Serum DEX guide og gjennomgang

Serum er en desentralisert kryptokursutveksling (DEX). De drives av Serum Foundation, bestående av mennesker med store erfaringer innen DeFi, kryptovaluta og handel med virtuell valuta. Prosjektet ble født for å løse problemer som er knyttet til desentralisert økonomi (DeFi) som sentralisering, hastighet, brukervennlighet og støtte for flere kjeder.

Hva er serum?

Serum ble opprettet fra det samme teamet bak FTX Exchange, en av de ledende derivatene og kryptovaluta-børsene på markedet. Serum driver et DEX-økosystem som er raskt mens det støtter flere kjeder, stallmynter, ordrebøker og innpakket mynter. Selv om de fleste DeFi-systemer er basert på blockchain-teknologi, har mange av dem for tiden sentraliserte aspekter.

For eksempel er plattformene basert på en smart kontrakt, som kan utnyttes og få stjålet lagrede midler. I tillegg samhandler disse plattformene med den tradisjonelle verdenen ved hjelp av sentraliserte orakler som gir prisstrømmer.

Imidlertid, med Serum, er alt desentralisert, noe som gjør det billig, raskt og sikkert for alle brukere. I tillegg driver plattformen en desentralisert børs som støtter handel over kjeder uten å gå på bekostning av hastigheten. Den er også bygget på Solana blockchain som potensielt kan nå 710 000 transaksjoner per sekund (tps). Selv om den for øyeblikket bare kan takle rundt 50000 tps, er den allerede eksponentielt raskere enn Ethereums 15 tps.

Viktige fordeler med Serum

Tverrkjedebytte

I det desentraliserte valutalandskapet må pålitelige parter ansettes for å legge til rette for bytter. For Serum gjøres byttene imidlertid pålitelig mellom desentraliserte prosjekter.

SRM-token

SRM er det opprinnelige tokenet i Serum-nettverket. SRM-tokenholdere drar fordel av rabatterte avgifter på plattformen, blant andre fordeler.

SerumUSD / BTC

SerumBTC er en modell som brukes på plattformen for å lage tokens ved bruk av Ethereums ERC-20-standarder. Modellen er også ideell for tokenisering av Bitcoin (BTC) på moderblokkjeden, Solana. SerumUSD er derimot en modell for å lage blockchain-baserte stablecoins.

Fysisk avgjort kryss-kjedekontrakt

For å drive derivatmarkedet brukes kontraktene til å styrke marginposisjoner for DeFi-elskere. Med støtte fra en ledende derivatplattform er Serum en plattform med grunnleggende og avanserte handelsalternativer for margin for å imøtekomme nye og erfarne handelsmenn.

En desentralisert ordrebok

Bort fra automatisert markedsføring (AMM) har protokollen en desentralisert ordrebok. Dette vil gjøre det mulig å matche ordrer automatisk i kjeden. Dette gir handelsmenn full kontroll over sine handler.

En viktig hindring for en distribuert ordrebok av andre DeFi-fokuserte protokoller er fordi de er basert på Ethereum, som har lave hastigheter som fører til overbelastning og økte avgifter.

Støttede kryptovalutaer

Serum henger litt etter andre desentraliserte børser når det gjelder antall mynter og handelspar som er oppført. For øyeblikket lister Serum opp 15 mynter og 30 handelspar, inkludert Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Swipe, Yearn.Finance etc. Se her for en fullstendig liste.

Avgifter

Serum sies å ha svært konkurransedyktige handelsavgifter, og med Serum Token (SRM) kan du få 60% rabatt på avgifter.

Serumgebyrer

Serumtoken ($ SRM)

SRM er det opprinnelige tokenet på Serum-økosystemet. SRM-holdere drar nytte av 50 prosent av alle avgifter på nettverket. Også de med ett megaSerum (MSRM) token, eller en million SRM stablet sammen, er unntatt fra å betale 60 prosent av handelsavgiftene.

Andre verktøy for token inkluderer å betale for transaksjonsgebyrer, akkurat som Binances BNB. Den kan også brukes til å sette og gi en begrenset styringsmodell.

Innsatsnoder krever minst 10 millioner SRM-tokens og minst en MSRM. Noder på nettverket kan:

· Gi forsikring for flerkjedetransaksjoner,

· Tjen innsatsbelønninger,

· Del belønninger med skaperen eller lederen,

· Forbedre ytelsen til Serum.

Imidlertid kan noder bøtelegges for å ikke utføre oppgavene flittig. Merk at staking er en aktivitet som innebærer å låse tokens i en lommebok for å hjelpe strømfunksjoner på en blockchain-plattform.

SRMs første distribusjon tildelte tokens til teamet og rådgivere (20%), prosjektbidragsytere (22%), låste frø- og auksjonsinnkjøpere (4%), partner- og samarbeidsfond (27%) og økosystemfondet (27%).

Nettogebyrene på plattformen vil bli brukt til å kjøpe og brenne symbolet. Betydningen av disse er at det reduserer tokens tilbud, og påvirker dets etterspørsel positivt.

Serumguide: Hvordan bruke Serum

Komme i gang med og bruke Serum kan oppsummeres i fire enkle trinn: (1) lage SOL-lommebok og innskuddsmidler; (2) Koble SOL-lommeboken til Serum; (3) Handel; og (4) Trekke ut midler. La oss ta en titt på hver av disse etter tur.

Lag SOL-lommebok og sett inn midler

Lag SOL-lommebok

Lag en lommebok på Sollet.io som vil holde din Solana og Solana programbibliotek (SPL) tokens. Husk å kopiere ned og holde gjenopprettingsfrasen trygg. Da har du muligheten til å velge et passord, som vi anbefaler for sikkerhet. Klikk på “Opprett lommebok” og du er ferdig.

Innskuddsmidler

For å sette inn penger trenger du selvfølgelig først noen SOL-tokens som kan kjøpes på FTX eller Binance.

Klikk på lommeboken din og velg “motta”. Du vil enten kunne kopiere innskuddsadressen eller bruke en QR-kode. Merk at du KUN skal sende SOL-tokens til denne adressen, ikke SPL-tokens som SRM.

Sett inn midler på SolletSett inn midler på Sollet

Konverter til SOL-tokens

Det er også en funksjon for å konvertere native ETH til native SOL ved hjelp av MetaMask. For å gjøre dette, bare gå til ETH-fanen og klikk “Koble til MetaMask”

Opprett en annen SPL-adresse i lommeboken

Du vil bare kunne legge til andre SPL-adresser i lommeboken din hvis du har SOL-tokens i det, fordi å legge til tokens i lommeboken din koster SOL.

For å legge til en annen SPL-adresse, klikk “+” øverst til høyre. I popup-vinduet vil du kunne legge til SPL-tokens som SRM, MSRM og innpakket tokens som BTC, ETH, USDT og USDC. Alternativt, hvis tokenet ditt ikke er på listen over populære tokener, kan du legge det til manuelt i fanen “Manuell inndata” og legge inn tokens Mint-adresse..

Nå som du har lagt til en adresse, kan du sette inn tokens på flere måter:

  • Sett inn ERC-20-tokens og konverter dem til SPL-tokens; eller
  • Sett inn tokens til FTX-utveksling, trekk dem fra utvekslingen til Sollet. FTX pakker automatisk kryptovalutaen din i et SPL-token slik at den kan brukes med Serum. Hvis du vil gjøre det motsatte, dvs. konvertere de pakket SPL-tokens tilbake til deres opprinnelige kjede, er alt du trenger å gjøre å sette inn de pakket SPL-tokens i FTX og trekke ut de innpakket eiendel.

Koble lommeboken til Serum

Skriv inn en av Serum DEXer og klikk på “Koble til lommebok” øverst til høyre. I popup-vinduet, sjekk at adressen samsvarer med Solana-lommeboken din og klikk på “Koble til”. Du blir deretter ført til handelssiden og lommebokens saldo vises.

Når du er ferdig, klikker du bare på “Koble fra” øverst til høyre for å koble lommeboken fra Serum DEX.

Handel med serum

Serum trading grensesnittSerum trading grensesnitt

Når du har koblet Sollet til Serum, kan du begynne å handle. Grensesnittet er i utgangspunktet det samme som de fleste andre kryptovaluta-børser, men for å kjøpe eller selge en kryptovaluta, må du også “godkjenne” transaksjonen i Sollet-popup-vinduet. Du vil da se bestillingen din i Orderbook og i Open Orders-delen.

For å kansellere dine åpne bestillinger, klikk “Avbryt” i delen Åpne ordrer.

Avregning av handler på Serum

Hvis du har fullført handlene eller kansellert åpne bestillinger, blir ikke lommebokssaldoen automatisk oppdatert. I stedet vil midlene dine sitte på en formidlingskonto. For å flytte midlene tilbake til Sollet-lommeboken, gå til Saldo-fanen og klikk på “Settle”.

Avregning av handler på SerumAvregning av handler på Serum

Er serum trygt?

Serum er en desentralisert utveksling. I motsetning til sentraliserte børser trenger du ikke å sende pengene dine til dem for å kunne handle kryptovalutaer. Imidlertid må du fremdeles være oppmerksom på sikkerhet, for eksempel for å holde gjenopprettingsfrasen og passordet ditt i Sollet-lommeboken trygg.

På den annen side kontrolleres ikke desentraliserte børser av en enkelt enhet, så hvis du gjør en feil f.eks. send kryptovalutaene dine til feil adresse osv., det vil ikke være noen som hjelper deg.

Konklusjon: brukeropplevelse

Mange anser en ulempe med DEXer er at de ikke er nybegynnervennlige, og det var slik ved den første lanseringen. Men i skrivende stund har Serum-teamet virkelig tatt denne vanlige ulempen i betraktning og gitt nyttige ressurser og guider i form av Serum Academy.

Serums grensesnitt er veldig lik FTX, så de som allerede bruker FTX, bør ikke ha noe problem med å bli vant til Serum. Brukere av andre sentraliserte sentraler vil imidlertid kreve litt ekstra tid for å bli vant til der ting er på Serum-grensesnittet, men vi synes ikke det er et stort problem..

Når det gjelder å komme i gang, må du gjøre et ekstra trinn, som med de fleste desentraliserte børser. sette opp en lommebok, i dette tilfellet Sollet Wallet. Det er imidlertid ikke vanskelig å gjøre det, og det vil sannsynligvis ta de fleste under 5 minutter å fullføre.

Viktigst er at handel på Serum er spesielt raskere og kraftig. Spesielt la vi merke til en markant forbedring fra andre DEXer som IDEX.

Alt i alt er vi veldig imponert over Serum, men vi håper virkelig de kan legge til støtte for flere kryptovalutaer og handelspar i fremtiden. Foreløpig planlegger vi å bli vanlige brukere av Serum, og på grunn av det sterke teamet og det vi ser så langt, virker fremtiden for dem svært lovende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me