Bitcoin‌ ‌Technische ‌Analyse: ‌ ‌Bulls‌ ‌voorzichtig‌ van‌herhaalde‌ ‌verwerpingen‌ op ‌toets‌ ‌niveau‌

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • De prijs worstelt om boven de weerstandsgrens van $ 24.000 te breken.
  • De ondersteuningslijnen van $ 23.000 en $ 22.500 houden de prijs hoog.

Deze zondag beleefde BTC zijn eerste bearish dag na acht opeenvolgende bullish sessies. Vanaf nu worstelen de kopers om voorbij het $ 24.000-niveau te komen. Het lijkt erop dat de verkopers $ 24.000 als verkooppunt hebben geïdentificeerd. De kopers lijken echter nog steeds veerkrachtig.

De weerstandslijn van $ 24.000 stopt de opwaartse beweging

Naast het stoppen van de prijs op de $ 24.000-lijn, zweeft de relatieve sterkte-index (RSI) ook rond de overboughtzone. Dit alles geeft wel aan dat we op het punt staan ​​van een kleine correctie voordat BTC zijn opwaartse beweging voortzet.

btc / usd daggrafiek 122120

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Als de prijs correct is, wat zijn dan de neerwaartse doelstellingen waarvan u op de hoogte moet zijn? Laten we daarvoor de IOMAP van IntoTheBlock bekijken. Het lijkt erop dat de prijs bovenop twee sterke ondersteuningsniveaus zit van $ 23.000 en $ 22.500. Deze twee niveaus lijken gezond genoeg om een ​​aanzienlijke hoeveelheid verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 122120

Afbeelding: IntoTheBlock

Een pauze onder deze twee ondersteuningsmuren brengt de belangrijkste cryptocurrency terug naar de 20-daagse SMA op ($ 20.200). Als we naar de 4-hour chart kijken, kunnen we zien dat de MACD diep in de rode zone trending is. Dit geeft aan dat het marktmomentum steeds bearish wordt. Dit bevestigt onze bearish vooruitzichten op korte termijn.

btc / usd 4-uurs grafiek 122120

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Het lijkt erop dat de CEO van Coinbase ook op zijn hoede is voor de prijsactie van Bitcoin.

De CEO van Coinbase geeft een waarschuwing

Na de week te zijn begonnen met $ 19.000, is Bitcoin met ongeveer 30% gestegen, voorbij de $ 24.000. Te midden van de indrukwekkende prestatie van de munt heeft Brian Armstrong, CEO van Coinbase, mensen gewaarschuwd voor de "risico" van het investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin.

In een recente blogpost schreef Armstrong:

Hoewel het geweldig is om marktstijgingen te zien en nieuwsorganisaties op een nieuwe manier de aandacht te zien vestigen op deze opkomende activaklasse, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te begrijpen dat investeren in cryptovaluta niet zonder risico is..

De CEO publiceerde de blog net voordat Coinbase aankondigde dat het een langverwachte beursgang (IPO) heeft aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Armstrong voegde toe:

Crypto kan een vluchtige activaklasse zijn. Vaak meer dan de soorten traditionele financiële instrumenten waaraan de meeste beleggers gewend zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de markt veel sneller in beide richtingen kan bewegen dan aandelenmarkten.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen tijd gestegen, omdat meerdere spraakmakende investeerders BTC een potentiële hedge tegen inflatie noemden. Armstrong gaf commentaar op de onstabiele prijsbeweging van de munt in 2017, waar deze klom van minder dan 1.000 aan het begin van het jaar tot ongeveer $ 20.000 om vervolgens terug te crashen naar $ 3.000 in 2018..

We zullen af ​​en toe sterke marktstijgingen zien waarbij de prijzen snel en agressief zullen stijgen. Hoewel we altijd enthousiast zijn over de toegenomen belangstelling voor cryptovaluta, is het ook belangrijk erop te wijzen dat dit niet alleen een tijd is van hoge volumes, maar ook van prijsvolatiliteit..

Ondanks deze waarschuwingen viert de cryptocurrency-gemeenschap de prijsbeweging van de vlaggenschipmunt. Volgens een Forbes-rapport zei Ian Balina, de CEO van Token Metrics, dat Bitcoin de komende jaren $ 50.000 zal bereiken.."

Investeringsbank onderschrijft Bitcoin

Jefferies, een investeringsbank met $ 50 miljard aan beheerd vermogen (AUM), houdt nu Bitcoin in zijn long-only portefeuille voor pensioenfondsen. Volgens een Trustnodes-rapport zei Christopher Wood, de Global Head of Equity Strategy bij Jefferies:

Dit is het jaar waarin bitcoin investeerbaar is geworden voor instellingen met beschikbare bewaarregelingen en met prominente investeerders en inderdaad institutionele investeerders die verklaren dat ze het hebben gekocht.

Bitcoin is nu onderdeel van het systeem geworden en biedt ook mogelijkheden voor particuliere beleggers om zich in te kopen via beursgenoteerde voertuigen.

Jefferies was naar verluidt onder de indruk van de enorme Bitcoin-investering van MicroStrategy. De bank trad op als de enige beheerder van de converteerbare aanbiedingen van $ 650 miljoen door MicroStrategy. Wood zei dat hij werd overgehaald door Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, met het argument dat BTC “de waardepropositie van goud vernietigt” omdat de munt “gedematerialiseerd goud” heeft. Wood gaf toe dat dit verhaal enige verdienste heeft.

De zeer conservatieve portefeuille van Jefferies had eerder 70% toegewezen aan goud of goudaandelen en 30% aan Aziatische aandelen (exclusief Japan). Nu is het 45% voor fysiek goud, 20% voor goudaandelen, 30% aandelen en 5% Bitcoin.

Belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden

Nu Bitcoin een kortetermijncorrectie doormaakt, zijn de belangrijkste niveaus om op te letten de $ 23.000 en $ 22.500 ondersteuningslijnen. Als de prijs verder naar beneden breekt, moet de 20-daagse SMA op ($ 20.200) sterk blijven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me