Shapeshift gebruiken met Coinbase

Misschien heb je gehoord over Shapeshift.io. Het is een cryptocurrency-exchange die een beetje anders werkt dan andere, meer traditionele crypto-exchanges. Als u Coinbase gebruikt om cryptocurrency met fiat-valuta te kopen, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u Shapeshift met Coinbase kunt gebruiken om uitwisselingen te doen of altcoins te kopen. Deze shapeshift review en tutorial zullen hopelijk je vragen beantwoorden.

Wat is Shapeshift?

Shapeshift is een valuta-uitwisseling met alleen cryptovaluta. Dit betekent dat het niet werkt met fiat-valuta, dus u kunt het niet gebruiken om cryptocurrency te kopen met Amerikaanse dollars, euro’s of een andere door de overheid uitgegeven valuta. Je kunt het alleen gebruiken om het ene token in te ruilen voor een ander. Shapeshift is zeker niet de enige crypto-exchange die er is. En sommige beurzen bieden naast cryptohandel ook fiat-handel aan. In tegenstelling tot de meeste andere uitwisselingen die er zijn, is Shapeshift echter een niet-bewarend uitwisseling.

Wat is een niet-bewarende uitwisseling?

De meeste beurzen slaan de tokens van gebruikers op in portefeuilles die door de beurs zelf zijn gemaakt. Als u bitcoin op Coinbase of Poloniex koopt, worden die bitcoins op beursportefeuilles bewaard totdat u ze opneemt. Dit is controversieel onder cryptohandelaren omdat uitwisselingen hun gebruikers niet de privésleutels van die portefeuilles geven, wat betekent dat gebruikers niet het volledige eigendom hebben.

Niet-bewarende uitwisselingen werken anders. Deze uitwisselingen maken geen portemonnees voor hun gebruikers. In plaats daarvan moeten gebruikers hun eigen portemonnee gebruiken om tokens te ontvangen. Dit maakt het mogelijk om Shapeshift niet alleen te gebruiken met persoonlijke wallets maar ook met wallets van andere exchanges, zoals Coinbase of Poloniex. In deze review leert u hoe u Shapeshift met Coinbase kunt gebruiken. Lees verder.

Wat zijn de voordelen van Shapeshift?

Toen shapeshift begon met handelen, bood het anonieme uitwisselingen aan. Gebruikers hoefden niet eens een account aan te maken. Dit is niet langer het geval. Sinds oktober 2018 moeten gebruikers een account aanmaken om de uitwisseling te gebruiken. Anonimiteit is dus niet langer een van de voordelen. Maar dat betekent niet dat het geen voordelen biedt.

Portemonnee eigendom:

Zoals hierboven vermeld, is Shapeshift een niet-bewaarplichtige beurs, dus u zult uw eigen portemonnee gebruiken om uw munten te bewaren. Dit is niet alleen een voordeel omdat uw portemonnee echt is de jouwe, maar ook voor de veiligheid. Aangezien dit soort uitwisselingen geen valuta bevat, zijn ze ook niet zo’n aantrekkelijk doelwit voor hackers. Shapeshift was gehackt in 2016, maar sindsdien hebben ze nieuwe beveiligingsmaatregelen toegevoegd.

Gebruiksgemak en snelheid:

Shapeshift heeft een heel eenvoudige interface. Eenvoudig en zonder afleiding of ingewikkelde opties om te navigeren. En transacties gebeuren erg snel met een minimum aan bevestigingen. Zelfs beginnende handelaren zullen geen problemen hebben met het inwisselen van hun tokens.

Shapeshift-kosten:

Doorgaans rekenen beurzen een vergoeding voor elke transactie. Sommigen rekenen vaste kosten, zoals 1% op alle transacties. Anderen brengen verschillende kosten in rekening, afhankelijk van het transactietype of het specifieke token dat wordt verhandeld. Shapeshift is anders. Ze brengen geen kosten in rekening, behalve een mijnwerkersvergoeding die normaal veel lager is dan wat andere beurzen in rekening brengen. De vergoeding van de mijnwerker varieert afhankelijk van de cryptocurrency. Voor Bitcoin is het mijnwerkersvergoeding bijvoorbeeld 0.00056 BTC. Voor Ripple is het 0,15 XRP. Voor Ethereum is het 0,003 ETH. U kunt de volledige lijst met mijnwerkersvergoedingen bekijken hier.

Zijn er Shapeshift-limieten??

Zoals bij alle uitwisselingen, is er een limiet op transacties op Shapeshift. Momenteel is de limiet voor geverifieerde gebruikersaccounts 10.000 USD per transactie.

Hoe zit het met een Shapeshift-alternatief?

Hoewel de meeste crypto-uitwisselingen custodial zijn, is Shapeshift niet de enige niet-bewarende instant exchange die er is. CoinSwitch en Changelly zijn alternatieven voor Shapeshift. Er zijn verschillen tussen de drie vermelde re-altcoins, vergoedingen en handelstijd. Changelly ondersteunt fiat-valuta’s en CoinSwitch biedt een grotere lijst met ondersteunde tokens. Het zijn allemaal solide, betrouwbare en veilige opties voor het uitwisselen van cryptocurrency. Lees erover en selecteer de meest geschikte voor uw behoeften.

Nu gaan we verder met het zelfstudiegedeelte van dit artikel …

Shapeshift gebruiken met Coinbase

Als je je hier afvraagt ​​hoe je Shapeshift met Coinbase kunt gebruiken, heb je waarschijnlijk al een Coinbase-account en heb je deze gebruikt om wat cryptocurrency te kopen en wil je Shapeshift gebruiken om te handelen.

Als u geen Shapeshift-account heeft, is de eerste stap het aanmaken en verifiëren van een account.

Maak en verifieer een Shapeshift-account:

 1. Ga naar de Shapeshift-startpagina en klik op de knop “Aanmelden” in het midden.

  Shapeshift gebruiken met Coinbase

 2. Voer uw e-mailadres in, selecteer en bevestig een veilig wachtwoord voor uw account, vul de CAPTCHA in en klik op “Aanmelden”.

  shapeshift alternatief

 3. Er wordt een e-mail met een activeringslink naar het door u opgegeven adres gestuurd. Open het en klik op de link.

 4. Na activering is het tijd om de accountverificatie te starten. Typ uw basisgegevens: naam, geboortedatum, telefoonnummer en adres. Klik op “Doorgaan”.

 5. De volgende stap is om uw identiteit te verifiëren. U kunt hiervoor een van de drie documenten kiezen: door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort. Selecteer het type document dat u wilt gebruiken, vul het documentnummer in en klik op “Verzenden”. Vervolgens moet u foto’s maken of scans van uw document uploaden. Na het uploaden moet de verificatie binnen een paar minuten zijn voltooid.

  shapeshift limieten

 6. Nadat de ID-verificatie is voltooid, wordt u gevraagd om tweefactorauthenticatie (2FA) in te stellen. Dit is optioneel maar wordt ten zeerste aanbevolen. Klik op “instellingen” in het menu aan de linkerkant en vervolgens op “Setup 2FA” in het paneel. Volg de instructies om deze stap te voltooien.

Na het voltooien van de bovenstaande stappen, bent u klaar om te beginnen met handelen.

Hoe Shapeshift met Coinbase te gebruiken om te ruilen

Stel dat u wat Bitcoin die in uw Coinbase-account is opgeslagen, wilt inwisselen voor wat Ethereum, dat ook op Coinbase zal worden gestort (het kan ook een andere Ether-portemonnee zijn).

 1. Ga naar de homepage van Shapeshift.io. In het vak aan de rechterkant zet u uw transactie op. Klik op het veld “Storten” en selecteer Bitcoin in de lijst. Klik vervolgens op het veld “Ontvangen” en selecteer “Ether”. Er zijn twee soorten handel toegestaan: snel en nauwkeurig. Met dit laatste heb je meer controle over de uitwisseling, dus klik op “Precise”. Uw scherm zou er nu uit moeten zien als de afbeelding. Klik op “Doorgaan”.

  Shapeshift gebruiken met Coinbase

 2. Het volgende scherm geeft wat nuttige informatie weer. U kunt zowel de minimale als maximale hoeveelheid Bitcoin zien die u kunt verhandelen, evenals de minervergoeding voor de handel. Hier vult u ook het aantal Bitcoin in dat u gaat verzenden. U moet ook het adres invullen waar u uw Ether naartoe wilt sturen en een adres opgeven voor het terugbetalen van uw Bitcoin voor het geval de transactie om de een of andere reden mislukt..

 3. Omdat we Coinbase zullen gebruiken om zowel te verzenden als te ontvangen, gaan we naar Coinbase, log in en ga naar je portemonnee.

 4. Klik onder uw Bitcoin-portemonnee op “Ontvangen”. Dit wordt uw terugbetalingsadres. Kopieer het en plak het in het veld “Refund address” op Shapeshift.

 5. Nog steeds op Coinbase, onder uw Ethereum-portemonnee, klikt u op “Ontvangen”. Dit is het adres waar Shapeshift je Ether naartoe stuurt. Kopieer het en plak het in het juiste veld op Shapeshift.

 6. Vul de hoeveelheid Bitcoin in die u wilt verhandelen en Shapeshift laat zien hoeveel Ether u krijgt.

  Shapeshift gebruiken met Coinbase

 7. Nadat alles is ingevuld, gaat u akkoord met de voorwaarden en klikt u op ‘Transactie starten’.

 8. Shapeshift zal je nu het adres laten zien waar je je Bitcoin naartoe moet sturen. Kopieer het en ga terug naar Coinbase.

 9. Klik op Coinbase onder uw BTC-portemonnee op “Verzenden”. Plak het opgegeven adres Shapeshift en stuur uw tokens.

 10. Daarna is het gewoon een kwestie van wachten tot Shapeshift de transactie tot stand brengt (het duurt maar een paar minuten) en je Ether naar Coinbase stuurt. De ontvangsttijd is afhankelijk van het token en de netwerkactiviteit.

Proficiat! Je hebt nu Shapeshift gebruikt om een ​​ruil te doen met tokens die op Coinbase worden bewaard.

Ten slotte…

Niet-bewarende beurzen zoals Shapeshift zijn een geweldige optie om snel crypto-tokens te verhandelen, vaak tegen lagere kosten. Aangezien u beslist welke wallets u bij deze exchanges gebruikt, kunt u ervoor kiezen om uw bestaande persoonlijke wallets of uw exchange wallets te gebruiken. Door de hier beschreven stappen te volgen, weet u nu hoe u Shapeshift met Coinbase kunt gebruiken.

Lees ook: beste Shapeshift-alternatief

Laat hieronder uw opmerkingen of vragen achter!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me