Nyhetsbrev # 10

Uke i gjennomgang

“Good guy” -hacker: Hacks Andre Cronjes prosjekt, returnerer 50% av byttet

Eminence Finance var et pågående arbeid som ble ertet av Andre Cronje i en kryptisk tweet. Dette var imidlertid allerede nok for noen investorer som skyndte seg å kjøpe EMN-tokens.

29. september 2020 slo kryptosamfunnet imidlertid alarmen til et teppetrekk etter å ha sett at Cronjes utviklerlommebok hadde samhandlet med en ny Ethereum-adresse. Hackeren stjal til sammen USD 15 millioner investert eiendel.

De som hadde investert, angrep Cronje og beskyldte ham for ikke å ha tatt sikkerhetstiltak og ikke gjort prosjektet hans privat. Noen gikk til og med så langt som å sende drapstrusler til Cronje, og en person har til og med påstått at de mistet $ 100.000 dollar i dette hacket.

Merkelig, hackeren bestemte seg for å sende USD $ 8mil tilbake til Cronjes adresse, men beholdt USD $ 7mil for seg selv. Deretter twitret Cronje at han hadde bedt den lengtede statskassen om å tilbakebetale USD 8mil USD som returnerte hackeren til berørte brukere..

Dette er absolutt en smertefull leksjon for de berørte. Men det er nok en påminnelse om at folk alltid bør gjøre sin egen fullstendige undersøkelse før de legger inn penger i et prosjekt. Dette gjelder spesielt med tanke på at vi har observert en markant økning i svindel de siste ukene.

KuCoin Hack pt 2: Fortsatt ikke ut av skogen ennå

KuCoin-hackingen skjedde 25. september 2020, og det ser ut til å være at over 200 millioner dollar i kundemidler har gått tapt, men ifølge KuCoin er rundt 130 millioner allerede sikret eller i ferd med å bli gjenopprettet.

Ikke alle prosjekter har tjenestene fullstendig gjenopprettet (dvs. handel, innskudd og uttak). Klokka 14.30 2. oktober 2020 (UTC) HAR følgende tjenester fullstendig restaurert:

Fullstendige tjenester restaurert for følgende prosjekter. Elementer i rødt er de siste tilskuddene til listen. (Bildekreditt: KuCoin.com)

For å redusere effekten av hackingen har prosjekter generelt tatt en av fire tilnærminger: (1) frys tokens; (2) erstatte tokens; (3) hvis tokens var utvinnbare, å returnere dem til KuCoin; eller (4) ugyldiggjøre tokens.

I mellomtiden har Hacken kunngjort at de vil se på KuCoin-hacket og publisere sine funn som en måte å støtte kryptovaluta-samfunnet på. Fra deres innledende undersøkelser, det ser ut til at det var et sosialteknisk angrep på en KuCoin-ansatt som hadde tilgang til private nøkler til en verdi av USD 150 millioner.

KuCoin har selvfølgelig også iverksatt sine egne etterforskninger og tilsynelatende identifisert de involverte i bruddet med “betydelig bevis for hånden” mot dem. KuCoin har kontaktet politimyndigheter og politi for å iverksette tiltak mot dem.

En påminnelse igjen om å plassere kryptovalutaene dine i en maskinvarepungebok hvis du ikke allerede har gjort det! Sjekk ut vår Ledger Nano X anmeldelse eller kjøp den her.

BitMEX er i varmt vann

1. oktober 2020 ble henholdsvis DOJ og CFTC utstedt sivile og straffesaker mot BitMEX, konsernsjef Arthur Hayes, sammen med annet nøkkelpersonell og tilknyttede selskaper. I mellomtiden ble BitMEXs CTO som den gang jobbet i USA, arrestert. DOJ anklager BitMEX for å unnlate å implementere riktige KYC / AML-prosedyrer i strid med bankhemmelighetsloven, mens CTFC hevder at børsen ikke hadde registrert seg som en derivatbørs, men likevel tilbyr tjenester til amerikanske kunder.

Spekulasjonen er imidlertid at de nåværende anklagene bare er en forløper for mer alvorlige anklager som vil bli utstedt mot enkeltpersoner når de har blitt utlevert til USA, f.eks. å bryte internasjonale sanksjoner via BitMEX, slik at de fra Iran og Nord-Korea kan bevege seg ut av deres cryptocurrency-posisjoner.

Som et resultat av denne nyheten strømmet handelsmenn for å ta ut pengene sine fra børsen og fryktet at de ville bli stengt. Totalt USD 23mil ble trukket fra BitMEX på en enkelt time og så langt over 45 000 BTC er trukket tilbake. Ifølge data fra Crystal Blockchain hadde andre sentraliserte børser nytte av denne massevandringen fra BitMEX, med rundt 20 000 BTC som gikk til Gemini, Binance, OKEx og Huobi Exchange..

Det er ukjent hvordan rettsforhandlingene og hendelsene vil utspille seg. Viktigst av alt, ingen vet om BitMEX-operasjoner og kontoer blir frosset. Så brukere av børsen vil kanskje vurdere å trekke tilbake kryptovalutaene sine i tilfelle.

Bitcoin motstandsdyktig mot negativ nyhetshammer

Prisene på Bitcoin ble ikke flyttet av KuCoin-hacket, men tok en dukkert på nyheten om rettsforhandlingene mot BitMEX. Selv nyheter om at USAs president Donald Trump testet positivt for COVID-19, ikke rystet prisene betydelig lenge. I løpet av denne uken, og til tross for de generelt negative nyhetene, ser Bitcoin-prisene ut til å være på vei til bedring. Dette har ført til noen analytikere tar den oppfatning at profesjonelle og detaljistinvestorer forblir bullish på Bitcoin og den pågående oppadgående trenden til $ 12.000 USD kan komme tilbake snarere enn senere.

Kommende arrangementer

5. oktober 5:00: Boxmining livestream

8. oktober 06:00: Alpha Finance Lab token salg på Binance Launchpad. Oppdrett på deres Launchpool startet allerede kl. 12.00 den 30. september.

8. oktober 18:00: Radix DLT token salg

10. oktober 14:00: RAMP DeFi offentlig salg

* Alle tider er oppført i UTC med mindre annet er oppgitt.

Se her for utgaver av vårt nyhetsbrev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me