Technische analyse van Bitcoin: BTC-stieren raken op in de buurt van het weerstandsniveau van $ 19.500

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Uit Santiment-grafieken blijkt dat de walvissen hun BTC hebben verkocht.
  • Herhaalde afwijzingen voor $ 19.500 kunnen de prijs verlagen tot de SMA’s van 20, 50 of zelfs 200 dagen.

Bitcoin-bulls hebben vijf opeenvolgende dagen de touwtjes in handen, maar het lijkt erop dat ze opraken. Veel analisten voorspellen dat BTC eerder dan later $ 20.000 zal doorbreken. Als we echter kijken naar hoe de walvissen zich hebben gedragen, lijkt het erop dat de belangrijkste cryptocurrency op korte termijn moet worden gecorrigeerd voordat deze weer terugkaatst..

$ 19.500 weerstandslijn duwt BTC naar beneden

BTC stuiterde op van de $ 18.000 ondersteuningslijn en slaagde erin de 20-daagse SMA om te zetten van verzet naar ondersteuning. Als de prijs herhaaldelijk wordt afgewezen bij de weerstand van $ 19.500, zullen de bulls hopen dat de 20-daagse SMA sterk blijft.

btc / usd daggrafiek 121620

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) laat zien dat het marktmomentum zou omslaan van bearish naar bullish, maar het is voorlopig afgevlakt. Als we naar de 4-uurgrafiek kijken, kunnen we zien dat de prijs twee keer is afgewezen bij de $ 19.500-barrière.

btc / usd 4-uurs grafiek 121620

Afbeelding: BTC / USD 4-uurs grafiek

Tijdens de eerste afwijzing daalde de prijs naar $ 17.600 voordat het lukte om op te stijgen van de ondersteuning bij de 200-bar SMA. De prijs zal hopen dat de SMA van 20 bar standhoudt

Walvissen dumpen hun munten terwijl nieuwe investeerders naar binnen stormen

Santiment, het on-chain marktanalyseplatform, merkte een vreemde trend op in de distributiekaart van hun houders. De distributiekaart van de houders helpt het aantal adressen met verschillende reeksen munten te visualiseren.

bitcoin adressen grafiek

De verandering in het aantal adressen voor elke laag is:

  • 0,001-1 BTC + 1,6%
  • 1-100 BTC + 1,2%
  • 100-10.000 BTC -1,2%
  • >10.000 BTC -5,4%

Het lijkt er dus op dat de walvissen hun tokens verkopen om winst te maken. De meesten van hen zijn waarschijnlijk investeerders die eind 2017 tegen vergelijkbare prijsniveaus hebben ingekocht. Het lijkt er echter ook op dat de huidige prijsactie van BTC veel nieuwe investeerders ertoe heeft aangezet om het digitale activum te kopen.

Dit is zowel positief als negatief nieuws. Nieuwe adressen binnenstromen is altijd een goede zaak. De walvissen die verkoopdruk uitoefenen, voorspellen echter niet veel goeds voor Bitcoin.

PayPal verhoogt van Bitcoin-associatie

De aandelen van betalingsgigant PayPal bereikten onlangs recordhoogtes. Het lijkt beter te presteren dan de bredere Amerikaanse markt. Sinds 12 november hebben PayPal-belangen maar liefst 17% gewonnen, terwijl de technologiegerichte Nasdaq ongeveer 6,5% heeft gewonnen. De brede S&P 500 Index van large-capaandelen is in dezelfde periode 3,5% gestegen.

PayPal lanceerde op 12 november cryptohandel voor Amerikaanse klanten. Sommige analisten hebben zelfs gespeculeerd dat een hogere Bitcoin-prijs een positief effect zou kunnen hebben op de vooruitzichten van PayPal. Volgens een door Bitcoin.com geciteerd rapport, verwachten de aandelenstieren van Paypal dat de online “penetratie van de totale detailhandelsuitgaven dit kerstinkopenseizoen zal blijven groeien tijdens de coronaviruspandemie”.

Het rapport citeerde Bryan Keane, een analist bij Deutsche Bank:

Uit een recente PYPL-enquête bleek dat 54% van de PYPL-gebruikers interesse heeft in zijn crypto-aanbod en we zijn van mening dat er tot dusver een sterke interesse in de vraag is geweest. Nog krachtiger is de frequentie van bezoeken aan het PYPL-handelsportaal van crypto-gebruikers, wat zal leiden tot een grotere klantbetrokkenheid en meer inkomsten genererende transacties.

Terwijl de aandelen van PayPal enorm hoog waren, tweette Bill Barhydt, de CEO van Abra, dat de vraag naar Bitcoin op PayPal alleen nu groter is dan het dagelijkse aanbod van nieuwe munten..

Paypal (alleen) vervult nu meer bitcoin-vraag dan de hoeveelheid bitcoin die dagelijks wordt aangemaakt. (In) 2021 of 22 zal hoogstwaarschijnlijk een retail bitcoin ETF zien. De vraag zal op dat moment waarschijnlijk 100x stijgen. Terwijl ik het gebruik van Paypal ontmoedig om bitcoin te kopen (Abraglobal is de manier)… wauw.

Pornhub-premiumservices om het Bitcoin-hulpprogramma te stimuleren?

Betalingen voor de premiumservices van Pornhub kunnen nu alleen worden gedaan via cryptocurrencies. In september had het populaire webportaal voor volwassenen betalingen via Bitcoin en drie andere digitale activa mogelijk gemaakt.

Pornhub is de grootste volwassen website ter wereld. Het is de 10e bezochte site op internet en het bedrijf beweerde vorig jaar 42 miljard bezoeken te hebben gehad. Echter, Mastercard en Visa hebben vorige week de banden met Pornhub verbroken. Momenteel accepteert het platform alleen cryptocurrency-betalingen voor zijn premiumdiensten.

Als een gebruiker een abonnement wil kopen dat begint bij $ 9,99 per maand of een jaarabonnement met een eenmalige betaling van $ 95,88, heeft de persoon 13 digitale valuta’s om uit te kiezen. Pornhub maakt gebruik van de betalingsprocessor Probiller en de service ondersteunt Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Nem ( XEM), Tether (USDT), Tron (TRX), Verge (XVG), Waves (WAVES) en Zcash (ZEC).

Leden van de Cryptocurrency-community lijken enthousiast te zijn over het nieuws. Een Redditor schreef:

Pornhub is zo’n enorme website. Dit gaat zoveel normen in cryptocurrency brengen die er niets om geven of erin willen investeren. Ze hebben gewoon een niet-censuurbare betaalmethode nodig.

Terwijl Pornhub gebruikmaakt van de betalingsverwerker Probiller, kunnen gebruikers er ook voor kiezen om de Pumapay-service te gebruiken, een blockchain-provider die betalingen in cryptocurrencies verrekent..

Bitcoin wordt steeds populairder bij de welgestelden

Bitcoin lijkt steeds populairder te worden onder de welvarende bevolking. Christian Armbruester heeft als investeerder voor vermogende klanten toegegeven dat hij de waarde en het potentieel van digitale activa beseft. Armbruester is de oprichter van Blu Family Office in Londen.

Armbruester merkte op dat hij cryptocurrencies tot dit jaar over het hoofd heeft gezien, na de indrukwekkende stijging van meer dan 160% sinds half maart. Het schoot in een paar maanden tijd omhoog van het bereik van $ 4000 naar het huidige niveau van $ 19.000. Armbruester voegde eraan toe dat hij tot nu toe alleen gefocust was op edelmetalen en fabricage.

In een recent interview zei de investeerder dat iedereen Bitcoin als een noodzaak zou moeten beschouwen. In 2020 hebben verschillende institutionele beleggers (zoals MicroStrategy en Square) miljoenen dollars in Bitcoin geïnvesteerd. Bovendien zijn verschillende investeringskantoren nu op zoek naar manieren waarop hun klanten direct of indirect in digitale valuta kunnen investeren.

Larry Fink – de chief executive officer van Black Rock, zei:

[Dit] vertelt ons dat bitcoin de aandacht en verbeelding van veel mensen heeft getrokken, maar het is nog steeds niet getest en een vrij kleine markt in vergelijking met andere markten..

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Het meest cruciale niveau om op te letten is de weerstandsgrens van $ 19.500. ).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me