Ethereum technische analyse: ETH trekt zich terug vanaf $ 1.700 psychologisch niveau

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsanalyse

  • Ethereum-prijs daalde donderdag met $ 70.
  • De IOMAP toont een robuuste ondersteuning voor $ 1.550.

Tussen maandag en woensdag steeg de Ethereum-prijs van $ 1.310 naar $ 1.670, een stijging met bijna $ 360 en bereikte daarmee een nieuw record ooit. Daarna bereikte ETH het psychologische niveau van $ 1.700 voordat het zakte naar $ 1.598. Laten we eens kijken wat er achter de schermen gebeurt.

Ethereum-prijs is terug boven $ 1.600

De bulls slaagden erin om de Ethereum-prijs boven het psychologische niveau van $ 1.600 te drukken en is momenteel geprijsd op $ 1.620. De correctie van deze donderdag bracht de relatieve sterkte-index (RSI) van het overboughtgebied naar het neutrale gebied.

eth / usd daily chart 020521

Afbeelding: ETH / USD dagelijks

Wanneer we de IOMAP van IntoTheBlock zien, kunnen we zien dat de Ethereum-prijs bovenop een gezond ondersteuningsniveau van $ 1.550 zit. Eerder, op dit niveau, hadden 201.000 adressen 1,4 miljoen ETH-tokens gekocht. Deze steunbarrière lijkt sterk genoeg om veel verkoopdruk op te vangen.

eth / usd volumegrafiek 020521

Afbeelding: IntoTheBlock

Als we de 4-uur ETH-grafiek zien, is de MACD omgekeerd van bullish naar bearish, dus het lijkt erop dat de Ethereum-prijs een tijdelijke correctie zal ondergaan.

eth / usd 4-uurs grafiek 020521

Afbeelding: ETH / USD 4 uur

Slapende Ethers zijn in beweging

eth / usd santiment-grafiek 020521

Afbeelding: Santiment

Santiment, een toonaangevend on-chain analysebedrijf, merkte op dat het aantal slapende Ether-tokens in beweging is, terwijl de dagelijkse actieve adressen zijn blijven stijgen. Deze combinatie is meestal erg positief voor de prijs van Ethereum.

Grayscale-opmerkingen over het voorstel voor gaskosten voor Ethereum-prijs

In een recent rapport met de titel ‘Ethereum waarderen’, heeft Grayscale Investments de impact besproken die EIP-1559 zou kunnen hebben op de economie van Ethereum. Het bedrijf zei dat de introductie van het voorgestelde EIP-1559-vergoedings- en verbrandingsmechanisme ‘een positieve feedbacklus voor de prijs van Ether’ zou kunnen creëren als de netwerkactiviteit op Ethereum blijft toenemen..

Ethereum mede-bedenker Vitalik Buterin en Ethhub mede-oprichter Eric Conner stelden in april 2019 EIP-1559 voor. Het voorstel beoogt een vergoedingsmarkt en een verbrandingsmechanisme te implementeren om de vaak hoge gasvergoedingen van Ethereum onder controle te krijgen. In december drong Buterin er opnieuw bij Ethereum op aan om EIP-1559 over te nemen. Het voorstel zou ertoe kunnen leiden dat ETH wordt verbrand met een hogere snelheid dan het creëren van de nieuwe voorraad. Dit zou de dynamiek van vraag en aanbod aanzienlijk verschuiven die de ETH-markten ondersteunt.

Het voorstel suggereert een “basisvergoeding” die zal worden verbrand om transacties te vergemakkelijken, naast een fooi die mijnwerkers zullen ontvangen. De basisvergoeding wordt verhoogd of verlaagd naargelang het netwerk een capaciteit van meer dan of minder dan 50% heeft. Hierdoor kunnen portefeuilles schommelingen in gasprijzen beter voorspellen en wordt ETH de enige eigen economische eenheid van het netwerk.

Als het verbranden van ETH om te betalen voor transacties groter is dan het creëren van nieuwe ETH-voorraad, speculeert Grayscale dat EIP-1559 extreem bullish zou kunnen zijn voor de ETH-prijs.

Als de activiteit toeneemt en het aanbod van ether afneemt als gevolg van verbranding, zou een vraag- en aanbodcurve wijzen op een stijging van de eenheidsprijs van ether, omdat elke eenheid zou moeten voldoen aan een groter deel van de economische activiteit. Als EIP-1559 wordt geïmplementeerd, zou dit een consumptiemechanisme instellen dat zou moeten dienen als een positieve feedbacklus voor de prijs van Ether.

Grijstinten laat zien hoeveel ze Ethereum waarderen

Grayscale Investments heeft onlangs een rapport uitgebracht met de titel “Ethereum waarderen” om investeerders te begeleiden die aan de slag willen met Ethereum. Het rapport karakteriseert de methodologie voor het waarderen van ETH als “ondoorzichtig en veranderend”.

De onderzoeksvleugel van Grayscale brengt rapporten uit over verschillende aspecten van het crypto-ecosysteem. Een paar maanden geleden heeft het bedrijf een soortgelijk artikel uitgebracht met de naam ‘Bitcoin waarderen’.

De recente gids suggereert dat je ETH kunt beschouwen als geld (als een soort grondstof die intrinsiek is aan het Ethereum-netwerk) of als een “rentedragend actief” in de context van Ethereum 2.0. ETH 2.0 zal een verschuiving met zich meebrengen van een proof-of-stake-consensus van het traditionele proof-of-work-model.

Grijsschaal suggereert dat de latere stadia van Ethereum’s 2.0-upgrade een netto positief zouden kunnen zijn voor de waarde van ETH. Phil Bonello, onderzoeksdirecteur van Grayscale zei:

Tussen de enorme hoeveelheid activiteit op Ethereum, de economische verbeteringen aan Ether en de belofte van grotere schaalbaarheid met Ethereum 2.0, is er veel voor de Ethereum-gemeenschap om enthousiast over te zijn. We kunnen uit de gegevens zien dat de prijs van Ether de neiging heeft om mee te bewegen met de onderliggende activiteit op het netwerk.

De Ethereum-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Als onze bearish hypothese op korte termijn klopt, zal de Ethereum-prijs waarschijnlijk corrigeren en dalen naar de $ 1.550 ondersteuningslijn voordat deze weer terugkaatst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me