Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC herstelt zich na een daling van minder dan $ 30.000

Dagelijkse technische analyse van Bitcoin BTC

  • Bitcoin was gedaald tot $ 27.700 nadat het verkoopsignaal in de daily chart was knipperend.
  • BTC heeft nu steun gevonden bij de middelste Bollinger Band in de 4-hour chart.

Bitcoin heeft een tumultueuze maandag gehad waarin de belangrijkste cryptocurrency opende op $ 33.000 en een dieptepunt van $ 27.700 bereikte. Sindsdien zijn de kopers erin geslaagd om een ​​comeback te maken en de prijs terug te duwen naar $ 32.700 niveaus.

Bitcoin zakt onder $ 30.000 … en herstelt zich dan

Als we naar de daily chart kijken, kunnen we zien dat de prijs het verkoopsignaal heeft laten flitsen in de vorm van een groene negen kandelaar in de TD sequentiële indicator. Hierna steeg de prijs tot $ 34.500 en is gedaald tot $ 27.700.

btc / usddaily-grafiek 010521

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De relatieve sterkte-index (RSI) zweeft nog steeds in de overboughtzone, wat aangeeft dat het actief nog steeds te duur is. De MACD op de 4-hour chart laat een aanhoudend bearish momentum zien. Aan de andere kant heeft de prijs steun gevonden op de middelste Bollinger Band nadat de prijs omhoog stuiterde vanaf de lagere Band.

btc / usd 4-uurs grafiek 0010521

Afbeelding: BTC / USD 4-uurgrafiek

BTC Whales Wacht even

Volgens Santiment, een on-chain gedragsanalyseplatform, is het aantal adressen met 10-1.000 BTC de afgelopen week met meer dan 1.000 gedaald. Het lijkt echter op de walvissen (adressen houden >1.000 BTC) zijn met minstens 50 gestegen.

bitcoin adressen grafiek 010521

Dit is een positief teken, aangezien het aangeeft dat de walvissen hun landbouwbedrijven niet snel verkopen.

Retailbeleggers meestal niet betrokken bij BTC Bull Run

Bitcoin heeft al zijn eerdere prijsrecords gebroken, aangezien het onlangs de $ 34.500 overschreed. In 2017 werd de bull-run van BTC grotendeels toegeschreven aan particuliere beleggers die speculatieve weddenschappen plaatsten op een ontluikende cryptocurrency-markt vanaf de initiële muntaanbieding (ICO) -gekte.

Destijds dreef de ‘gemiddelde Joe’ de winst van BTC met meer dan 1.300% aan, volgens een Wall Street Journal-rapport van Chris Weston, de belangrijkste marktstrateeg bij IG Group. In 2020 waren institutionele beleggers echter het gezicht van de rally. Van deze investeerders wordt meestal verwacht dat ze langetermijnposities innemen zonder plannen om op korte termijn te verkopen.

Deze institutionele beleggers trekken ook massaal naar de Bitcoin-futuresmarkten, waar de openstaande rente op de Chicago Mercantile Exchange onlangs meer dan $ 1 miljard bedroeg. Ze lijken hun balansen met Bitcoin te versterken in plaats van het in contanten te laten zitten. Veel van de bedrijfsreuzen die Bitcoin steunen en er nu in investeren, waren slechts een paar jaar geleden fel tegen de munt.

Een ander belangrijk verschil is dat de prijs van Bitcoin begon in 2017 met een verhandeling van ongeveer $ 1.000. In 2020 begon de prijs van de munt te handelen op $ 7.200. Het activum is tegenwoordig duidelijk veel duurder. Niet alle particuliere beleggers realiseren zich misschien dat ze niet een hele Bitcoin hoeven te kopen om blootstelling aan het actief te krijgen. Anders dan in 2017 hebben Oost-Aziatische investeerders naar verluidt hun Bitcoin dit jaar in een ongekend tempo gelost.

Mike Novogratz dankt institutionele adoptie voor Bull Run

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, heeft de aanhoudende prijsstijging van Bitcoin toegeschreven aan institutionele beleggers. In een recent interview met BBC World News zei Novogratz dat de regeringen over de hele wereld geld drukken en “fiatgeld verlagen” de voortdurende Bitcoin (BTC) bull run aanwakkeren. Institutionele spelers die in crypto-activa investeren, zijn volgens hem echter het grotere verhaal.

De CEO merkte op dat veel grote bedrijven de afgelopen tijd hun standpunt over cryptocurrencies hebben gewijzigd, wat mogelijk van invloed is op het aanbod van beschikbare munten. Hij zei:

Nu zien we dat plaatsen zoals PayPal – met 340 miljoen klanten – Bitcoin bedienen en Bitcoin verkopen [samen met] grote verzekeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten. Terwijl de instellingen intrekken, is er gewoon niet veel aanbod […] Er zijn veel meer dan 21 miljoen miljonairs die er zijn.

In navolging van de verklaring van Novograt zei investeerder Raoul Pal dat hij gelooft dat het voor BTC mogelijk is om te bereiken "tussen $ 400.000 en $ 1,2 miljoen" tegen eind 2021 als de trends zich zouden voortzetten. Pal merkte op dat in november 98% van zijn liquide vermogen was geïnvesteerd in BTC en Ether (ETH), maar voegde eraan toe dat hij “nog steeds niet genoeg bezit”.

Novogratz heeft ook zijn mening gewijzigd over welk percentage beleggers aan Bitcoin zouden moeten toewijzen. Vóór november zei hij dat Bitcoiners tot 3% in BTC hadden moeten investeren. Vorige maand pleitte hij echter voor nieuwe investeerders om 5% toe te wijzen aan BTC omdat “Bitcoin niet teruggaat naar nul”.

VanEck vernieuwt Bitcoin ETF-bod

VanEck, een vermogensbeheermaatschappij, is helemaal klaar om een ​​Bitcoin ETF te lanceren. Het bedrijf heeft onlangs goedkeuring aangevraagd voor de “VanEck Bitcoin Trust” bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In september 2019 had VanEck zijn drang naar een Bitcoin ETF bij de SEC ingetrokken. Zoals voorgesteld in zijn vorige aanvraag, zou de ETF handelen op de Cboe BZX Exchange. Tot dusver heeft de commissie alle pogingen om een ​​BTC ETF te lanceren ontkend.

Verschillende experts zijn nu echter hoopvol vanwege de prestaties en acceptatie van Bitcoin in 2020.Het activum heeft dit jaar de aandacht getrokken van institutionele beleggers en is gestegen tot voorbij $ 34.000.

MicroStrategy CEO Michael Saylor zei dat het bedrijf plannen heeft om $ 1 miljard aan Bitcoin te bezitten. Ondertussen hebben andere grote ondernemingen zoals Square en verzekeringsgigant MassMutual kleinere weddenschappen gesloten op de vlaggenschip cryptocurrency.

De gevolgen van een Bitcoin ETF zouden waarschijnlijk aanzienlijk zijn. Macro-analist en investeerder Raoul Pal zegt dat een vloedgolf van institutionele investeerders wacht op de lancering van een dergelijke trust.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Aan de positieve kant blijft het belangrijkste niveau voor Bitcoin $ 34.500. De kopers moeten voorbij dit psychologische niveau komen om hun aanval voort te zetten. De beren zullen onder de middelste Bollinger Band ($ 32.000) moeten breken om dit opwaartse momentum om te keren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me