De walvissen van de Crypto-oceaan

Telkens wanneer ik artikelen of meningen over walvissen op internet las, ontdekte ik dat het een redelijk controversieel onderwerp is. Ervaren handelaren kennen in principe de rol van walvissen en weten dat het goed is om ze te volgen. Er zijn ook veel walvisrecensies die vooral afkomstig zijn van beginners die een duur geld hebben gekocht en zijn opgebrand vanwege walvissen. Er zijn al artikelen over walvissen geschreven, maar al die artikelen lijken mij oppervlakkig. Dit artikel laat je de walvissen precies zien zoals ze zijn.

Maar wat is een walvis? In de specifieke Crypto Market-taal is een walvis een persoon die aanzienlijke hoeveelheden fiat- of Bitcoin-account heeft. Met deze bedragen van fiat of Bitcoin kan de walvis de trend in een positieve (bij kopen) of negatieve (bij verkoop) trend veranderen. Portefeuilles zijn niet per se individuen. In de categorie walvissen kunnen speculatiefondsen, hedgefondsen en zelfs banken meedoen.

Walvissen kunnen ook worden ingedeeld op basis van hun grootte. Dit kunnen babywalvissen zijn ($ 100.000 – 500.000 USD), middelgrote walvissen ($ 500.000 – 2 miljoen USD), grote walvissen (meer dan $ 2 miljoen USD). Deze indeling is uiteraard indicatief. Laten we nu een beetje ingaan op de theorie van trendvorming en de rol van walvissen in prijsbewegingen en de vorming van trends precies bekijken..

Zoals we allemaal weten, is de prijsbeweging van een beursgenoteerde valuta het gevolg van vraag en aanbod die op dat moment op de markt aanwezig zijn. Om precies te zijn, de prijs zal fluctueren als gevolg van prijsverschillen tussen bied- en laatorders.

En toch is dit een simplistische verklaring van de prijsbeweging. Wat ervoor zorgt dat prijzen stijgen of dalen, is in feite het marktsentiment. Kortom, als de markt optimistisch is, zal de prijs stijgen, als de markt pessimistisch is, zal de prijs dalen. In feite zijn de emoties van de handelaren degenen die de prijs doen stijgen of dalen. Wanneer het marktsentiment optimisme is, zullen handelaren munten rechtstreeks van de (vraag) prijs van de vrager gaan kopen. Dit zal langzaam, langzaam, de prijs verhogen. Wanneer de markt pessimistisch is, verkopen handelaren hun munten rechtstreeks tegen de prijs van de koper (bod). Dit vertraagt ​​langzaam als de prijzen dalen. Nu we weten dat de emoties van handelaren degenen zijn die vraag en aanbod beheersen, laten we naar de walvissen kijken.

LEES Best Proof of Stake (POS) munten 2021

In principe bouwt elke walvis zijn koop- en verkoopstrategie op twee fasen: accumulatie en distributie.

Wat houdt de accumulatiefase in? In de accumulatiefase kopen walvissen grote hoeveelheden goedkoop geld. Hiervoor gebruiken ze verschillende trucs. Een van de trucs is het plaatsen van een ‘verkoopmuren’-bestelling. Het in de markt zetten van deze verkoopwanden heeft een dubbel effect. Op deze manier worden andere grote en kleine kopers geïntimideerd en kopen ze nog niet. Tegelijkertijd is er een categorie beginners die de valuta al hebben gekocht en een klein verlies lijden. Ze worden geïntimideerd door degenen die muren verkopen en verkopen. De walvissen kopen gemakkelijk grote hoeveelheden munten van ‘zwakke handen’. Later, als de hoeveelheid verzamelde munten voldoende is, verhogen de walvissen de verkoopmuren.

Een afbeelding zegt soms meer dan 1000 woorden. Hieronder zie je een afbeelding die de fasen van een ‘luchtbel’ uitlegt.

walvissen rimpelen

Wie zijn de walvissen op deze foto? Nou, de walvissen zijn Slim geld en institutionele investeerders. Natuurlijk is er in de categorie Slim geld ook een klein aantal kleine en middelgrote beleggers die ervaring hebben op deze markt en de kansen kennen om te kopen. Nadat de muren waren opgepakt door individuele, makkelijke walvissen, werd de categorie Institutional Investors gekocht.

Al snel komt de munt onder de aandacht van de media. Artikelen verschijnen op blogs, of zelfs in de klassieke economische pers. Deze valuta kan ook de aandacht trekken van televisiekanalen en YouTube-kanalen. En dus komt die munt onder de aandacht van het grote publiek. Mensen die naar dergelijke shows kijken en de economische pers lezen, zullen de valuta gaan kopen. De nieuwste kopers zijn degenen die geen idee hebben van de valuta of Crypto Market, maar van vrienden of kennissen hebben gehoord dat ze wat geld zouden kunnen verdienen als ze het kopen.

Gedurende deze prijsverhoging zullen de walvissen ingrijpen wanneer dat nodig is. Over het algemeen kopen walvissen grote hoeveelheden cryptomunten te koop. Portemonnees zullen die mini-wanden te koop kopen. Middelgrote of middelgrote kopers mogen bestellingen van normale grootte kopen. Nou, als een taxichauffeur in New York je zal vertellen dat hij een goede gelegenheid kent om geld te verdienen en dat zal hij specificeren valuta, weet dat het tijd is om te verkopen. Een bubbel is dichtbij.

READ Ripple lanceert nieuwe merkbekendheidscampagne, #RunsOnRipple 

Wat de walvissen ook gaan verkopen. De fase van “distributie” begint. De verkoop van walvissen is meestal agressief als hun winstdoelstelling is bereikt of als ze het gevoel hebben dat de markt tekenen van zwakte vertoont. Een groot belang in de walvisvangststrategie is geldbeheer. Alles is heel nauwkeurig. Portemonnees weten precies hoeveel ze kunnen kopen tijdens de stijgende race nadat ze grote hoeveelheden goedkope munten hebben gekocht. Over het algemeen werkt hun plan en levert het zeer goede resultaten op. Er is de mythe dat walvissen nooit geld verliezen. Het is maar een mythe. Ze kunnen geld verliezen als er zich speciale evenementen met een negatieve impact op de markt voordoen. Er is ook een kleine walvis zonder radar die willekeurig in de Crypto-oceaan zwemt.

Er zijn hier andere problemen. De Crypto Market zit vol met munten. Het bovenstaande scenario verwijst naar een top 10 Crypto Market-munt. Een enkele walvis kan die munten niet verplaatsen. Er is een walvisbende nodig om een ​​topmunt omhoog te krijgen (BTC, ETH, XRP, BCH). Een valuta kan veel gemakkelijker worden verplaatst wanneer de eerste uitgifte van munten laag is en de valuta goedkoop is. Veel munten op de Crypto-markt worden regelmatig gepompt en gedumpt door een enkele walvis of twee. Die munten komen nooit onder de aandacht van televisiekanalen of klassieke media, maar worden besproken op verschillende fora of op verschillende YouTube-kanalen.

Iedereen zal na het lezen van dit artikel zijn of haar eigen conclusies trekken. Het is zeker dat walvissen degenen zijn die de trend in gang zetten en deze vaak helpen omhoog te komen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor agressieve verkopen. Als we de walvissen volgen en we zullen niet tegen ze zijn, zullen ze aardig geld verdienen. Elke keer dat u iets koopt, moet u een historische grafiek bekijken van de valuta die u wilt kopen en uzelf afvragen of de prijs duur of niet duur is. De regel, “koop goedkoper en verkoop duurder”, zal u ervan weerhouden tegen walvissen in te gaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me