Hvordan gruve Ethereum (ETH) mynter for nybegynnere

Så du har hørt susen om Ethereum, drivstoffet til den desentraliserte kryptoøkonomien, og du vil lære å utvinne den. Denne guiden vil forklare alt du trenger å vite om hvordan du utvider Ethereum, fra maskinvare til programvare. Les videre for en omfattende guide slik at du vet hvordan du konfigurerer og gruver riktig.

hvordan man gruver eterum

Hvorfor Mine Ethereum?

Mens Bitcoin er det klassiske krypto-aktiva folk tenker på når de tenker på gruvedrift for fortjeneste, har konkurranse fra ASIC-teknologi gjort det upraktisk for de fleste. Ethereum er fortsatt en konkurransemulighet for nye gruvearbeidere.

Foreløpig er Ethereum avhengig av en “proof-of-work” -protokoll. Dette betyr at enkeltdatamaskiner bidrar med kraft til å gjøre konsensusarbeidet for den distribuerte hovedboksteknologien. Gruvearbeidere løser matematiske problemer for å validere blokkeringer av transaksjoner. De blir belønnet med ETH-tokens for sitt harde arbeid.

I fremtiden vil Ethereum implementere Casper-oppdateringen, som vil kombinere “proof-of-work” og “proof-of-stake” konsensusprotokoller. “Bevis for arbeid” betyr at gruvearbeidere, i stedet for å avhenge av den individuelle datakraften, vil “stake” poletterne sine og sette dem som sikkerhet for gruvedriften de gjør. Jo flere ETH-tokens som er innsatsen, desto større er belønningen.

Dette er en del av Ethereums 2.0-overhaling, som vil løse høye avgifter og lav skalerbarhet for protokollen. Inntil da er Ethereum proof-of-work. Denne guiden forklarer hvordan du kan bryte Ethereum på datamaskinen din med arbeidsbevis.

Før du drar på et ETH-gruveeventyr, må maskinvare og kostnader tas i betraktning.

RASKGUIDE: Hvordan gruve Ethereum

1. Forbered GPUen din for gruvedrift. Installer de siste stabile driverne fra det offisielle nettstedet.

2. Last ned gruvedriftprogramvaren på https://claymoredualminer.com og komprimere innholdet i filen til en mappe du enkelt har tilgang til.

3. Velg gruvebassenget der du vil gruve.

4. Lag lommeboken du vil motta belønningen vår. Ikke-frihetsberøvende lommebøker anbefales, for eksempel MyEtherwallet, Metamask og Trustwallet.

5. Opprett en BAT-fil eller rediger en av de medfølgende BAT-filene for det spesifikke gruvebassenget du vil bruke. Gruveprogramvaren leveres med mange forhåndskonfigurerte gruvebassenger å velge mellom.

6. Start gruvedrift ved å dobbeltklikke på Bat-filen du konfigurerte.

Gå til Claymore Miner

Ethereum ASIC og GPU Miners

Sammenligningstabell for ASIC og GPU

ASIC MinersGPU Miner
Ethereum ASIC gruvearbeidere Ethereum GPU Miner
Spesialisert bruk kan ikke brukes til andre funksjoner CPU kan enkelt brukes til andre funksjoner som spill, grafikk og videoredigering
Energieffektivt sammenlignet med GPU-gruvearbeidere Mindre energieffektivt sammenlignet med ASIC-gruvearbeidere

Lavere videresalgsverdi på grunn av begrenset bruk

Høyere videresalgsverdi på grunn av flere bruksområder for GPU
Har vanligvis sine egne gruvebassenger Bruker vanligvis tredjeparts gruvebassenger
Enklere å sette opp og optimalisere Inneholder noe graders oppsett for å optimalisere

Gruvedrift Ethereum

Det første du må tenke på er konsensusalgoritmen som Ethereum bruker. Denne algoritmen kalles Ethash.

Som nevnt ovenfor bruker Bitcoin mining ofte ASIC. ASIC er datamaskiner laget for å utvinne kryptovaluta på en kostnadseffektiv og energieffektiv måte. Ethash, i motsetning til Bitcoins gruvealgoritme, er ASIC-resistent.

For gruvearbeideren betyr dette at en datamaskin med en GPU-grafikkprosessor vil fungere nesten like bra som den spesielle ASIC-maskinvaren. Denne teknologien er laget slik at individuelle brukere kan bryte Ethereum.

Begge versjonene bruker komplekse beregninger for å løse matematiske problemer. Å løse et problem resulterer i en blokkbelønning, som er Ethereum-tokens som legges i gruvearbeiderens Ethereum-lommebok. Dette kan deretter handles eller endres på børser eller sendes mellom andre Ethereum-lommebøker.

Fremtidige versjoner av algoritmen kan være enda mer ASIC-resistente. Det er mulighet for ProgPOW-endring, noe som vil gi GPUer en enda større fordel.

Uansett trenger du en datamaskin med en god GPU eller en ASIC-maskin for å gruve. De fleste hjemmearbeidere vil ha en GPU. Jo bedre maskinvare, jo flere beregninger kan maskinen gjøre. Jo flere beregninger maskinen kan gjøre, desto mer sannsynlig er det å løse et blokkbelønningsproblem.

Ethereum Mining Hardware

Hashhastigheten bestemmer gruvedriftens effektivitet. Jo høyere hashfrekvens, jo mer lønnsomme maskiner. En høy hashrate betyr at datamaskinen kan løse beregninger raskere.

Det er også viktig å ta hensyn til strøm. Gruvedrift bruker mye strøm, noe som gjør strømforbruket til en forpliktelse i gruvebalansen. Det kreves også energi for å kjøle ned GPU-prosessoren. Derfor er effektivitet viktig.

Gruvedrift Ethereum på PC

GPUer for Mining Ethereum

Med forstyrrelse i forsyningskjeden på grunn av COVID-19, kan det hende at enkelte enheter ikke er tilgjengelige. Likevel er mange GPUer tilgjengelig for gruvedrift av Ethereum.

Her er noen av de mest populære GPUene som brukes til gruvedrift av Ethereum på PC:

 • XFX – AMD Radeon VII 16 GB ~ $ 600

  +Mye Ram + Runs Cool-Bruker mye strøm

 • Nvidia GeForce GTX 1070 ~ $ 550

  +God effektivitet – Langsiktig dyrt

 • AMD Radeon RX580 ~ $ 240

  +Effektiv + God kjøling – Ofte utsolgt

ASIC-maskiner for gruvedrift Ethereum

bilde av en asic-maskin

En ASIC Antiminer D3 – Amazon.com

Det er også muligheter for ASIC-maskiner på markedet. Dette er mer som fulle maskiner som kun er designet for kryptovaluta-gruvedrift.

 • Antminer D3

 • Dette koster rundt $ 400 og er mer komplisert å bruke enn å legge til et GPU-kort til en eksisterende datamaskin.
 • Bitmain S17 Pro

  • Denne ASIC-gruvearbeideren er effektiv og billig, men er også ofte utsolgt.
  • Vurderer kostnader

   Inntektene fra de beste maskinene kan være opptil $ 10 per dag. Når du vurderer anskaffelse, vedlikehold, strømkostnader og generalomkostninger, er nettoavkastningen mellom $ 3 og $ 6 per dag.

   Noen nettsteder, som Cryptocompare, Whatomine.com og F2Pool, kan vise nyere informasjon om lønnsomhet for Ethereum-gruvedrift. De har Ethereum gruvekalkulatorer som kan bidra til å bestemme fortjenesten.

   Kostnader ved Ethereum Mining

   I teorien, jo høyere hashfrekvens, jo bedre gruvedrift. Men det må tas hensyn til kostnadene ved å skaffe seg maskiner. Enheter kan også svekkes over tid, for ikke å nevne energieffektivitet. Det kan ta litt tid å se full avkastning på investeringen. Dette gjelder alle typer Ethereum gruvedrift maskiner.

   For Ethereum er det vanligvis ikke verdt å bruke ASIC-maskiner. Som nevnt ovenfor planlegger Ethereum-samfunnet å endre konsensusprotokollen og kan gjøre gruvedrift Ethereum enda mer ASIC-resistent.

   Brukere av ASIC klager også over problemer med firmware og maskinvarestøtte. Generelt er ASIC-er komplekse å bruke.

   I kontrast er GPU-er en datamaskinkomponent som kan fjernes og likevel gi maskinen litt bruk. De pleier også å beholde verdien og kan selges på nytt. I tillegg til gruvedrift kan GPUer brukes til spill.

   Dessverre kan Ethereum-gruvedrift slite GPUer. Dette er en av grunnene til at et riktig kjølesystem er så viktig. GPUer som mister kraften ved tung bruk er vanlige og selges for mindre. Tilsvarende har de en tendens til å holde verdien bedre enn ASIC.

   Hashrate-skift

   Protokollen og nettverket for Ethereum endres, og disse endringene må tas i betraktning. Hash-hastigheten for ETH, selv om den stiger, er fortsatt lavere enn den var i november 2018. Dette betyr at gruvedrift av Ethereum nå er mer lønnsomt enn det var den gang, i det minste i relativ forstand.

   Gruvebelønningene ble redusert i februar 2019. Ethereum opplevde Konstantinopels harde gaffel. Dette reduserte blokkbelønningen fra 3ETH til 2ETH. Det kan avta i fremtiden. På den annen side har prisen på hvert Ethereum-token steget betydelig de siste månedene. Så lønnsomhet er fortsatt mulig.

   Endringer i protokollen bør ikke motvirke gruvearbeidere fra å prøve å lære å utvinne Ethereum. Selv om Ethereum 2.0 vil innføre bevis på innsats, vil det ikke ta over helt som den viktigste gruvemekanismen samtidig.

   Dessuten, jo mer gruvedrift gjøres nå, jo flere ETH-tokens vil gruvearbeideren måtte satse senere. Staking krever fremdeles maskinvare, så det å ha maskinvaren vil ikke være bortkastet, selv om bevis på arbeid er helt avviklet.

   Gruvedrift på et hjemmesystem kan teoretisk bringe Ethereum inn i brukerens lommebok. Men det er mye mer sannsynlig at du finner suksess som en del av et Ethereum-gruvedrift.

   Ethereum Mining Pools

   Selv om en hjemmearbeider kan bryte for å få en blokkbelønning, er hashkraften som trengs for å oppdage en blokk, ganske høy. Derfor velger mange Ethereum-gruvearbeidere å bli med i et Ethereum-gruvebasseng. På denne måten slipper du å vente i årevis på en utbetaling.

   Gruvedrift fungerer når gruvearbeidere kombinerer hashkraften deres og deler fortjenesten til andre gruvearbeidere. Ofte må en gruvearbeider betale avgifter for å bli med i et basseng. Dette vil gjøre fortjenesten litt mindre. Forskjellen kan være et tap på mindre enn 2%, men det er gunstig i det lange løp.

   Noen av de største bassengene du kan bli med på inkluderer Ethermine, Sparkpool, F2pool og Nanopool.

   De forskjellige bassengene har forskjellige sminke. De bruker forskjellige gebyrmodeller, og utbetalingene er forskjellige. Det er også et minimumsbeløp som skal betales ut eller skal betales inn. Kostnadene har en tendens til å være nær 1%, og minst en tidel av et ETH-token vil være nødvendig for å ta ut penger. Å ha jevn inntjening, i stedet for å vente brukere på en blokkbelønning, er verdt det for folk flest.

   Programvare er lett å finne på internett for å tillate gruvedrift av bassenger. Noen populære inkluderer CGMiner, Geth, Phoenix Miner og Ethminer. Sørg alltid for å laste ned filene fra et pålitelig nettsted. Ingen vil bli lurt.

   Bassengene krever også programvare. Programvaren kan endres avhengig av hvilket basseng du bryter med. De vil gi instruksjoner om hvordan du gjør dette.

   Cloud Mining Ethereum

   En annen metode for gruvedrift er sky mining. Dette kan gjøres via hvilken som helst måte du får tilgang til internett, så på en måte er gruvedrift på en PC, Android, Mac eller hvilket som helst operativsystem du har.

   Bortsett fra at det ikke er maskinvaren din som driver gruvedriften. Du trenger ikke å kjøpe spesiell maskinvare for å drive sky mining. Du kan gjøre dette ved å leie hashkraft på et nettsted.

   Ethereum hashkraft kan kjøpes på nettsteder som NiceHash eller Minergate. Det finnes mange andre tjenester. Dette er en måte å generere passiv inntekt uten forhåndsavgifter.

   Alle reparasjoner og strømkostnader er gjort for deg. Du kan legge til og fjerne investeringen din som du vil. For folk som ikke vil kjøpe utstyr, kan skyverdrift Ethereum være et godt alternativ.

   Det er ulemper med sky mining Ethereum. De fleste av disse tjenestene ber om betaling før belønning blir sett, i stedet for etter. Som med alle deler av kryptorommet, kommer sky mining med risiko.

   Noen tjenester kan ta penger fra en bruker eller gå ut av virksomheten uten å betale bidragsytere. NiceHash klarte ikke å betale tilbake ofrene for et angrep i fjor. De ble ikke holdt ansvarlige.

   Denne metoden for gruvedrift har mindre risiko på grunn av mangel på overheadkostnader. På den annen side betaler gruvearbeidere som skyer Ethereum, i hovedsak for å leie maskinvare og gå inn i et basseng og betaler for å gruve på to forskjellige måter. Som et resultat, sky gruvedrift Ethereum vanligvis ikke lønnsomt i det lange løp.

   De fleste brukere vil ha det bedre å bryte Ethereum på en PC. Denne måten å bryte eter er den mest lønnsomme måten å tilføre verdi til Ethereum-lommeboken din.

   Steg for trinn opplæring Hvordan gruve Ethereum

   Trinn 1

   Hvis du ikke har gjort det, skaffer du utstyret du vil gruve med. Det beste gruveutstyret er utvilsomt ASIC-maskiner, men de er dyre og er enhetsapparater. Du har det bedre å bruke GPUer til å gruve. De kan brukes til andre applikasjoner, og man kan enkelt selge dem senere for å få tilbake kostnadene.

   Et par ting du må vurdere når du velger GPUen du vil kjøpe. Som en tommelfingerregel, jo mer prosessorkraft GPU er, desto høyere er sjansene dine for å få blokkbelønninger. Også når du bryter Ethereum, er GPU-minne viktig; jo høyere videominnet er, desto høyere er hash-frekvensen.

   Det anbefales også å oppdatere til de nyeste driverversjonene av GPUen du vil bruke. Den siste driverversjonen har ofte den nyeste optimaliseringskoden, samt reparasjoner for nylig oppdagede feil.

   Steg 2

   Etter at du har valgt gruvedriftens maskinvare, er neste trinn å velge gruvedriftprogramvaren. Det er ganske mange alternativer vi kan velge mellom, alt fra programvare som kjører på toppen av din eksisterende datamaskin eller et fullverdig operativsystem spesielt designet for gruvedrift av kryptoer. Vi valgte å bruke Claymore dual miner for denne opplæringen.

   Claymore krever at du bruker en GPU med minst 4 GB videominne. Sørg for at du følger denne regelen for mer effektiv gruvedrift. Du kan laste ned programvarearbeideren på https://claymoredualminer.com. Velg versjonen som er kompatibel med operativsystemet ditt.

   Filen er en komprimert zip-fil. Pakk ut innholdet i zip-filen i en mappe. Når du har hentet innholdet fra ZIP-filen, vil du oppdage flere forhåndskonfigurerte batchfiler som du kan bruke til å starte gruvedriften din.

   Trinn 3

   Når du har valgt utstyret du vil bruke til gruvedrift så vel som gruvedriftprogramvaren, velger vi nå hvilken gruvedrift du vil delta i. Det er så mye konkurranse innen gruvedrift Ethereum akkurat nå at det er nesten umulig å bryte på egen hånd. Du kan velge blant de mange gruvebassengene vi har diskutert tidligere.

   Alternativt kan du velge fra listen over gruvebassenger som følger med claymore ZIP-filen. Dette er BAT-filer som er forhåndskonfigurert for å utvinne på bestemte gruvebassenger. For øyeblikket, husk at du har disse alternativene. Vi kommer tilbake til å konfigurere BAT-filen din senere på denne veiledningen.

   Trinn 4

   Nå som du kjenner maskinvaren, programvaren og nettverksbassenget der du skal gruve, må du forberede lommeboken der du vil motta gruvebelønninger. Å bruke lommebøker uten forvaring fungerer best, men du kan også bruke forvaringstjenester så lenge at de er trygge. Noen av de mest kjente lommebøkene uten forvaring inkluderer MyEtherwallet, Metamask og TrustWallet. Enhver sikker lommebok vil gjøre, spesielt de der brukerne har sine egne private nøkler.

   Trinn 5

   Det er det! Nå har vi alle tingene vi trengte for å gruve krypto. Vi begynner med å lage en BAT-fil som skal fungere som den kjørbare filen. Du kan bruke notisblokk for å lage dette, bare sørg for at du velger “Alle filer” som filtype. Når du har opprettet BAT-filen, skriver du inn disse kommandoene i BATCH-filen:

   setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

   setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

   setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

   setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

   setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

   EthDcrMiner64.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -arbeider YOUR_RIG_NAME -ewal YOUR_WALLET ADDRESS -epsw x

   Bytt ut følgende:

   YOUR_RIG_NAME Velg hvilket som helst navn for gruvearbeideren din.

   YOUR_WALLET-ADRESSE Erstatt dette med din Ethereum-lommebokadresse.

   Trinn 6

   For å starte gruvedrift, er alt du trenger å gjøre dobbeltklikke på BAT-filen vi opprettet. Dette vil starte gruveprosessen, kjøre setx-kommandoene og begynne å hashe bort. Hvis det lykkes, bør du se noe slikt.

   Trinn 7

   Bare hvis du vil se hvor mye du allerede har gruvet, er alt du trenger å gjøre å gå til bassengets nettside og skrive inn den offentlige lommebokadressen du skrev inn i BAT-filen. Mange bassenger sender automatisk gruvebelønning når gruvebelønningen når et visst nivå. For eterminepool blir inntektene sendt til lommebokadressen når den når 0,01 ETH.

   Et Android-alternativ

   Hvordan gruve Ethereum på Android

   Frem til 2018 brukte mange brukere av Android Minergat app til mine Ethereum på Android-telefonene sine. Deretter imidlertid, Google forbød gruvedriftapps for kryptovaluta. Det er fortsatt mulig å gruve Ethereum på Android ved å bruke sky mining-apper.

   NiceHash tilbyr en mobilapp for sky mining-tjenesten. Minergate Control-appen på Android lar brukerne kontrollere Minergate pool-kontoer utenom telefonen. Minergate kjører på Windows-programvare.

   Gruvedrift av Altcoins

   Andre Altcoins, kryptokurver som ligner på Ethereum, bruker Ethash-algoritmen. Mens Ethereum vanligvis er den mest lønnsomme Ethash-mynten min, er dette en alternativ måte en gruvearbeider kan bruke investeringen på. Noen ganger vil avkastningen bli større med et altcoin. Dette er en annen måte å lære å utvinne eterum.

   Hvordan gruve Ethereum – Konklusjon

   Gruvedrift Ethereum kan fortsatt være mulig og gir fortsatt fordeler i forhold til Bitcoin-gruvedrift. Med protokollen som endres til bevis på innsats og større ASIC-motstand, kan innkjøp av GPUer være den beste måten å gjøre Ethereum på.

   Likevel vil bevis på innsats endre landskapet etter hvert som det rulles ut de neste årene. Det er også vanskelig å få en blokkbelønning uten å være en del av gruveverktøyet. Å lære å gruve Ethereum kan endre innholdet i kryptoporteføljen din og livet ditt.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me