Curve Finance ($ CRV) guide

Curve Finance er en desentralisert børs (DEX) for handel med stablecoins. Som med alle andre Decentralized Finance (DeFi) -prosjekter, har Curve Finance sitt eget token kjent som Curve DAO token ($ CRV). Curve Finance DEX har allerede vært i drift siden januar 2020, og avkastningsbønder har allerede gjort gevinster av det. Imidlertid var det den bratte oppføringen av $ CRV-token 14. august 2020 som virkelig snudde hodet i kryptovalutaområdet, og ikke nødvendigvis på en god måte. I denne artikkelen ser vi på bakgrunnen og funksjonene til Curve Finance og den kontroversielle lanseringen av $ CRV-token..

For å lære mer om Curve Finance og spesifikt $ CRV-avkastning, og hvordan du kan se om du har noen $ CRV, kan du sjekke ut vår siste video:

YouTube-plakat Curve Finance ($ CRV) Yield Farming

Bakgrunn

Michael Egorov administrerende direktør i Curve Finance, jobbet også med NuCypher team som medstifter og CTO i fem år. Egorov har tjent Curve gjennom sin ekspertise innen programvareutvikling, takket være hans ledelsesmessige stillinger hos forskjellige teknologibedrifter tidligere.

Teamet bak Curve Finance begynte offisielt å jobbe med børsen i desember 2019, og de lanserte den i januar 2020. Selv da ble Curve allerede brukt av flere arbitragehandlere, men populariteten skjøt opp etter at den nylig (og overraskende) ble lansert. styringstokenet i august 2020.

Interessant ser det ut til at selv etter lanseringen av CRV-token visste ikke noen medlemmer av Curve-teamet at det allerede var ute. Det var så brått at teamet måtte adoptere det etter å ha hatt noe annet valg enn å bare gjennomgå kodene sine etter distribusjonen.

Hva er Curve Finance?

Curve er et desentralisert børslikviditetsbasseng bygget for å støtte effektiv handel med stablecoins. For tiden støtter Curve BTC-par, samt DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC og USDT.

Og ved hjelp av AMM-er (automatiserte markedsprodusenter) gjør Curve muligheter for lav glidning, samtidig som transaksjonskostnadene holdes lave. De fleste arbitragehandlere foretrekker Curve sammenlignet med andre likviditetsbassenger som Uniswap bare på grunn av besparelser i handler.

Med bare noen få måneder har plattformen allerede slått andre børser når det gjelder handelsvolum. Med Uniswap på toppen av rekkene presterte Curve sterkere enn prosjekter som Aave, Compound Finance og Balancer.

Hva skiller Curve fra andre DEX-er?

Problemet med DEX-er som Uniswap er kostnaden som brukere pådrar seg for token-handler. Hvis du ser på andre DEX-er, kan de ikke legge til rette for direkte token-handel. I tilfelle av Uniswap, for eksempel, må stablecoins fortsatt handles for ETH, før de handles med stablecoin som brukeren ønsker å få (Uniswap V2 kan allerede ha eliminert denne ulempen). Gitt at transaksjonen innebærer to handler, blir også transaksjonsgebyrene doblet for hver bruker.

Kurven fungerer annerledes. Plattformens likviditetsbasseng tillater direkte tokenhandel mellom børsnoterte par. Med en direkte byttefunksjon sparer brukere mer ved å betale lavere handelsavgifter. Og per nå er avgiftene fortsatt satt til 0,04% per transaksjon. Dette betyr at brukerne har muligheten til å utføre mer effektive handler uten å måtte betale mye i gebyr for hver transaksjon.

Algoritmene for begge DEX-ene er også forskjellige. Uniswap fokuserer på å maksimere tilgjengelig likviditet, men Curves algoritme legger mer vekt på å minimere glidning. På grunn av dette sparer handelsfolk med høyt frekvens og stort volum mer ved å bruke Curve.

Sammenlignet med ordresystemene bruker Curve en AMM-modell som maksimerer likviditetsbassenger i kjeden for å gi den nødvendige finansieringen selv før handler gjennomføres.

Tjen penger som gir likviditet i kurven

On-chain likviditetsbassenger refererer til fond som holdes i børser for å lette handel. Med Curve kan brukere fritt deponere ethvert støttet token i bassenget og bli en likviditetsleverandør. Dette er hva vi mener når vi snakker om finansiering av spesifikke bassenger for Curves handelspar.

Og i sin tur tjener likviditetsleverandører avgifter fra byttene som utføres i børsen.

Takket være Curves komponeringsevne er likviditetsbassenget også tilgjengelig for mange andre protokoller. Faktisk opplevde plattformen økt handelsvolum etter innføringen av likviditetsdrift fra yEarn.

yCRV

I likviditetsdrift hjelper gruvearbeidere med å drive en børs markedsskapende bot for å hjelpe den med å drive sin virksomhet. Denne trenden lokket gruvearbeidere til å gi ekstra likviditet i yEarn’s yCRV-token fordi det så ut til å være ganske lønnsomt.

YCRV-token er et innpakket token som består av Curves støttede handelspar og representerer dets likviditetsmass. Siden Curves likviditetsbasseng er tilgjengelig for andre protokoller som Compound, tjener likviditetsleverandører også ekstra inntekter fra sine rentegebyrer.

Selv om tilførsel av likviditet i Curves pool virker lønnsom, medfører det også noen risikoer. Dette er noen av usikkerhetene som Curves likviditetsleverandører sannsynligvis vil møte.

Sikkerhetsproblem i DeFi-økosystemet

Siden Curve allerede er integrert med noen andre DeFi-plattformer, må brukerne kunne overvåke pågående problemer med disse andre protokollene. Å ivareta sikkerhetsproblemer i andre prosjekter vil sikre at likviditetsleverandører er godt kjent med risikoen ved å deponere eiendelene i Curves bassenger..

Utbyttevolatilitet

Curves avkastning svinger mye. Selv om bassenger med høy avkastning lokker brukere til å skaffe likviditet over tid, blir det til slutt også bassenger med lav eller middels avkastning over tid.

For å bekjempe dette kan brukerne velge å levere likviditet til hele Curve pool, en diversifiseringsstrategi. Og dette vil gi gjennomsnittlig avkastning for alle bassenger. Dessverre øker det også slippage- og gassgebyr, samt eksponering for sårbarhet for smarte kontrakter.

Beregning av fortjeneste etter gass og avgifter

En hindring for å levere likviditet på Curve-protokollen er å beregne fortjenesten din etter at gass og slippeavgifter er trukket.

Plattformen deler likviditet over forskjellige bassenger og er knyttet til eksterne protokoller. Som et resultat er gassavgiftene relativt høye. Og avhengig av tokens du leverer, kan du også oppleve betydelig glidning.

Dette gjør det ganske vanskelig å drive med avling – jakt på høye avlinger ved å bytte basseng. Det anbefales at likviditetsleverandører setter inn poletter i bassenger i lange nok perioder for å tjene penger etter at utslipp er betalt.

$ CRV-token

$ CRV er Curves opprinnelige token, den genereres når du setter inn og setter kryptovaluta på plattformen. Den tildeles til likviditetsleverandører proporsjonalt med deres andel fra avkastningen som deres bassenger gir. Og siden CRV nettopp er utgitt, vil de som har bidratt til Curves likviditetsbasseng motta et forholdsmessig beløp av det.

Med Curves overgang til å bli en DAO representerer CRV-tokens også eiernes rettigheter til å delta i styringsmekanismen, slik at de kan komme med forslag og stemme på dem. Og med CRV vil styring følge et ‘tidsvektet’ stemmesystem. Det betyr ganske enkelt at jo lenger de har CRV, jo større blir deres stemmerett i DAO.

Hva avkastningsbønder også gjør, er å dra nytte av populariteten til DeFi til å spekulere i poletter som $ CRV. Så det de ville gjort er etter å ha satt inn og tjent $ CRV-token, de vil selge $ CRV på markedet for fortjeneste.

Hva skjedde med $ CRV token-lanseringen?

Før lanseringen var $ CRV en av de mest etterlengtede og snakket om tokens, og teamet sa at det ville lanseres i begynnelsen av august 2020. 14. august 2020 ble $ CRV-token plutselig lansert av en anonym utvikler uten at noen, inkludert Curve Finance-teamet, visste det. Utvikleren var i stand til å gjøre dette fordi koden til $ CRV-token og DAO var tilgjengelig på GitHub, så alt utvikleren måtte gjøre var å sette de to sammen og starte den smarte kontrakten.

Selvfølgelig startet andre kryptovalutaentusiaster etter den første lanseringen av token innlegg på Twitter om nyhetene. Dette betydde at Curve-teamet måtte gå rundt for å avklare situasjonen og si at det var en svindel. Curve-teamet krypterte også for å bekrefte at kontrakten som ble utplassert av utvikleren hadde den samme koden, og at det ikke var noen vesentlige endringer eller bakdører lagt til, dvs. at det ikke var noe skadelig i kontraktene..

Så Curve endte med å erklære at dette var deres offisielle token og DAO-lansering, og unødvendig å si at kryptovaluta-samfunnet ikke var fornøyd med det. Dette ble verre av det faktum at i løpet av timene mellom den tiden utvikleren lanserte $ CRV og Curve som erklærte at det var en offisiell lansering, ble 80 000 CRV-tokens allerede utvunnet av noen brukere. Dette fikk mange andre til å si at det var urettferdig for andre med tanke på at Curve-teamet tidligere hadde kunngjort at det ville gå 24 timer mellom kontrakten ble utplassert og det første token ble utstedt..

Curve team erklærer at deres DAO og $ CRV ble lansert

Etter denne kunngjøringen begynte også andre store børser som Binance, OKEx etc. å notere $ CRV.

$ CRV er svært ustabilt, prisene var på en høyeste tid av $ 54,01 den 14. august 2020, og gikk til et laveste nivå på $ 4,17 den 17. august 2020. Også som en utvunnet valuta vil den opprinnelige tilgangen være ekstremt lav og bare øke over tid etter at mer har blitt utvunnet. Dette resulterer i at prisene er svært ustabile som vi kan se, fordi med flere tokens vil det bli utvunnet, vil disse gruvearbeiderne raskt selge tokens på markedet. Dette er spesielt tilfelle under den innledende lanseringsfasen hvor det er mye skudd, men veldig lite tilbud.

Så de som spekulerer i $ CRV, må virkelig være forsiktige fordi det er veldig risikabelt.

Hvordan bruke Curve to Trade

For å bruke Curve Finance, gå til nettportalen deres på https://www.curve.fi og koble til en web3-lommebok som MetaMask.

Velg hvilke kryptovalutaer du vil handle. Klikk deretter på “Selg” nederst. Du blir da bedt av web3-lommeboken din om å bekrefte transaksjonen.

Når det er bekreftet, betyr det at handelen din lykkes.

Konklusjon

Selv om Curve også kan være et lønnsomt alternativ mot Uniswap når det gjelder høyfrekvente og store volumtransaksjoner, må alle fortsatt vurdere hvordan man effektivt kan balansere potensiell inntjening fra tilsvarende risiko..

Og hvis Curve-prosjektet fortsetter kjøringen med suksess i månedene og årene som kommer, kan det til og med bli en av de best ytende DEXene i DeFi-rommet for å tilby handler med lav glid sammenlignet med konkurrentene.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Veiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me