Blockfolio gebruiken: volledige zelfstudie, installatie, installatie

Als je iets hebt gehoord over mensen die erin zijn geslaagd om een ​​behoorlijk bedrag te verdienen met cryptohandel, heb je misschien besloten om het zelf uit te proberen. Na wat onderzoek te hebben gedaan en cryptocurrency-handleidingen te hebben gelezen, kwam u er echter achter dat er duizenden van digitale munten die er zijn, handelend op honderden verschillende beurzen met verschillende wisselkoersen voor elk. Toen je dit zag, heb je zeker gedacht “Hoe kan iemand dit allemaal bijhouden??​Een Google-zoekopdracht leidde je naar een app en je vraagt ​​je nu af hoe je Blockfolio kunt gebruiken. Lees deze korte Blockfolio-gids om erachter te komen.

Wat is Blockfolio?

Voordat we uitleggen hoe Blockfolio moet worden gebruikt, laten we eerst kort ingaan op wat het is. Blockfolio is een cryptoportfolio-tracker. Portefeuilletracking is niet nieuw of exclusief voor cryptohandel. Effectenmakelaars hebben hun aandelen altijd in de gaten gehouden om erachter te komen hoe ze zich gedragen en om winst te maken met het oude axioma ‘koop laag en verkoop hoog’. Cryptocurrencies gedragen zich op vrijwel dezelfde manier en zo zijn crypto-portfoliotrackers ontstaan. Het zijn softwareapplicaties waarmee u de prijzen van crypto-tokens kunt volgen, zodat u kunt beslissen wanneer u wilt kopen of verkopen.

Hoe werkt Blockfolio?

Blockfolio werkt door informatie te verzamelen en weer te geven. Een deel van deze informatie wordt door de app zelf verzameld. Het volgt constant prijzen van meer dan 8000 munten op vele beurzen en geeft de prijzen weer voor die munten die voor u relevant zijn. De overige gegevens worden door u verstrekt. Als u bijvoorbeeld enkele Ripple (XRP) -tokens zou kopen met Bitcoin (BTC), zou u de informatie over deze transactie invoeren (gekocht bedrag, prijs, kosten, enz.). Hierdoor kan de app weergeven of deze specifieke aankoop op de lange termijn uw geld oplevert of verliest.

Is Blockfolio veilig?

Met Blockfolio kunt u het koppelen aan uw crypto-uitwisselingsaccounts, zodat informatie over uw transacties rechtstreeks naar de app kan worden gesynchroniseerd. Sommige mensen twijfelen om veiligheidsredenen over het verlenen van dit soort toestemming aan Blockfolio. Maar er is werkelijk niets te vrezen.

Allereerst is het koppelen van uw uitwisselingsaccounts volledig optioneel. U kunt uw tokens perfect volgen zonder toegang te verlenen tot de uitwisselingen, maar het betekent dat u alle transactie-informatie handmatig moet invoeren. Ten tweede, de app eigenlijk eisen de uitwisselingskoppeling vindt plaats via alleen-lezen sleutels, zodat de app geen toegang heeft tot transacties of opnames. Ten derde worden alle sleutels opgeslagen op uw apparaat en niet op de servers van Blockfolio. Ten slotte vereist Blockfolio geen persoonlijke informatie over zijn gebruikers.

Met andere woorden, het gebruik van Blockfolio is volledig anoniem en veilig.

Het enige potentiële beveiligingsprobleem is dat iemand uw telefoon in handen kan krijgen en kan kijken hoeveel uw portefeuille waard is. U kunt dit voorkomen door een wachtwoordvergrendeling in te schakelen. Als u dat doet, selecteert u een viercijferige toegangscode die elke keer dat u de app opent, moet worden ingevoerd.

Is Blockfolio de enige crypto-folio-tracker die er is?

Zeker niet. Er zijn een paar Blockfolio-alternatieven beschikbaar. Enkele van de grotere namen in dit opzicht zijn Delta, CoinTracking, Crypto Compare en Hodler. Het zijn allemaal prima opties om uw cryptoportfolio te monitoren. Sommigen van hen moeten echter professionele versies kopen om al hun functies te ontgrendelen. Blockfolio is volledig gratis te downloaden en te gebruiken met al zijn functies, gebalanceerd met een mooie gebruikersinterface en gebruiksgemak. Zowel de iOS- als de Android-versie worden zeer goed beoordeeld door gebruikers.

Laten we nu verder gaan met de eigenlijke Blockfolio-zelfstudie

Hoe Blockfolio te gebruiken

Stap 1: de app installeren

Blockfolio is beschikbaar voor zowel iOS (versie 9.1 of later) als Android (5.0 of later) en kan gratis worden gedownload van zowel Apple App Winkel en Google Play. Nadat je op “Installeren” hebt geklikt en alle benodigde rechten hebt geaccepteerd, wordt Blockfolio binnen een paar minuten gedownload en geïnstalleerd, afhankelijk van je internetverbinding.

Nadat de installatie is voltooid, opent u de app en ziet u het welkomstscherm. Veeg om de introductieschermen te lezen en tik vervolgens op om Blockfolio te gebruiken. U ziet uw eerste startscherm, waar Bitcoin en Ethereum al zichtbaar zijn.

hoe blockfolio te gebruiken

Als u op de drie stippen rechtsboven tikt, wordt een menu geopend waarin u het instellingenscherm en enkele andere opties kunt openen. Met twee handige opties die meteen beschikbaar zijn, kunt u schakelen tussen of u wilt dat uw bezittingen als percentages worden weergegeven, of dat u uw saldi helemaal wilt verbergen.

blockfolio downloaden

Stap 2: uw munten toevoegen

Nu is het tijd om de munten toe te voegen die u vasthoudt of die u wilt volgen. Het proces is heel eenvoudig. Tik eerst op de knop “+” onderaan. Dit zal een scherm openen waar u munten kunt toevoegen of uitwisselingen kunt koppelen. Aangezien Blockfolio meer dan 8000 verschillende munten kan volgen, is scrollen door de lijst niet de meest praktische optie. Gebruik het zoekveld en typ de naam of code voor de munt die je wilt toevoegen. In dit voorbeeld wil ik EOS toevoegen.

het toevoegen van uw munten aan blockfolio

Zodra het token dat u wilt controleren in de lijst verschijnt, tikt u erop en vervolgens op de “Watch” -knop die verschijnt.

Dat is het! U heeft uw eerste munt aan uw portefeuille toegevoegd. Herhaal de bovenstaande stappen voor elke munt die u wilt volgen, en ze worden toegevoegd aan uw startscherm.

Stap 3: een Exchange koppelen

Zoals ik hierboven al zei, is deze stap niet nodig, maar als u dit doet, kunt u uw ervaring met het bijhouden van portefeuilles verbeteren en is het volkomen veilig. Door uw account te koppelen, kunt u Blockfolio niet verhandelen of geld opnemen van uw beursportefeuilles. Met deze link kan de app alleen uw transactiegeschiedenis lezen en weergeven.

Om uw uitwisselingsaccount te koppelen, tikt u op het pictogram “+” onderaan, net zoals u deed bij het toevoegen van munten. Enkele van de beste beurzen, zoals Binance, Bitfinex, Bittrex en Coinbase, zijn meteen zichtbaar, maar er zijn meer opties. Tik op “alles zien” voor een volledige lijst.

Laten we aannemen dat u uw Bitfinex-account wilt koppelen. Tik op het pictogram en dat brengt u naar het juiste scherm.

bitfinex-account

Houd er rekening mee dat u zowel een API-sleutel als een geheime API-sleutel moet opgeven om de link te maken. U moet deze sleutels op de Bitfinex-website maken. Nadat je ze hebt gemaakt, kun je ze handmatig invoeren of op het QR-codepictogram tikken om ze naar Blockfolio te scannen. Merk op dat deze sleutels moet worden ingesteld op alleen-lezen.

Zodra je sleutels in de app staan, tik je op “Verbinding toevoegen”. Als de app detecteert dat uw API-sleutels niet alleen-lezen zijn, wordt u hieraan herinnerd en moet u uw sleutelrechten op de website van uw exchange corrigeren. Als alles klopt, wordt uw link aangemaakt.

Stap 4: een transactie registreren

Nu u al uw munten heeft toegevoegd en uw beurzen heeft gekoppeld, gaan we kijken hoe u een transactie kunt toevoegen. Stel dat u 4,3 EOS-tokens hebt verkocht om wat ETH op Poloniex te kopen.

Zoek op je startscherm EOS in je portfolio en tik op de knop “Toevoegen” ernaast. Nu ziet u een scherm waarin u de beurs kunt selecteren waar u de aankoop, het handelspaar, de tokenprijs en andere details heeft gedaan. Als u alles heeft ingevuld, drukt u op de knop “Transactie opslaan”. Na het opslaan wordt uw bezit bijgewerkt.

Andere mogelijkheden

Blockfolio kan handelaren veel waardevolle informatie opleveren. Met behulp van de knoppen onderaan kunt u marktinformatie zien en updates uit twee soorten bronnen krijgen. De “Nieuws” -knop geeft informatie weer van verschillende sites die gespecialiseerd zijn in cryptohandel en u kunt zelfs aanpassen aan welke bronnen u de voorkeur geeft. ‘Signaal’ geeft informatie weer over de tokens die je volgt, verstrekt door de makers van de token zelf. Ten slotte kunt u Blockfolio zo programmeren dat u een melding krijgt wanneer de prijs van uw tokens boven of onder de door u ingestelde limieten komt. U kunt Blockfolio bijvoorbeeld programmeren om u op de hoogte te stellen wanneer de prijs van Bitcoin meer dan 12.000 USD stijgt of onder 8.000 USD daalt..

Zie ook: Beste manier om Bitcoin te laten uitbetalen

Ten slotte…

Met duizenden munten verspreid over honderden beurzen, kan cryptocurrency-handel talloze mogelijkheden bieden om wat geld te verdienen. Het monitoren van symbolische prijzen en handelsmogelijkheden kan echter ontmoedigend zijn. Met Crypto-portfoliotrackers kunt u uw handelsinformatie onderweg bijhouden en u waarschuwen voor mogelijke deals. Als u in cryptohandel gaat, is een portfoliotracker een noodzaak. En Blockfolio klaart de klus op een veilige en efficiënte manier.

We hopen dat je deze handleiding over het gebruik van Blockfolio nuttig vond!

Laat hieronder een reactie achter als je vragen hebt over het instellen van de Blockfolio-app!

Lees meer: ​​Hoe u meer altcoins kunt kopen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me