Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC zakt onder $ 52.000, zelfs als instellingen blijven binnenstromen

Dagelijkse technische analyse van Bitcoin BTC

  • Bitcoin-prijs heeft drie gezonde ondersteuningsniveaus van $ 49.500, $ 48.000 en $ 46.000.
  • Motley Fool en Blackrock willen zware investeringen doen in BTC.

Van 1 februari tot 17 februari steeg de prijs van Bitcoin van $ 33.000 naar $ 52.000, waarmee hij bijna $ 20.000 won in zijn totale waardering. De BTC-prijs is de afgelopen twee dagen echter een beetje gedaald. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs wordt geconfronteerd met een lichte correctie

Deze recente stijging van de Bitcoin-prijs was robuust genoeg om de RSI in de overboughtzone te duwen. De bearish correctie van de afgelopen twee dagen duwde BTC echter terug in de neutrale zone. Dit lijkt meer een tijdelijke hapering dan een nieuwe trend.

btc / usd daggrafiek 021921

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Bitcoin-prijs heeft drie gezonde ondersteuningsniveaus van $ 49.500, $ 48.000 en $ 46.000. De sterkste ondersteuning is $ 46.000, terwijl voorheen 600.000 adressen 360.600 BTC-tokens hadden gekocht. Deze niveaus zijn sterk genoeg om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen. Als zodanig verwachten we niet dat BTC onder de $ 46.000 zal dalen.

btc / usd volumegrafiek 021921

Afbeelding: IntoTheBlock

De MACD in de 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek is bearish geworden, dus een verdere correctie zou in petto kunnen zijn. Vanaf nu heeft BTC steun gevonden bij de 20-bar SMA.

btc / usd 4-uurs grafiek 021921

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Motley Fool om $ 5 miljoen Bitcoin te kopen vanwege zijn “10x potentieel”

Het populaire financiële en investeringsadviesbureau The Motley Fool heeft onlangs aangekondigd dat ze $ 5 miljoen in Bitcoin investeren.

“We hebben GROOT NIEUWS! We kopen $ 5 miljoen in Bitcoin op onze eigen balans. Dat klopt. $ 5 miljoen. “

Minuten na de aankondiging bereikte de Bitcoin-prijs $ 52.400 – een nieuw record ooit. Het bedrijf noemde drie redenen voor zijn investering. Ten eerste zei het dat Bitcoin op de lange termijn een betere waardeopslag is in vergelijking met goud.

Ten tweede zou Bitcoin een medium kunnen worden voor ‘transacties, alsof de prijsstelling zich in het komende decennium stabiliseert’. Ten slotte zei het bedrijf dat het gelooft dat BTC kan fungeren als een productieve afdekking tegen inflatie.

The Motley Fool zei verder dat het gelooft dat “Bitcoin een rol kan spelen binnen een gediversifieerde portefeuille die is opgebouwd met een focus op de lange termijn” en dat het van plan is deze Bitcoin-investering “vele jaren” vast te houden.

In een recent gepubliceerd artikel zei het bedrijf dat het had besloten Bitcoin aan te bevelen als onderdeel van zijn “real-money 10X-portefeuille”, die gericht is op het vinden van investeringsmogelijkheden met het potentieel om binnen de komende vijf tot tien jaar 10x in waarde te stijgen. . Het voegde eraan toe dat het afzonderlijk Bitcoin zal kopen voor zijn balansen

We zullen niet alleen wachten tot al onze leden in 10X kunnen kopen voordat we onze 10X-toewijzing kopen, maar we geven ook alle Motley Fool-leden de kans om deze richtlijn te bekijken voordat we afzonderlijk $ 5 miljoen van The Motley Fool’s inzetten. eigen kapitaal.

BlackRock tot diep in BTC

Rick Rieder, de Chief Investment Manager van BlackRock – de grootste vermogensbeheerder ter wereld – zei dat het bedrijf zich waagt aan Bitcoin-investeringen. Volgens Rieder is de cryptomarkt klaar voor de komst van nieuwe spelers.

We zijn er een beetje in begonnen. Ik heb het gevoel dat de technologie is geëvolueerd en de voorschriften zijn geëvolueerd tot het punt waarop een aantal mensen vindt dat het onderdeel moet zijn van de portefeuille.

Met name veel landen reguleren in toenemende mate crypto-belastingen en richten zich op het verminderen van criminaliteit. Dit heeft vermoedelijk nieuwe crypto-investeringen aangemoedigd. Rieder merkte ook op dat investeren in digitale activa momenteel erg praktisch is omdat veel traditionele activa niet langer zo aantrekkelijk zijn voor investeerders.

In zijn aanvraag bij de Securities and Exchange Commission eerder dit jaar, impliceerde BlackRock dat Bitcoin-derivaten aan twee van zijn fondsen zouden worden toegevoegd. Deze omvatten BlackRock Global Allcoation Fund, Inc. en BlackRock Funds V.

In het verleden hebben veel prominente leden van het BlackRock-management ook positief over BTC gesproken. Rieder had ook de crypto-activa geprezen, wat impliceert dat het goud zou kunnen inhalen.

In november 2020 zei hij:

Denk ik dat het een duurzaam mechanisme is waarvan ik denk dat het grotendeels de plaats van goud zou kunnen innemen? Ja, dat doe ik, omdat het zo veel functioneler is dan een staaf goud ronddraaien.

19% van de tickets van PrivateFly wordt in Bitcoin gekocht

PrivateFly, een in het VK gevestigde chartermaatschappij, zei onlangs dat 19% van zijn jaarlijkse inkomsten werd gegenereerd door de verkoop van tickets via Bitcoin. Het bedrijf zei dat de BTC-activiteit de afgelopen maand is gestegen doordat de prijzen van de munt aanzienlijk zijn gestegen.

PrivateFly begon met het aanbieden van het actief als betalingsoptie in 2014 voor een vlucht van België naar Frankrijk. Het bedrijf zei dat 12% van alle vliegtickets die in december 2020 werden geboekt, werden betaald met Bitcoin. In januari 2021 steeg de verkoop lichtjes, met 13% van alle tickets die via BTC werden verkocht. Ter referentie: het activum was voorheen goed voor slechts 2% van de kaartaankopen.

Het bedrijf heeft een nieuw lidmaatschapsprogramma uitgerold waarmee reizigers hun Bitcoin op een account kunnen plaatsen en de fiatwaarde in rekening kunnen brengen op het moment van boeken. Dit voorkomt de overdracht van extra BTC, waarvan de waarde in de volgende dagen kan stijgen of dalen.

PrivateFly beweerde ook dat de geregistreerde omzetstijging nog aanzienlijker was, aangezien reizigers die via Bitcoin betaalden meer geld uitgeven aan duurdere vluchten. Dit suggereert een “rijke” demografie voor de gemiddelde BTC-houder.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

We verwachtten dat de Bitcoin-prijs zijn bearish correctie binnenkort zou beëindigen en een klein beetje onder $ 50.000 zou dalen. Deze toestroom van institutionele beleggers zal BTC echter waarschijnlijk stimuleren om naar nieuwe hoogten te springen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me