Ethereum technische analyse: ETH Bulls tijdelijk gestopt door $ 1.250 weerstand

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsanalyse

  • Ethereum is niet langer te duur volgens de relatieve sterkte-index.
  • De weerstand van $ 1.250 valt samen met de bovenste Bollinger-band op de 4-hour chart.

Ethereum-prijs crashte van $ 1.280 naar $ 1.050 tussen 10 januari en 12 januari. Sindsdien is de slimme contractleider gestegen naar $ 1.230. Vanaf nu wordt de Ethereum-prijs geconfronteerd met goede weerstand op het psychologische niveau van $ 1.250. Laten we dus eens kijken wat er achter de schermen gebeurt.

Ethereum niet langer te duur

Voorafgaand aan deze daling van 10 januari was de relatieve sterkte-index (RSI) een trend in het overboughtgebied rond 87,25. Deze bearish prijsdaling heeft de RSI echter terug in de neutrale zone geduwd, wat aantoont dat Ethereum niet langer overgewaardeerd is..

eth / usd daily chart 011521

Afbeelding: ETH / USD dagelijkse grafiek

Dus om te begrijpen waar de Ethereum-prijs naartoe kan gaan, laten we de IOMAP van IntoTheBlock eens nader bekijken. Zoals je kunt zien, is er vooraf een gebrek aan sterke weerstandsniveaus. Er is een matige tot zwakke weerstandsbarrière van $ 1.250, waarbij 247.000 adressen eerder 500.000 ETH-tokens hadden gekocht.

eht / usd volumegrafiek 011521

Afbeelding: IntoTheBlock

Als we naar de 4-hour chart kijken, kunnen we zien dat de prijs erin slaagde omhoog te stuiteren vanuit de steun van de middelste Bollinger-band en boven de SMA van 50 bar te kruisen. Zoals je kunt zien, heeft de Ethereum-prijs weerstand gevonden bij de bovenste Bollinger-band, die samenvalt met de weerstandsbarrière van $ 1.250.

eth / usd 4-uurs grafiek 011521

Afbeelding: ETH / USD 4-uurs grafiek

De MACD vertoont echter een aanhoudend bullish momentum, wat betekent dat de prijs heeft wat nodig is om boven de weerstandsbarrière van $ 1.250 te breken..

“ETH Buyback” -voorstel Face Miner Backlash

Als een kritische Ethereum-implementatie (EIP-1559) centimeter dichterbij, hebben verschillende Ethereum-mijnwerkers hun bezorgdheid geuit over de update. Discussies over de update vonden plaats in de # 1559-fee-market-thread van de Eth R&D Discord-kanaal deze week. Sommige mijnwerkers betwistten de update en wezen op het risico van centralisatie en aanvallen.

De EIP-1559-update omvat kosten voor het verbranden van gas en het hoopt de pieken te verminderen wanneer het netwerk overbelast is. Volgens een Crypto Briefing-rapport legde Tim Beiko, een coördinator van de verschillende uitvoerders en onderzoekers die aan EIP-1559 werken, uit hoe de update het netwerk ten goede zou komen..

Het maakt het gemakkelijker om transacties op te nemen. Ten eerste maakt het de prijs die een transactie moet betalen om expliciet in het protocol op te nemen, door de ‘basisvergoeding’ in de blokheader te vermelden. Het zorgt er ook voor dat blokken tot ‘200%’ vol zijn, wat betekent dat blokken gemiddeld ruimte hebben voor marginale transacties, wat betekent dat uw transactie sneller wordt opgenomen dan nu..

De “basisvergoeding” (het minimum dat een transactie moet betalen om in een blok te worden opgenomen) moet ook worden verbrand om manipulatie te voorkomen. Dus wanneer de vraag naar transacties toeneemt, neemt ook het verbrande bedrag toe. Het creëert deflatoire druk die Beiko een “ETH-terugkoop” voor houders noemt.

Mijnwerkers hebben zich tegen de update verzet omdat ze inkomsten zouden verliezen als een deel van de transactiekosten wordt verbrand. Hierop zei Beiko dat ze “nog steeds de volledige blokbeloningen zullen ontvangen, evenals‘ fooien ’voor elke transactie.” Sommige mijnwerkers beweerden dat de update het netwerk meer gecentraliseerd zou maken. Volgens hun theorie, wanneer mijnbouw minder winstgevend wordt voor gebruikers (zodra gasvergoedingen worden verbrand), kan deze worden gedomineerd door een klein aantal entiteiten met een grotere mijninfrastructuur.

Hierop merkte Beiko op:

Het is bewezen (in de analyse van Tim Roughgarden) dat 1559 collusie of aanvallen niet gemakkelijker maakt. Hoewel het een probleem zou zijn als 51% van de mijnwerkers tegen de update zou zijn, zou een proof-of-work-netwerk ook de beveiliging verliezen als meer dan 51% van de mijnwerkers in staat zou zijn om samen te spannen.

Veel leden van de Ethereum-gemeenschap lijken het met Beiko eens te zijn. Door het aanbod van tokens met EIP-1559 te verminderen, profiteren ETH-houders van het steeds schaarser wordende activum en de langetermijnbeveiliging die het voor het netwerk oplevert, volgens het Crypto Briefing-rapport.

Ethereum 2.0 Validators Cross 60K

Volgens Beacon Chain is het aantal validators op het Ethereum 2.0-netwerk in slechts zes weken tijd de 60.000 overschreden. Josh Stark van de Ethereum-community noteerde deze mijlpaal en hij vergeleek de ETH 2.0-validatornummers met andere blockchains.

Stark gebruikte de gegevens van Coin98 Analytics om het aantal validators op ETH 2.0 te vergelijken met andere. Van de tien geanalyseerde rivaliserende ketens was Avalanche de op een na hoogste met een gerapporteerde 716 validators. Terwijl Tezos 496 validators heeft, heeft Polkadot 288.

Volgens het Launchpad-dashboard is de hoeveelheid ETH die momenteel is ingezet in het aanbetalingscontract voor ETH 2.0 2,46 miljoen (2,16% van het volledige aanbod). Hoewel de aanbodfractie niet veel klinkt, is het vermeldenswaard dat deze ETH niet kan worden verkocht en al minstens een jaar effectief is opgesloten.

Het zal pas opnieuw in omloop komen wanneer Phase 1.5 van de Serenity-upgrade de ETH 1.0-keten samenvoegt met ETH 2.0. Stakers verdienen momenteel een jaarlijks rendement van 10% op ETH, dat met 83% in waarde is gestegen sinds de lancering van de Beacon Chain. Voor een blockchain die nog niets doet, lijkt ETH 2.0 zijn concurrenten al ver voor te zijn.

De Ethereum-prijs zal naar verwachting welk niveau bereiken?

Als de Ethereum-prijs de weerstandsbarrière van $ 1.250 overschrijdt, missen ze sterke obstakels op de weg terug naar $ 1.350.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me