Hoe Tezos (XTZ) te kopen – De beste uitwisselingen om te handelen

Dus je hebt informatie gevonden over het Tezos-platform voor dApps en slimme contracten, je wilt in hun token investeren en vraagt ​​je af hoe je Tezos kunt kopen. Je zult merken dat het niet veel anders is dan het kopen van andere altcoins. Blijf lezen voor informatie en een stapsgewijze handleiding.

Wat is Tezos?

Allereerst is Tezos een platform waarmee gebruikers een blockchain kunnen besturen en de set regels kunnen aanpassen, met minimale verstoring van de blockchain als geheel. Met deze mogelijkheid kan de blockchain zichzelf upgraden zonder deze in twee afzonderlijke blockchains te hoeven splitsen (een proces dat bekend staat als vorken​Voor interactie met de Tezos-blockchain moeten gebruikers Tezos-tokens (XTZ) verwerven en behouden.

Waar kan ik Tezos kopen?

Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er 26 verschillende tezos-uitwisselingen. De top vijf van deze beurzen, gesorteerd op handelsvolume, zijn MXC, Coinbase Pro, BitMax, Kraken en Oceanex.

Kan ik Tezos kopen op Binance?

Op het moment van schrijven van dit artikel (10 augustus 2019) handelt Binance niet in Tezos XTZ-tokens. U kunt de volledige, bijgewerkte lijst met tezos-uitwisselingen van Crypto Market Cap bekijken door hier klikken.

Hoe Tezos XTZ

De eerste stap is om een ​​portemonnee te hebben waar je je tokens veilig kunt bewaren nadat je tezos cryptocurrency hebt gekocht. Er zijn verschillende software- en hardwareportefeuilles beschikbaar.

 1. Software portemonnees: Voor Windows- en macOS-gebruikers is er een keuze tussen Galleon Wallet en Tezbox. Galleon Wallet is ook beschikbaar voor Linux en er is een Android-versie van Tezbox. Tezbox biedt ook een webgebaseerde portemonnee, net als Kukai.
 2. Hardware portemonnees: Voor degenen die de voorkeur geven aan hardwareportefeuilles, accepteren zowel Ledger als Trezor XTZ-tokens.

Zodra uw portemonnee is ingesteld, is het tijd om uit te zoeken hoe u Tezos kunt kopen.

Stapsgewijze handleiding voor het kopen van Tezos

Stap 1: Uw beurs en handelspaar vinden:

 1. Ga naar Crypto Market Cap. Typ op de homepagina XTZ in het zoekvak rechtsboven.

  crypto marktkapitalisatie

 2. Het volgende scherm toont gedetailleerde informatie over het Tezos-token, inclusief een beschrijving, de huidige prijs (in USD) en het marktvolume. Er wordt ook een prijsgrafiek weergegeven. Aan de linkerkant vindt u de top tien uitwisselingen met tezo’s, gesorteerd op marktvolume, een lijst met blockchain-verkenners voor het token en sociale media-informatie. Van daaruit kunt u klikken om de gedetailleerde lijst te zien van alle beurzen die XTZ vermelden.

  tezos crypto marktkapitalisatie

 3. Als u de volledige lijst met beurzen bekijkt, kunt u ook alle XTZ-handelsparen op elke specifieke beurs zien. In de volgende cap kun je zien dat Kraken handel toestaat tussen Tezos XTZ en Bricktox (XBT), Amerikaanse dollars, Euro, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en Canadese dollars. Als u een van deze crypto-tokens bezit, hoeft u ze alleen maar over te dragen naar de exchange die u kiest om tezo’s te kopen..

  tezos uitwisselingen

Stap 2: tokens overbrengen naar uw Tezos-uitwisseling

Laten we in dit voorbeeld aannemen dat ik tezos-cryptocurrency met ether wil kopen en ik heb ervoor gekozen om dit te doen met behulp van de BitMax-uitwisseling, de eerste op de lijst met een XTZ / ETH-handelspaar. U zult zien dat alle crypto-uitwisselingen dezelfde basisprocedure volgen.

 1. Log in op BitMax en klik in het bovenste lint op ‘Mijn activa’ en ‘Storten’.

  bitmax login

 2. Klik op ETH in het vervolgkeuzemenu.

  hoe tezo's te kopen

 3. U krijgt op deze beurs uw Ethereum-portefeuilleadres te zien. Als uw ether zich in een mobiele portemonnee-app zoals Trust Wallet bevindt, opent u uw portemonnee, selecteert u “verzenden” en scant u de QR-code om het adres te plakken. Typ de hoeveelheid ether die u wilt storten en stuur ze naar BitMax.

  waar kan ik tezo's kopen

 4. Als uw ether is opgeslagen op een andere centrale, e-wallet-service of webportemonnee, kopieer dan uw wallet-adres naar uw klembord. Stel dat u in dit voorbeeld ethertokens hebt opgeslagen in een Uphold-account. De procedure is vergelijkbaar voor andere e-wallets of crypto-uitwisselingen.

 5. Log in op Uphold, en selecteer je ETH-kaart. Klik vervolgens op “Verzenden naar cryptocurrency of Utility Token”.

  koop tezos XTZ

 6. Blader door de lijst totdat u ETH ziet, klik en u wordt naar een scherm geleid waar u uw portefeuilleadres kunt plakken en de hoeveelheid ether kunt typen die u in BitMax wilt storten. Nadat de overdracht is bevestigd, duurt het enkele minuten voordat de overdracht is voltooid. Zodra dit het geval is, heb je je ethertokens klaar om tezo’s te kopen.

  koop tezos cryptocurrency

Stap 3: ETH verhandelen voor XTZ

Nu is het tijd om tezos cryptocurrency-tokens te kopen op uw favoriete crypto-exchange.

 1. Ga terug naar BitMax en klik op “Cash” in het bovenste lint. U wordt naar een handelspagina geleid. In dit voorbeeld kijken we naar de handelspagina voor het BTMX / USDT-paar.

  cryptogids kopen

 2. Aangezien we ruilen voor ethertokens, klikt u op het tabblad “ETH” in de linkerkolom en typt u “xtz” in het zoekvak. Zodra XTZ wordt weergegeven, klikt u erop en wordt u naar de juiste handelspagina geleid.

  bitmax uitwisseling

 3. Vanaf deze handelspagina, met behulp van de knoppen onderaan, kunt u zowel “XTZ kopen” met uw gestorte ETH, of “XTZ verkopen” die u misschien al bezit om meer ETH te verkrijgen.

  hoe bitmax te gebruiken

  koop tezos xtz

Stap 4: Zet uw Tezos-tokens over naar uw persoonlijke portemonnee

Net als bij andere uitwisselingen die er zijn, geeft BitMax u niet de privésleutels voor uw portemonnee. Dat betekent dat gebruikers dat niet doen werkelijk bezit ze. Vanwege deze en andere veiligheidsredenen is het een goed advies om tokens niet voor langere tijd op exchange-portefeuilles te bewaren.

 1. Om van BitMax over te zetten naar uw portemonnee, klikt u op “Mijn activa” en “Opnemen” op het bovenste lint van de startpagina. U krijgt het opnamescherm te zien.

 2. Selecteer XTZ in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant. Plak aan de rechterkant het adres voor uw software- of hardware tezos-portemonnee, typ het aantal tezos-tokens dat u wilt overbrengen, plak of typ de juiste beveiligingscodes en klik op “Opnemen”. Zodra dit is voltooid, worden uw tokens opgeslagen in uw persoonlijke portemonnee.

  bitmax crypto-uitwisseling

Gevolgtrekking

Het kopen van tezos-tokens is een vrij eenvoudig proces, helemaal niet anders dan het kopen van andere altcoins. Het is een kwestie van het vinden van een uitwisseling met een geschikt handelspaar, uw bestaande tokens overbrengen naar de juiste portemonnee op die beurs, de transactie uitvoeren en ten slotte uw nieuw verworven tezos-tokens overbrengen naar uw persoonlijke portemonnee. Er zijn tal van uitwisselingen en handelsparen om uit te kiezen, en door de hier beschreven stappen te volgen, bent u slechts enkele minuten verwijderd van het bezit van Trezor, waarmee u kunt communiceren met de Trezor-blockchain.

Laat hieronder een reactie achter als u vragen heeft!

Zie ook:

 • Hoe Altcoins te kopen met USD
 • Hoe koop je OmiseGO (OMG)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me