Ethereum-prijsanalyse: Bulls wordt geconfronteerd met lichte weerstand rond de $ 650, aangezien CME ETH-futures introduceert

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsvoorspelling

  • De IOMAP van IntoTheBlock toont gezonde ondersteuning tijdens de 20-daagse SMA.
  • Ethereum heeft de afgelopen drie maanden consequent ten minste 150.000 nieuwe adressen getrokken.

Ethereum is voorbij het $ 600-niveau gesprongen en naderde het psychologische niveau van $ 650. Het lijkt er echter op dat de kopers en verkopers het $ 650-niveau zijn gaan gebruiken om zowel de markt te betreden als de markt te verlaten. Laten we eens kijken wat er achter de schermen gebeurt.

Beren en stieren spelen touwtrekken

Ethereum sprong omhoog van de 20-daagse SMA en is trending in de buurt van het $ 650-niveau. Vanaf nu worstelen de stieren en beren om controle over de markt. De MACD laat echter een toenemend bullish momentum zien, wat betekent dat de kopers uiteindelijk de controle terug zullen krijgen.

eth / usd daily chart 121820

Afbeelding: ETH / USD dagelijkse grafiek

De IOMAP van IntoTheBlock laat ook zien dat de weerstand bij $ 650 zwak tot matig is. De kopers zouden deze barrière moeten kunnen overnemen en zichzelf boven de $ 750 kunnen schieten.

Afbeelding: IntoTheBlock

Aan de andere kant ligt de gezondste ondersteuning bij de 20-daagse SMA ($ 590). Eerder op dit niveau hadden 1,17 miljoen adressen 9,62 miljoen ETH-tokens gekocht. Deze muur moet robuust genoeg zijn om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen.

eth / usd 4-uurs grafiek 121820

Afbeelding: ETH / USD 4-uurs grafiek

De prijsgrafiek van 4 uur laat nog een sterke weerstand zien bij $ 675. Het lijkt erop dat toen de prijs deze zone naderde, de relatieve sterkte-index (RSI) in de overboughtzone werd geduwd. Na de afwijzing daalde de prijs echter weer onder de 70.

Vervolgens zullen we het aantal nieuwe adressen bekijken dat Ethereum de afgelopen drie dagen is binnengekomen.

ethereum adressen kaart 121820

Afbeelding: IntoTheBlock

Zoals je kunt zien, heeft Ethereum consequent minstens 150.000 nieuwe adressen getrokken, wat een teken is van een gezond netwerk.

Ethereum 2.0-aanbetalingscontract heeft nu >$ 1 miljard

Ethereum 2.0 heeft momenteel voor het eerst voor meer dan $ 1 miljard aan Ether (ETH). De blockchain is getuige geweest van een toename van stortingen, aangezien het aantal ETH steeg van 98.000 vorige maand naar de huidige 1,5 miljoen ETH.

De toename van de stortingen is doorgegaan, zelfs nadat op 24 november aan de minimumvereiste van 524.000 ETH was voldaan. Solo-stakers en staking-serviceproviders hebben de stortingen gedaan in brokken van 32 ETH.

Kraken stuurde namens zijn klanten ongeveer 100.000 ETH. Andere uitwisselingen zoals Coinbase zijn allemaal klaar om ook Ethereum-uitzetten te lanceren. De participatiegraad van 35.000 actieve validators ligt boven de 99%, volgens een Trustnodes-rapport.

Het systeem dat werkt zoals het zou moeten zijn, vergroot het vertrouwen voor nieuwe stakers die hun gedeponeerde ETH gedurende ten minste twee jaar niet kunnen zien. Op handelsplatformen kunnen ze hun bezit echter inruilen voor niet-ingezette ETH, BETH genaamd. Volgens het Trustnodes-rapport kan het ingezette bedrag veel eerder dan verwacht 10 miljoen ETH bereiken. Dit vertaalt zich in een praktische vermindering van 10% in het totale aanbod van Ethereum.

CME kondigt ETH-futures aan

De Chicago Mercantile Exchange (CME) Group heeft onlangs zijn plannen aangekondigd om met Ethereum in contanten afgewikkelde futures-contracten uit te rollen. Ethereum stijgt consequent, met een prijs die onlangs $ 600 overschreed.

Sommigen speculeren dat de prijsstijging van ETH werd bijgestaan ​​door de laatste prijsstijging van Bitcoin, die onlangs brak tot een nieuw record van meer dan $ 20.000. Er lijkt echter een andere katalysator te zijn voor het opwaartse traject van ETH. De CME Group heeft aangekondigd dat het in februari 2021 ETH-futures zal lanceren voor zijn institutionele beleggers.

De officiële website zegt dat dat ene contract 50 ETH zal bevatten, terwijl een uitlegvideo duidelijk maakt dat de contracten contant worden afgewikkeld. Dit is vergelijkbaar met hoe Bitcoin-futures op CME werken. Het bedrijf heeft ook duidelijk gemaakt dat de sterke vraag van klanten hen ertoe heeft aangezet deze weg in te slaan.

Op de website van het bedrijf staat:

Zoals bij elk nieuw product of elke nieuwe dienst, hebben we de beslissing genomen om Ether-futures te lanceren op basis van een sterke klantvraag en een duidelijk geformuleerde klantbehoefte.

Tegenwoordig is ether de op een na grootste cryptocurrency, zowel qua marktkapitalisatie als dagelijks volume. Etherfutures op een gereguleerde, beproefde beurs kunnen beleggers een manier bieden om hun risicoblootstelling op de ethercontantmarkt af te dekken – we creëren een termijncurve zodat beleggers het prijsrisico beter kunnen beheren.

Belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden

Het psychologische niveau van $ 650 is absoluut de sleutel, aangezien het overwinnen hiervan ETH in de $ 750-zone zou moeten duwen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me