Bitcoin technische analyse: BTC breekt onder het sleutelniveau

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Het marktmomentum staat op het punt om te keren van bullish naar bearish in de 4-hour chart.
  • De 20-daagse SMA in de daily chart is omgedraaid van steun naar weerstand.

De beren hebben deze dinsdag een grote overwinning behaald door de Bitcoin-prijs onder de 20-daagse SMA te breken. De belangrijkste cryptocurrency loopt momenteel iets onder de $ 36.000. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

BTC-trends onder $ 36.000

Na een daling van het $ 38.500-niveau, is BTC de afgelopen 4 dagen horizontaal rond de $ 36.000 gestegen. Tijdens deze horizontale beweging slaagde de Bitcoin-prijs erin om de 20-daagse SMA om te keren van ondersteuning naar weerstand.

btc / usd dagelijkse grafiek 012021

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Als je de IOMAP van IntoTheBlock bekijkt, kun je zien waarom dit een grote overwinning was voor de beren. De SMA van 20 dagen valt samen met de weerstandsbarrière van $ 36.000. Voorheen hadden 688.000 adressen op dit niveau 303.000 BTC-tokens gekocht.

Verder ligt de volgende sterke barrière op $ 38.500. Op dit niveau hadden 553.000 adressen 330.000 BTC-tokens gekocht. Als de Bitcoin-prijs op de een of andere manier boven de 20-daagse SMA uitkomt, hebben ze een enorm obstakel van $ 38.500.

btc / usd volumegrafiek 012021

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-hour chart voegt nog meer geloof toe aan onze algehele bearish outlook. Ten eerste staat de voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) op het punt om van groen naar rood te verschuiven. Ten tweede is de SMA van 50 bar de SMA van 20 bar overgestoken om het bearish crosspatroon te vormen.

btc / usd 4-uurs grafiek 012021

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Deze indicatoren vertellen ons dat het algemene sentiment in het tijdsbestek van 4 uur negatief is en dat er een verdere prijsdaling zou kunnen worden verwacht.

Grijstinten levert $ 700 miljoen op in slechts 24 uur

Vermogensbeheergigant Grayscale Investments heeft onlangs binnen 24 uur meer dan $ 700 miljoen opgehaald. De CEO van het bedrijf, Michael Sonnenshein, ging naar Twitter om het nieuws te bevestigen.

"Gisteren heeft @Grayscale meer dan $ 700 miljoen opgehaald in zijn productfamilie … het momentum van Q4 lijkt het nieuwe jaar in een stroomversnelling te brengen."

Sonnenshein merkte op dat dit een belangrijke mijlpaal is, aangezien het wijst op een groeiende belangstelling van institutionele beleggers om hun investeringen te diversifiëren door te kiezen voor andere digitale activa dan Bitcoin. Volgens het Q4-rapport van Grayscale over 2020 was het kwartaal ongelooflijk voorspoedig voor het bedrijf, met in totaal $ 3,3 miljard aan investeringen in verschillende producten..

Bovendien had het digitale large-capfonds van Grayscale een gemiddelde wekelijkse investering van $ 1,6 miljoen. De Grayscale-producten, exclusief de Bitcoin-trust, waren getuige van een gemiddelde wekelijkse investering van $ 33,6 miljoen in het vierde kwartaal.

Eric Balchunas, een senior ETF-analist bij Bloomberg, vergeleek Grayscale met de "ARK" van cryptocurrencies. Hij schetste de overeenkomsten tussen de twee entiteiten.

"De overeenkomsten zijn behoorlijk verbazingwekkend. Ik denk dat ze allebei 3-4 jaar in relatieve vergetelheid zijn blijven hangen, ongeveer $ 2 miljard 12 maanden geleden hadden gehad en toen een boom, 10x toename. Beide trotseren trends: ARK met aandelenselectie en grijstinten met zeer hoge vergoedingen en 20% + premies. “

Het vlaggenschipaanbod van ARK Investment Management is de ARK Innovation ETF (ARKK). In het afgelopen jaar heeft ARKK een rendement van meer dan 171% behaald, waarbij het totale beheerd vermogen (AUM) vertienvoudigd is tot $ 21,8 miljard.

Integendeel, de opvattingen van Sonnenshein, de CEO van New York Digital Investment Group (NYDIG), Robert Gutmann, zei dat van de laatste 100 gesprekken die NYDIG met investeerders heeft gevoerd, ze allemaal ‘over bitcoin gingen en 0% over elk ander crypto-activum. ”

Jonathan Ruffer: Bitcoin is een “uniek beest”

In een recente investeringsreview deelde Jonathan Ruffer, voorzitter van de investeringsbeheermaatschappij Ruffer, zijn mening over Bitcoin. Ruffer noemde het actief een “uniek beest” en zei dat de vlaggenschipmunt goud als een actief steeds meer uitdaagt.

Bitcoin is een uniek beest als opkomende waardeopslag, waarbij enkele van de voordelen van technologie en goud worden gecombineerd. [Bitcoin] wordt een uitdager voor de status van goud als de enige bovenvaluta.

Ruffer had eerder details over zijn eigen Bitcoin-investering onthuld. In december besteedde het bedrijf $ 744 miljoen aan BTC, wat neerkomt op 2,7% van het totale beheerd vermogen (AUM) – $ 27,3 miljard. Investeren in Bitcoin was een drastische stap voor Ruffer, aangezien de bestuursleden zorgvuldig hebben nagedacht over de investering.

In de recensie van deze maand verklaarde Jonathan Ruffer dat het bedrijf “nerveus tevreden” is geworden dat BTC een belangrijke rol te spelen heeft in zijn activiteiten. De voorzitter merkte op dat Bitcoin, net als goud, een investering is voor wanneer de USD en andere fiat-valuta’s worden “kerplunked” – wanneer de waarde van deze valuta’s keldert als gevolg van inflatie..

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Als de hypothese correct is, kunnen we een prijsdaling verwachten tot het psychologische niveau van $ 34.000. Een verdere onderbreking hieronder zou catastrofaal kunnen zijn, aangezien het BTC naar de 50-dagen SMA zal brengen ($ 27.600).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me