Ethereum-prijsanalyse: staat ETH op het punt om een ​​dubbele top in kaart te brengen?

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsvoorspelling

  • De Ethereum-prijs is tijdens zijn laatste rally gestegen van $ 1.050 naar $ 1.275.
  • De RSI staat op het punt de overboughtzone binnen te gaan.

Ethereum kreeg te maken met zware correctie tussen 10 januari en 12 januari toen de prijs daalde van $ 1.275 naar $ 1.050. Het lijkt er echter op dat de prijs sindsdien is gestegen en weer omhoog is gesprongen naar $ 1.275. Vanaf nu is de Ethereum-prijs behoorlijk gevaarlijk geplaatst.

Ethereum-prijs kan naar $ 1.300 springen of Double Top vormen

Zoals de zaken er nu voorstaan, test de Ethereum-prijs de weerstandsbarrière van $ 1.275. Houd er rekening mee dat dit hetzelfde niveau is dat de slimme contractleider dwong om rond 10 januari te dalen tot $ 1.050. Als de kopers de controle overnemen, zouden ze de ETH-prijs voorbij de psychologische zone van $ 1.300 moeten kunnen drukken..

eth / usd daily chart 011921

Afbeelding: ETH / USD dagelijkse grafiek

Houd er rekening mee dat de relatieve sterkte-index (RSI) op het punt staat de overboughtzone binnen te gaan. Dit zou kunnen betekenen dat deze laatste bullish rally op het punt staat te eindigen. Een paar aanwijzingen laten ons echter zien dat het huidige marktsentiment erg optimistisch is.

eth / usd volumegrafiek 011921

Afbeelding: IntoTheBlock

Ten eerste ontbreekt het aan robuuste weerstandsmuren aan de voorkant, zoals blijkt uit IntoTheBlock. Ten tweede staat de MACD op de 4-hour chart op het punt om te keren van bearish naar bullish. Beide indicatoren vertellen ons dat Ethereum waarschijnlijk voorbij het psychologische niveau van $ 1.300 zal breken.

eth / usd 4-uurs grafiek 011921

Afbeelding: ETH / USD 4-uurs grafiek

Ethereum Exchange Supply Ratio bereikt het laagste niveau in 3 jaar

De leveringsratio van Ethereum is de laatste tijd constant gedaald. Volgens Santiment heeft de aanvoerratio zijn laagste record bereikt sinds november 2018.

eth / usd santiment-kaart 011921

Afbeelding: Santiment

De gepresenteerde gegevens suggereren dat Ethereum de beurzen zal blijven verlaten. Het zal hoogstwaarschijnlijk in portefeuilles terechtkomen waar het zal worden bewaard of uitgegeven als gas voor gedecentraliseerde financieringsaanvragen. Gebruikers kunnen ook ETH overdragen naar portefeuilles voor koude opslag als langetermijninvesteringen. Aan de andere kant zouden ze het kunnen gebruiken om een ​​verscheidenheid aan andere slimme contractgebaseerde applicaties mogelijk te maken.

2020 zag een hausse in de DeFi-ruimte. De TVL (totale waarde vergrendeld) steeg van ongeveer $ 600 miljoen tot bijna $ 25 miljard. Dit verhoogde de vraag naar Ether, dat fungeert als het “gas” voor het Ethereum-ecosysteem. De recordgroei in DeFi zorgde ervoor dat Ethereum jaarlijkse recordhoogtes bereikte voor gegenereerde transactiekosten. Door deze maatregel haalde het Bitcoin in met maar liefst 83% in 2020. Dit toegenomen gebruik in DeFi betekent dat gebruikers meer ETH nodig hadden om hun transacties te voltooien.

De lancering van ETH 2.0 zorgde voor de transitie van het netwerk van een PoW (Proof-of-Work) naar een PoS (Proof-of-Stake) verificatiemethode. Met dit laatste kunnen gebruikers met minimaal 32 Ether om hun Ether in te zetten of op het netwerk te storten. Dit introduceerde een uitzetcontract waarbij gebruikers hun Ethereum konden inzetten en “lock-up”, waarbij het huidige ETH 2.0-aanbetalingscontractadres meer dan 2,5 miljoen ETH bedraagt..

Hoewel het niet mogelijk is om definitief te zeggen waar de ETH naartoe gaat als deze zich van beurzen verwijdert, zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste factoren.

Mainnet Soft Launch verhoogt Ethereum Layer-2-optimisme

Laag-twee Ethereum-oplossingenprovider Optimism is onlangs zacht gelanceerd op het mainnet na een jaar van ontwikkeling. In een officiële blogpost schetste Optimism de details van de lancering en de gevechtstests die nog moeten worden uitgevoerd op het netwerk.

Robert Leshner, CEO van Compound Finance, ging naar Twitter om het Optimism-team te prijzen.

“Optimistic rollup” is bedoeld om transacties sneller en goedkoper te maken door slimme contracten buiten Ethereum uit te voeren en alleen de root chain-resultaten op te slaan. De recente implementatie wordt een zachte lancering genoemd omdat er nog meer tests moeten worden voltooid. Coinbase en Synthetix hebben het systeem de afgelopen maanden actief getest.

Volgens de aankondiging van Optimism mogen alleen slimme contracten op de witte lijst worden uitgevoerd op de OVM – een volledig uitgeruste Ethereum Virtual Machine (EVM) -compatibele uitvoeringsomgeving die is ontworpen voor Layer twee-systemen. Het bedrijf voegde eraan toe dat geauthenticeerde opnames worden ingeschakeld om kwaadwillende activiteiten te voorkomen en dat beheerderssleutels worden gebruikt om de contracten in geval van nood te upgraden.

Ten slotte merkte Optimism op dat er in de nabije toekomst een volledig openbaar testnet is gepland, en het team hoopt dat het openbare mainnet kort daarna kan worden geïmplementeerd..

Ethereum-prijs is alsof je deze niveaus gaat bereiken

Als de Ethereum-prijs de weerstandsbarrière van $ 1.275 overschrijdt, zou deze gemakkelijk de psychologische grens van $ 1.300 moeten bereiken. Als er echter geen inbreuk wordt gemaakt, zal de ETH-prijs dalen tot het niveau van $ 1.100.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me