Hoe Ethereum (ETH) -munten voor beginners te ontginnen

Dus je hebt het geroezemoes gehoord over Ethereum, de brandstof van de gedecentraliseerde crypto-economie, en je wilt leren hoe je het kunt minen. In deze gids wordt alles uitgelegd wat u moet weten over hoe u Ethereum kunt minen, van hardware tot software. Lees verder voor een uitgebreide gids, zodat u weet hoe u correct moet instellen en mijnen.

hoe ethereum te ontginnen

Waarom mijn Ethereum?

Hoewel Bitcoin de klassieke crypto-asset is waar mensen aan denken als ze denken aan mijnbouw voor winst, heeft de concurrentie van ASIC-technologie het voor de meesten onpraktisch gemaakt. Ethereum blijft een competitieve mogelijkheid voor nieuwe mijnwerkers.

Voorlopig is Ethereum afhankelijk van een ‘proof-of-work’-protocol. Dit betekent dat individuele computers kracht bijdragen om het consensuswerk voor de gedistribueerde grootboektechnologie te doen. Mijnwerkers lossen wiskundige problemen op om transactieblokken te valideren. Ze worden beloond met ETH-tokens voor hun harde werk.

In de toekomst zal Ethereum de Casper-update implementeren, die consensusprotocollen “proof-of-work” en “proof-of-stake” zal combineren. “Proof-of-work” betekent dat miners hun tokens in plaats van afhankelijk te zijn van individuele rekenkracht, hun tokens zullen “inzetten” en ze als onderpand zullen aanbieden voor de mijnbouw die ze doen. Hoe meer ETH-tokens er worden ingezet, hoe groter de beloningen.

Dit maakt allemaal deel uit van Ethereum’s 2.0-revisie, die hoge kosten en lage schaalbaarheid voor het protocol zal oplossen. Tot die tijd is Ethereum proof-of-work. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u Ethereum op uw computer kunt minen met proof-of-work.

Voordat u zich op een ETH-mijnavontuur waagt, moet u rekening houden met hardware en kosten.

SNELLE GIDS: Hoe Ethereum te minen

1. Bereid uw GPU voor op mijnbouw. Installeer de nieuwste stabiele stuurprogramma’s vanaf de officiële site.

2. Download de mijnsoftware op https://claymoredualminer.com en pak de inhoud van het bestand uit in een map die u gemakkelijk kunt openen.

3. Selecteer de mijnpool waar u wilt mijnen.

4. Creëer de portemonnee waarin u onze beloning wilt ontvangen. Niet-bewarende portefeuilles worden aanbevolen, zoals MyEtherwallet, Metamask en Trustwallet.

5. Maak een BAT-bestand of bewerk een van de meegeleverde BAT-bestanden voor de specifieke mijnpool die u wilt gebruiken. De mijnsoftware wordt geleverd met veel vooraf geconfigureerde mijnpools om uit te kiezen.

6. Start de mijnbouw door te dubbelklikken op het Bat-bestand dat je hebt geconfigureerd.

Ga naar Claymore Miner

Ethereum ASIC- en GPU-mijnwerkers

ASIC- en GPU-vergelijkingstabel

ASIC Miners GPU Miner
Ethereum ASIC-mijnwerkers Ethereum GPU-mijnwerker
Gespecialiseerd gebruik kan niet worden hergebruikt voor andere functies De CPU kan eenvoudig worden hergebruikt voor andere functies, zoals gamen, afbeeldingen en videobewerking
Energiezuinig in vergelijking met GPU-miners Minder energiezuinig in vergelijking met ASIC-mijnwerkers

Lagere inruilwaarde door beperkt gebruik

Hogere inruilwaarde door meervoudig gebruik van GPU
Heeft meestal zijn eigen mijnbouwpools Gebruikt meestal miningpools van derden
Gemakkelijker in te stellen en te optimaliseren Maakt een zekere mate van setup mogelijk om te optimaliseren

Mijnbouw Ethereum

Het eerste waar u aan moet denken, is het consensusalgoritme dat Ethereum gebruikt. Dit algoritme heet Ethash.

Zoals hierboven vermeld, gebruikt Bitcoin-mijnbouw vaak ASIC’s. ASIC’s zijn computers die zijn gemaakt om op een kosten- en energiezuinige manier cryptocurrency te minen. Ethash is, in tegenstelling tot het mining-algoritme van Bitcoin, ASIC-resistent.

Voor de mijnwerker betekent dit dat een computer met een GPU grafische processor bijna net zo goed zal werken als de speciale ASIC hardware. Deze technologie is zo gemaakt dat individuele gebruikers Ethereum kunnen minen.

Beide versies gebruiken complexe berekeningen om wiskundige problemen op te lossen. Het oplossen van een probleem resulteert in een blokbeloning, dit zijn Ethereum-tokens die in de Ethereum-portemonnee van de mijnwerker worden gestopt. Dit kan vervolgens worden verhandeld of gewijzigd op beurzen of worden verzonden tussen andere Ethereum-portefeuilles.

Toekomstige versies van het algoritme zijn mogelijk zelfs ASIC-resistenter. Er is de mogelijkheid van de ProgPOW-wijziging, die GPU’s een nog groter voordeel zou geven.

Hoe dan ook, je hebt een computer met een goede GPU of een ASIC-machine nodig om te minen. De meeste thuiswerkers hebben een GPU. Hoe beter de hardware, hoe meer berekeningen de machine kan uitvoeren. Hoe meer berekeningen de machine kan uitvoeren, hoe groter de kans dat het een blokbeloningsprobleem oplost.

Ethereum-mijnbouwhardware

De hash-snelheid bepaalt de mijnefficiëntie. Hoe hoger de hash-snelheid, hoe winstgevender de machines. Een hoge hash-snelheid betekent dat de computer berekeningen sneller kan oplossen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met elektriciteit. Mijnbouw verbruikt veel elektriciteit, waardoor stroomverbruik een verplichting is in het balansboek van de mijnwerker. Ook is er energie nodig om de GPU-processor te koelen. Daarom is efficiëntie belangrijk.

Mijnbouw Ethereum op pc

GPU’s voor mijnbouw Ethereum

Bij verstoring van de supply chain vanwege COVID-19 zijn sommige apparaten mogelijk niet beschikbaar. Toch zijn er veel GPU’s beschikbaar voor het minen van Ethereum.

Hier zijn enkele van de meest populaire GPU’s die worden gebruikt voor het minen van Ethereum op pc:

 • XFX – AMD Radeon VII 16 GB ~ $ 600

  +Veel Ram + werkt cool – Gebruikt veel stroom

 • Nvidia GeForce GTX 1070 ~ $ 550

  +Goede efficiëntie – Lange termijn duur

 • AMD Radeon RX580 ~ $ 240

  +Efficiënt + Goede koeling -Vaak uitverkocht

ASIC-machines voor het mijnen van Ethereum

foto van een asic-machine

Een ASIC Antiminer D3 – Amazon.com

Er zijn ook opties voor ASIC-machines op de markt. Dit lijken meer op volledige machines die alleen zijn ontworpen voor cryptocurrency-mijnbouw.

 • Antminer D3

 • Dit kost ongeveer $ 400 en is ingewikkelder in gebruik dan het toevoegen van een GPU-kaart aan een bestaande computer.
 • Bitmain S17 Pro

  • Deze ASIC miner is efficiënt en goedkoop, maar is ook vaak niet op voorraad.
  • Rekening houden met de kosten

   De inkomsten van de beste machines kunnen oplopen tot $ 10 per dag. Bij aanschaf, onderhoud, energiekosten en overheadkosten ligt het netto-rendement echter tussen $ 3 en $ 6 per dag.

   Sommige websites, zoals Cryptocompare, Whatomine.com en F2Pool, kunnen recente informatie weergeven over de winstgevendheid van Ethereum-mijnbouw. Ze hebben Ethereum-mijnbouwcalculators die kunnen helpen bij het bepalen van de winst.

   Kosten van Ethereum-mijnbouw

   In theorie geldt dat hoe hoger de hash-snelheid, hoe beter de mijnbouwmachine. Maar er moet rekening worden gehouden met de kosten voor het aanschaffen van de machines. Ook kunnen apparaten in de loop van de tijd afnemen, om nog maar te zwijgen van energie-efficiëntie. Het kan enige tijd duren voordat de investering volledig is terugverdiend. Dit geldt voor alle soorten Ethereum-mijnmachines.

   Voor Ethereum zijn ASIC-machines meestal niet de moeite waard. Zoals hierboven vermeld, is de Ethereum-gemeenschap van plan om het consensusprotocol te wijzigen en kan het mijnbouw Ethereum nog ASIC-resistenter maken.

   Gebruikers van ASIC’s klagen ook over problemen met firmware- en hardwareondersteuning. Over het algemeen zijn ASIC’s complex in gebruik.

   GPU’s daarentegen zijn een computeronderdeel dat kan worden verwijderd en de machine toch enig nut kan geven. Ze hebben ook de neiging om hun waarde te behouden en kunnen worden doorverkocht. Naast mijnbouw kunnen GPU’s worden gebruikt om te gamen.

   Helaas kan Ethereum-mijnbouw GPU’s verslijten. Dit is een van de redenen waarom een ​​goed koelsysteem zo belangrijk is. GPU’s die hun kracht verliezen bij intensief gebruik, komen vaak voor en worden voor minder geld doorverkocht. Toch hebben ze de neiging om hun waarde beter te behouden dan ASIC’s.

   Hashrate-verschuivingen

   Het protocol en netwerk voor Ethereum veranderen, en met die veranderingen moet rekening worden gehouden. De hash-snelheid voor ETH is weliswaar stijgend, maar nog steeds lager dan in november 2018. Dit betekent dat het delven van Ethereum nu winstgevender is dan toen, althans in relatieve zin..

   Mijnbouwbeloningen werden verlaagd in februari 2019. Ethereum ervoer de harde vork van Constantinopel. Dit verminderde blokbeloningen van 3ETH naar 2ETH. Het kan in de toekomst afnemen. Aan de andere kant is de prijs van elk Ethereum-token de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen. Winstgevendheid is dus nog steeds mogelijk.

   Wijzigingen in het protocol mogen mijnwerkers er niet van weerhouden om te leren hoe ze Ethereum kunnen minen. Hoewel Ethereum 2.0 proof-of-stake zal introduceren, zal het niet in één keer het belangrijkste mijnbouwmechanisme volledig overnemen.

   Wat meer is, hoe meer mijnbouw er nu wordt gedaan, hoe meer ETH-tokens de mijnwerker later zal moeten inzetten. Uitzetten vereist nog steeds hardware, dus het hebben van de hardware is geen verspilling, zelfs als proof-of-work volledig is uitgefaseerd.

   Mijnbouw op een thuissysteem kan in theorie Ethereum in de portemonnee van de gebruiker brengen. Maar het is veel waarschijnlijker dat u succes zult vinden als onderdeel van een Ethereum-mijnbouwpool.

   Ethereum-mijnzwembaden

   Hoewel een thuiswerker kan mijnen om een ​​blokbeloning te krijgen, is de hashingkracht die nodig is om een ​​blok te ontdekken vrij hoog. Daarom kiezen veel Ethereum-mijnwerkers ervoor om lid te worden van een Ethereum-mijnbouwpool. Zo hoef je niet jaren te wachten op een uitbetaling.

   Mijnpools werken wanneer mijnwerkers hun hasjkracht combineren en vervolgens de winsten van andere mijnwerkers delen. Vaak moet een miner een vergoeding betalen om lid te worden van een pool. Hierdoor wordt de winst iets kleiner. Het verschil kan een verlies van minder dan 2% zijn, maar het is gunstig op de lange termijn.

   Enkele van de grootste pools waar u lid van kunt worden, zijn Ethermine, Sparkpool, F2pool en Nanopool.

   De verschillende baden hebben verschillende opmaak. Ze gebruiken verschillende vergoedingsmodellen en uitbetalingen zijn anders. Er is ook een minimumbedrag dat moet worden betaald of moet worden betaald. De kosten liggen meestal in de buurt van 1% en er is ten minste een tiende van een ETH-token nodig om uit te betalen. Het hebben van consistente inkomsten, in plaats van gebruikers te wachten op een blokbeloning, is voor de meeste mensen de moeite waard.

   Software is gemakkelijk te vinden op internet om poolmining mogelijk te maken. Enkele populaire zijn CGMiner, Geth, Phoenix Miner en Ethminer. Zorg er altijd voor dat u de bestanden downloadt van een vertrouwde website. Niemand wil opgelicht worden.

   De pools hebben ook software nodig. De software kan veranderen afhankelijk van de pool waarmee u mijnt. Ze zullen instructies geven over hoe u dit moet doen.

   Cloud Mining Ethereum

   Een andere methode van mining is cloud mining. Dit kan gedaan worden via elke manier waarop je toegang hebt tot internet, dus in zekere zin is het minen op een pc, Android, Mac of welk besturingssysteem je ook hebt.

   Behalve dat het niet jouw hardware is die de mijnbouw doet. U hoeft geen speciale hardware te kopen om cloud mining te doen. Dit doe je door hash power te huren op een website.

   Ethereum-hashkracht kan worden gekocht op sites zoals NiceHash of Minergate. Er zijn veel andere services. Dit is een manier om wat passief inkomen te genereren zonder voorafgaande overheadkosten.

   Alle reparaties en afwegingen voor elektriciteitskosten worden voor u gedaan. U kunt uw investering naar believen toevoegen en verwijderen. Voor mensen die geen apparatuur willen kopen, kan cloud mining Ethereum een ​​goede optie zijn.

   Er zijn nadelen aan cloud mining Ethereum. De meeste van deze services vragen om betaling voordat beloningen worden gezien, in plaats van erna. Zoals met alle delen van de crypto-ruimte, brengt cloud mining risico’s met zich mee.

   Sommige services kunnen het geld van een gebruiker kosten of failliet gaan zonder betalende bijdragers. NiceHash kon de slachtoffers van een aanslag vorig jaar niet terugbetalen. Ze werden niet verantwoordelijk gehouden.

   Deze manier van minen heeft minder risico vanwege het ontbreken van overheadkosten. Aan de andere kant betalen mijnwerkers die Ethereum in de cloud gebruiken, in wezen om hardware te huren en een pool te betreden, en betalen ze op twee verschillende manieren aan de mijne. Als gevolg hiervan is cloud mining Ethereum op de lange termijn meestal niet winstgevend.

   De meeste gebruikers kunnen Ethereum beter op een pc minen. Deze manier om ethereum te minen is de meest winstgevende manier om waarde toe te voegen aan uw Ethereum-portemonnee.

   Stapsgewijze zelfstudie Hoe Ethereum te mijnen

   Stap 1

   Als u dit nog niet heeft gedaan, schaf dan de apparatuur aan waarmee u wilt mijnen. De beste mijnbouwapparatuur zijn ongetwijfeld ASIC-machines, maar ze zijn duur en zijn apparaten voor één doel. Je kunt beter GPU’s gebruiken om te minen. Ze kunnen voor andere toepassingen worden gebruikt en men kan ze later gemakkelijk verkopen om de kosten terug te verdienen.

   Een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het selecteren van de GPU die u wilt kopen. Als vuistregel geldt dat hoe meer verwerkingskracht de GPU heeft, hoe groter uw kans op blokbeloningen. Ook bij het minen van Ethereum is GPU-geheugen belangrijk; hoe hoger het videogeheugen, hoe hoger de hash-snelheid.

   Het is ook raadzaam om bij te werken naar de nieuwste stuurprogrammaversies van de GPU die u gaat gebruiken. De nieuwste stuurprogrammaversie bevat vaak de nieuwste optimalisatiecode en reparaties voor recent ontdekte bugs.

   Stap 2

   Na het selecteren van de mining-hardware, is de volgende stap het selecteren van de mining-software. Er zijn nogal wat opties waaruit we kunnen kiezen, variërend van software die bovenop uw bestaande computer draait of een volledig besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor het delven van crypto’s. We hebben ervoor gekozen om de Claymore dual miner te gebruiken voor deze tutorial.

   Claymore vereist dat je een GPU gebruikt met minimaal 4 GB videogeheugen. Zorg ervoor dat u zich aan deze regel houdt voor een effectievere mijnbouwactiviteit. U kunt de softwareminer downloaden op https://claymoredualminer.com. Kies de versie die compatibel is met uw besturingssysteem.

   Het bestand is een gecomprimeerd zip-bestand. Pak de inhoud van het zip-bestand uit in een map. Nadat u de inhoud van het ZIP-bestand hebt uitgepakt, zult u verschillende vooraf geconfigureerde batchbestanden ontdekken die u kunt gebruiken om uw mijnactiviteit te starten.

   Stap 3

   Nadat u de apparatuur heeft geselecteerd die u zowel voor mijnbouw als voor de mijnsoftware wilt gebruiken, zullen we nu selecteren bij welke mijnbouwpool u zich wilt aansluiten. Er is op dit moment zoveel concurrentie in het minen van Ethereum dat het bijna onmogelijk is om in je eentje te minen. U kunt kiezen uit de vele mining pools die we eerder hebben besproken.

   Als alternatief kunt u kiezen uit de lijst met mining-pools die bij het claymore ZIP-bestand zijn geleverd. Dit zijn BAT-bestanden die vooraf zijn geconfigureerd om te minen op specifieke mining-pools. Onthoud voorlopig dat u deze opties heeft. We komen later in deze tutorial terug op het configureren van uw BAT-bestand.

   Stap 4

   Nu u de hardware, software en netwerkpool kent waar u gaat minen, bereidt u de portemonnee voor waar u mijnbeloningen ontvangt. Het gebruik van niet-bewarende portefeuilles werkt het beste, maar u kunt ook bewaringsdiensten gebruiken zolang ze veilig zijn. Enkele van de bekendste niet-bewarende portefeuilles zijn MyEtherwallet, Metamask en TrustWallet. Elke veilige portemonnee is voldoende, vooral die waarbij gebruikers hun eigen privésleutels hebben.

   Stap 5

   Dat is het! Nu hebben we alle dingen die we nodig hadden om crypto te minen. We beginnen met het maken van een BAT-bestand dat als uitvoerbaar bestand zal dienen. U kunt Kladblok gebruiken om dit te maken, zorg ervoor dat u “Alle bestanden” als het bestandstype kiest. Nadat u het BAT-bestand hebt gemaakt, voert u deze opdrachten in uw BATCH-bestand in:

   setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

   setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

   setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

   setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

   setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

   EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -eworker YOUR_RIG_NAME -ewal YOUR_WALLET ADDRESS -epsw x

   Vervang het volgende:

   YOUR_RIG_NAME Kies een naam voor uw miner.

   UW_WALLET-ADRES Vervang dit door uw Ethereum-portefeuilleadres.

   Stap 6

   Om te beginnen met mijnen, hoef je alleen maar te dubbelklikken op het BAT-bestand dat we hebben gemaakt. Dit zal het mijnproces starten, de setx-opdrachten uitvoeren en beginnen met hashen. Als het lukt, zou u zoiets als dit moeten zien.

   Stap 7

   Voor het geval je wilt zien hoeveel je al hebt gedolven, hoef je alleen maar naar de website van de pool te gaan en je openbare portemonnee-adres in te voeren dat je in je BAT-bestand hebt ingevoerd. Veel pools sturen automatisch mijnbeloningen wanneer de mijnbeloningen een bepaald niveau bereiken. Voor ethermine-pool worden de inkomsten naar het portefeuilleadres gestuurd wanneer deze 0,01 ETH bereikt.

   Een Android-alternatief

   Hoe Ethereum op Android te mijnen

   Tot 2018 gebruikten veel Android-gebruikers de Minergate app om Ethereum te minen op hun Android-telefoons. Maar daarna, Google heeft apps voor het minen van cryptocurrency verboden. Het is nog steeds mogelijk om Ethereum op Android te minen door cloudmining-apps te gebruiken.

   NiceHash biedt een mobiele app voor zijn cloud-mining-service. Met de Minergate Control-app op Android kunnen gebruikers hun Minergate-poolaccounts op hun telefoon beheren. Minergate draait op Windows-software.

   Mijnbouw Altcoins

   Andere Altcoins, cryptocurrencies vergelijkbaar met Ethereum, gebruiken het Ethash-algoritme. Hoewel Ethereum meestal de meest winstgevende Ethash-munt is om te mijnen, is dit een alternatieve manier waarop een mijnwerker zijn investering kan gebruiken. Soms is het rendement groter met een altcoin. Dit is een andere manier om te leren hoe je ethereum kunt delven.

   Hoe Ethereum te ontginnen – Conclusie

   Mijnbouw Ethereum kan nog steeds mogelijk zijn en biedt nog steeds voordelen ten opzichte van Bitcoin-mijnbouw. Nu het protocol verandert in proof-of-stake en grotere ASIC-weerstand, is het kopen van GPU’s misschien wel de beste manier om Ethereum te minen.

   Toch zal proof-of-stake het landschap veranderen terwijl het de komende jaren wordt uitgerold. Het is ook moeilijk om een ​​blokbeloning te krijgen zonder deel uit te maken van de mining-tool. Leren hoe u Ethereum kunt minen, kan de inhoud van uw cryptoportfolio en uw leven veranderen.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me