Bitcoin technische analyse: BTC marcheert naar het psychologische niveau van $ 40.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Bitcoin wordt geconfronteerd met weerstand op korte termijn in de bovenste Bollinger-band in het tijdsbestek van 4 uur.
  • IntoTheBlock vertoont een gebrek aan sterke weerstandsbarrières aan de bovenkant.

Bitcoin-prijs waagde vorige week het psychologische niveau van $ 40.000. In de komende vier dagen tussen 9 januari en 12 januari is de prijs van Bitcoin echter gedaald tot $ 34.000 en bereikte het dieptepunt in de loop van de dag van $ 30.180. De stieren hebben de afgelopen drie dagen de controle echter weer overgenomen.

BTC op de rand van $ 40.000 pauze

De Bitcoin-prijs slaagde erin om te stijgen van de 20-daagse SMA en twee belangrijke weerstandsniveaus om te draaien om te ondersteunen – $ 35.000 en $ 38.700. De belangrijkste cryptocurrency probeert momenteel opnieuw het psychologische niveau van $ 40.000 te betreden.

Houd er echter rekening mee dat de voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) momenteel in het rood loopt, dus de Bitcoin-prijs kan mogelijk niet exploderen.

btc / usd daggrafiek 011521

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De IOMAP van IntoTheBlock laat ons zien dat er aan de voorkant een gebrek aan sterke weerstandsniveaus is. De enige opmerkelijke weerstandsbarrière is $ 40.000, waarbij 4.000 adressen eerder 39.000 BTC-tokens hadden gekocht. Als de kopers de volledige controle overnemen, zouden ze er geen probleem mee moeten hebben om de barrière van $ 40.000 te doorbreken.

btc / usd volumegrafiek 011521

Afbeelding: IntoTheBlock

Als we naar de 4-uurgrafiek kijken, kunnen we zien dat de Bitcoin-prijs momenteel een obstakel ziet bij de bovenste Bollinger-band. Als je goed kijkt, kun je zien dat de BTC meerdere keren heeft geprobeerd de bovenste Bollinger-band te breken om het $ 40.000-niveau te halen, maar dat is mislukt.

btc / usd 4-uurs grafiek 011521

Afbeelding: BTC / USD 4-uurs grafiek

De MACD in dit tijdsbestek is echter stevig in het groen. Als zodanig zou de prijs voorbij de bovenste Bollinger-band moeten kunnen breken en de zone van $ 40.000 kunnen betreden.

Bitcoin Options Market ziet 20% kans op $ 50.000 aan het einde van de maand

Bitcoin lijkt zich te herstellen van zijn recente prijscorrectie, waarbij de prijsstelling van de optiemarkt getuige is van een kans van 20% om tegen eind januari boven de $ 50.000 te stijgen. De vlaggenschipcrypto steeg onlangs met bijna $ 4000 (11%) in 24 uur, volgens CoinDesk 20-gegevens.

Ondanks het herstel komt BTC nog steeds tekort bij het record van $ 41.962 (8 januari). Volgens gegevens van Skew blijkt uit gegevens van de optiemarkt dat beleggers wedden op een voortdurende rally en een kans van 20% toekennen dat Bitcoin op 29 januari boven $ 50.000 zal stijgen (maandelijkse vervaldatum).

Optiekansen worden berekend met behulp van de Black-Scholes-formule op basis van enkele cruciale statistieken. Enkele van deze statistieken zijn onder meer de prijzen van callopties, uitoefenprijzen en de onderliggende activaprijs.

bitcoin-prijswaarschijnlijkheidsgrafiek 011521

Afbeelding: Skew

De kans van 20% dat Bitcoin boven de $ 50.000 komt, ziet er indrukwekkend uit, gezien het feit dat de maandelijkse vervaldatum slechts twee weken verwijderd is en de munt vrij ver verwijderd is van $ 50.000. De waarschijnlijkheid dat BTC boven een bepaald niveau stijgt op of voor het verstrijken, is positief gecorreleerd met de resterende tijd voor het verstrijken.

Volgens Deribit Insights kan een rally van 31% naar $ 50.000 in twee weken een uitdaging zijn om te visualiseren, maar het is verre van onmogelijk. De cryptocurrency heeft de afgelopen tijd meer belangrijke bewegingen in kaart gebracht. Alleen al in de laatste twee weken van december stegen de prijzen met 52% van $ 19.000 naar $ 29.000.

MicroStrategy om een ​​educatieve Bitcoin-conferentie te organiseren

Na meer dan $ 1 miljard in Bitcoin te hebben geïnvesteerd, organiseert MicroStrategy, een business intelligence-bedrijf, een online conferentie om grote ondernemingen voor te lichten over de mogelijke voordelen van investeren in Bitcoin. De conferentie, genaamd “Bitcoin for Corporations”, heeft steun gekregen van andere industriereuzen zoals Gemini, Binance, Coinbase, Fidelity, Grayscale en meer..

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, ging naar Twitter om het initiatief aan te kondigen. Hij noemde het een “gratis, online, versnelde cursus in Bitcoin-strategie en -tactieken om uw bedrijf te laten groeien en aandeelhouderswaarde te creëren.”

Het eerste blok is gepland voor 3 februari. Het zal schetsen hoe Bitcoin zou kunnen dienen als een schatkistreserve en de macro-economische factoren die achter de zakelijke en institutionele acceptatie ervan zitten. Saylor en Stoneridge CEO, Ross Stevens, zullen dit deel van de conferentie leiden.

Later zal MicroStrategy’s president en CFO Phong Le een overzicht geven van de verschillende manieren waarop bedrijven Bitcoin kunnen integreren in hun treasury-reservestrategieën. Enkele andere onderwerpen die tijdens de conferentie aan bod komen, zijn onder meer overwegingen op het gebied van wet- en regelgeving, boekhouding, belastingen en audit.

Een handvol cryptogerelateerde bedrijven zullen hun presentaties op de tweede dag – 4 februari – vrijgeven. Enkele van de namen zijn onder meer Fidelity Digital Asset Services, Galaxy Digital, Coinbase, Binance, Kraken, Grayscale, Gemini en Genesis.

De Bitcoin-prijs zal naar verwachting welk niveau bereiken?

De prijsvooruitzichten voor Bitcoin zijn over het algemeen optimistisch, dus we kunnen verwachten dat de weekendrally de prijs boven de $ 40.000 zal drukken. Het zal interessant zijn om te zien hoever de prijs in deze rally zal reiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me