Bitcoin-prijsvoorspelling: walvissen voegen verkoopdruk toe naarmate BTC ervaart Correctie op korte termijn

Dagelijkse technische analyse van Bitcoin BTC

  • Bitcoin zit bovenop een gezonde ondersteuning van $ 22.500.
  • Het aantal adressen met 1.000-10.000 BTC is gedaald.

Bitcoin blijft een prijscorrectie op korte termijn ondergaan, aangezien de beren voor de derde opeenvolgende dag de touwtjes in handen houden. In deze periode daalde BTC van $ 23.860 naar $ 22.730. Laten we eens kijken wat er achter de schermen gebeurt met technische analyse.

BTC zit op sterke ondersteuning

Voorafgaand aan deze 3-daagse correctie zweefde de relatieve sterkte-index (RSI) in de overboughtzone. Het is nu teruggevallen in de neutrale zone, wat erop duidt dat het actief niet langer te duur is. BTC zit momenteel bovenop gezonde ondersteuning.

btc / usd daggrafiek 122220

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price “IOMAP” kan u helpen sterke zones van steun en weerstand te visualiseren. Zoals je kunt zien, is de zone van $ 22.500 solide. Eerder op dit niveau hadden 478.000 adressen 562.000 BTC-munten gekocht.

btc / usd volumegrafiek 122220

Afbeelding: IntoTheBlock

Als de verkopers erin slagen om onder deze muur te breken, ligt de volgende gezonde ondersteuningszone bij de 20-daagse SMA ($ 20.300). Dus wat bepaalt deze verkoopdruk op korte termijn? Laten we eens kijken hoe de walvissen zich hebben gedragen.

bitcoin-adressen grafiek 122220

Afbeelding: Santiment

Volgens Santiment, een provider van gedragsanalysegegevens, is het aantal adressen met 1.000 tot 10.000 BTC onlangs verkocht. Hoewel het werkelijke aantal misschien minder lijkt, betekent het feit dat deze adressen tussen $ 22 miljoen en $ 220 miljoen aan BTC bevatten, dat zelfs de geringste actie een blijvende invloed kan hebben op de prijs..

Elon Musk en de CEO van MicroStrategy nemen deel aan de Bitcoin-dialoog

Tesla CEO, Elon Musk, tweette onlangs een meme die uitbeeldde hoe de recente hype Bitcoin-critici en antagonisten verleidt om hun standpunt over de digitale valuta te heroverwegen..

De post leidde tot een interessant gesprek tussen hem en Michael Saylor, de oprichter en CEO van MicroStrategy. Saylor suggereerde dat Elon zijn aandeelhouders een plezier zou kunnen doen door de valuta van de Tesla-balans om te zetten van de dollar naar Bitcoin. Volgens hem, indien aangenomen door andere S&P 500-bedrijven, zou deze stap de cryptocurrency-ruimte kunnen transformeren.

de balans van bitcoinbedrijven

Als reactie hierop vroeg Musk of transacties met een groot volume mogelijk zijn met BTC. Michael antwoordde ja, verwijzend naar zijn meer dan $ 1,3 miljard aan bitcoin-transacties die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd.

In een andere tweet gaf Michael Saylor commentaar op het idee om te werken en te verdienen in door inflatie doordrenkte fiat-valuta’s, alleen om de opbrengst te investeren in risicovollere activa. Volgens hem ligt de weg naar welvaart in BTC.

JPMorgan voorspelt een prijscorrectie

Strategen van JPMorgan Chase zeiden onlangs dat de kans op Bitcoin-correctie zou toenemen als de stromen naar de grijswaarden Bitcoin Trust dramatisch vertragen. Volgens een Bloomberg-rapport zou een aanzienlijke daling van de instroom in het grootste Bitcoin-fonds de kans vergroten op een prijscorrectie vergelijkbaar met die in de tweede helft van 2019. Het rapport citeerde opmerkingen van de kwantitatieve strategen van de bank onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou.

De strategen voegden eraan toe dat de instroom van Bitcoin in Grayscale “te groot is om een ​​positie door momentumhandelaren te laten afwikkelen om een ​​aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren.” Recente gegevens die door Grayscale Investments werden gedeeld, toonden aan dat het bedrijf op 18 december $ 15,5 miljard aan digitaal beheerd vermogen bereikte – een stijging van $ 2 miljard in minder dan een maand. De Bitcoin Trust van het bedrijf is nu meer dan $ 13 miljard waard van dat totaal.

Met betrekking tot eerdere waarschuwingen dat goud zijn plaats aan BTC zou verliezen, identificeerden de laatste bevindingen een nieuwe “trend” gevormd door Grayscale, volgens een Cointelegraph-rapport. Blootstelling aan Bitcoin kan inhouden dat een persoon één eenheid grijstinten koopt terwijl hij drie eenheden van de SPDR Gold Trust verkoopt. De strategen van JPMorgan hadden gezegd:

Als deze thesis voor de middellange tot langere termijn klopt, zou de goudprijs de komende jaren te lijden hebben onder een structurele tegenwind..

Instellingen die bitcoin en goud prefereren boven obligaties – Weiss-ratings

Weiss Ratings legde onlangs uit waarom grote institutionele beleggers hun portefeuilleallocatie waarschijnlijk zullen aanpassen door de blootstelling aan staatsobligaties te verminderen ten gunste van Bitcoin en goud. In een recent artikel wees de ratingwebsite erop dat “staatsobligaties niet langer de hedge zijn tegen dalende aandelenkoersen zoals ze ooit waren”, wat slecht nieuws is voor “voor pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en andere investeringsmaatschappijen met een grote footprint.”

Het artikel merkte verder op dat dergelijke grote institutionele beleggers “ongeveer $ 100 biljoen aan activa hebben”, die ongeveer 30% in staatsobligaties en 70% in aandelen zijn belegd. De allocatie naar obligaties is bedoeld als afdekking tegen crashes op de beurs. In het artikel stond echter dat “de afdekking niet meer werkt” vanwege een nul (of negatief) reëel rendement op staatsobligaties. Zelfs als slechts 10% van het eerder genoemde cijfer van $ 30 biljoen uit staatsobligaties verhuist en gelijkmatig naar Bitcoin en goud gaat, betekent dat dat $ 1.5 biljoen naar Bitcoin gaat..

Deze toewijzing kan de prijs van Bitcoin mogelijk hoger en sneller doen stijgen dan goud.

Vanwege de veel lagere marktkapitalisatie en het handelsvolume van Bitcoin kan het veel sneller stijgen dan goud … naarmate nieuw geld van gedesillusioneerde obligatiebeleggers binnenstroomt.

Weiss is van mening dat de andere reden waarom Bitcoin in dit scenario beter presteert dan goud, de beperkte muntvoorraad van Bitcoin is. Het artikel sloot af door te zeggen:

Bitcoin is nog steeds een relatief kleine beleggingscategorie. Dus zelfs een relatief kleine instroom van kapitaal kan een zeer grote invloed hebben op de prijzen.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Op dit moment is de ondersteuningszone van $ 22.500 cruciaal. Als BTC daar voorbij breekt, is de volgende gezonde ondersteuning de 20-daagse SMA ($ 20.300). Kijkend naar de IOMAP, is er een gematigde weerstandsbarrière aan de bovenkant van $ 23.500. Als de kopers voorbij dit niveau komen, hebben ze een pad terug naar de $ 24.000-zone.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me