeling met de weerstandslijn van $ 34.500.
  • Het aantal nieuwe adressen dat het protocol binnenkomt, is dramatisch gestegen tussen 1 januari en 5 januari.
  • Het aantal adressen met minstens 1.000 BTC heeft een recordhoogte bereikt.

Ondanks de aanhoudende prijsstijging van Bitcoin, is goud ongeveer 4,6 keer de huidige marktkapitalisatie van $ 5,85 miljard van Bitcoin. Toch voorspellen strategen bij JPMorgan Chase bank een scenario waarin BTC binnenkort beter presteert dan goud.

Een recent Bloomberg-rapport citeerde een notitie van de strategen van de bank, geleid door Nikolaos Panigirtzoglou. In de notitie schetsten de experts een pad naar de totale investering van de particuliere sector in Bitcoin die gelijk zou worden aan de waarde die momenteel in goud wordt geïnvesteerd via op de beurs verhandelde fondsen of staven en munten. Dit pad hangt echter af van de volatiliteit van Bitcoin die convergeert met goud. Naar hun mening zal dit waarschijnlijk enige tijd duren.

Een verdringing van goud als een ‘alternatieve’ valuta impliceert een groot voordeel voor Bitcoin op de lange termijn […] een convergentie van de volatiliteit tussen Bitcoin en goud zal waarschijnlijk niet snel plaatsvinden en is in onze ogen een proces van meerdere jaren. Dit houdt in dat het theoretische Bitcoin-prijsdoel van $ 146.000 moet worden beschouwd als een langetermijndoelstelling, en dus een onhoudbaar prijsdoel voor dit jaar..

Bitcoin is behoorlijk volatiel geweest, zelfs tijdens zijn recente prijsstijging. Desalniettemin identificeerden de strategen sterke positieve signalen voor de cryptocurrency, wijzend op een opeenstapeling van speculatieve longposities. Toch waarschuwden ze dat het moeilijk blijft om het investeringslandschap op middellange termijn te lezen:

De achtergrond van waardering en positie is aan het begin van het nieuwe jaar een stuk uitdagender geworden voor Bitcoin. […] Hoewel we de mogelijkheid niet kunnen uitsluiten dat de huidige speculatieve manie zich zal voortplanten en de Bitcoin-prijs verder zal opdrijven in de richting van de consensusregio tussen $ 50.000 – $ 100.000, wij geloven dat dergelijke prijsniveaus onhoudbaar zouden blijken te zijn.

De lancering van Bitcoin naar $ 40.000

Bitcoin steeg van $ 18.000 op 12 december naar $ 34.500, waarmee hij zichzelf bijna verdubbelde in waardering. Vanaf nu onderhandelt de belangrijkste cryptocurrency met de weerstandsbarrière van $ 34.500. Als je er met succes doorheen navigeert, zou BTC het niveau van $ 40.000 moeten kunnen bereiken.

btc / usd daggrafiek 010621

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De vier-uur-chart voegt nog meer geloof toe aan onze bullish outlook. Er zijn twee dingen die u hier moet opmerken. Ten eerste heeft BTC de afgelopen vier sessies met succes de parabolische SAR omgedraaid van bearish naar bullish. Dit toont aan dat de algemene trend van de markt momenteel koperszwaar is.

btc / usd 4-uurs grafiek 010621

Afbeelding: BTC / USD 4-uurs grafiek

Daarnaast laat de MACD in de 4-hour chart een toenemend bullish marktmomentum zien. Dit geeft ook aan dat er meer prijsgroei wordt verwacht. Ten slotte, als we zien dat het aantal dagelijkse actieve adressen dat het netwerk binnenkomt, we kunnen zien dat het gestaag is toegenomen van 445.500 tot 601.500 tussen 1 januari en 5 januari..

bitcoin-adressen grafiek 010621

Afbeelding: IntoTheBlock

Dit is een zeer positief teken voor het protocol, aangezien het ons vertelt dat het netwerk gestaag groeit en sterker wordt dan ooit.

Aantal walvissen bereikt hoogste punt ooit

btc / usd santiment grafiek 010621

Santiment, een on-chain analyseplatform, merkte ook op dat het aantal adressen met 1.000 BTC of ~ $ 34 miljoen een recordhoogte van 2.323 heeft bereikt toen de sessie van dinsdag ten einde liep. Zoals Santiment het verwoordt: “Er is misschien geen opvallender bullish statistiek dan een die wijst op groeiende houders met $ 33,7 miljoen + op het spel.”

Amerikaanse banken kunnen nu officieel Stablecoins en openbare blockchains gebruiken

Het US Office of the Comptroller of the Currency (OCC) heeft onlangs aanvullende cryptovriendelijke richtlijnen gepubliceerd. Dit zal een grotere deelname van gereguleerde financiële instellingen in de digitale activaruimte mogelijk maken.

In een recent persbericht besprak de OCC zijn beslissing om federaal gecharterde banken en spaargelden toe te staan ​​stablecoins en openbare blockchains te gebruiken voor bankfuncties zoals betalingsafwikkelingen. De OCC bracht het nieuws over via een interpretatieve brief waarin alle modaliteiten werden uiteengezet voor banken die deelnemen aan onafhankelijke knooppuntverificatienetwerken (INVN).

Volgens deze brief kan elke nationale bank of federale kringloopvereniging knooppunten uitvoeren voor het valideren, opslaan en registreren van transacties op openbare blockchain-netwerken. De richtlijn vermeldde ook dat banken INVN’s en stablecoins kunnen gebruiken voor betalingen zolang de protocollen voldoen aan de huidige branchepraktijken..

Het gebruik van blockchain-netwerken en stablecoins kan mogelijk de efficiëntie van de federale bankarchitectuur verhogen en tegelijkertijd de betalingsstabiliteit waarborgen. Brian Brooks, waarnemend controleur van de OCC, zei:

Onze brief verwijdert alle juridische onzekerheid over de bevoegdheid van banken om verbinding te maken met blockchains als validatorknooppunten en daardoor stablecoin-betalingen af ​​te handelen namens klanten die steeds vaker de snelheid, efficiëntie, interoperabiliteit en lage kosten van deze producten eisen..

Dit is buitengewoon optimistisch voor de cryptocurrency-markt.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Vanaf nu moeten we zien hoe de prijs reageert op het psychologische niveau van $ 34.500. Als u hier met succes over onderhandelt, zou de prijs het $ 40.000-niveau moeten bereiken. Als de prijs echter daalt, moet de SMA van 20 bar in de 4-uurgrafiek ($ 33.000) sterk blijven om de prijs in de zone van $ 30.000 te houden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me