Nyhetsbrev 16: Ethereum 2.0 lanseres vellykket

Markedsituasjon: Er $ BTC-salget over?

Denne uken har vi vært vitne til et veldig sterkt Bitcoin-comeback etter ca. 20% prisdump. Prisen har gått sidelengs i USD $ 18-19.000 i noen dager nå i påvente av neste trekk. Bunnen av dukkert var $ 16200 (Bitstamp), og mange håper dette kan være det rette tidspunktet for å passere den kritiske veggen til $ 20k (som mange har drømt om i årevis). Relativ styrkeindeks (RSI) på det ukentlige diagrammet er fortsatt i overkjøpt territorium, og vi er langt over det 21 glidende gjennomsnittet, en indikator som historisk sett har blitt respektert ganske bra av tidligere oksekjøringer, da prisen gjentatte ganger spratt over den under tilbaketrekning.

I mellomtiden har noen altcoins hatt relieffmøter som $ SUSHI (2,25x på 10 dager) og $ RAMP (x2 i samme periode), som nå er 6x siden etter lanseringen i oktober 2020.

BTC svever rundt høyeste ukentlige ressistensBTC svever rundt høyeste ukentlige ressistens

På det daglige diagrammet kan vi observere at etter den første økningen til nesten ATH med den høyeste eksisterende ukentlige motstanden på diagrammet, falt Bitcoin ganske brått tilbake til den forrige ukentlige støtten før den hoppet kraftig tilbake. Denne kanalen har da blitt respektert perfekt til nå. Prisen ser ut til å konsolidere seg på toppen, og vi håper alle at dette kan være startplaten for neste oppkjøring!

Facebooks Vekten skal lanseres i januar 2021?

Vekten, det ventede digitalvalutaprosjektet grunnlagt av Facebook i 2019, kunne se dagens lys i begynnelsen av 2021.

I en artikkel publisert av Coindesk 27. november, hevder kilder at Vekten (nå kalt Diem) kan starte med bare en stablecoin, støttet av dollar, i motsetning til den opprinnelige planen som inkluderte en kurv med forskjellige FIAT-valutaer (vi skrev om Libra / Diem i dybden her).

Vekten / Diems reise har vært plaget av regulatorer i sin korte historie, og noen av de første medlemmene har allerede forlatt prosjektet, som Paypal, Mastercard og Ebay. Mange andre har erklært at de venter på å se hvordan lanseringen vil gå før de selv vurderer en investering.

Reguleringsgodkjenninger av det sveitsiske finanstilsynet (FINMA) er fortsatt ventende. Det er ingen offisiell dato.

Amerikanske regulatorer strammer grepet på stallmynter

Et av problemene knyttet til stablecoins (som Facebooks Diem) kan nå bli Stablecoin Tethering and Bank Licensing Enforcement (STABLE) Act.

Introdusert av den amerikanske statskongressen, sikter den mot å styrke regelverket for stablecoins og stablecoin-relaterte produkter. Spesielt vil det kreve at utstedere av stabile mynter får bankcharter og myndighetsgodkjenning før de sirkulerer stallmynter.

Begrunnelsen for denne forskriften, ifølge den amerikanske representanten Rashida Tlaib, er at den ville forhindre kryptovaluta-leverandører fra å gjenta forbrytelsene fra “store banker” mot minoritetsinntekter med lav moderat inntekt..

I henhold til det foreslåtte regelverket, vil leverandører av kryptovaluta være pålagt å oppfylle en liste over handlinger som “Krev enhver potensiell utsteder av en stablecoin for å få et bankcharter” eller “Krev at ethvert selskap som tilbyr stablecoin-tjenester må følge de gjeldende bankbestemmelsene i henhold til gjeldende regelverk jurisdiksjoner ”og mer.

Selv om dette hovedsakelig skulle påvirke private stablecoins levert av store teknologibedrifter eller store børser (og sannsynligvis mindre DeFi-bevegelsen), har mange i kryptovalutaområdet hevet sin stemme og tvil. Problemet er at disse forskriftene til slutt kan bli motsatt av det som er foreslått hvis de blir lov. Kryptovalutaer har alltid vært helt gjennomsiktige og likeverdige for alle menneskene som ønsker å investere i det. Kostnader involvert i å opprettholde porteføljen din er stort sett ubetydelige, i motsetning til den tradisjonelle finanssektoren, er det ikke nødvendig å vente uker på godkjenninger, alle kan kontrollere sine egne penger, og du kan få tilgang til dem fra hvor som helst i verden, uansett din “sosiale klasse” eller bankkonto. Kan dette regelverket faktisk øke kostnadene og avskrekke fattige mennesker fra å få tilgang til disse tjenestene?

Den europeiske sentralbanken jobber med den digitale euro … vil den overgå Kinas DCEP?

Apropos digitale valutaer Fabio Panetta, styremedlem i Den europeiske sentralbanken (ECBD), skisserte forrige uke fire hovedområder de hovedsakelig jobber med for å fremme den digitale euroen:

  1. Target Instant Payment Settlement (TIPS), som gjør det mulig for “enkeltpersoner og bedrifter å overføre penger mellom hverandre i løpet av sekunder”. Spesielt må ECBD fastslå at den vil kunne fungere med hundrevis av millioner kunder;
  2. interoperabilitet mellom sentraliserte systemer og distribuert hovedboksteknologi (DLT);
  3. bruk av “betalingsdefinerte blokkjeder med elektronisk identitet”; og
  4. studie av maskinvareenheter som kan opprettholde personvernet.

Les hele artikkelen av ledgerinsights.

Vil det overgå Kinas nasjonale valuta DCEP? Foreløpig virker det lite sannsynlig ettersom DCEP er i langt mer avanserte stadier av testing. Den siste testen var en storskala airdrop på RMB 10mil til rundt 50.000 Shenzhen innbyggere å bruke.

Lær mer om Kinas DCEP.

ETH2 er live!

1. desember 2020 startet Ethereum 2 Beacon Chain nøyaktig en uke etter terskelfristen!

Hvis du er interessert i å bli validator, kan du lese vår fulle guide her eller se vår dedikerte livestream om hvordan du setter opp en Ethereum 2.0-node!

GBV kjøper OMG Network

Genesis Block Ventures (GBV), et investeringsselskap som jobber med Genesis Block, har kunngjort oppkjøpet av OMG Network.

Denne beslutningen ble tatt for å “utnytte (GBV) nettverksstyrken, for å fremme den akselererte veksten av OMG Network, og ytterligere forbedre adopsjonen av OMG blockchain i Asia og utover”.

Dette er det første oppkjøpet for GBV, et “investeringsselskap med et oppdrag å bygge fremtiden gjennom blockchain” som har vært ganske aktiv i Defi i år og hittil har jobbet med å bygge meningsfulle relasjoner og samarbeid i området..

OMG, som ble lansert i 2017 som Omisego, er en andre-lags skaleringsløsning for Ethereum-plattform som er i stand til høyhastighetstransaksjoner (tusenvis per sekund).

Finn ut mer i vår kommende livestream

Se HER for utgaver av nyhetsbrevet vårt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me