Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC bereikt het hoogste punt ooit na de historische woensdag

Dagelijkse technische analyse van Bitcoin BTC

  • BTC heeft woensdag de $ 21.000-grens overschreden.
  • De IOMAP van IntoTheBlock laat twee gezonde ondersteuningsniveaus zien van $ 19.250 en $ 19.000.

Bitcoin is wereldwijd het meest populaire onderwerp op Twitter, en met een goede reden. De belangrijkste cryptocurrency overschreed de grens van $ 20.000, bereikte zijn hoogste punt ooit en heeft sindsdien de grens van $ 21.000 overschreden. Al met al zijn het behoorlijk historische dagen geweest voor Bitcoin.

Bitcoin gaat omhoog, omhoog en weg

In de afgelopen twee dagen is BTC gestegen van $ 19.400 naar $ 21.800. De prijs zweeft comfortabel boven de SMA’s van 20 dagen, 50 dagen en 200 dagen. De relatieve sterkte-index (RSI) is gestegen tot boven de 70, wat aangeeft dat het actief mogelijk iets te duur is.

btc / usd daggrafiek 121720

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

BTC rust momenteel bovenop gezonde ondersteuningsniveaus, die kunnen worden gevisualiseerd door IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price (IOMAP).

bitcoin adressen volumegrafiek

Afbeelding: BTC IOMAP

Volgens de IOMAP zijn er twee gezonde ondersteuningszones voor $ 19.250 en $ 19.000. Op het eerste niveau hadden 987.000 adressen 470.270 BTC gekocht. Evenzo hadden in het $ 19.250-niveau iets minder dan 595.000 adressen ~ 430.000 BTC gekocht. Als er zich nu een uitverkoop voordoet, zouden deze twee niveaus robuust genoeg moeten zijn om de bearish druk op te vangen.

Laten we eens kijken naar een korter tijdsbestek via de 4-uursgrafiek.

btc / usd 4-uurs grafiek 121720

Afbeelding: BTC / USD 4-uurgrafiek

Het kortere tijdsbestek geeft u een beter idee van de hoge volatiliteit die BTC momenteel doormaakt. De kaak van de Bollinger Band is aanzienlijk breder geworden, wat duidt op een hogere volatiliteit. De MACD laat ook een toenemend marktmomentum zien. Als zodanig zou BTC zichzelf boven de $ 22.000 moeten kunnen pushen.

Bitcoin wordt de derde “meest drukke transactie”

Een recent onderzoek uitgevoerd door de Bank of America heeft onthuld dat Bitcoin op de ranglijst staat van ‘meest drukke handel’. De vlaggenschipvaluta versloeg traditionele beleggingen zoals goud en obligaties.

Bitcoin, dat op de derde plaats staat, wordt door 15% van de respondenten genoemd als de drukste transactie. Tech-aandelen (52%) en short-dollarposities (18%) scoorden hoger dan de vlaggenschip cryptocurrency.

bitcoin tweet

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 4 en 10 december en er werden vragen gesteld over trends in het gedrag van beleggers. 217 fondsbeheerders die gezamenlijk verantwoordelijk waren voor $ 534 miljard aan activa, namen deel aan het onderzoek. Op de vraag of ze longposities in Bitcoin hadden, reageerde 15% positief.

Als gevolg van de enorme inflatie is de trend van contant geld naar niet-gecorreleerde activa zoals Bitcoin duidelijk te zien in de onderzoeksresultaten. Verschillende investeringsmanagers kijken nu naar Bitcoin-aankopen nadat industriereuzen zoals MicroStrategy en Square grote hoeveelheden Bitcoin hebben verworven.

Uit het onderzoek van Bank of America bleek ook dat de fondsbeheerders voor het eerst sinds 2013 onderwogen zijn in contanten, nadat ze de afgelopen maanden een onevenredig groot aantal aandelen, grondstoffen en andere activa hadden gekocht, waaronder Bitcoin..

De liquiditeit van Bitcoin komt dichterbij dan ooit

Verschillende grote bedrijven zoals MicroStrategy en GrayScale hebben dit jaar hun blootstelling aan Bitcoin geschaald. Hierop reflecteerde de CEO van CoinCorner onlangs dat er een liquiditeitscrisis voor Bitcoin nabij zou kunnen komen.

Volgens gegevens gedeeld door Ryan Watkins van Messari, heeft MicroStrategy momenteel 40.824 Bitcoins in zijn opslag. Dit bedrag is maar liefst $ 797 miljoen waard en het bedrijf heeft een winst gemaakt van $ 322 miljoen, met slechts $ 475 miljoen in de toonaangevende cryptocurrency..

Een paar dagen geleden voltooide MicroStrategy het werven van aandeelhoudersgeld om meer Bitcoin te verwerven. Het bedrijf haalde $ 650 miljoen op bij investeerders. De CEO van CoinCorner, Danny Scott, is van mening dat een Bitcoin-liquiditeitscrisis om de hoek staat. Hij merkte op dat GrayScale Investments dit jaar 115.236 BTC in handen heeft gehad, wat gelijk staat aan $ 2,2 miljard.

Hij tweette onlangs dat $ 700 miljoen aan Bitcoin was onttrokken aan cryptocurrency-uitwisselingen, omdat gebruikers (inclusief financiële instellingen) BTC op lange termijn stapelen in koude opslagkluizen..

Raoul Pal: Bitcoin eet de wereld op

Investeringsstrateeg Raoul Pal zei onlangs dat Bitcoin “de wereld aan het eten is” vanwege zijn 10-jaars rendement van meer dan 6.200.000% en geannualiseerde rendementen van ongeveer 200% per jaar. In een recente tweet gaf Pal zijn mening over Bitcoin, terwijl nieuwe gegevens de indrukwekkende prestaties van de munt onthulden.

Een BTC-investering in 2011 heeft een rendement van 6.271.233% opgeleverd, zoals opgemerkt door Charlie Bilello, de CEO van Compound Capital Advisors. Hij voegde eraan toe dat sindsdien niets is geëvenaard deze prestatie. De volgende beste gok is volgens hem Nasdaq, die een schamele 512% biedt.

2020 was een vruchtbaar jaar voor Bitcoin omdat het beter presteerde dan aandelen, goud en andere macro-weddenschappen. Tegen het dieptepunt van $ 3.600 in maart, is BTC / USD 440% gestegen. In een recente tweet zei macroanalist Alex Krueger dat de huidige prijsactie simpelweg is dat Bitcoin zich voorbereidt om uit te breiden naar nieuwe hoogtepunten.

Hoe meer tijd BTC onder de 20K doorbrengt en hoe lager de financierings- en futuresbasis naarmate de prijs 20K nadert, hoe sterker de opwaartse doorbraak zodra deze komt.

Bitcoin-bulls voorspellen een verder opwaarts momentum dankzij het feit dat verschillende institutionele kopers de vlaggenschipvaluta verzamelen.

Bestverkopende auteur: Bitcoin bereikt $ 50.000 USD in 2021

Robert Kiyosaki, de auteur van Rich Dad Poor Dad, heeft onlangs voorspeld dat Bitcoin in 2021 $ 50.000 zal bereiken. voorspelde waarde van $ 50.000 USD.

Vanwege de enorme inflatie en het positieve sentiment rond Bitcoin lijkt de markt voor cryptocurrency te gaan stijgen. Zoals Kiyosaki zei, heeft de toegenomen interesse in institutionele investeringen de markt voor cryptocurrency in een bullish rally geleid.

Omdat instellingen zoals Grayscale, Square, MicroStrategy en CME steeds meer BTC kopen, is de vraag naar de munt enorm gestegen. Dit heeft de prijs gestegen en nieuwe investeerders naar de markt gedreven. Als de voorspellingen van Kiyosaki uitkomen, gaat de prijs van Bitcoin op weg naar een enorme stijging van meer dan 250% in het komende jaar..

Belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden

BTC bevindt zich momenteel op onbekend terrein, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de houders zich zullen gedragen als de prijs het psychologische niveau van $ 22.000 bereikt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me