Kusama ($ KSM): Hvordan er det Polkadots ville fetter?

Kusama ($ KSM) kaller seg ”Polkadots ville fetter”. Likevel er det et initiativ som søker å løse Polkadot-økosystemets bekymringer for koding av sårbarheter. Utover det vanlige testnettet, distribuerte Kusama på sin plattform et nettverk med fokus på forskning og utvikling med reelle kostnader for samfunnet og utviklerne. Dette gjør det mer mainnet-aktig, uten å faktisk måtte sette nye utviklingstrekk på Polkadot-hovedplattformen.

Bakgrunn

Dr. Gavin Wood grunnla Kusama med et mål om å støtte Polkadot ($ DOT) -nettverket via å bygge en parallell blockchain som tillater eksperimentering og utvikling med veldig realistiske forhold. Med det i tankene tenkte Dr. Wood å ha et “kanarinettverk” som fungerer som en advarsel og tidlig problemoppdagelsesprotokoll som kan avsløre svakhetene i Polkadot-kodebasen..

Med Kusama kan nye funksjoner som er planlagt for implementering i Polkadot-kjeden testes. Forskjellen mellom Kusama og alle andre testnett er at beslutningene som tas i plattformen har faktiske økonomiske implikasjoner. Testnett gir bare leketøytegn som ikke har noen faktisk verdi.

Hva er Kusama?

Kusama er Polkadots kanarinettverk, som betyr at det er en eksperimentell forsknings- og utviklingsprotokoll. Hovedformålet er å hjelpe utviklere med å teste og distribuere fallskjerm på Polkadot-prosjektet, eller eksperimentere med styring og innsatsfunksjoner med reelle økonomiske forhold.

KanariutprøvingKanariutprøving

Kanaritesting er viktig ettersom utviklerne bak begge kjedene antar at det er den beste måten å fullstendig forstå de kritiske risikoene som ligger i Polkadots utvikling.

Som en uraffinert versjon av Polkadot, fungerer Kusama som et uavhengig desentralisert hovednettverk. Det vil kontinuerlig fungere så lenge samfunnet tillater det siden desentraliserte systemer iboende ikke har noen drepebrytere. Det kan muligens bli en para-relékjede til Polkadot, men det er aldri ment å slå seg sammen med Polkadots kjede selv.

Kusama Token ($ KSM)

Kusamas opprinnelige token er KSM, som innehavere kan bruke til å satse, bli validator eller nominere en, og stemme på blant annet styringsmekanismen. Videre er det symbolet som driver de fleste mekanismene i Kusama-nettverket.

Investorer som kjøpte DOT under Polkadots ICO er kvalifisert til å motta en tilsvarende mengde KSM på Kusama Network.

Konsensusprotokoll: Nominert bevis på stav

Kusama følger den nominerte Proof-of-Stake (NPoS) konsensusmodellen der validatorer velges basert på deres innsats og innsatsen til de som stemmer på dem. Så mye som mulig balanserer plattformen vekten mellom validatorer hvert valg.

I Polkadot fokuserer valget av validatorer på balansen mellom disse tre beregningene (Phragmens algoritme):

 • Det totale beløpet som er nominert av kandidaten og deres nominatorer
 • Innsatsen bak den minimalt innsatte validatoren
 • Variasjonen av innsatsen i et sett.

Validatorer

For å bli en validator, må brukerne først stake KSM. Når brukerne allerede har den minste mengden tokens som trengs for å bli kandidater til et validatorsett, blir de valgt ut fra Phragmens algoritme.

Det er for tiden over 130 validatorer på Kusama.

Fallskjerm

Parachains er applikasjonsspesifikke datastrukturer sikret av validatorer på Polkadot Relay Chain og kjøres parallelt med Polkadot-nettverket. Dette gjør at de kan behandle transaksjoner med hastigheten og skalerbarheten til Polkadot blockchain.

Hvordan fallskjerm fungererHvordan fallskjerm fungerer

Collators, derimot, har til oppgave å vedlikeholde hele fallskjermen. Collator-noder beholder alle data om fallskjermen og oppretter nye blokkandidater for verifisering og registrering av validatorer.

Parachains kan ha en uavhengig økonomi fra Polkadot-nettverket og deres eget native token.

styresett

Før hver protokolloppdatering eller revisjon blir gjort, blir de stemt over av nettverket som består av tokenholdere og Kusama’s Council. Gjennom innovasjoner som stemmesystemer i kjeden og beslutningsbeslutning som har vektet innsats, har Kusama muliggjort en samfunnsdrevet styringsmodell.

Styringsfunksjonen følger følgende prosedyrer:

Forslag til folkeavstemning: Hver folkeavstemning inneholder et spesifikt forslag som fungerer som en privilegert funksjonsanrop. Inkludert i folkeavstemningene er perioden som er bestemt for avstemningsprosessen. De kan sendes inn av Polkadot (DOT) tokenholdere og rådet, eller hentes fra tidligere folkeavstemninger eller anbefalinger fra Kusamas tekniske komité etter godkjennelse av sitt råd.

Stemmer for et forslag: Det er bare to alternativer når du stemmer, enten “aye” eller “nei.” Hvis forslag får flertall, kan de gjennomføres for gjennomføring. Før vedtakelsen av et forslag kreves det imidlertid at brukerne låser tokens til hele forsinkelsen er vedtatt. Hensikten med denne parameteren er å sikre at et forslag har oppfylt minimumsøkonomisk buy-in og motvirke salg av stemmer.

Stemmer: Det er tre scenarier når nettverket stemmer på konkrete forslag. Siden hvert forslag skiller seg ut om de er fra offentligheten eller rådet, varierer stemmene også i skjevhet.

Kusama stemmerKusama stemmer

For hvert forslag blir antall “aye” og “nay” -stemmer regnet med når valgdeltakelsen, eller det totale antallet stemmeberettigede, blir tatt med i.

I en positiv valgdeltakelse (hvis valgdeltakelsen er lav) kreves det flere stemmer for forslaget. I en negativ valgdeltakelse krever det flere stemmer mot forslaget. Og for rådets forslag er bare et enkelt flertall nødvendig.

Kusama-rådet

Mens det er aktive aktører, er det også passive interessenter i økosystemet Polkadot og Kusama. Gjennom en kjedeenhet som består av 17 seter, bestemmer rådet tre hovedoppgaver for styring. Disse inkluderer forslag til folkeavstemninger, å slå ut klart farlige folkeavstemninger og velge medlemmer av nettverkets tekniske komité.

Kusama-rådetKusama-rådet

Fellesskap på Kusama

Kusama har distribuert Society-modulen, et økonomisk spill som søker å belønne brukere for å delta og opprettholde et medlemskapssamfunn. Belønninger gis imidlertid løpetid. Dette betyr at brukeren ikke umiddelbart kan få insentivene før forfallstiden for rettighetene allerede er utløpt.

Samfunn kan straffe medlemmer ved å kutte deres insentiver hvis de ikke blir samlet inn. Det er mange andre brudd, som å ikke delta i blant annet stemmeanrop.

Ved et streikesystem kan medlemmer som har begått en rekke straffbare handlinger som overstiger grensene som er bestemt, bli startet ut av samfunnet.

Per nå har Kusama bare ett samfunn organisert på toppen av plattformen. I fremtidige oppgraderinger kan de imidlertid legge til flere.

Konklusjon

Veksten i DeFi-rommet er avhengig av deltakelse fra både utviklerne og samfunnet bak dem. Prosjekter som gir utviklere mulighet til å teste ut nye funksjoner før de faktisk implementeres på hovedkanaler, er viktige, spesielt hvis sikkerheten og påliteligheten til et bestemt nettverk står på spill.

Et prosjekt som Kusama gjør det mulig for utviklere og samfunnet deres å leke seg rundt Polkadot-plattformen, samtidig som de sørger for at hver funksjon de planlegger å distribuere ikke bare blir revidert, men også testet realistisk..

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerveiledning og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den essensielle guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklarte
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me