Technische analyse van Bitcoin: BTC vindt belangrijke ondersteuning bij 50-dagen SMA

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Afgelopen woensdag slaagde de Bitcoin-prijs erin om $ 32.000 om te slaan van ondersteuning naar weerstand.
  • BTC verloor woensdag bijna $ 2.000.

Na het bereiken van een hoogste punt van $ 40.000 op 9 januari, heeft de Bitcoin-prijs een reeks lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten in kaart gebracht. In de afgelopen drie weken zijn de beren erin geslaagd om de 20-daagse SMA om te buigen van steun naar verzet.

Bitcoin-prijs zit bovenop een 50-daagse SMA

Vóór deze woensdag was de Bitcoin-prijs horizontaal gestegen boven de weerstandslijn van $ 32.000. Gisteren kelderde de prijs van $ 32.500 naar $ 30.400 en verloor bijna $ 2.000 in zijn totale waardering.

btc / usd dagelijkse grafiek

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

De 50-daagse SMA ($ 29.700) is echter op de plaat gestegen en heeft een verdere ondergang voorkomen. Volgens de IOMAP is er op dit niveau matige ondersteuning. Als de Bitcoin-prijs onder deze zone komt, zou BTC $ 26.500 kunnen bereiken, wat een zeer sterk niveau is.

btc / usd volumegrafiek 012821

Afbeelding: IntoTheBlock

Als we de 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek zien, kunnen we zien dat de kandelaars een reeks lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten in kaart hebben gebracht. Bovendien laat de MACD ook een toenemend bearish momentum zien.

btc / usd 4-uurs grafiek 012821

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

De indicatoren in dit tijdsbestek vertellen ons dat de Bitcoin-prijs klaar is voor een verdere uitsplitsing.

Bitcoin blijft een grotere institutionele aanwezigheid zien

# 1 Grijstinten voegt $ 2,4 miljard toe

Grayscale Investments heeft onlangs in slechts drie dagen tijd cryptocurrency-activa verworven ter waarde van meer dan $ 2 miljard, waardoor het totale beheerd vermogen (AUM) op $ 26,6 miljard komt..

bitcoin grijswaardengrafiek 012821

Afbeelding: Twitter

Het bedrag aan Bitcoin dat door het grootste cryptohedgefonds wordt aangehouden, is nu gestegen tot $ 21,7 miljard. Dit is het grootste aandeel cryptovaluta in handen van Grayscale Investments in vergelijking met andere digitale activa.

Volgens Skew daalde de premie van het Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC) tot één procent toen Bitcoin onlangs zakte van de $ 34.600-zone naar het $ 31.685-niveau. Grijswaardenpremie is het verschil tussen de marktprijs van een activum en de NAV (de intrinsieke waarde).

In ander gerelateerd nieuws merkte Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale onlangs op dat het bedrijf maar liefst $ 1.000.000 had gedoneerd aan CoinCenter, een belangrijke non-profitorganisatie voor cryptovaluta..

# 2 Harvard en Yale hebben naar verluidt Crypto verworven

Verschillende grote Amerikaanse schenkingen van universiteiten zoals Harvard, Yale, Brown University en de University of Michigan lijken cryptocurrencies op beurzen te kopen. Universitaire schenkingen omvatten over het algemeen geld of andere financiële activa, zoals cryptovaluta, die aan academische instellingen worden geschonken.

Een recent Bloomberg-rapport verklaarde dat de schenkingen van Harvard- en Yale-scholen naar verluidt begonnen zijn met het kopen van cryptocurrencies rechtstreeks op beurzen.

Universitaire schenkingen hebben een specifieke juridische structuur die bedoeld is om een ​​pool van investeringen voor een specifiek doel te bestendigen, en crypto-activa presteerden dit jaar tot dusver het best.

Met meer dan $ 40 miljard aan activa is Harvard’s de grootste universitaire schenking, gevolgd door Yale, dat meer dan $ 30 miljard heeft. Michigan heeft ongeveer $ 12,5 miljard en Brown $ 4,7 miljard. Het is niet bekend hoeveel hiervan in digitale activa zit.

Bloomberg noemde institutionele investeringen als een van de belangrijkste factoren die de Bitcoin-prijzen de afgelopen maanden hebben beïnvloed. MicroStrategy heeft bijvoorbeeld onlangs Bitcoin gekocht ter waarde van meer dan $ 10 miljoen.

# 3 Marathon koopt $ 150.000.000 in Bitcoin

Bitcoin-mijnbouwbedrijf Marathon Patent Group is helemaal klaar om een ​​groot deel van zijn schatkistreserve in BTC te investeren. Volgens een recent officieel persbericht kocht het bedrijf BTC ter waarde van $ 150 miljoen tegen iets meer dan $ 31.000 per stuk. Marathon’s voorzitter & CEO Merrick Okamoto zei:

Door $ 150 miljoen aan Bitcoin te kopen, hebben we het proces van het opbouwen van Marathon versneld tot wat volgens ons de de facto investeringskeuze is voor individuen en instellingen die op zoek zijn naar blootstelling aan deze nieuwe activaklasse..

We zijn ook van mening dat het aanhouden van een deel van onze schatkistreserves in Bitcoin een betere langetermijnstrategie zal zijn dan het aanhouden van Amerikaanse dollars, vergelijkbaar met andere vooruitstrevende bedrijven zoals MicroStrategy..

Op dit moment bezit MicroStrategy volgens CoinMarketCap 70.784 BTC (ter waarde van meer dan $ 2,25 miljard). Square heeft 4.709 BTC verworven ter waarde van ongeveer $ 148 miljoen. Okamoto merkte op dat Marathon 103.060 mijnwerkers zou kopen die naar verwachting volledig zullen worden ingezet in het eerste kwartaal van 2022.

De CEO voegde toe:

Als alle miners vandaag operationeel zouden zijn, op basis van de huidige moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk, zouden we ongeveer 55-60 bitcoins per dag produceren. Door ons contant geld te gebruiken om nu in Bitcoin te investeren, hebben we ons potentieel om een ​​pure-play-investering te zijn, werkelijkheid geworden..

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Als de beren voldoende vaart krijgen om de Bitcoin-prijs onder de 50-daagse SMA te brengen, kan deze dalen naar de $ 26.500-ondersteuning. Dit niveau lijkt robuust genoeg om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen. Een verdere doorbraak boven dit niveau zal tragisch zijn, aangezien BTC hierdoor naar de 200-dagen SMA ($ 17.000) moet gaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me