Ethereum technische analyse: ETH overschrijdt $ 1.200 niveau

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsanalyse

  • Ethereum is sinds januari 2018 niet hoger dan $ 1.200.
  • De saldi van ETH-mijnwerkers hebben een dieptepunt bereikt.

Ethereum slaagde erin om voor het eerst sinds januari 2018 in de $ 1.200-zone te klimmen. Er is vooraf een gebrek aan substantiële weerstandsbarrières, waardoor ze voldoende ruimte zouden moeten hebben om naar de $ 1.300-zone te gaan..

Ethereum klimt voorbij >100% in twee weken

Ethereum was op 24 december trending rond $ 595, toen de bulls de controle overnamen. Sindsdien is de prijs met bijna 109% gestegen voordat hij boven de $ 1.200 eindigde. De Bollinger Band in het 1-daagse tijdsbestek vertelt ons dat de prijs een periode van lage volatiliteit en consolidatie doormaakte. Sindsdien is de vluchtigheid uit de hand gelopen.

eth / usd daily chart 010721

Afbeelding: ETH / USD dagelijkse grafiek

De voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) laat zien dat het marktmomentum steeds bullish wordt. Als zodanig wordt er meer opwaartse beweging verwacht. Als we naar de 4-uurs grafiek kijken, kunnen we zien dat de prijs steun heeft gevonden op de stijgende trendlijn.

eth / usd 4-uurs grafiek 010721

Afbeelding: ETH / USD 4-uurs grafiek

Ethereum had, net als Bitcoin, het verkoopsignaal laten flitsen in de vorm van een groene negen kandelaar in de TD-sequentiële indicator. De prijs kon zich echter herstellen na een korte dip. De relatieve sterkte-index kruipt langs de rand van de overgekochte zone. Daarom wordt een tijdelijke correctie verwacht.

Laten we nu eens kijken naar de niveaus die de prijs hoog houden in IntoTheBlock’s “In / Out of the Money Around Price” (IOMAP).

eth / usd volumeschema 010721

Afbeelding: IntoTheBlock

Er is een gebrek aan sterke weerstandsbarrières vooraan, waardoor ETH een gemakkelijke weg naar $ 1.300 heeft. Aan de andere kant is de sterkste ondersteuningsmuur $ 1.050, waarbij 337.500 adressen bijna 2 miljoen ETH-tokens hadden gekocht. Dit niveau moet sterk genoeg zijn om veel verkoopdruk op te vangen.

De saldi van de mijnwerkers van Ethereum zijn ongekend laag

Volgens Santiment heeft het aantal Ethereum-tokens dat door de mijnwerkers wordt gehouden, een dieptepunt bereikt (exclusief open ICO-weken in 2015).

eth / usd santiment-grafiek 010721

Afbeelding: Santiment

Het lijkt erop dat de mijnwerkers hun Ethereum-bezit hebben verkocht, wat een negatief teken is.

Wrapped Ether is nu beschikbaar op Tron

BitGo heeft onlangs zijn op Ethereum gebaseerde tokenized bitcoin-project – Wrapped Bitcoin (WBTC) – op de TRON-blockchain gelanceerd. Volgens de openbare orderboeken van het bedrijf slaan zijn klanten al WBTC en WETH als TRC-20-tokens op TRON.

Alameda Research en CoinList hebben bijna 100 BTC ingepakt en geslagen als TRC-20 WBTC-tokens (ongeveer $ 3,4 miljoen) nadat BitGo in december een paar testmuntjes had uitgevoerd. Volgens een CoinDesk-rapport zei Ryan Salame van Alameda dat het bedrijf slechts een paar dagen geleden 1 WETH op Tron had geslagen. De TRC-20 WBTC- en WETH-pepermuntjes van de handelsfirma werden gemaakt om te voldoen aan de vraag van over-the-counter (OTC) klanten en om het nieuwe product te testen.

Volgens een eerder Coindesk-rapport kondigde BitGo in september een samenwerking aan met TRON met plannen om WBTC en WETH naar het TRON-netwerk te brengen. Het project is momenteel volledig operationeel. Justin Sun, de CEO van TRON, zei:

Onze bloeiende alliantie met BitGo heeft eindelijk ketenoverstijgende oplossingen zoals WBTC en WETH tot wasdom gebracht.

Het aanbod van ERC-20 WBTC groeide aanzienlijk in de tweede helft van 2020, met een piek van meer dan 124.000 BTC verpakt op Ethereum in november. Toen de boom van de gedecentraliseerde financiering (DeFi) echter afkoelde, daalde het aanbod van ERC-20 WBTC tot het huidige niveau van ongeveer 110.000 tokens.

ETHE-aandelen in grijswaarden dalen met 50%

Terwijl de prijs van Ether (ETH) de afgelopen 15 dagen met meer dan 75% is gestegen, is de Ethereum Trust van Grayscale Investments in dezelfde periode met 50% gedaald. ETHE-aandelen vertegenwoordigen 0,09620794 Ether en zijn ongeveer een premie van 21% ten opzichte van de spotprijs van ETH.

De ETHE-aandelen van Grayscale hebben een wilde rit gemaakt, met een stijging van ongeveer 500% van $ 4,20 begin oktober. Het bereikte $ 25 op 22 december. De aandelen zijn sindsdien met ongeveer 50% gedaald en hebben onlangs een lokaal dieptepunt van $ 12 laten zien..

Joshua Frank, de CEO van TheTie, bood een theorie aan om de ongebruikelijke prijsactie te verklaren. Hij zei dat institutionele arbitrage de recente winsten van Ether kan aandrijven, speculerend dat beleggers ETH kopen om leningen af ​​te sluiten die zijn aangegaan om aandelen in Grayscale’s Ethereum Trust te kopen..

Hij suggereerde dat veel Ethereum Trust-investeerders ETH leenden tegen een jaarlijkse rente van ongeveer 8%, voordat ze de geleende activa gebruikten om ETHE-aandelen te kopen tegen het equivalent van de spotprijs van Ethereum. Dit werd gedaan om te profiteren van de kans die werd geboden door de historische prijspremie van ETHE (ETHE werd eind december verhandeld tegen een premie van 100% ten opzichte van Ether).

Nu de blokkering van de aandelen van veel beleggers is verstreken, concludeert Frank dat ETHE-beleggers nu hun aandelen verkopen terwijl ze Ether kopen op de spotmarkten om hun posities te sluiten en winst te maken..

Dit is waarschijnlijk een groot deel van de reden waarom ETH dit weekend een enorme aanloop had, waarom ETHE vandaag viel (ondanks de enorme run van ETH dit weekend) en waarom de premie op ETHE zo drastisch is gedaald..

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor ETH

Aan de positieve kant zal het interessant zijn om te zien of de kopers het momentum hebben dat nodig is om tegen het einde van de week $ 1.300 te bereiken. Aan de andere kant, als de ondersteuning van $ 1050 niet sterk blijft, kan de prijs dalen tot $ 1025.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me