Bitcoin technische analyse: BTC zakt onder het psychologische niveau van $ 35.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Bitcoin-beren zijn voor de vierde opeenvolgende dag gedaald.
  • De MACD op de daily chart is omgekeerd van bullish naar bearish.

Bitcoin-beren hebben de touwtjes in handen voor de vierde opeenvolgende dag. Tijdens dit traject is de prijs van Bitcoin met $ 40.000 gedaald tot $ 34.250, waardoor er bijna $ 5.750 aan waardering is verloren. Laten we eens kijken hoe de dingen achter de schermen zijn.

Bitcoin crasht voor de vierde opeenvolgende dag

Tijdens deze crash is de prijs gedaald tot onder de psychologische niveaus van $ 40.000 en $ 35.000. Als gevolg van deze crash is het marktmomentum omgekeerd van bullish naar bearish, zoals blijkt uit de voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD).

btc / usd dagelijkse grafiek 011221

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

Volgens de IOMAP van IntoTheBlock kan de prijs van bitcoin dalen tot $ 31.000 voordat er aanzienlijke steun wordt ontvangen. Eerder op dit niveau hadden 350.000 adressen 262.000 BTC-tokens gekocht.

btc / usd volumegrafiek 011221

Afbeelding: IntoTheBlock

Gaan de Bulls de prijzen herstellen??

Als we naar de 4-hour chart kijken, kunnen we zien dat de 4-hour chart erin slaagde de parabolische SAR om te keren van bearish naar bullish. De relatieve sterkte-index (RSI) zweeft langs 42,45. Dit toont aan dat de kopers bereid zijn om de prijs omhoog te schieten als ze weer in een stroomversnelling komen.

btc / usd 4-uurs grafiek 011221

Afbeelding: BTC / USD 4-uurgrafiek

De 4-hour chart heeft in hetzelfde tijdsbestek een koopsignaal laten zien met een rode negen kandelaar in de TD sequentiële indicator. Nadat dit teken had laten knipperen, sprong de prijs van $ 31.450 naar $ 35.500 voordat hij weerstand ondervond bij de SMA van 50 bar.

btc / usd 4-uurs grafiek 011221

Afbeelding: BTC / USD 4-uurgrafiek

$ 2,4 miljard aan Bitcoin en andere munten die in één dag zijn geliquideerd

Cryptocurrency-activa (Bitcoin, Ether, XRP en andere tokens) ter waarde van meer dan $ 2,4 miljard zijn volgens Bybt in één dag op derivatenbeurzen geliquideerd. Dit komt nadat de Bitcoin-prijs onlangs op de Bitstamp-beurs is ingestort tot het laagste punt in een week van $ 33.447.

btc / usd bitstamp-diagram 011221

Afbeelding: Tradingview.com

Bitcoin daalde met 20,5% ten opzichte van zijn hoogste punt ooit van $ 42.000 (op 8 januari). Altcoins hebben een nog grotere klap meegemaakt, met Ether (ETH) die kelderde naar $ 1.010 nadat het zijn al lang bestaande hoogste punt van $ 1.448 niet had gedaald..

Van de uitval van $ 2,4 miljard zijn longposities goed voor 88,42% ($ 2,16 miljard). Slechts $ 282,63 miljoen aan korte broeken werd tijdens de 24 uur geliquideerd. Binance was getuige van het hoogste liquidatievolume ($ 903,31 miljoen), gevolgd door Huobi ($ 523,53 miljoen) en Bybit ($ 494,55 miljoen).

Volgens een Bloomberg-rapport zei Vijay Ayyar van Luno dat dit het begin zou kunnen zijn van een veel steilere correctie..

Er moet nog worden vastgesteld of dit het begin is van een grotere correctie, maar we hebben nu deze parabool zien breken, dus het kan zo zijn.

Gab promoot Bitcoin terwijl het platform wordt overspoeld door Trump-supporters

Met 5000 gebruikers per dag en 18 miljoen sitebezoeken, ondergaat Gab – sociaal netwerkplatform – een natuurlijke DDoS-aanval. Gab-CEO Andrew Torba zei onlangs dat:

Het verkeer blijft maar groeien, en er komen vandaag nog meer servers aan.

Het platform beheert zijn eigen servers en is erin geslaagd om via Mastodon een onschikbare mobiele app te krijgen, volgens een Trustnodes-rapport. Aangezien Parler onlangs werd verbannen van Google, Apple en Amazon, hebben de gebruikers van het platform (grotendeels bestaande uit conservatieven) weinig andere keus dan Gab te proberen.

Omdat Gab in 2018 van veel platforms werd verbannen (inclusief betalingsverwerkers), heeft het geen reguliere services zoals Amazon Cloud. Het platform adopteerde Bitcoin en in een poging om als alternatief voor Twitter naar voren te komen, neemt Gab momenteel de tijd om hun gebruikers te informeren over de verblijfplaats van BTC. “Bitcoin is geld voor vrije meningsuiting”, zei hij. Het bedrijf voegde toe:

Bedrijven en particulieren worden steeds vaker afgesneden van traditionele betalingsverwerking, banken en meer online. Dit omvat Gab.com en onze oprichter Andrew Torba, die beide op de zwarte lijst staan ​​van VISA en betalingsverwerkers zoals Paypal. Bitcoin lost dit probleem op.

Wat Bitcoin betreft, zouden ongeveer 70 miljoen Trump-stemmers die naar Gab verhuizen, het Bitcoin-bewustzijn kunnen vergroten. Het platform legt uit hoe gebruikers het kunnen gebruiken om platforms te ondersteunen die hen nu een weg bieden om deel te nemen aan het publieke debat.

HSBC verbiedt Bitcoiners

Een van de grootste banken in het VK, HSBC, zal Bitcoiners niet toestaan ​​hun winsten te verzilveren na de recordbrekende rally van het actief, volgens het The Times-rapport. Ondertussen weigeren andere grote banken creditcards te accepteren voor aankopen in cryptocurrency.

Veel bankbedrijven in Groot-Brittannië zijn al vele jaren tegen cryptocurrencies. Volgens een eerder U.Today-rapport blokkeerden HSBC en Barclays de rekeningen van een Britse fietsverkoper nadat hij een transactie had uitgevoerd naar een cryptocurrency-exchange..

Bezorgdheid over het witwassen van geld wordt grotendeels genoemd als de reden achter hun onwil om met virtuele activa om te gaan. Danny Scott, de CEO van cryptocurrency exchange CoinCorner, zegt echter dat traditioneel vijandige Britse banken nu aan het opwarmen zijn voor Bitcoin..

We hebben al een tijdje geen banken gehad die weigeren of het moeilijk maken voor onze klanten om hun bitcoin te liquideren. Ik denk dat banken zich meer op hun gemak voelen met bitcoin – zolang de bron van die fondsen duidelijk is, zijn er geen problemen.

BTC-prijsniveaus om in de gaten te houden

Het meest cruciale niveau om naar te kijken voor Bitcoin is de SMA van 50 bar ($ 36.000) in een tijdsbestek van 4 uur. Als de kopers voorbij dit niveau weten te breken, zullen ze het negatieve momentum op korte termijn omkeren. Aan de andere kant, als de beren deze bullish correctie op korte termijn teniet doen, zullen ze in staat zijn om de prijs te verlagen tot de ondersteuningsbarrière van $ 31.000. De kopers moeten dit niveau koste wat het kost verdedigen om een ​​pauze onder de $ 30.000 per bitcoin te voorkomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me