Bitcoin-prijsanalyse: BTC stijgt gestaag naar $ 39.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • De 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek heeft het bullish crosspatroon gevormd met SMA’s van 20 bar en 50 bar.
  • De MACD vertoont een aanhoudend bullish momentum in de MACD.

In de afgelopen acht dagen is de prijs van Bitcoin gestegen van $ 30.400 naar $ 38.250. BTC slaagde erin om de 20-daagse SMA om te buigen van weerstand naar ondersteuning tijdens deze opwaartse golf, terwijl de parabolische SAR ook omsloeg van bearish naar bullish. Met zoveel positieve signalen, laten we eens kijken wat er achter de schermen met Bitcoin aan de hand is.

Bitcoin-prijs streeft naar $ 40.000

Bulls hadden de controle over de Bitcoin-prijs gedurende de vier opeenvolgende dagen, waarin ze erin slaagden de 20-daagse SMA om te zetten van weerstand naar ondersteuning. De relatieve sterkte-index (RSI) loopt rond de 63, wat betekent dat BTC $ 40.000 kan overschrijden voordat het actief overgewaardeerd raakt.

btc / usd daggrafiek 020421

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Bitcoin-prijs heeft vooraf een gebrek aan sterke weerstandsbarrières. Volgens de IOMAP van IntoTheBlock is er een gematigd tot zwak obstakel van $ 39.000, waarbij 124.000 adressen eerder 156.000 BTC hadden gekocht.

btc / usd volumegrafiek 020421

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek heeft meerdere positieve signalen laten zien, wat een goed voorteken is voor de bulls. Laten we ze eens nader bekijken.

btc / usd 4-uurs grafiek 020421

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

  • BTC is een trend in een opwaartse kanaalformatie.
  • De SMA van 20 bar is de SMA van 50 bar overgestoken om een ​​bullish cross te vormen.
  • De MACD laat een aanhoudend bullish marktmomentum zien.

Nieuw geld stroomt in Bitcoin

btc / usd glassnode-kaart 020421

Afbeelding: Glassnode

Kijkend naar de afbeelding hierboven, gepost door Glassnode, kunnen we zien dat het aantal Bitcoins dat wordt opgenomen van fiat-naar-crypto-uitwisselingen (Coinbase) exponentieel hoger is dan het aantal Bitcoins dat zich terugtrekt uit crypto-naar-crypto-uitwisselingen (Binance). Dit is een indicatie van het feit dat er nieuw geld naar Bitcoin stroomt, waarbij steeds meer mensen proberen zoveel mogelijk BTC te verzamelen..

Visa om instellingen en banken in staat te stellen Bitcoin te kopen

Visa is onlangs een partnerschap aangegaan met First Boulevard, een digitale neobank, om een ​​crypto-API te testen, waarmee institutionele klanten cryptocurrencies van Anchorage kunnen kopen, bewaren en verhandelen. First Boulevard is gericht op het opbouwen van generatievermogen voor de zwarte gemeenschap. Anchorage is een federaal gecharterde digitale activabank.

Het API-pilotprogramma wordt naar verwachting later dit jaar gelanceerd. Jack Forestell, Chief Product Officer bij Visa, zei hierover:

We wilden van Visa de brug maken tussen digitale valuta en ons wereldwijde netwerk van 70 miljoen verkopers en vandaag zijn we het leidende netwerk voor crypto-portefeuilles met 35 crypto-platforms die ervoor kiezen om met Visa uit te geven. […] Met dit proefprogramma willen we de waarde van Visa uitbreiden naar onze klanten van neobank en financiële instellingen door een gemakkelijke brug te bieden naar crypto-activa en blockchain-netwerken..

Door voorrang te geven aan partners zoals First Boulevard, wil Visa het speelveld gelijk maken als het gaat om toegang tot nieuwe en opkomende technologieën. De president van Anchorage, Diogo Monica, zei dat het API-pilootprogramma van Visa een belangrijke stap is, zowel voor de verspreiding van cryptocurrencies als activaklasse als voor de toegankelijkheid van financiële betalingsdiensten. Hij voegde toe:

We zijn verheugd om samen te werken met Visa en First Boulevard om de infrastructuur te bouwen voor een veiligere en rechtvaardigere financiële toekomst.

Kan China Bitcoin afsluiten voor $ 7 miljard per jaar??

Tijdens een recent debat met crypto-advocaat Anthony Pompliano, sprak Micheal Green – de hoofdstrateeg bij Logica Capital – over de dominantie van de Bitcoin-mijnbouw in China. Green benadrukte het dominante aandeel van de BTC-hashsnelheid binnen de grenzen van China en beschreef het netwerk als ‘ongelooflijk kwetsbaar’ vanuit het perspectief van de VS. Hij legde uit waarom Bitcoin niet zo gedecentraliseerd is als het wordt gezien.

Het overgrote deel van de mijnbouwactiviteiten vindt plaats in regio’s als China, Rusland en Iran, en als we de deelname van mijnbouwpools opnemen, hebben ze meer dan 90% van de hasj-snelheid in handen. Dit is geen gedecentraliseerd systeem.

Green voegde eraan toe dat als China bijvoorbeeld het Bitcoin-netwerk zou sluiten (door lege blokken te gaan delven), dit het land slechts $ 7 miljard per jaar zou kosten..

De huidige schatting van hoeveel het zou kosten om het Bitcoin-netwerk […] te sluiten als, bijvoorbeeld, China zou besluiten om simpelweg lege blokken te gaan delven […] is ongeveer $ 7 miljard per jaar. Voor een natiestaat is dat niets

Pompliano was het echter niet eens met Green en zei dat Bitcoin in alle opzichten “het sterkste computernetwerk ter wereld […] is.” Hij wees op de recente “diversificatie” in de Chinese centralisatie van hash-snelheid, met de nadruk op opmerkelijke vorderingen in de hash-snelheid. macht onder bevel van in de VS gevestigde entiteiten.

Bovendien betwistte Pompliano het vermoeden van Green dat de geografische spreiding van de hash-snelheid van Bitcoin het vermogen vertegenwoordigt van een land om controle uit te oefenen over het netwerk. Hij zei:

Alleen omdat er ergens anders een kapitaalstroom is, wil dat nog niet zeggen dat die regeringen het controleren.

Green portretteerde Bitcoin ook als een kanaal voor criminaliteit en een hulpmiddel dat door vijanden van de VS wordt gebruikt om de dollar te omzeilen. Hij voorspelde dat de Amerikaanse regering BTC binnenkort zal verbieden. Hierop zei Pomp dat als de mening van Green zou zegevieren, de VS de fout zullen maken om zichzelf uit te sluiten van de wereldwijde financiële revolutie die blockchain en cryptocurrencies zullen inspireren..

Argo Blockchain kocht in januari 172,5 BTC

Argo Blockchain (ARB), een beursgenoteerd Bitcoin-mijnbedrijf, heeft onlangs onthuld dat het in januari 172,5 BTC heeft gekocht als onderdeel van zijn vermogensbeheerstrategie. In een recent persbericht merkte het bedrijf op dat het de BTC-tokens in de tweede helft van januari had gekocht. Naar schatting handelde de vlaggenschipcrypto in die tijd tussen $ 30.000 en $ 36.000.

Omdat BTC rond de $ 36.500 handelt, hebben de nieuwe holdings een huidige waarde van meer dan $ 6 miljoen. Argo zei ook dat het 93 BTC heeft gedolven "of bitcoin-equivalent" in januari, iets minder dan de 96 BTC (of gelijkwaardig) in december 2020.

Volgens het persbericht had het mijnbouwbedrijf eind januari ongeveer 500 BTC in handen. CEO Peter Wall zei dat januari het was "beste maand in de geschiedenis van het bedrijf in zowel mijnopbrengsten als winsten." Met name de aandelen van Argo zijn het afgelopen jaar met meer dan 1.350% gestegen.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De Bitcoin-prijs zal naar verwachting de weerstandsbarrière van $ 39.000 overschrijden en het psychologische niveau van $ 40.000 bereiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me