Bitcoin technische analyse: BTC wordt geconfronteerd met afwijzing op het psychologische niveau van $ 48.000, zelfs als Apple Pay BitPay-ondersteuning toevoegt

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • De prijs van Bitcoin is niet langer overgewaardeerd, volgens de RSI.
  • BTC zit op een gezond ondersteuningsniveau.

Sinds 28 januari is de Bitcoin-prijs gestegen van $ 30.000 naar $ 48.500. Terwijl velen zich afvroegen of $ 50.000 de volgende zou kunnen zijn, verpestte BTC het feest en zakte naar $ 47.850. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs daalt onder de belangrijkste weerstandsniveaus

De Bitcoin-prijs stond op het punt overgewaardeerd te worden, maar de relatieve sterkte-index (RSI) is sindsdien gedaald naar de neutrale zone. Vanaf nu moet de ondersteuningsbarrière van $ 46.000 stevig blijven staan ​​om verdere daling te voorkomen.

btc / usd daggrafiek 021521

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Kijkend naar de ondersteuningsmuur van $ 46.000, hadden voorheen op dit niveau 718.000 adressen 448.250 BTC-tokens gekocht. Deze zone is robuust genoeg om veel verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 021521

Afbeelding: IntoTheBlock

Wall Street-banken omarmen nu Bitcoin?

In tegenstelling tot eerdere scepsis, geven recente ontwikkelingen aan dat traditionele financiële instellingen meer openstaan ​​voor Bitcoin. In een interview met CNBC zei Daniel Pinto, de chief operating officer van JP Morgan, dat de bankgigant op zoek was naar Bitcoin-handel. De beslissing lijkt te worden beïnvloed door de grote vraag van de klanten van de bank naar de crypto-activa.

Pinto zei; dat het slechts een kwestie van tijd was voordat er vraag was naar BTC van zijn klanten. Hij voegde toe

Als zich in de loop van de tijd een beleggingscategorie ontwikkelt die door verschillende vermogensbeheerders en beleggers wordt gebruikt, zullen we hierbij betrokken moeten worden. De vraag is er nog niet, maar ik weet zeker dat het ooit zal gebeuren.

De leidinggevende van JPMorgan voegde ook toe dat als Bitcoin gereguleerd zou worden, bij transacties naast gereguleerde beurzen, waaronder Coinbase, ook gescreende klanten betrokken zouden zijn. De opmerkingen van Pinto staan ​​in contrast met eerdere opmerkingen van de CEO van de bank, Jamie Dimon, die Bitcoin een fraudeur had genoemd.

Onlangs kondigde BNY Mellon, de oudste bank van Amerika, ook plannen aan om Bitcoin-bewaarnemingsdiensten aan zijn klanten aan te bieden.

Elon Musk geeft Bitcoin meer dan traditionele banken

Elon Musk, de chef van Tesla en mede-oprichter van PayPal, deelde onlangs zijn mening over het traditionele banksysteem. Musk nam deel aan een Twitter-discussie gestart door Kristen Netten, co-host van de Third Row Tesla Podcast met Cathy Wood, de CEO van ARK Invest. Wood zei dat Musk de milieukwesties met betrekking tot Bitcoin begrijpt. Een van zijn doelen is om de planeet te redden, voegde ze eraan toe.

De discussie ging over banken en betalingen nadat een Twitter-gebruiker een foto van een jonge Musk deelde en zei dat ‘s werelds rijkste man ooit als stagiair bij een bank werkte. De gebruiker voegde eraan toe dat Musk toen alle tekortkomingen van het banksysteem realiseerde als het gaat om het doen van betalingen en het overmaken van geld.

Musk nam deel aan de Twitter-discussie om dit sentiment te bevestigen. Hij voegde eraan toe dat de infrastructuur van banken gebalkaniseerd is en dat deze lijdt aan hoge latentie en zwakke beveiliging, vooral als het gaat om ACH-overschrijvingen en creditcards..

“JEP. Banken zijn in feite balkanized, heterogene databases met een hoge latentie & zwakke beveiliging, vooral ACH-overdrachten & kredietkaarten.”

Eind januari nam Musk deel aan een podcast waarin hij toegaf een Bitcoin-supporter te worden en hij ging ook door met het taggen van Bitcoin in zijn Twitter-bio. Veel crypto-influencers en enthousiastelingen zijn van mening dat Tesla’s Bitcoin-investering slechts een kwestie van tijd was.

Apple Pay voegt Bitpay-ondersteuning toe

Crypto-betalingsdienstaanbieder Bitpay heeft onlangs aangekondigd ondersteuning voor Apple Pay te hebben toegevoegd. Houders van Bitpay-betaalpassen in de VS kunnen nu hun kaart toevoegen als betalingsbron in hun Apple Pay-app. Hierdoor kunnen ze online en in de winkel aankopen doen met cryptocurrencies, overal waar Apple Pay wordt geaccepteerd.

Een fragment uit de aankondiging luidt:

Amerikaanse kaarthouders van de Bitpay prepaid Mastercard kunnen hun kaart toevoegen aan Apple Wallet en geld uitgeven met Apple Pay. Met Apple Pay kunnen Bitpay-kaarthouders veilig aankopen doen in winkels, in apps en online.

Terwijl nieuwe Bitpay-klanten wachten tot hun kaart arriveert, kunnen ze virtuele kaarten aan de Apple Wallet toevoegen via de Bitpay Wallet. Hierdoor kunnen ze Apple Pay onmiddellijk gaan gebruiken. Met name kondigde Bitpay ook aan dat “ondersteuning voor Google Pay en Samsung Pay is gepland voor later dit kwartaal.”

CEO Stephen Pair zei:

We hebben duizenden Bitpay Wallet-app-klanten die de Bitpay-kaart gebruiken en die altijd op zoek zijn naar nieuwe plaatsen en manieren om hun cryptovaluta uit te geven. Door Apple Pay en binnenkort Google en Samsung Pay toe te voegen, wordt het gemakkelijk en handig om de Bitpay-kaart op meer plaatsen te gebruiken, van dagelijkse items tot luxe aankopen.

De Bitpay-kaart zet digitale activa om in fiat-valuta, die kan worden gebruikt om aankopen te betalen. De portemonnee-app ondersteunt financiering van Bitcoin, Bitcoin Cash en Ether naast vier aan dollar gekoppelde stablecoins – USDC, GUSD, PAX en BUSD.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De prijs van Bitcoin zal waarschijnlijk dalen naar de ondersteuningsmuur van $ 46.000 om verdere downflow te voorkomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me