Ethereum 2.0 kommer – Her er hva du MÅ vite

Ethereum 2.0 (“Serenity”) er en oppgradering til Ethereum Network som forbedrer hastighet, effektivitet og skalerbarhet av nettverket. Dette vil føre Ethereum til nye høyder, da det vil være i stand til å drastisk flere transaksjoner, lindre overbelastning og høye gasskostnader på Ethereum-nettverket. Etter å ha nådd sluttfasen av oppgraderingen, kalt “fase 2”, vil Ethereum oppfylle sine mål om å bli et gjennomsiktig og åpent nettverk for desentraliserte applikasjoner og økonomi (DeFi). Denne artikkelen bryter ned veikartet for denne oppgraderingen, inkludert store økonomiske endringer som kommer med introduksjonen av et nytt ETH 2.0-token..

Ethereum 2.0 vil innebære skjæring til øke nettverksbåndbredden drastisk og redusere gasskostnadene, noe som gjør det billigere å sende Ethereum, tokens og samhandle med smarte kontrakter. Det blir det grunnleggende økonomiske endringer Ethereum 2.0 vil også tillate støtte til å sette noder og tjene Ethereum som passiv inntekt. På mange måter er Ethereum 2.0 den samlede innsatsen til tusenvis av utviklere som jobbet i årevis. Ethereum 2.0-oppgraderingen vil bli gjort i 3 forskjellige faser, startende med fase 0 (tross alt teller utviklere fra 0 i stedet for 1). I løpet av de siste årene har motstandere av Ethereum ofte kritisert nettverkets høye transaksjonskostnader og skjørhet under topp bruk. Vil Ethereum 2.0 være i stand til å løse dette problemet? Vil prosjektet skalere seg for å støtte det enorme antallet Decentralized Finance (DeFi) og Blockchain-spill som bygges? Denne guiden vil dekke tidslinjen for oppgraderingen til ETH2.0 og de foreslåtte løsningene.

Testing for Ethereum 2.0s distribusjon er for tiden i gang med “Medalla Testnet”- en multiklienttest som involverer deltakelse av 20 000+ validatorer over hele verden. Dette vil være den endelige offisielle offentlige testen før Ethereum 2.0 fase 0 blir distribuert.

Du kan også sjekke ut videoen min om ting du MÅ vite om Ethereum 2.0.

Ethereum 2.0 kommer – Her er 5 ting du MÅ vite

Nøkkelfunksjoner i Ethereum 2.0

 • Sharding – Ethereum vil bli delt inn i 18 “Shards” som opererer samtidig. Dette vil forbedre effektiviteten drastisk.
 • Staking – Ethereum vil flytte til Bevis for stavskonsensus, en mye mer energieffektiv metode for å vedlikeholde nettverket.

ETH2.0 vil fundamentalt endre dagens økonomi. Faktisk vil Ethereum-oppdateringen fullstendig slette begrepet gruvedrift. Så min Ethereum-gruvearbeider blir pensjonert når Ethereum 2.0-oppdateringen er fullført.

Her er detaljert veikart for utgivelsen av Ethereum 2.0 (Ethereum Serenity).

Hva er den nåværende tilstanden til Ethereum. 2.0?

Fra og med 4. august 2020 er det “endelige” testnettet for Ethereum 2.0 med navnet “Medalla” blitt utplassert. I motsetning til de andre tidligere testnettene, er denne testen åpen for publikum og vil tillate enhver av de 5 klientene – Prysmatic Labs ‘Prysm, ChainSafe’s Lodestar, PegaSys’ Teku, Status ‘Nimbus og Sigma Prime’s Lighthouse – å koble seg til nettverket og kommunisere med hverandre. Siden det er offentlig, koordineres ikke nettverksvalidatorer sentralt av utviklerteam. Så langt har over 30 000 validatorer sluttet seg til nettverket, og over 946 000 ETH har blitt satt inn. Testen forventes å løpe til slutten av året, hvoretter Ethereum 2.0 Phase0 offisielt vil bli distribuert (mainnet). Foreløpig forventes ETH 2.0-mainnet å lanseres i november 2020. Det som er viktig å huske er at Ethereum 2.0-klienter ikke vil bli utviklet av en enkelt part – i stedet vil det ha et robust utviklerøkosystem og 5 forskjellige klientutgivelser..

Ethereum 2.0-veikart (via Consensys)

Så basert på det ovennevnte Ethereum 2.0-veikartdiagrammet, jobber vi gjennom Serenity-fase 0. Mottaket til testnettet har vært overveldende, med mer enn 20 000 validatorer som registrerer seg og dedikerer ressursene sine til å hjelpe med Beacon Chain Testnet. Vitalik Buterin – grunnleggeren av Ethereum har uttalt at dette ikke vil være den “siste” testen av Beacon Chain, så vi forventer enda mer deltakelse i samfunnet i månedene fremover.

Så som vi kan se i diagrammet nedenfor, tester vi for tiden det første “laget” av Ethereum 2.0-arkitekturen, dvs. Beacon Chain. I de kommende månedene vil den nåværende fase 0 – Beacon Chain være fullført, og utviklingen vil gå over til å bygge fase 1- Shard Chain og til slutt fase 2- Execution Engine, som vil bli beskrevet nedenfor.

Ethereum 2.0 oppsett og arkitektur

Fase 0 – Beacon Chain

Fase 0 starter med den offisielle lanseringen av Beacon Chain. Foreløpig er dette planlagt til 2. kvartal i 2020 (forventet til 1. desember 2020 som oppdatert senere). Målet med fase 0 er å gi attester og tilfeldigheter for en skjærblokk. Med lanseringen av fase 0 kommer et nytt token, ETH2. Brukere av Ethereum vil kunne konvertere til ETH2 (i forholdet 1: 1) via en registreringskontrakt (som effektivt brenner ETH du pleide å ha). Samfunnet vil ha muligheten til å satse 32 ETH2 på valideringsnoder.

Fase 1- Shard Chain

Fase 1 vil tillate Ethereum å skalere enormt via “skjær”. Nettverket vil bli delt inn i 64 skjær som fungerer samtidig, noe som betyr at de alle vil behandle transaksjoner og beregning. Fase 1 vil også tillate at skjærene kommuniserer med hverandre via tverrbinding.

Setning 2 – Utførelsesmotor

Fase 2 vil få den endelige formen til Ethereum 2.0. Dette er når eksisterende bevis på arbeid (arv) og nyere bevis på stake-nettverk kommer sammen. Herfra og videre blir ETH slått sammen til ETH2 og begynner en ny æra for Ethereum.

ETH2 multiklientnettverk testnet

Ethereum 2.0 er et multi-lab og gruppeinitiativ. Som en del av planen for å holde Ethereum desentralisert, utvikler forskjellige laboratorier og selskaper sin egen implementering av ETH 2.0-klienter. Dette betyr at det er flere kodebaser som alle kommuniserer med samme protokoll. Til slutt vil Ethereum være i stand til å støtte multiklienter som alle er i stand til å snakke og kommunisere med hverandre via multiklientnettverk.

28. april 2020 ble et multi-klient testnet for Ethereum 2.0 utgitt av Prysm and Lighthouse. Denne testen lar ETH2-klienter utviklet av forskjellige laboratorier (som Prysm, Lighthouse eller Casper) kommunisere med hverandre.

Testnet-hendelse

14. august gjennomgikk “Medalla” en rekke hendelser som understreket utrolig testnettet (du kan lese mer her). I et påfølgende Ethereum blogg, det ble uttalt at “Prysm-noder mistet oversikten over tid da en av tidsserverne de brukte som referanse plutselig hoppet en dag inn i fremtiden”. Dette skapte en kaskade av hendelser som til slutt førte til store reparasjoner. Ser frem til Ethereum 2.0-utgivelsesdatoen, og som Danny Ryan sa, var dette en veldig god ting: “Jeg kan ærlig si at klientprogramvaren er mye mer robust etter denne hendelsen. Jeg vil faktisk sove litt bedre nå frem til eth2 Mainnet lansering. ”

Denne hendelsen oppfordret utviklere til å påpeke at klientmangfold er et must for fremtiden til ETH2 og dens desentralisering, med tanke på at hvis mer enn 33% av validatorene går offline samtidig, kan ikke epoker fullføres lenger.

Sette Ethereum på en valideringsnode

Ethereum 2.0 Satser på belønninger

Ethereum 2.0 vil migrere til bevis på stake konsensus. I avsnittet ovenfor “Fase 0 – Beacon Chain” nevnte vi at 32 ETH kan satses av samfunnet på valideringsnoder. Den innsatte 32 ETH2 brukes til å validere transaksjonene og tilstandene i nettverket, samt fungere som en garanti for at valideringsnoden vil være ærlig og operativ. Til gjengjeld vil de som spiller belønnes med Ethereum for sin innsats. Dette betyr at validatorer vil generere Ethereum som passiv inntekt og motta ETH-utbetalinger sakte over tid. Gjeldende beregninger av Ethereum 2.0-innsatsen viser en årlig avkastning på 14,2%. Dette vil være bra for de som eier ETH som kan nyte fordelene av passiv inntekt mens de personlig holder pengene sine på valideringsnoden. Analytikere spår større etterspørsel etter ETH når bevis på innsats er implementert på grunn av ytterligere etterspørsel etter ETH fra staking og valideringsnoder, samtidig som redusert etterspørsel etter GPUer som Ethereum-gruvedrift til slutt vil bli faset ut.

Beacon Node-status viser inntekt og attester

Du kan se statusen til Ethereum validator-noden i bildet ovenfor. Vi hadde litt nedetid for noden, så vi faktisk mistet 0,01333 Ether som en straff for manglende stemmer. Så det er viktig å huske at stemmer er påbudt, bindende når en node er aktivert. En offline node vil bety at stemmene blir savnet, noe som resulterer i en straff for tap av ETH.

Hvordan sette opp en Ethereum Validator Node

Sjekk ut vår LIVE demonstrasjon om hvordan du setter opp en Ethereum 2.0-node.

I tillegg har jeg også satt opp noe som heter a valideringsnode for Ethereum 2.0. Disse nodene kommer til å være fremtiden for hvordan Ethereum vil kjøre og hvordan transaksjoner skal valideres, som er å stole på innsats. Så vi skal utforske alle disse konseptene også i denne guiden.

For øyeblikket kan du teste ut Ethereum-innsatsen på ETH 2.0 Testnet opprettet av Prysmatic labs (aka Topaz). Siden det er en test, vil ikke Ethereum bli brukt, men i stedet bruke Göerli ETH, en testnettversjon av Ethereum som er gratis å få.

Nødvendig tid: 2 dager.

Sette opp en Ethereum Validator Node

Denne guiden er tilpasset fra Prysm ‘Topaz’ Testnet Guide

 1. Få litt Göerli ETH

  Göerli ETH er gratis å få og vil bli brukt til å sette 32 ETH som kreves for noden. Den enkleste måten å skaffe Göerli ETH på er å bruke sosial kran.

 2. Spinn opp en server

  Du må være kjent med å kjøre en VPS-server (du kan bruke AWS, Hetzner eller Linode). Anbefalte spesifikasjoner inkluderer en Intel Core i7-prosessor med 100 GB SSD-lagring

 3. Start Beacon Node

  Den enkleste måten vi fant på å gjøre dette er via Docker

  docker run -it -v $ HOME / prysm / beacon: / data -p 4000: 4000 -p 13000: 13000 \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/beacon-chain:latest \ –datadir = / data

 4. Genererer et valideringstastatur

  docker-kjøring -it -v $ HOME / prysm / validator: / data \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ accounts create –keystore-path = / data

  Fullfør trinnene her for å stake ETH

 5. Starter validator-klienten

  docker-kjøre -it -v $ HOME / prysm / validator: / data –network = ”host” \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ –beacon-rpc-provider = 127.0.0.1: 4000 \ –keymanager = keystore \ –keymanageropts = ‘{“path”: ”/ data”, ”passphrase”: ”changeme”}’

 6. Fullfør aktiveringen

  Vent (omtrent to dager) for å bli aktivert, så er du klar!

Frigjøring av adresseinnskudd

4. november, med en ny blogg post og stille mens alle fulgte USAs valgs live resultater, er de nødvendige spesifikasjonene til ETH2 v1 og Mainnet Deposit Contract Address for staking blitt utgitt. ETH2-brukere kan nå satse på ETH og bli validatorer for å sikre nettverket.

Det er viktig å huske at det ikke er mulig å bare sende ETH til kontrakten, ellers vil transaksjonen mislykkes. Du må gjennom launchpad og følg guiden. Videre, som vi har sagt tidligere, krever innsats og drift av en validator innsats, tid og teknisk ekspertise. Unnlatelse av å oppfylle kravene kan ende opp med tap av deler av, om ikke alt, din ETH som straffer legger opp.

Mainnet Launch

Ethereum 2 fase 0 Beacon Chain-lansering er nå forventet til 1. desember, i stedet for tidlig i 2021 som man tidligere hadde trodd. For å utløse hendelsen kreves det en betingelse: Det må være minst 524,288 ETH (16384 validatorer), ~ 210 millioner dollar, i innskuddskontrakten 7 dager før planlagt dato. Hvis denne terskelen ikke er oppnådd ennå, vil hendelsen automatisk utløse 7 dager etter at kravet blir oppfylt (når det skjer).

Etter innleggskontraktsadressen har det vært en økning i ETH-prisen som brøt $ 400-barrieren igjen (det skjedde også i andre halvdel av oktober). Prisen svever nå rundt $ 410, mens BTC også pumper i etterkant av valget og er nå veldig nær å nå $ 15000. Det er for tidlig å si hva prisen på Ethereum 2 vil være om noen få måneder; mange brukere er veldig bullish, men mange mennesker er fortsatt bekymret ettersom ETH2 fortsatt er langt borte, og ETH-skalerbarhetsproblemer og høye transaksjonskostnader vil forbli i lang tid.

Noen oppdateringer

Mindre enn en uke før fristen var ETH-satsingen på Ethereum 2-nettet mindre enn halvparten av det som trengs for å utløse starten på Beacon Phase 0. Som forventet av mange kilder, forventer samfunnet en avgjørende økning i innskuddsraten i de siste dagene før fristen. Hvis minimumskravene blir oppfylt innen 24. november, starter ETH2 1. desember, ellers starter den automatisk 7 dager etter at terskelen er oppfylt.

ETH2-status 22. novemberETH2-status 22. november

I en nylig AMA, Danny Ryan, kjerneforsker ved Ethereum Foundation, svarte brukernes bekymringer om muligheten for en mislykket lansering. Ryan sier at stiftelsen har en løsning, som er å justere terskelen ned til rundt 100k + ETH som de anser for å være tilstrekkelig. Dette vil unngå å etterlate den innsatte ETH i limbo. Ryan bemerket også at for de som spilte, vil det være høye belønninger for disse tidlig adopterte. Deres Github side går også nærmere inn på andre alternativer.

Terskel nådd!

24. november, bare noen få timer før fristen, ble terskelen for den innsatte ETH-krevde lanseringen Ethereum Fase 0 – Beacon Chain oppnådd!

Mange spekulasjoner foregikk de siste dagene, ettersom mange ikke trodde målet var oppnåelig. Bare å se på statuslinjen for live nettverk (som vi så i den siste oppdateringen), var vi fortsatt på 50% for to dager siden, men til slutt gjorde ETH-troende det! Den største delen av innsatsen kom i bulk de aller siste dagene (som noen forutsa). Da terskelen ble nådd, økte også ETH-prisen og gikk den siste uken fra under $ 500 til en topp på $ 620 på kunngjøringen.

Neste trinn vil skje 1. desember når utløseren for fase 0 automatisk trekkes! Ethereum 2 er endelig ekte.

Eth 2 nettverksstatus 100%Eth 2 nettverksstatus 100%

Beacon Chain er live!

I dag (1. desember) klokka 12 UTC, akkurat som planlagt, startet Ethereum fase 0!!

Etter år har det endelig skjedd. Lanseringen var en suksess, og til og med tøffe brukere (ved siden av stakere) vil ikke ha direkte nytte av det nye økosystemet fremdeles i lang tid, spenningen er påtagelig og Crypto Twitter er euforisk!

I dag hadde vi også kunngjøringen om at Coinbase og Binance, blant andre (se f.a.q. på slutten av artikkelen) vil tilby Eth 2 innsatsbelønninger!

Dette er en god og etterlengtet dag for alle kryptoentusiaster: i dag markerer ikke bare begynnelsen på den nye tiden for Ethereum, det er også dagen etter at Bitcoin har nådd en ny ATH etter tre år på noen børser (og i dag har laget høyere også)!

Dette er Ethereum 2 utforsker, Sjekk det ut!

Mer enn 2 millioner $ ETH satset

Nesten to måneder etter lanseringen av Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain, kan det være interessant å se på hvordan ting går frem.

Alt går knirkefritt og antall innsatte tokens har økt betydelig. I dag, 17. januar 2021, er det 2537 698 $ ETH (5 rattimes terskelen) deponert i kontraktsadressen, som tilsvarer mer enn 3 milliarder dollar i verdi. Antall aktive validatorer er 63125, med 15925 ventende forespørsler (de skråstrekede er 36) og en deltakerrate på rundt 97-99%. Denne indikatoren, som måler ETH2s nettverkshelse, viser antall validatorer som deltar aktivt i konsensusmekanismen. En god sats vil alltid være over 80-90% for å sikre kjedens sikkerhet.

I dette nåværende tempoet, med mange nye validatorer lagt til hver dag, forventes fase 1 (som krever minimum 262.144) av Q3-Q4 2021.

I motsetning til før, fortsetter Ethereum 2 i epoker (32 blokker), hvert 6,4 minutt (hvis ingen avvik oppdages). Du kan alltid sjekke denne beregningen her beaconscan.com/epochs.

Hvordan har prisen reagert på ETH2?

Ethereums verdi har i utgangspunktet enn doblet seg siden fase 0 ble lansert. 1. desember svingte prisen rundt $ 600, mens vi i dag finner den på $ 1220, og prøver å bryte den siste ukentlige motstanden før ny prisutforskning i ukjent territorium!

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Kan vi overføre ETH2 til Topaz Testnet?

For øyeblikket er ikke overføring av ekte Ethereum / ETH2 aktivert for Beacon Chain Testnet. Testnettet kjøres på Göerli og bruker Göerli ETH som du kan få gratis

Kan du trekke ETH2 tilbake til vanlig ETH?

I fase 0 kan ikke ETH2 trekkes tilbake til vanlig ETH. Når den er konvertert, vil ETH2 bare være brukbar i stakingskjeden til fase 3

Hva kan jeg gjøre med min ETH2?

Som sagt, for øyeblikket er det ingenting du kan gjøre med dem, de er bare “digitale kvitteringer”, og transaksjoner eller andre funksjoner vi har nå på ETH vil ikke være tilgjengelig på ETH2 i sannsynligvis år. Det er rykter om et mulig sekundært marked hvor de skal handle

Kan jeg miste ETH-innskuddet mitt i Node?

Ja. 32 ETH-innsatsen for valideringsnoden er utformet som en forsikring om at valideringsnoden til enhver tid er operativ og online. Straffer vil bli gitt hvis noden er frakoblet, og små mengder ETH vil bli trukket over tid

Hva blir “kuttet”?

I tillegg er det “kuttet” straffer for bevisste ondsinnede handlinger utført av noden, for eksempel to motstridende stemmer

Når vil Ethereum-gruvedrift slutte

Ethereum-gruvedrift vil ikke ta slutt på ganske mange år. Ethereum vil beholde gruvedrift i hovedkjeden til minst 2020. Hovedkjeden i ETH1 vil fortsette å bruke gruvedrift og kjøre parallelt med ETH2.0-kjeden. Dette er for å sikre stabilitet under migrasjonen

Hva er forventet april for innsats av ETH?

Her kan du få en ide om april (i ETH), da den varierer med antall innsatte ETH (kilde)

Kan noe gå galt med lanseringen av fase 0?

Alt skal gå ganske greit, siden det har vært mange tester i forrige fase som førte til lanseringen. Spesielt ble to tester utelukkende dedikert til å teste opprinnelsen til Beacon Chain

Hva er minimum maskinvarekrav for å bli validator?

Etter denne listen på Prysm nettsted for å installere klienten:

Minimumsspesifikasjoner

Operativsystem: 64-bit Linux, Mac OS X 10.14+, Windows 64-bit

Prosessor: Intel Core i5–760 eller AMD FX-8100 eller bedre

Minne: 8 GB RAM

Lagring: 20 GB ledig plass SSD

Internett: Bredbåndstilkobling

Anbefalte spesifikasjoner

Prosessor: Intel Core i7–4770 eller AMD FX-8310 eller bedre

Minne: 16 GB RAM

Lagring: 100 GB ledig SSD

Internett: Bredbåndstilkobling

Er det prosjekter som gjør at jeg kan satse selv om jeg har mindre enn 32 ETH?

Hvis du vil delta i ETH2-innsatsen, men ikke eier minimumsbeløpet som kreves for å bli validator, eller hvis du ikke vil satse et nøyaktig multiplum på 32 ETH, ikke bekymre deg. Det vil være muligheter gjennom sentraliserte børser (som Binance og Coinbase) og ikke bare. En stor fordel i dette tilfellet er å motta likviditet for din innsatte ETH.

RoocketPool ($ RPL), nå i beta, vil svare til RETH (1: 1 med ETH), en tokenisert eiendel som du vil kunne handle fritt. Lido Finance vil gjøre en lignende ting gjennom deres stETH. LiquidStake vil i stedet la deg låne USDC for din innsatte ETH-sikkerhet. Mange andre løsninger vil oppstå når ETH2 starter reisen; for eksempel, Cream Finance ($ CREAM) har nylig gitt ut en artikkel forklarer at brukeren vil motta ETH2P-token når han blir med i ETH2-staking gjennom dem

Vil det være noen forskjell i å bruke ETH slik jeg er vant til?

Nei, ETH1 vil fortsette som det er uten forskjeller. ETH2 setter opp på en parallell linje, og de to vil slå seg sammen i fremtiden. Sammenslåingen vil skje uten at ETH-brukere kan merke det

Hva vil skje hvis det ikke blir 524,288 ETH (16384 validatorer) 24. november ?

Hvis denne terskelen ikke er oppfylt ennå, vil hendelsen automatisk utløse 7 dager etter at kravet blir oppfylt (når det skjer). Innsatsraten forventes ikke å være lineær, ettersom mange mennesker vil fortsette å bruke ETH for å låse inn fortjeneste, og maksimere muligheten til å tilby muligheten til for eksempel Defi til siste øyeblikk. Innsatsraten vil trolig øke når vi kommer nærmere fristen

Eventuelle nyheter om straffene?

I en nylig kvitring Vitalik Buterin har kunngjort at straffer for tidlige måneder er redusert med rundt 25% til 33% sammenlignet med Medalla-nivåene. I tillegg, hvis terskelen blir oppfylt, anslås belønningen (APR) nå rundt 25% (i stedet for rundt 14% som tidligere antatt)

Hvor lenge før du er lønnsom?

Med det siste estimatet, bør du være nettolønnsom på tre uker

Har Vitalik Buterin selv bidratt til ETH2-innsatsen?

Ja selvfølgelig, han satser seg slik vi alle forventet at han skulle gjøre. I følge CryptoBuzz, Vitalik sendte 3200 ETH, verdt nesten $ 1,5 millioner

Ressurser:

https://medium.com/prysmatic-labs/how-to-scale-ethereum-sharding-explained-ba2e283b7fce

Ethereum lommebokholdere: https://bitinfocharts.com/comparison/activeaddresses-eth.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me