Hoe DigiByte (DGB) te mijnen: een uitgebreide gids

Dit artikel zal met u delen hoe u DigiByte (DGB) kunt minen en alle kleine eigenaardigheden die daarbij horen. We beginnen met het geven van wat achtergrondinformatie over DigiByte, gevolgd door de verschillende vereisten om uw mijnbouwavontuur te beginnen.

Mijnbouw van cryptocurrency is een van de belangrijkste activiteiten in de crypto-ruimte. Hoewel veel cryptocurrencies tegenwoordig geen mining op hun netwerk nodig hebben, doet een grote meerderheid van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie dat nog steeds.

In feite hebben de twee belangrijkste cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum, beide cryptocurrency-mining nodig om hun blockchain goed te laten functioneren. Digitale activa die worden gedolven, worden beschouwd als de veiligste en meest gedecentraliseerde in de branche.

SNELGIDS: Hoe Digibyte te ontginnen

1. Bereid uw GPU voor op mijnbouw. Installeer de nieuwste stabiele stuurprogramma’s vanaf de officiële site.

2. Download en installeer een Digibyte Wallet. Krijg uw portemonnee-adres; dit zal dienen als een gebruikersnaam bij Digihash mining pool.

3. Download DigiByte 1-Click mijnwerker en start de software. Het beveiligingssysteem van uw computer kan het programma als een virus bestempelen. Dit is een vals positief.

4. Start de 1-klik mijnwerker en configureer de mijnbouwpool. Voer uw DigiByte-portefeuilleadres in als uw gebruikersnaam.

5. Klik op de Start-knop om te beginnen met minen.

Ga naar One-Click Miner

Vergelijkingstabel voor Digibyte-mijnbouwalgoritmen

Vergelijkingstabel voor Digibyte-mijnbouwalgoritmen

AlgorithmEquipmentPools
Algoritme Uitrusting Zwembaden

Groestl

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Qubit

CPU, GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Scryp

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, P2Pool

SHA-256

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, Ispace.co.uk

Streng

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Mijnbouwveld

Wat is DigiByte

De DigiByte (DGB) Blockchain richt zich op het bieden van geavanceerde high-speed beveiliging aan zijn gebruikers. Door cryptografisch beveiligd decentralisatienetwerk en transactietijden die 40 keer sneller zijn dan die van Bitcoin.

De Blockchain van Digibyte kan worden onderverdeeld in 3 lagen:

  1. Applicaties / DigiAssets Layer – gebruikt door de meeste gebruikers in het ecosysteem voor hun dagelijkse applicaties. DGB biedt hier ook de DigiAssets-laag om op voort te bouwen.
  2. Laag digitaal activum / openbaar grootboek – zijn de DGB-tokens, die de gemeenschap stimuleren om het project te ontginnen en te ontwikkelen en, belangrijker nog, om DGB te beveiligen.
  3. Core Communications Protocol / Global Network Layer – ondersteunt alle DigiByte-infrastructuur.

Mijnwerkers opereren in de tweede laag en beveiligen DigiByte met meerdere algoritmen. Dit wordt gedaan door nieuwe transacties op het onveranderlijke grootboek te verwerken en DGB te verdienen als beloning om het huidige blok succesvol op te lossen. Laten we beginnen te onderzoeken hoe u een mijnwerker kunt worden en lid kunt worden van dit geweldige deel van het blockchain-ecosysteem.

DigiByte DGB-portefeuilles

Voordat u met mijnen begint, moet u zich vertrouwd maken met een DigiByte portemonnee. Gedolven munten moeten naar een mijnadres worden gestuurd nadat ze met succes zijn gedolven.

We raden u aan er meerdere te bekijken, op zoek te gaan naar beoordelingen en eerdere problemen. Waar mogelijk raden we aan om een ​​hardware wallet te gebruiken, omdat dit het maximale beveiligingsniveau toevoegt. Een uitwisselingsadres kan altijd worden gebruikt, maar wij raden dit ten zeerste af.

DigiByte DGB-mijnbouw

Het eerste waar je aan moet denken, is hoe je Digibyte gaat minen. DGB is een vrij unieke blockchain omdat het kan worden gedolven met 6 mining-algoritmen; Streng, Groestl, SHA-256, Scrypt, Qubit en Odocrypt. Skein en Groestl worden gebruikt voor GPU-mijnbouw, Qubit, SHA-256 en Scrypt worden gedomineerd door ASIC-mijnwerkers en Odocrypt wordt gebruikt voor FPGA-mijnbouw.

Hoewel je CPU’s kunt gebruiken om DGB te minen met Qubit, SHA-256 en Scrypt, zou het een verspilling van tijd en geld zijn, maar het zou een goede oefening kunnen zijn voordat je grote hoeveelheden geld uitgeeft aan een speciale mijnbouwinstallatie. Je onderdompelen in het hele ecosysteem van een project is het beste gebruik van je onderzoekstijd voordat je financiële investeringen doet.

Mijnbouwrekenmachines zijn een must als het doel winstgevend is. WhatToMine heeft een aantal geweldige rekenmachines voor elk algoritme Skein, SHA-256, Scrypt, Qubit en Odocrypt. Het is interessant om op te merken dat Groestl niet wordt ondersteund.

Grafische kaarten gebruiken

Er zijn eenvoudige en complexe antwoorden om met DigiByte te minen Nvidia grafische kaarten. De eenvoudige is om Skein connect te installeren op een Skein-mijnpool en de DGB te verzamelen terwijl ze worden gedolven. Aan de andere kant, de complexe omvat het stellen van vragen over tijd en geld als dit de meest winstgevende munt is om te delven en zullen de gedolven munten de kosten van elektriciteit dekken.

Het genereren van winst is een secundaire zorg in vergelijking met het dekken van kosten en niet maandelijks herinvesteren in elektriciteitskosten.

Gebruik altijd een mijnbouwcalculator en deel de winst om 2 redenen in tweeën:

  • Ten eerste is het minen van cryptovaluta zeer speculatief, waarbij de waarden van cryptovaluta heftig fluctueren;
  • Ten tweede leveren mijnbouwplatforms niet zoals beloofd vanwege de uptime. De omgeving, de omgevingstemperatuur en de luchtstroom van de mijnbouwplatforms zijn de 2 grootste zorgen. Door een temperatuurstijging raken printplaten oververhit en werken ze niet optimaal.

Als u meer dan slechts 1 DigiByte-mijnbouwinstallatie gebruikt, moet u rekening houden met geluid en ongewenste aandacht trekken voor uw mijnbouwactiviteiten. Meerdere zorgen trekken onnodige aandacht in.

Deze 3 meest urgente gevallen zijn extreme gevallen, maar het zijn legitieme risico’s die moeten worden overwogen en beperkt: diefstal van uw mijnbouwapparatuur, ontvoering voor losgeld of gegijzeld worden en gedwongen worden al uw digitale activa over te dragen..

Gebruik Groestl en een Groestl Mining Pool als je DGB wilt minen met een AMD grafische kaart die alle bovengenoemde complexiteiten heeft zoals Nvidia, waarmee rekening moet worden gehouden. Volg bij het opzetten van een mijnbouwmachine altijd de stapsgewijze handleidingen, aangezien kleine fouten later grote problemen kunnen veroorzaken.

AMD en Nvidia zijn uniek in hun configuratie en elke grafische kaart zal niet zo winstgevend zijn als de volgende. De DGB-wiki heeft een lijst met ondersteunde GPU-kaarten.

Hoe Digibyte te ontginnen

Mijnbouw DigiByte met ASIC-machines

Als u DGB-mijnbouw serieus wilt nemen, is ASIC-mijnbouw een van de meest effectieve manieren om als bedrijf te beginnen met mijnbouw. Mijnbouw kan een passief inkomen genereren als u de juiste verhouding tussen kosten en winst kunt behouden. ASIC mijnwerker winstgevendheid is sterk gecorreleerd met de marktwaarde van de munten en de leeftijd van de machine. Doe veel onderzoek voordat u een tweedehands machine koopt.

ASIC-mijnbouw wordt gedomineerd door ASIC-fabrikanten en grote mijnbouwbedrijven met eerst de eerste rechten op nieuwe hardware. Ze hebben een oneerlijk voordeel van schaalvoordelen, aangezien grotere boerderijen lagere prijzen krijgen voor grotere batches, waardoor de meeste blockchain-netwerken worden gecentraliseerd (zelfs als het op een beperkte manier uiteindelijk verzwakt is).

Deze praktijken beperken de mogelijkheden van kleine boerderijen om te diversifiëren en het rendement op de investering (ROI) te verlengen, wat uiteindelijk resulteert in minder investeringen in ASIC-munten vanwege betere ROI’s elders. De enige munt die dit echt kan overleven, is Bitcoin.

Hoe DigiByte te ontginnen

Mijnbouw DigiByte met FPGA-machines

FPGA-mijnbouw heeft een bijkomend voordeel, behalve dat het winstgevend is; het brengt het gedistribueerde karakter van gedecentraliseerde blockchains terug. FPGA is niet immuun voor zijn eigen problemen; het zijn complexe computergraphics die een goed IT-begrip vereisen om succesvol te kunnen werken.

Er zijn veel bronnen om naar te kijken, we raden aan te beginnen met de DigiByte wiki en BitcoinTalk. Elke kaart kan verder worden geoptimaliseerd door een bitstream toe te voegen, die de FPGA-kaart overklokt en binnen een paar uur kan mislukken als deze niet correct is geconfigureerd. Voor FPGA-hardware en bitstreams raden we aan fpga.guide. De DGB-wiki heeft ook een paar voorgestelde FPGA-kaarten.

Mijnbouwpools

Mijnbouw met behulp van een mijnbouwpool is niet verplicht, maar de alternatieve kosten van solo-mijnbouw zijn het risico niet waard, tenzij je vanaf dag 1 van mijnbouwactiviteiten een grote mijnbouwboerderij gaat exploiteren. Solo Mining is het equivalent van meedoen aan de loterij en lijkt op gokken, tenzij je het goed doet met DGB.

Helaas is dit een vreselijke keuze. De hash-snelheid van hun netwerk is hoog, en de kans is niet in jouw voordeel. Voor solo-mijnbouw kun je kijken naar SHA256, Scrypt, Qubit, en Odocrypt.

We raden mijnpools aan, omdat ze een groot aantal kleine operaties gebruiken om rekening mee te houden. Dit is waar een mijnbouwcalculator in het spel komt, aangezien u met redelijke zekerheid kunt voorspellen wat uw inkomsten zullen zijn met uw DGB-mijnbouw..

Voor een gedetailleerde analyse van mijnpools kunt u kijken miningpoolstats.stream. Elk algoritme wordt opgesplitst om u een beter beeld van het netwerk te geven Streng, SHA256, Scrypt, Qubit, en Odocrypt.

GPU-mijnpools

Mijnzwembaden in Groestl

Skein Mining Pools

ASIC-mijnzwembaden

Mijnzwembaden van Qubit

Scrypt mijnpools

SHA256 Mijnbouwpools

FPGA-mijnzwembaden

Odocrypt-mijnzwembaden

Voor aanvullende poolinformatie heeft DigiByte een lijst met mijnbouwpools opgesteld, bekijk elke mijnbouwpool zorgvuldig en zoek zelf uit of het oplichting is of niet.

DigiByte Cloud Mining

Cloud mining is de snelle en gemakkelijke oplossing om professionele mijnwerkers voor u munten te laten minen. Beide HashFlare en NiceHash hebben een goede reputatie om ze aan te bevelen, we geven uiteindelijk de voorkeur aan NiceHash, maar HashFlare is even capabel.

Cloud mining heeft echter zijn eigen risico’s. Hoewel u geen apparatuur hoeft te onderhouden, bent u aansprakelijk voor de contractkosten en kunt u uw initiële investering mogelijk niet terugverdienen als de markt onder uw kostprijs zakt..

DigiByte One-Click Miner

DigiByte-ontwikkelaars hebben een mijnwerker met één klik. Geen foutopsporing of complexe setups, installeren en uitvoeren.

Zij hebben een GitHub repository voor zowel Windows als Linux. Het programma is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. DBG heeft de toegangsbarrière verlaagd voor iedereen met toegang tot een computer met een Nvidia of AMD grafische kaart of kaarten.

DigiByte gratis mijnbouw

Mijnbouw betekent niet gratis munten, er moet veel werk worden geïnvesteerd in onderzoek, planning en lay-out. Aan elk van de beschikbare methoden zijn kosten verbonden. Als je al een niet-actieve computer of laptop hebt, kun je mijnen via CPU of GPU.

Dit heeft echter dagelijkse elektriciteitskosten en zal de levensduur van uw machines verkorten, aangezien mijnbouw fysiek intensief is voor computers om te presteren. Dit betekent niet dat je niet moet proberen te minen op DGB of je favoriete munt. De opgedane kennis kan niet worden gelezen en verworven, het moet worden geoefend.

Gevolgtrekking

Mijnbouw is zowel een werk van liefde als voor winst. DigiByte heeft een solide community die je zal helpen als je het nodig hebt. De DigiByte telegram mijngroep bevat een schat aan informatie en, nog belangrijker, mensen die bereid zijn u te helpen een mijnwerker of een betere mijnwerker te worden.

Als je nog nooit eerder hebt gedolven, begin dan met een mid-range speelautomaat, behandel mijnbouw als een hobby, zonder winstoogmerk, om te peilen of dit iets is dat je echt wilt doen. Terwijl je aan de slag gaat, zal de ervaring worden opgedaan, aangezien mijnbouw een groot aantal interessante problemen heeft om mee te kampen.

De meeste problemen vereisen het creatieve gebruik van zoekmachines om een ​​soortgelijk probleem in het verleden te vinden. Zo niet, dan heeft BitcoinTalk bijna altijd een oplossing voor bijna elk probleem. Als dat niet het geval is, kan iemand met u brainstormen over het probleem.

Investeer nooit meer dan u direct bereid bent te verliezen. Elke mijnbouwmachine kan door een stroomstoot of een kopje koffie in de ochtend worden beschadigd door een fiscaal verantwoorde economische reparatie.

Ondanks deze risico’s moeten blockchains worden gedolven, anders zullen alle gedecentraliseerde proof-of-work-blockchains ophouden te bestaan. Bewijs van inzetmunten zijn niet gedecentraliseerd genoeg om regelgevende interventie van de overheid te weerstaan ​​met een fiat airdrop in deze projecten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me