Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC komt terug na het testen van $ 28.000 psychologisch niveau

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin is teruggekeerd naar $ 27.000.
  • De 10-daagse SMA is een sterke ondersteuningsbarrière voor BTC.

Bitcoin overschreed het niveau van $ 28.000 en bereikte deze zondag een nieuw hoogste niveau van $ 28.288,84. De prijs is sindsdien echter teruggekeerd en heeft $ 27.000 bereikt. Laten we eens kijken naar de grafieken van 1 dag en 4 uur om een ​​beter perspectief te krijgen.

Bitcoin komt terug van $ 28.000-niveau

De belangrijkste cryptocurrency heeft behoorlijk gezeten op de 10-daagse SMA en heeft dit niveau gebruikt om omhoog te stuiteren en nieuwe hoogten te bereiken. De bulls zijn maandag sterk begonnen, en het lijkt erop dat ze opnieuw een aanval gaan lanceren voor het prijsniveau van $ 28.000, nadat ze de psychologische zone van $ 27.000 hebben herwonnen..

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

Men moet echter opmerken dat de relatieve sterkte-index (RSI) het overgekochte gebied is binnengedrongen. Dit toont aan dat het actief momenteel overgewaardeerd is en binnenkort een nieuwe retracement kan ondergaan. Laten we eens kijken naar de 4-uurs grafiek om een ​​beter idee te krijgen van de prijsactie.

Afbeelding: BTC / USD 4-uurs grafiek

Na te zijn afgewezen op het weerstandsniveau van $ 27.600, heeft de prijs drie opeenvolgende rode kaarsen gehad en is gedaald tot onder de SMA van 10 bar. De kopers zijn erin geslaagd om de controle terug te krijgen en de 10-bar SMA van weerstand naar ondersteuning om te draaien. De MACD laat een aanhoudend bullish momentum zien.

Mexico’s op een na rijkste man: Bitcoin is de “beste investering ooit”

Ricardo Salinas Pliego, voorzitter van het conglomeraat Grupo Salinas, zei onlangs dat hij zijn eerste Bitcoin in 2013 kocht. Pliego, de op een na rijkste man van Mexico, vertelde Cointelegraph dat de aankoop van BTC zijn ‘beste investering ooit’ was.

Nadat hij het helemaal vast had gehouden tot het hoogtepunt van 2017, verkocht hij al zijn posities voor $ 17.000 en kocht het later weer tegen een lagere prijs. Salinas heeft momenteel ongeveer 10% van zijn liquide portefeuille in BTC en is niet van plan om er binnenkort iets van te verkopen.

Ik wil nog vijf of tien jaar blijven zitten.

Salinas merkte op dat hij aanvankelijk werd aangetrokken door Bitcoin als ruilmiddel. Hij is er nu echter van overtuigd dat het potentieel van Bitcoin nog steeds in de opslag van waardefuncties zit. Volgens hem zijn de eigendommen van Bitcoin vooral aantrekkelijk in Latijns-Amerikaanse economieën waar fiatvaluta wordt verlaagd en inflatie hoogtij viert..

Wat er gebeurt in Venezuela, in Argentinië, waar fiatgeld instort, is een schandaal geworden (…) Het opent echt je ogen voor het probleem van fiat-cash.

Volgens de miljardair is Bitcoin het natuurlijke resultaat van geldevolutie, van fysiek naar digitaal.

Bitcoin is bits en bytes in de ether, maar het goede is dat het niet kan worden verlaagd en niet zo gemakkelijk kan worden geconfisqueerd.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is nu meer dan die van Visa

Na de boom van de kerstprijs van Bitcoin heeft de munt MasterCard en Visa overtroffen om de 11e grootste asset te worden qua marktkapitalisatie, volgens Asset Dash. Momenteel is de marktkapitalisatie van het actief $ 461,9 miljard, twee miljard dollar hoger dan die van Visa-aandelen, dat is $ 459,9 miljard. De marktkapitalisatie van Mastercard is $ 332 miljard.

Om het op een na grootste activum naar marktkapitalisatie over te nemen, klasse B-aandelen in Berkshire Hathaway, moet Bitcoin een extra $ 70 miljard aan zijn marktkapitalisatie toevoegen. Berkshire Hathaway heeft een marktkapitalisatie van $ 531,4 miljard.

Om Berkshire Hathaway om te draaien, zou Bitcoin een prijs van $ 28.602 moeten bereiken. Dit kan vermoedelijk de CEO van Berkshire Hathaway, Warren Buffett, irriteren, die Bitcoin eerder heeft afgedaan als ‘rattengif in het kwadraat’. Als Bitcoin erin slaagt Berkshire Hathaway te overtreffen, wordt het de tiende grootste asset op basis van marktkapitalisatie.

Grijstinten kocht iets meer dan 12.000 BTC in 24 uur

Grayscale Bitcoin Trust heeft onlangs 12.319 Bitcoin toegevoegd in 24 uur, waardoor de totale cryptovaluta-activa onder beheer (AUM) boven de $ 15 miljard uitkomen. Volgens Bybt.com heeft Grayscale nu bijna 589.000 Bitcoin, samen met 2,94 miljoen Ethereum.

De recente accumulatie komt nadat Grayscale stopte met het accepteren van nieuwe investeerders in zijn zes fondsen. Het bedrijf trok de laatste tijd veel aandacht vanwege de DropGold-advertentiecampagne. Het rapporteerde eerder in december ook een toenemende interesse in Ethereum.

Door de recente prijsstijging van Bitcoin is de waarde van de BTC-activa van Grayscale onder beheer toegenomen. De totale waarde van de Bitcoin-activa van het bedrijf bedraagt ​​nu ongeveer $ 14 miljard, samen met bijna $ 1,8 miljard aan Ethereum-activa.

Bitcoin Key-prijsniveaus om op te letten voor BTC

Als we naar de 1-daagse grafiek kijken, kunnen we zien dat als de belangrijkste cryptocurrency opnieuw wordt afgewezen, deze waarschijnlijk de 10-daagse SMA zal testen op $ 24.500. Zoals eerder vermeld, was dit niveau een sterk niveau voor BTC. De bulls hopen dat het sterk blijft terwijl ze mikken op de weerstand van $ 27.600.

Een onderbreking onder de 10-daagse SMA kan echter catastrofaal zijn, aangezien de volgende gezonde ondersteuningsmuur helemaal naar beneden ligt bij de 50-daagse SMA ($ 19.600).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me