Technische analyse van Bitcoin: BTC daalt na afwijzing op $ 38.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • De Bitcoin-prijs had de 20-daagse SMA de afgelopen vier dagen van weerstand naar ondersteuning omgedraaid.
  • De MACD op de 4-hour chart laat zien dat het marktmomentum is omgekeerd van bullish naar bearish.

Voorafgaand aan deze donderdag sprong de Bitcoin-prijs van $ 33.150 naar $ 37.650 en won daarmee bijna $ 4.500 in zijn totale waardering. Aanstaande donderdag werd BTC echter geconfronteerd met een correctie op het psychologische niveau van $ 38.000. Momenteel handelt BTC voor $ 37.150.

btc / usd daggrafiek 020521

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Bitcoin-prijs gecorrigeerd deze donderdag

Nadat de 20-daagse SMA van weerstand naar ondersteuning was omgedraaid, kreeg de Bitcoin-prijs een krachtig ondersteuningsniveau. Volgens Into The Block hadden 908.000 adressen eerder 530.000 BTC-tokens gekocht voor $ 34.200, wat samenvalt met de 20-daagse SMA.

btc / usd volumegrafiek 020521

Afbeelding: IntoTheBlock

De MACD in de 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek laat ons zien dat het marktmomentum is omgekeerd van bullish naar bearish, wat verder bijdraagt ​​aan onze bearish hypothese op korte termijn..

btc / usd 4-uurs grafiek 020521

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Bitcoin sociaal belang daalt

btc / usd santiment grafiek 020521

Afbeelding: Santiment

Volgens Santiment, een on-chain analyseplatform, is de algehele sociale interesse voor Bitcoin gedaald tot een dieptepunt in 2 maanden, waarbij alle aandacht uitgaat naar altcoins. Dit hoeft niet per se een negatief teken te zijn, aangezien dit ons laat zien dat de Bitcoin-prijs vrij is van onnodige FOMO.

PayPal om Bitcoin-betalingen op Venmo aan te bieden

Dan Schulman, de CEO van PayPal, zei onlangs dat het bedrijf klaar is om te verdubbelen op cryptocurrencies. Dit komt na de beperkte lancering van de cryptohandel voor kopen / verkopen / vasthouden van PayPal, die "overtrof de verwachtingen. ”

Schulman zei dat crypto zou worden geaccepteerd “als een financieringsbron wanneer [gebruikers] winkelen bij een van onze 29 miljoen handelaars ” aan het einde van het eerste kwartaal. Hij voegde eraan toe dat 2021 een uitgebreide routekaart zal bevatten rond crypto, blockchain en digitale valuta. De CEO voegde eraan toe dat het betalingsbedrijf actief samenwerkt met toezichthouders en centrale banken “om de toekomst van” een post-fysieke cashwereld vorm te geven..

Voor het vierde kwartaal van 2020 hadden analisten een stijging van 3,87% van het totale aantal accounts (375 miljoen) en $ 266,8 miljard aan totale verwerkte betalingen verwacht, een stijging van 8% ten opzichte van het derde kwartaal. PayPal overtrof echter beide verwachtingen met $ 277 miljard verwerkt en 377 miljoen in totaal. Het bedrijf rapporteerde ook een omzet van $ 21,45 miljard.

PayPal zei ook dat zijn initiatief “Cryptocurrencies kopen, vasthouden en verkopen” dit jaar zou uitbreiden naar “Venmo en geselecteerde internationale markten”. De betalingsgigant merkte ook op dat gebruikers van hun cryptodiensten over het algemeen actievere gebruikers van PayPal worden na aankoop van crypto, waarbij ze twee keer zo vaak inloggen..

Pro-Bitcoin-senator benoemd in het bankcomité

Senator Cynthia Lummis, een van de meest uitgesproken pro-crypto-senatoren in de VS, zal binnenkort toetreden tot de commissie die verantwoordelijk is voor de financiële regelgeving van het land. Volgens een Cointelegraph-rapport heeft Lummis haar commissieopdrachten voor het 117e congres ontvangen.

Lummis, een eerstejaars Republikein, zal haar plaats innemen in drie commissies: bankwezen, milieu en handel. De Bankcommissie is de frontlinie van de Senaat voor financiële wetgeving en heeft ook hoorzittingen gehouden met Facebook over de Libra stablecoin en vooruitzichten voor een digitale dollar. Ze is de eerste senator in de geschiedenis die Bitcoin bezit en is een sterke voorstander van de digitale valuta geworden.

In een persbericht sprak Lummis over haar voornemen om de benoeming in het bankcomité te gebruiken om de wetgeving inzake digitale activa te bevorderen.

Wyoming loopt de afgelopen jaren voorop op het gebied van financiële innovatie. Door mijn rol in het Bankcomité hoop ik licht te werpen op veel van deze baanbrekende inspanningen en samen te werken met federale regelgevers om ervoor te zorgen dat de regulering van digitale activa gestructureerd is om innovatie aan te moedigen, in plaats van te onderdrukken..

In een recente verschijning op de podcast van Anthony Pompliano had Lummis haar plan uitgesproken om een ​​Financial Innovation Caucus te lanceren. Hoewel de Financial Services Committee veel crypto-nieuwsgierige leden heeft gehad, is Lummis de eerste senator die zo publiekelijk bij de sector betrokken is.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Als onze bearish thesis op korte termijn klopt, zal de Bitcoin-prijs waarschijnlijk dalen tot de 20-daagse SMA ($ 34.200), die sterk genoeg is om verdere downflow te voorkomen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me