Top 3 prijsvoorspelling Bitcoin, Ethereum, Ripple: het tij keert in het voordeel van crypto-bulls, maar voor hoelang?

  • Bitcoin juicht bemoedigend nieuws van de Fed toe, stijgende inflatieverwachtingen in de VS, maar nog steeds voorzichtig.
  • Ethereum riskeert een daling in de richting van het dieptepunt van dinsdag als er geen acceptatie wordt gevonden boven $ 1650-1700.
  • De rimpel zit vast tussen het belangrijkste gemiddelde op de daily chart en wacht op een sterke katalysator voor een breakout in de range.

Na het opzetten van een gruwelijke show aan het begin van deze week, lijken de crypto-bulls hun draai te hebben gevonden, terwijl een golf van optimisme het crytpo-bord donderdag overspoelt. Ondanks de ommekeer in het sentiment, zijn de markten nog steeds zenuwachtig te midden van de recente reflatie-buzz en niet-zo-bemoedigende commentaren van ‘s werelds rijkste.

Eerder volgde de uitverkoop van de cryptomarkt, toen investeerders de recente recordrun opnieuw beoordeelden na de voorzichtige opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, Tesla’s oprichter Elon Musk en Microsoft mede-oprichter Bill Gates..

Nu de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) echter de nieuwe voorwaarden voor de uitgifte van een digitale dollar en stijgende inflatieverwachtingen heeft gepubliceerd, zijn de bulls opnieuw hoopvol geworden. De voorwaarden van de Fed lieten doorschemeren dat het nog een lange weg is voordat de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) zou worden gelanceerd.

Ondertussen zijn de Amerikaanse inflatieverwachtingen gestegen tot de hoogste in bijna een decennium, gedreven door de vooruitzichten op een groot fiscaal pakket, de voortgang van de introductie van vaccins en de opgekropte vraag van de consument, waardoor het vlaggenschip cryptocurrency, Bitcoin, aantrekkelijker wordt als een hedge tegen inflatie..

Naast het bredere marktoptimisme heeft Coinbase Global Inc., de grootste S cryptocurrency-exchange, ook een aanvraag ingediend om openbaar te worden, met de eerste grote directe notering op de Nasdaq, zei het bedrijf in een aanvraag bij de US Securities en Exchange Commission op donderdag.

Laten we, temidden van het hernieuwde optimisme, eens kijken of de technische grafieken hetzelfde weergeven voor enkele van de meest dominant verhandelde cryptocurrencies..

Bitcoin-stieren staan ​​erop, maar zijn nog niet uit het bos

De aandacht gaat opnieuw naar de drempel van $ 60.000, aangezien Bitcoin solide steun lijkt te hebben gevonden rond het midden van $ 45.000. De BTC-stieren zullen echter waarschijnlijk een zware strijd naar het noorden tegemoet gaan, zoals blijkt uit de vier-uur chart.

De gegeven grafiek laat zien dat ‘s werelds meest favoriete digitale activum het bearish 21-simple moving average (SMA) heeft heroverd op $ 50.899, nadat het de horizontale 50-SMA stevig had verdedigd tegen $ 50.094 tijdens de laatste twee handelssessies..

Hoewel de hernieuwde stijging in BTC / USD op stoom kwam, ver onder het $ 52.000-niveau, aangezien de prijs $ 51.000 vecht, op het moment van schrijven. De Relative Strength Index (RSI) komt hoger uit, maar blijft onder de middellijn, wat suggereert dat de verkoopvoorkeur nog steeds intact is.

Mocht de cruciale 50-SMA-ondersteuning bezwijken, dan zou een scherpe daling naar het laagste punt van deze week bij $ 45.500 in het verschiet kunnen liggen. Het volgende relevante doelwit voor de beren wordt gezien op $ 42.569, waar de enigszins bullish 200-SMA op één lijn ligt.

BTC / USD: vieruursgrafiek

Als alternatief is een kandelaar van vier uur die boven de 21-SMA-barrière sluit, nodig om het herstelmomentum grip te geven. Het ronde cijfer van $ 52.000 zou de toezeggingen van de kopers uitdagen, waardoor de horizontale 100-SMA op $ 52.733 zou komen te staan.

Acceptatie boven de laatste zou een enorme stijging naar de recordhoogtes van $ 58.367 kunnen zien. De volgende beste gok voor de bulls is de drempel van $ 60.000.

Ethereum: het verdedigen van de 200-SMA is cruciaal voor de bulls

Ethereum stijgt hoger op de vrolijke toon die te zien is in het cryptocomplex, met een aanhoudende beweging boven de $ 1700-hindernis. Het is vermeldenswaard dat de ETH-stieren er niet in zijn geslaagd een sterke voet aan de grond te krijgen boven de laatste sinds ze hebben geprobeerd te herstellen van de uitverkoop van deze week tot bijna $ 1350 niveaus..

Vanuit een technisch perspectief blijven verkopers op de loer liggen op hogere niveaus, aangezien de RSI lusteloos handelt onder de middellijn, momenteel op 45.50. Ondertussen hebben de bulls veroordeling nodig om de bearish 21-SMA te kruisen op $ 1648. Alleen een aanhoudende beweging boven het $ 1700-level zou het bullish momentum echter kunnen doen herleven.

Een naderend berenkruis op het genoemde tijdsbestek, waarbij de 50-SMA de 100-SMA van bovenaf wil doorboren, ondersteunt ook de dreigende achteruitgang voor de nr. 2 cryptomunt.

Het dieptepunt van woensdag van $ 1500 zou op de radar van de verkopers staan, met het volgende neerwaartse doel op het niveau van $ 1400.

ETH / USD: vier-uurgrafiek

Aan de andere kant wacht een krachtige weerstand op het niveau van ongeveer $ 1800 – de samenvloeiing van de 1 – en 50-SMA’s, mocht de koopdruk versnellen boven het hoogste punt van woensdag op $ 1714..

Mis het niet: Ethereum-prijsvoorspelling

Ripple consolideert de ineenstorting van deze week, neerwaartse risico’s doemen op

De XRP-bulls hebben donderdag een lauwe bounce geprobeerd, waardoor een tweedaagse neerwaartse trend werd bereikt, hoewel de risico’s naar beneden blijven, aangezien de technische indicatoren de beren blijven begunstigen..

Op de daily chart heeft XRP / USD een doji candlestick gevormd, wat suggereert dat de bulls geen follow-hoewel-bias hebben nadat de spot eerder deze week naar een laagste punt van 0.4397 zakte..

De 14-RSI duikt ook lager onder het niveau van 50.00, wat aangeeft dat de keerzijde aantrekkelijker lijkt voor de Ripple-traders..

De onmiddellijke daling zou kunnen worden bewaakt door de licht bullish 100-SMA van $ 0,4293 als de verkopers de wekelijkse dieptepunten eruit halen.

Verder naar het zuiden zou de opwaarts hellende 50-SMA van $ 0,3992 de XRP-stieren te hulp kunnen schieten. Als de verkoopdruk toeneemt, kan de kritische horizontale ondersteuning bij 200-SMA van $ 0,3427 worden aangevochten.

XRP / USD: Dagelijkse grafiek

Als de kopers erin slagen weerstand te bieden boven het (wekelijkse) dieptepunt van woensdag, kan de rebound momentum krijgen richting de psychologische magnaat van $ 0,50.

Sterke weerstand bij de 21-SMA van $ 0,5162 zou de volgende belangrijke hindernis kunnen zijn voor de nummer 7-munt.

Concluderend is er een sterke katalysator nodig om een ​​doorbraak voor XRP / USD in beide richtingen te helpen bevestigen. Tot die tijd zal het bereikspel de komende dagen waarschijnlijk doorgaan.

Bekijk: Hoe Ripple te kopen – Handleiding voor beginners

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me