Bitcoin-prijsanalyse: BTC vindt ondersteuning op de 20-daagse SMA terwijl Square de dip koopt

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • De prijs van Bitcoin heeft het niveau van $ 50.000 overschreden.
  • De MACD staat op het punt bearish om te buigen naar bullish.

Bitcoin daalde op 22 februari en 23 februari van $ 57.300 naar $ 48.800. Momenteel zit BTC bovenop de 20-daagse SMA en is weer gestegen naar $ 50.500. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs terug boven $ 50.000

In de afgelopen twee dagen is de Bitcoin-prijs met $ 2.000 gestegen tot $ 50.300 op het moment van drukken. De dip van 22 februari zorgde er echter voor dat BTC de parabolische SAR omkeerde van bullish naar bearish. Dit toont aan dat het huidige marktsentiment negatief is.

btc / usd daggrafiek 022521

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Bovenaan staat de Bitcoin-prijs voor een matige tot sterke weerstandsmuur van $ 51.500, waarbij 465.000 adressen 201.000 BTC-tokens hadden gekocht. Als de kopers deze zone overwinnen, bereikt BTC de weerstand van $ 54.000.

btc / usd volumegrafiek 022521

Afbeelding: IntoTheBlock

Als we naar de 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek kijken, kunnen we zien dat de MACD op het punt staat om te keren van bearish naar bullish, wat laat zien dat BTC zich nog meer zal herstellen..

btc / usd 4-uurs grafiek 022421

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Amerikaans congres bezorgd over crypto-financiering van binnenlands terrorisme

Een subcommissie van het Amerikaanse Congres onderzoekt momenteel of binnenlandse extremisten crypto gebruiken als een bron van fondsen voor hun activiteiten. De Subcommissie Nationale Veiligheid, Internationale Ontwikkeling en Monetair Beleid houdt vandaag een hoorzitting met de titel “Dollars Against Democracy: Domestic Terrorist Financing in the Aftermath of Insurrection”.

Een commissiememorandum stelde dat “naarmate de controle door traditionele banken en betalingsplatforms toeneemt, extremisten zich richten op verzoeken om cryptocurrencies.” In het memorandum worden twee belangrijke incidenten aangehaald die suggereren dat crypto mogelijk heeft bijgedragen aan de financiering van de Capitoolopstand..

Ten eerste stuurde een Franse extremist die zelfmoord pleegde op 8 december 28.15 BTC (destijds $ 522.000 waard) naar 22 adressen. Sommige van deze 22 adressen zijn van bekende extreemrechtse activisten en internetpersoonlijkheden. Meer dan $ 250.000 van de door hem overgedragen BTC ging naar activist Nick Fuentes die tijdens de opstand werd geïdentificeerd als zijnde in het Capitool. Hij heeft echter uitdrukkelijk geweigerd het gebouw te betreden.

Ten tweede verwees het memorandum naar een live video van het Capitool-protest waarin de streamer ongeveer $ 222 aan cryptocurrency-fooien ontving. Volgens het document betaalde het videostreamingplatform Dlive “honderdduizenden dollars aan extremisten sinds de oprichting”. Het platform is gekocht door BitTorrent – eigendom van de Tron Foundation.

De commissie is van mening dat naarmate traditionele financiering in toenemende mate wordt gereguleerd, toekomstige opstandelingen zich waarschijnlijk tot niet-traditionele manieren zullen wenden om hun activiteiten te financieren. Het voegde eraan toe dat “sommige van de arrestaties in verband met de aanslag van 6 januari” succesvol waren vanwege de rapportagemethoden die banken en andere gereguleerde financiële instellingen gebruiken.

Crypto-investeerder die de naam “ The Crypto Monk ” draagt, zei dat zelfs Pokemon-kaarten beter zouden zijn voor betaling dan Bitcoin vanwege het vermogen van de munt om fondsen te traceren.

CryptoMonkTweet

MicroStrategy CEO: Bitcoin’s marktkapitalisatie zal $ 100T overtreffen

Micheal Saylor, de CEO van MicroStrategy, zei onlangs dat de marktwaarde van Bitcoin in de toekomst meer dan $ 100 biljoen zal bedragen. Hij voegde eraan toe dat de vlaggenschipcrypto een “stabiliserende invloed” zal worden op het wereldwijde financiële systeem.

Saylor zei in de ‘Squawk Box’ van CNBC dat Bitcoin de marktkapitalisatie van goud zal overtreffen.

Daarna gaat het overheidsschuld met negatieve rente en andere monetaire indexen onderbrengen totdat het groeit tot $ 100 biljoen. Zodra het $ 10 biljoen bedraagt, zal de vluchtigheid drastisch lager zijn.

Hij voegde eraan toe dat naarmate BTC stijgt naar $ 100 biljoen, de groeipercentages en de volatiliteit zullen dalen, aangezien de munt “een stabiliserende invloed zal worden in het hele financiële systeem van de 21e eeuw.” Saylor’s opmerkingen komen te midden van een cryptomarktcorrectie waardoor de prijs van BTC met 20% daalde vanaf een nieuw hoogtepunt van $ 58.000.

Saylor onthulde dat hij, afgezien van de opmerkelijke BTC-holdings van MicroStrategy, ook zelf in de grootste cryptocurrency heeft geïnvesteerd. Volgens de CEO zal de vraag naar Bitcoin de komende jaren sterk toenemen, niet alleen van instellingen maar ook van particuliere beleggers.

Hij voegde eraan toe dat we kunnen verwachten dat “ een miljard mensen hun waarde, in wezen een spaarrekening, binnen vijf jaar op een mobiel apparaat opslaan en dat ze zoiets als bitcoin willen gebruiken. ”

Square koopt de dip. Investeert nog eens $ 170 miljoen

Het financiële dienstverlener Square heeft onlangs aangekondigd extra Bitcoin te hebben verworven. In een openbare verklaring merkte het bedrijf op dat het “ongeveer 3.318 bitcoins heeft gekocht tegen een totale aankoopprijs van $ 170 miljoen.”

Het voegde toe:

Gecombineerd met Square’s eerdere aankoop van $ 50 miljoen in bitcoin, vertegenwoordigt dit ongeveer vijf procent van Square’s totale contanten, kasequivalenten en verhandelbare effecten op 31 december 2020..

In de afgelopen dagen is Bitcoin aanzienlijk gedaald ten opzichte van zijn nieuwe hoogste prijs ooit. Op basis van de $ 170 miljoen die Square betaalde voor ongeveer 3.318 BTC, lijkt het gemiddeld $ 51.235 per munt te hebben betaald.

Square voegde eraan toe dat het gelooft dat cryptocurrency een “instrument” is van economische empowerment, omdat het mensen een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem en hun financiële toekomst veilig te stellen. Het merkte ook op dat de recente investering deel uitmaakt van de voortdurende toewijding van het bedrijf aan Bitcoin. Square kocht in 2020 voor $ 50 miljoen aan Bitcoin, die het afgelopen najaar aankondigde.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Bitcoin-prijs bereikt de weerstand van $ 51.500 en raakt vervolgens $ 54.000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me