Bitcoin technische analyse: BTC breekt onder $ 50.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • De Bitcoin-prijs verloor bijna $ 9.000 in zijn totale waardering.
  • De parabolische SAR is omgekeerd van bullish naar bearish.

In de afgelopen 48 uur is de prijs van Bitcoin gedaald van $ 57.380 naar $ 48.750. Zoals we eerder hebben opgemerkt en zoals opgemerkt door Joseph Young, is de ondersteuningslijn van $ 48.000 absoluut cruciaal. Laten we eens kijken wat er achter de schermen gebeurt.

Bitcoin-prijs keldert

De prijs van BItcoin is met bijna $ 9.000 gedaald omdat de verkopers de volledige controle over de markt hebben overgenomen. Er zijn nog twee tekenen die ons erop wijzen dat de algemene vooruitzichten er niet bijzonder goed uitzien:

  • De MACD staat op het punt om te keren van bullish naar bearish.
  • De parabolische SAR is omgeslagen van positief naar negatief.

btc / usd daggrafiek 022321

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

De Bitcoin-prijs zit onder sterke weerstandsniveaus. Aan de andere kant is er een aanzienlijk robuuste ondersteuning bij de 20-daagse SMA ($ 48.000). Deze ondersteuning is van cruciaal belang, aangezien een verdere onderbreking onder deze lijn BTC naar de 50-dagen SMA zal brengen ($ 40.000).

btc / usd volumegrafiek 022321

Afbeelding: IntoTheBlock

Janet Yellen: Bitcoin is inefficiënt voor transacties

Janet Yellen, de onlangs aangestelde secretaris van de Amerikaanse schatkist, zei dat Bitcoin vaak wordt gebruikt bij illegale transacties en dat het een inefficiënte vorm van betaling is. Tijdens het recente DealBook DC Policy Project-evenement gaf Yellen commentaar op de maatregelen die de VS moeten nemen in het economisch herstel na COVID-19. Ze besprak met name de rol die digitale activa hierin spelen, aangezien ze ‘snellere en goedkopere’ betaalmethoden zouden kunnen vergemakkelijken.

Volgens Yellen leveren de huidige vormen van cryptocurrencies ‘veel problemen’ op die grondig moeten worden bestudeerd. Enkele van deze problemen zijn onder meer “consumentenbescherming en het witwassen van geld”. Interessant is dat haar opmerkingen kwamen tijdens een steile correctie in de prijs van Bitcoin.

Ze ging verder met het bashen van de vlaggenschipcrypto door te zeggen dat het “ buitengewoon inefficiënt is voor het uitvoeren van transacties ” en dat het een zeer speculatief bezit is. Yellen beweerde eerder dat de opkomst van de crypto-industrie de risico’s op kwetsbaarheden had vergroot, aangezien criminelen deze vaak inzetten voor illegale acties..

Yellen liet ook doorschemeren dat de Amerikaanse Federal Reserve samen met andere centrale banken de groeiende trend van een centrale bank digitale valuta (CBDC) zou kunnen volgen. De VS hebben dit idee de afgelopen jaren besproken, maar zijn besluiteloos gebleven. Aan de andere kant heeft China aanzienlijke vooruitgang geboekt en is het actief zijn eigen versie aan het testen met verschillende proeven.

Analist zegt dat de Noord-Amerikaanse Bitcoin ETF binnenkort $ 1 miljard aan beheerd vermogen kan vernietigen

Volgens een Bloomberg-analist zal het eerste Noord-Amerikaanse Bitcoin exchange-traded fund (ETF) binnenkort $ 1 miljard aan beheerd vermogen (AUM) bereiken. In een recente tweet voorspelde senior analist Eric Balchunas dat de Purpose Bitcoin ETF meer dan het dubbele van zijn huidige AUM zou kunnen behouden. Doel Bitcoin ETF wordt verhandeld onder de BTCC-ticker op de Toronto Stock Exchange (TSX).

Canada Bitcoin ETF BTCC handelde vandaag $ 350 miljoen (CAD + USD), een sprong van 40% ten opzichte van gisteren (tart de typische drop-off op dag twee) en 3x meer dan elke andere ETF (onwerkelijk). Proportioneel gezien komt dit overeen met ongeveer $ 5 miljard in volume in de VS (of ongeveer 7x meer dan GBTC). Het AUM voor twee dagen wordt geschat op $ 330 miljoen.

Bovendien zal BTCC eind volgende week waarschijnlijk $ 1 miljard aan AUM bereiken. De grootste ETF in Canada is slechts $ 8 miljard. De op een na grootste is $ 5 miljard. Het zou me niet verbazen als dit in de komende maanden een of beide voorbijgaat (behoudens een vervelende uitverkoop, wat mogelijk is).

De uitgever van het fonds, Purpose Investments, meldde dat de Bitcoin ETF in de eerste paar dagen na de lancering $ 421,8 miljoen aan AUM bereikte. Het beweerde ook dat het in het eerste uur op de markt $ 80 miljoen aan handelsvolume had geregistreerd.

De CEO van de firma Som Seif verwacht ook dat de ETF aanzienlijk in omvang zal groeien en dat het fonds de groei van de cryptocurrency-sector als geheel zal helpen versnellen. Hij merkte op dat door Bitcoin toegankelijker te maken voor investeerders via ETF, Purpose het proces van “cryptocurrency in de mainstream brengen” kan versnellen.

Mastercard en Visa pleiten voor Bitcoin

MasterCard kondigde eerder aan dat het ondersteuning toevoegt voor een aantal cryptocurrencies op zijn betalingsnetwerk. Het bedrijf had opgemerkt dat de toevoeging van cryptocurrencies zijn klanten in staat zal stellen “geld op nieuwe manieren te sparen, op te slaan en te verzenden” en tegelijkertijd nieuwe kansen voor handelaren te creëren..

Rond dezelfde tijd bevestigde Visa ook zijn plannen om te blijven werken aan cryptocurrency-betalingen en on-ramps, wat aangeeft dat het bedrijf langetermijnplannen heeft voor de sector. Het uitstapje van de twee betalingsbedrijven naar crypto is slechts één voorbeeld van de toenemende betrokkenheid van reguliere technologie- en betalingsbedrijven die zich verdiepen in Bitcoin als een investering en als een vorm van betaling. Volgens een Cointelegraph-rapport zei Bitcoin-analist Tone Vays:

Bitcoin is nog niet de start van de adoptiefase ingegaan, het bevindt zich nog in de speculatie / investeringsfase. Het grootste nieuws rondom, Elon Musk & Tesla koopt Bitcoin als een strategische reserve in plaats van contant geld vast te houden. MasterCard & Visa is geïnteresseerd in de eerste stap voor daadwerkelijke acceptatie door gebruikers, maar zodra gebruikers zich echt op hun gemak voelen bij het gebruiken / uitgeven / ontvangen van Bitcoin via Lightning, beginnen ze langzaamaan Visa geleidelijk af te schaffen & Mastercard uit hun leven.

De aankondiging van Mastercard komt op een moment dat het aantal bevestigde betalingen per dag op het Bitcoin-netwerk gestaag groeit. Het aantal betalingen op het netwerk wordt gemeten aan de hand van het aantal ontvangers dat geld ontvangt in een transactie.

btc / usd blockchain-grafiek 022321

Afbeelding: Blockchain.com

De statistiek benadrukt de waarde van het Bitcoin-netwerk als een betrouwbare manier om geld over te maken zonder tussenkomst van derden. In het afgelopen jaar bereikten de bevestigde betalingen per dag een piek van gemiddeld ongeveer 500.000 tot 869.000.

De details van hoe Visa en Mastercard van plan zijn om cryptocurrency-betalingen via hun netwerken te verwerken, zijn nog een beetje onduidelijk. Het is echter duidelijk dat deze bedrijven die de cryptocurrency-ruimte betreden, de legitimiteit van de industrie zullen versterken.

Sinds PayPal klanten toestaat om crypto op zijn platform te kopen, verkopen en aan te houden, zijn Bitcoin en andere digitale activa verder gelegitimeerd als een activaklasse die nu wordt geaccepteerd door traditionele financiële instellingen. In een reactie op de algemene acceptatie van Bitcoin, vertelde Yavin, managing partner van Cointelligence Fund, aan CoinTelegraph dat cryptocurrencies inderdaad “ meer momentum winnen dan ooit tevoren ”.

Massale bedrijfsinvesteringen van bedrijven als Tesla en MicroStrategy hebben de populariteit van Bitcoin enorm vergroot. Google Trends heeft echter aangetoond dat de zoekinteresse voor ‘Bitcoin’ nog steeds onder het niveau van 2017 ligt, ondanks de aanzienlijke prijsstijging en de groeiende acceptatie door bedrijven..

Dit betekent waarschijnlijk dat walvissen en bedrijven de markt opdrijven, terwijl retailbeleggers grotendeels aan de zijlijn blijven. De acceptatie door deze reuzen kan echter de manier veranderen waarop retailers en individuen naar digitale activa kijken. Volgens Arbel Arif, oprichter en CEO van Shopping.io, zijn grote bedrijven die fungeren als “een brug die de gewone klant verbindt met dergelijke cryptocurrencies, cruciaal voor de hele industrie, aangezien crypto wereldwijd serieus wordt genomen als een vorm van betaling.”

De Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

We verwachten dat de Bitcoin-prijs zal dalen naar de 20-daagse SMA ($ 48.000). Wat er daarna gebeurt, is echter volledig afhankelijk van de acties die kopers en verkopers in deze zone ondernemen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me