Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC daalt na een mislukking op $ 39.400

Dagelijkse technische analyse van Bitcoin BTC

  • Bitcoin-prijs zit momenteel bovenop gezonde ondersteuningsniveaus.
  • Het percentage van het circulerende aanbod dat de afgelopen twee jaar niet is verplaatst, heeft een dieptepunt in één maand bereikt.

De prijs van Bitcoin is gedaald van $ 39.400 naar $ 38.225, waardoor de totale waardering iets meer dan $ 1.000 verloor. Aanstaande zaterdag flirtte BTC met het psychologische niveau van $ 40.000 voordat hij terugkeerde. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs zit bovenop gezonde ondersteuning

Voorafgaand aan de bearish actie van de afgelopen twee dagen, bevond de Bitcoin-prijs zich midden in een bullish stijging, waarbij hij sprong van $ 30.300 naar $ 39.400, wat neerkomt op een stijging van bijna $ 9.000 in de totale waardering. De relatieve sterkte-index (RSI) is gedaald van 64 naar 61 als gevolg van de recente negatieve prijsactie.

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Kijkend naar de IOMAP van IntoTheBlock, zit de Bitcoin-prijs bovenop een aantal gezonde ondersteuningsbarrières. De dichtstbijzijnde ondersteuningslijn is $ 37.600. Eerder hadden 805.000 adressen hier iets meer dan 470.000 BTC gekocht.

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek heeft drie negatieve signalen laten zien:

  1. De MACD laat een aanhoudend bearish marktmomentum zien.
  2. De SMA van 20 bar is omgekeerd van ondersteuning naar weerstand.
  3. De parabolische SAR is omgeslagen van bullish naar bearish.

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Bitcoins zijn in beweging

Volgens Glassnode heeft het percentage van het circulerende aanbod van Bitcoin dat de afgelopen twee jaar niet is verplaatst, een dieptepunt in één maand bereikt van 46,168%. Het vorige dieptepunt in één maand van 46.200% werd waargenomen op 7 februari 2021. Vanaf nu is het onduidelijk of dit een positief of een negatief teken is. We moeten afwachten.

Mike Novogratz: Bullish Bitcoin Rally wordt verlengd tot 2022

In een recent interview op de Alpha Trader-podcast deelde Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, zijn mening over de bullmarkt van Bitcoin. Novogratz zei dat de bullmarkt nog lang niet voorbij is, aangezien BTC op het punt staat hoger te gaan in de komende 22 maanden. Hij verwacht dat grote banken binnenkort cryptodiensten gaan aanbieden.

Waar ik echt van overtuigd ben, is dat we nog heel vroeg in de adoptiecyclus voor grote instellingen staan. Je hebt de grote banken nog niet met hun aanbod zien komen. Laat me je met zekerheid zeggen, ze komen eraan. Het zal me echt verbazen als Bitcoin dit jaar niet hoger is en het jaar erna hoger.

Terwijl Bitcoin zijn uitgebreide run voortzet, benadrukte de CEO van Galaxy Digital de belangrijkste factoren die de groei van het vlaggenschip crypto-activum aansturen.

Covid veranderde alles met de macro-achtergrond van harde activa, en Bitcoin is zo goed ontwikkeld, gemaakt als een harde troef dat de acceptatiecurve versnelde. Paul Tudor Jones keek ernaar en zei: “Wauw, dit werkt echt als een harde aanwinst …”

Het is het grootste gedistribueerde activum ooit buiten de dollar, en dus heb je deze gemeenschapsopbouw die het verhaal vertelt waarom het belangrijk is

Novogratz onthulde ook de huidige samenstelling van de cryptoportfolio van Galaxy Digital. Momenteel bestaat de portefeuille uit 70% Bitcoin, 25% Ether en 5% DeFi (gedecentraliseerde financiering).

Op dit moment zijn we waarschijnlijk 70% Bitcoin, 25% Ethereum (ETH) en 5% DeFi (gedecentraliseerde financiering). Dat voelt voor mij over de juiste voor risico gecorrigeerde en voor volatiliteit gecorrigeerde portefeuille.

Guggenheim’s Scott Minerd: Bitcoin Rally onhoudbaar, maar kan naar $ 600.000 gaan

Scott Minerd, de chief investment officer (CIO) van Guggenheim, heeft gezegd dat Bitcoin het potentieel heeft om uiteindelijk $ 600.000 in prijs te bereiken. In een recent interview op CNN merkte Minerd op dat het tien jaar durende onderzoek van het bedrijf naar Bitcoin aantoont dat het digitale activum mogelijk dat prijsniveau kan bereiken..

Volgens zijn berekeningen zou de prijs tussen $ 400.000 en $ 600.000 liggen als het aanbod van Bitcoin gelijk is aan goud.

Als je het aanbod van Bitcoin in verhouding tot … het aanbod van goud in de wereld beschouwt, en wat de totale waarde van goud is, als Bitcoin naar dat soort getallen zou gaan, zou je het hebben over $ 400.000 tot $ 600.000 per Bitcoin.

Bitcoin zit sinds november 2020 in een prijsstijging. Het bereikte zijn hoogtepunt in januari toen de prijs steeg naar een nieuw record van meer dan $ 41.000. Het daalde echter tot $ 30.000, waardoor de cryptogemeenschap zich afvroeg of het een nieuwe bearmarkt was of slechts een retracement naar $ 20.0000.

Minerd zei dat retracement komt doordat institutionele deelname nog niet sterk genoeg is om zo’n snelle rally te ondersteunen. Hij is er echter van overtuigd dat de institutionele deelname zal uitbreiden en het potentieel van Bitcoin zal vergroten om zijn groei te ondersteunen, aangezien het een relevanter bezit in de wereldeconomie wordt..

Cryptocurrency is op het gebied van respectabiliteit gekomen en zal steeds belangrijker worden in de wereldeconomie.

Het koersdoel van $ 600.000 voor Bitcoin is een opwaartse herziening ten opzichte van de $ 400.000 die Minerd eerder als koersdoel had opgegeven. Na de retracement van BTC zeiden analisten van JP Morgan dat Grayscale, ‘s werelds grootste platform voor digitaal activabeheer, een sleutelrol zal spelen bij het terugbrengen van de prijs boven het niveau van $ 40.000 waarvan het daalde..

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De prijs van Bitcoin zal waarschijnlijk dalen tot de ondersteuning van $ 37.600, aangezien de bears de leiding nemen over de prijsactie. Daarna kan BTC stijgen als dit een tijdelijke correctie is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me